Boule Zveřejněno 29. Duben 2010 Sdílet Zveřejněno 29. Duben 2010 Podle důvěryhodných zdrojů (www.lepsipravo.cz/TopicForm.aspx?TopicId=20) nám naši milí ministerští úředníci asi chystají další příležitost pro ty rovnější z nás. Tam, kde běžný občan jet s motorem vůbec nesmí nebo musí jet pomalu, pofrčí si stateční zachránci pověření plavební správou se svou technickou pomocí jinému plavidlu neomezenou rychlostí. Jsem péčí ministerstva dopravy o bezpečnost plavby dojat téměř k slzám. Jen by mě zajímalo, podle čeho budou úředníci rozhodovat o tom, kdo smí pomáhat a kdo ne. Nebo jde snad o příležitost pro každého? Pak sláva a dejte si často technicky pomoci, ať si kamarádi zajezdí! Stačí vzít s sebou jednu starou svíčku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 30. Duben 2010 Sdílet Odesláno 30. Duben 2010 No to je paráda jsem zvědav kolik "rádoby technické pomoci" se nám na našich vodách objeví. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sunrider Odesláno 20. Listopad 2010 Sdílet Odesláno 20. Listopad 2010 a chystají se další.... http://www.jachting.info/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=81558#81558 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Boule Odesláno 20. Listopad 2010 Autor Sdílet Odesláno 20. Listopad 2010 Sviňáren se chystá celá řada. V podstatě jde o postupnou ale úplnou privatizaci řady činností, které nyní vykonává plavební správa včetně vymýšlení nových. Začít se má tím, že vydání žádného průkazu vůdce malého plavidla a mezinárodního průkazu vůdce rekreačního plavidla se neobejde bez dobrozdání soukromé osoby, že žadatel ovládá plavidlo (jedno jaké, hlavně že za potrzení někomu zaplatí). Zřejmě jde jen o začátek cesty k tomu, aby bylo před zkouškou povinné školení (obdoba autoškoly). Je úplně jedno, že pro takové kroky není žádný rozumný důvod. čísi známí potřebují vydělat, tak se to už nějak zařídí. Na plavebce už na tom pracuje taková malá ale vlivná mafie napojená zřejmě na jednoho z nejznámějších školitelů (soudě podle toho, kdo se s kým plaví na jedné lodi po Evropě). školitelé VMP vůbec na tomto úřadě mají zlaté časy. Scházejí se tam, aby si rozdělili kořist - termíny zkoušek přidělené jim plavební správou a vyhrazené jen pro jejich klienty (letošní jsou na http://www.spspraha.cz/provoz/predpis.asp?ID=200957&typ=s). Takže až se někdo z vašich známých nedostane včas na zkoušku a odjede na dovolenou bez průkazu, může to být třeba proto, že poslední možný zkouškový termín byl vyhrazen pro klienty školitelů. Technické prohlídky malých plavidel prováděné pověřenou soukromou osobou jsou jen otázkou času, věcně je už o nich rozhodnuto. Vše se dělá pod záminkou úspor ve státním rozpočtu. Ono by sice stačilo zvýšit kolkovné a stát by i mohl trochu vydělat, možná je ale lepší dát vydělat nějakému kamarádíčkovi a stát nechat dál prodělávat, případně zdražit i kolkovné. Když máš ty šmejde na loď, máš i 15 tisíc na průkaz. A hlavně, všechno je nutné upéct bez vědomí veřejnosti. Žádné projednání se zástupci plavecké veřejnosti, žádná alternativní řešení. Všechno už je domluvené, občane ty do toho nekecej. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 21. Leden 2011 Sdílet Odesláno 21. Leden 2011 Ohledně vydávání průkazů, já jsem pro výrazné zpřísnění a rozšíření na jakékoliv plavidlo, které používá motor. Kotvím na orlíku, v řádném kotvišti na řádně umístěné bóji a šílení rybáři, kteří si dají na pramičku 5koňovej motor a ženou ho naplno, v noci nejsou nijak osvětleni a dokáží nabourat do OSVěTLENé lodi, to už je vrchol. Takže zpřísňovat, zpřísňovat!!! A to že bez jakékoliv praktické přípravy můžeš plout s lodí o výkonu motoru 100kW, která na vodě dokáže být hodně rychlá, potěš pánbůh. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Boule Odesláno 21. Leden 2011 Autor Sdílet Odesláno 21. Leden 2011 Já bych všechny lidi preventivně zavíral do kriminálu, hned jak se narodí. Co kdyby náhodou něco provedli. Ven jenom na propustku a po praktické přípravě. Než sem něco napíšete, nezapomeňte si rozsvítit v hlavě. Snad tam pak najdete víc rozumu, než mají šílení rybáři. Jo, a loď o výkonu motoru 100 kW dejte raději na břeh. Tam už ta potvora tak rychlá být nedokáže. Ať si Charlie pořád nemusí dělat zbytečné starosti. Nebo ho potěš pánbůh. