david Odesláno 2. Květen 2017 Sdílet Odesláno 2. Květen 2017 proč se sázíš o 9 +, když jsi proponoval 10 - 12? to je rozdíl až 30% Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 3. Květen 2017 Sdílet Odesláno 3. Květen 2017 Upřenuji. Vsadím se, že to pojede mnou původně odhadovaných 10 až 12 km/h. Tak jsem to myslel. A myslím si spíše na horní hranici toho rozmezí.Vycházím z toho, že moje loď jela v čistém výtlaku právě do těch 9km/h a plachetky na Slapech tohoto rozměru s minimotorky mi bez problému ujedou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 3. Květen 2017 Sdílet Odesláno 3. Květen 2017 tvoje loď má cca 7,5 - 8m? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 3. Květen 2017 Sdílet Odesláno 3. Květen 2017 (upraveno) Ne ne, jen 5m. Ale tech 9km/h se dalo jet ještě s přijatelnou vlnou. Při vyšší rychlosti už to dělalo děsnou brázdu.Asi Tě dráždí, že jsem napsal "v čistém výtlaku". Jasně, při délce 5m je teoretický rychlost výtlaku nižší. Ale do těch 9 se to dalo. Upraveno 3. Květen 2017 uživatelem Lubor Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 3. Květen 2017 Sdílet Odesláno 3. Květen 2017 Já myslim, že s 1,8t těžkou lodí a pětkou na zrcadle se zcela určitě nedá kalkulovat s ničim jinym, než s čistym výtlakem. :)I když..... mě to taky pluje klidně 15km/h na půl plynu. To ale musim plout ze štěchovic dolu a s větrem v zádech . :D:D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
J_Machinegun Odesláno 8. Květen 2017 Autor Sdílet Odesláno 8. Květen 2017 Tak pánové, dneska mám za sebou první plavbu na Labi. S rodinkou jsme si dali výlet z Týnce do Kolína a zpět. Dolů jsem jel asi na čtvrt plynu konstantní rychlostí 10 km/h. Proti proudu tak na 60 % plynu taky těch 10 km/h. Samozřejmě jsem zkoušel i jak to jede na plný plyn (co mi ohleduplnost k rybářům dovolila) a dostal jsem se na nějakých 13-14 km/h (proti proudu). A to jsem až na té vodě ze štítku zjistil, že motor je dokonce jenom 4HP. Jsem naprosto spokojen, rodinka taky a to je hlavní :-) Dokonce jsme zvládli svoje první komory (Veletov a Kolín) a až na nějaké drobnější zmatky kolem správného napolohování lodě to bylo v cajku. Obsluha ohromě milá, hlavně sympatická dáma na Veletově, která nám neváhala i dát pár výborných rad.Jsem definitivně lapen mezi vodníky ;-)Díky všem za rady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin Odesláno 8. Květen 2017 Sdílet Odesláno 8. Květen 2017 (upraveno) A nemáš foto? Upraveno 8. Květen 2017 uživatelem Olin Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 8. Květen 2017 Sdílet Odesláno 8. Květen 2017 Tak to je super že to tak jede. Nemusíš se bát ani větru ani proudu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
J_Machinegun Odesláno 8. Květen 2017 Autor Sdílet Odesláno 8. Květen 2017 Foto mám na instagramu tady:https://www.instagram.com/p/BT1uqksDDZ2/A něco má i manželka na Twitteru tady: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 8. Květen 2017 Sdílet Odesláno 8. Květen 2017 skoda ze jsme minuli-byl jsem pred obedem ve Veletove posekat travu na brehu -tak příště , , u čumáčků,, Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin Odesláno 8. Květen 2017 Sdílet Odesláno 8. Květen 2017 Je to krasavice! Ač jsem z dolního toku Labe, tak vaše první komora byla loni díky Packovi i moje první komora. :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky