Přejít na obsah
Plavidla.cz

čalounění kajuty

romanva

Doporučené příspěvky

Tak jsem si pořídil novou hračku v podobě Sea Ray 230 na kompletní renovaci - to abych se v zimě nenudil.

Teď zrovna řeším, čím očalounit strop a stěny v kajutě. Původně tam byla nějaká netkaná textilie s nějak tepelně upraveným povrchem, že to vypadá jako klasická tkanina. Koženku bych tam dával nerad, tak co by jste použili, nebo má někdo nějakou zkušenost?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

na vnitřních stranách trupu mám šedý "autokoberec" či manšestr ,je to originál z výroby a strop jsem nechal letos v březnu přečalounit, byl koženkový a udělali jsme ho opět koženkový jen s nabíraným prošitím a hlavně s miralonovou izolací a mile mě překvapil celkem velký rozdíl tepelného komfortu v parném létě i v chladnu
Odkaz ke komentáři

Tak jsem si pořídil novou hračku v podobě Sea Ray 230 na kompletní renovaci - to abych se v zimě nenudil.

Teď zrovna řeším, čím očalounit strop a stěny v kajutě. Původně tam byla nějaká netkaná textilie s nějak tepelně upraveným povrchem, že to vypadá jako klasická tkanina. Koženku bych tam dával nerad, tak co by jste použili, nebo má někdo nějakou zkušenost?

Jaký je to r.v.?

bootcentrum

Odkaz ke komentáři

Na ty koberce cojsou třeba na reprobedny jsem taky myslel, ale dělají to dost tmavé. Docela se mi líbí třeba tohle: http://allegro.pl/mikrofaza-tkanina-tapicerska-pikowana-material-hit-i6478847381.html

tady u nás jsem to zatím nenašel. Našel jsem i nějaké netkané textilie s upraveným povrchem, tak jsem si objednal vzorky a uvidíme, ale tam mám trochu strach z čištění. Vydrbu z toho chlupy abude to v háji. Ten mikroplyš se mi nezdá úplně blbej. V každým případě to chci světlé. Boky za sedačkama a nad bočníma poličkama bych si uměl představit i tím kobercem - na spojích jsou očalouněné lišty. Koženka se mi moc nelíbí, i když na čištění by asi byla nejlepší.

Odkaz ke komentáři

Je mi jasný, že to musí být elastické - když si promítnu jak se lomí strop, tak to asi bude zážitek. počítám s tím, že to bude na lepidlo ve sprayi - štětcem bych to asi nedal.Tak to mi už moc tkanin nezbývá, když to navíc musí být trochu tloušťka aby to překlenulo drobné nerovnosti na laminátu. Našel jsem nějaký látky podlepené molitanem, tak se na to pojedu někam podívat, pak jsou tkaniny na stropnice aut, ale cena je tam nechutná.
Odkaz ke komentáři

Mít rovný strop, tak neváhám, ale já to mám v půlce lomené a proto ten materiál musí být trochu elastický aby to šlo vytvarovat. Když to nastřihnu, už to nebude ono. Stačí, že budu mít spoj v ose lodi, to ale překreju lištou s Led páskem a bude i vyřešené osvětlení. Dnes mi přišel vzorník netkaných textilií a našel jsem tam jednu, která se mi moc líbí. Je dostatečně silná - cca 3mm, dá se trochu natáhnout a je povrchově upravená, že to vypadá jako manžestr. Pak tam mají ještě jednu která je hladká, ale velice příjemná na pohmat. Ještě se pojedu podívat na nějaký mikroplyš s molitanem, ale to asi budu těžko shánět v bílé nebo hodně světlé barvě. Žádný vzor tam nechci
Odkaz ke komentáři

Tak dnes jsem přivezl balík netkaný textilie. Je nějak tepelně upravená, že má hladký hebký povrch - moc příjemné na dotyk. Gramáž je tam 500g/m2 a dá se natáhnout do všech stran, tak si myslím, že by to mohlo jít. Udělám zkušební třeba 1m2 abych věděl jak to jde a pokud to bude přijatelné, tak je rozhodnuto. Stojí to pár korun a splní to vše co bych chtěl. Jen škoda, že ji nemají ve 3m šířce aby to vyšlo bez spoje. Asi by se to taky dalo sehnat, ale se spojem si poradím. Nebude to hned, ještě tam mám hooodně práce, ale pak dám nějaké fotky (jestli se to povede)
Odkaz ke komentáři

• 4 weeks later...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...