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 22. Leden 2011 Sdílet Odesláno 22. Leden 2011 (upraveno) Jo a chlapy jeste radsi preventivne vykastrovat, co kdyby :). Zacina mi to tady pripadat cim dal vic absurdni. Nechapu jednu vec. Proc jsou zeme kde na lod nepotrebujes zadnej prukaz a vsecko funguje bez problemu. A nejsou to nejake tamhle zapomenute zeme. Proc treba v Kanade se tvrdi, ze kdo ma ridicak na auto, tak umi ridit i lod a tudiz nemusi na jezerech mit dalsi ridicak na lod. Samozrejme se najde par lidi co se chovaj jako blbci a pak hodne tech, co si na to stezujou. No a jelikoz v nasem state velice dobre funguje tzv. Byznys po Cesku, tak si proste kamaradickove papalasu prijdou na sve. Cim dal vic si tady u nas zacina clovek pripadat jako ten oslicek ze zname pohadky. Upraveno 22. Leden 2011 uživatelem tomas80 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BAŽINÁK Odesláno 22. Leden 2011 Sdílet Odesláno 22. Leden 2011 Chci se jenom zeptat odborníků v černé hoře také nemusíš mýt žádný průkaz jako v Chorvatsku je to pravda dík za každou radu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 22. Leden 2011 Sdílet Odesláno 22. Leden 2011 Proc treba v Kanade se tvrdi, ze kdo ma ridicak na auto, tak umi ridit i lod a tudiz nemusi na jezerech mit dalsi ridicak na lod.To by mne zajimalo jak na to prisli, mne to pripada jako bych jel na plnej plyn na dvojku autem co nema vubec brzdy, coz se teda na silnici moc nestava, aspon doufam. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 22. Leden 2011 Sdílet Odesláno 22. Leden 2011 Jezdím (vlastně pluji) již opravdu hodně let. Někde před 40ti lety jsem ani nevěděl, jestli nějaké papíry jsou vůbec třeba. V průběhu let jsem si udělal VMP, pak na moře... Nemám však rozhodně pocit, že maje doklady bych jezdil lépe a bezpečněji a ani si nemyslím, že by mě kurzy a zkoušky nějak zásadně obohatily jak teoreticky, tak prakticky. Je to hlavně o zdravém rozumu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ago Odesláno 25. Leden 2011 Sdílet Odesláno 25. Leden 2011 Přesně tak je to jen o zdravém rozumu!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boatman Odesláno 6. Únor 2011 Sdílet Odesláno 6. Únor 2011 Pokud se týká Kanady, ale i třeba Nizozemí, asi přepokládají, že každý, než vypluje s plavidelm, se seznámí s příslušnými předpisy jež na vodní cestě platí. Co země to jiné předdpisy, které se historicky utvářely. Nicméně se vzrůstající intenzitou rekreační plavby na evropských vodních cestách se více začíná prosazovat požadavek na prokazování způsobilosti k vedení plavidla příslušným oprávněním. Týká se to předvším plavidel vybavených silnějšími motory a dosahujících vysokých rychlostí. Naopak u pavidel schopných pouze výtlačné plavby omezenou rychlostí, například obytnné lodě (hausboty), provozovaných na vodních cestách bez intezivnějšího provozu velkých plavidel obchodní plavy, se prosazuje tendence jejich vedení bez průkazu způsobilosti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kamil01 Odesláno 7. Únor 2011 Sdílet Odesláno 7. Únor 2011 Na Baťáku jezdí lodě z půjčoven bez nutnosti VMP už několik let. Nevidím v tom problém. Ve skoro každé půjčovně si ty lidi ohlídají a proškolí tak, aby ovládali alespoň základní pravidla a byli schopni vůbec plout a přistát. Bohužel zde existují i pujčovny, kde školení probíhá asi ve stylu dejte plný plyn a ostatní vám uhnou. Na ty jsem si taky zvykl. Když potkávám Aničku, Boženku a Panthera, jsem maximálně ve střehu, protože do poslední chvíle nevím co udělají. Další místní zvláštností jsou obrovské houseboaty Zapa, Havaj a Supra. Ty jsou známé svou neovladatelností. Takže pokud by si někdo chtěl na Baťáku pujčit loď, dejte si pozor od koho. Dopručuji vybrat si půjčovnu, která už nějaký ten pátek funguje a loď tovární výroby. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 7. Únor 2011 Sdílet Odesláno 7. Únor 2011 Uzitecne informace! ;) Dekuji! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se