zdenek2013 Odesláno 31. Říjen 2016 Sdílet Odesláno 31. Říjen 2016 Už jsem odepsal, promiň, nestíhal jsem :)nic se neděje,máš to tam i s obrázky a držím palec Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marty Odesláno 18. Prosinec 2016 Autor Sdílet Odesláno 18. Prosinec 2016 Objednavam novy prives nahradou za mene tonazni, tesim kylove rolny a bocni rolny / podpery, prosim o nazory ze zkusenosti. Kylove rolny mam dnes siroke plne, po case stani se jen trochu vytlaci. Vyrobce noveho privesu doporucuje s dutinkami, to jsou takove ty obvykle zlute nebo modre. Nedoporucuje plne polyuretanove, pry jsou na kyl moc tvrde a resil poskozeni. Na druhe strane bych po delsim stani nerad mel problem s hladkym chodem vytlacenych rolen. Zajimave doporucuje jako predni operku take rolnu, pry se to osvedcuje pri najizdeni, uz jsem to nekde videl, ale jsem zvykly na klasicke vecko, kde je vetsi operna plocha. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 18. Prosinec 2016 Sdílet Odesláno 18. Prosinec 2016 Mel jsem kylove rolny s dutinama a po par tydnech se zplostily a lod spatne sjizdela. Vyndal jsem je, pockal az se narovnaji a dutiny vyplnil silikonem. Za par mesicu byly zase ovalne. Ja uz je nikdy nechci. lod cca 700kg lezela celkem na 5 rolnac. Pod novou lod budu davat rolny plne. na kazdou pricku dam ale 2, aby se vaha rozlozila. Tech par stovek navic se mi vrati v lehcim posouvani lode po privesu.Predni operka z otocne rolny muze byt vyhodna. Prives se pri posouvani lode prohyba a u mne treba na konci navijeni vznikaji velike sily pri usazovani spicky do V opery. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marty Odesláno 1. Leden 2017 Autor Sdílet Odesláno 1. Leden 2017 To je Lubore docela zvlastni, protoze jsou dost rozsireny a nijak zasadne levnejsi proti plnym. Uz se tu rozebiraly ne / vyhody dvouosych vleku, bemam s nimi osobni zkusenost, tak bych se zeptak zkusenejsich - jak je to s nastavenim zaby vuci ruzne vysce koule a vychytanim vahy? Pouze posunem teziste lodi, resp. napravy? S nakladem dejme tomu 3/4 t lode a plne vysunutym prednim opernym koleckem, je mozne rucne pri tlaceni aspon trochu zmenit smer? Mam dilema pri vyberu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 1. Leden 2017 Sdílet Odesláno 1. Leden 2017 šišatěly mi hlavně tři zadní rolny, kde mám dno již hodně ploché, plošší nežli úhel rolen. Takže to leželo na okrajích rolen, ty se postupně zmáčkly a dno lodě si v rolnách vytlačilo lůžko podle svého tvaru.U nového přívěsu budu mít boční opěry s klikou, které doufám přenesou při přepravě část hmotnosti a nebude tak vadit, že kýlové rolny budou tvrdší a loď bude vzadu sedět na jejich okrajích. Proto jich tam taky chci dát víc, nežli se dává v základu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marty Odesláno 2. Leden 2017 Autor Sdílet Odesláno 2. Leden 2017 Tak to uz rozumim. Me totiz ani vzadu kyl nelezi na bocich rolen. Mozna budes mit u nove lode tak vyrazne V i vzadu, ze tam tento problem nebude. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 2. Leden 2017 Sdílet Odesláno 2. Leden 2017 U Coastera to bude ještě horší. Dno je vzadu uprostřed v šířce asi 40cm úplně rovné. Takže to bude ležet na hranách kýlových rolen. Chtělo by to válcové rolny, ale ty zase nenavedou kýl při natahování lodě.http://tienda.bassboatcenterexport.com/3086-thickbox_dm/600-dc.jpg Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marty Odesláno 2. Leden 2017 Autor Sdílet Odesláno 2. Leden 2017 Tak to jeste koukni na typ rolen, co pouziva francouzsky CBS, tam lod nelezi bodove na samem kylu, ale na rolnach pobliz kylu. Anebo strojne srazit hrany, tz. mit vzadu rolny de facto ploche. Pak by ale byl problem s navadenim. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 2. Leden 2017 Sdílet Odesláno 2. Leden 2017 a co takove ty rolny s šroubovicí-ja je dal a krasne mi tu lod srovnají Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 2. Leden 2017 Sdílet Odesláno 2. Leden 2017 Počkám až to budu mít doma a pak budu vymýšlet vylepšení. Přívěs bude dodán s těmi dutými rolnami. Držáky jsou v originále pevné a rolny umístěné nad příčkama. Mám v plánu udělat nové, nastavitelné držáky pro 2 rolny u každé příčky a loď spustit trochu níž. Každý centimetr je dobrý. Teda jestli neumřu nedočkavostí dřív, nežli loď dorazí..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marty Odesláno 2. Leden 2017 Autor Sdílet Odesláno 2. Leden 2017 Dal jsem ti na whatsapp foto toho CBS. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 2. Leden 2017 Sdílet Odesláno 2. Leden 2017 a co takove ty rolny s šroubovicí-ja je dal a krasne mi tu lod srovnajíTyhle?http://www.prag-info.cz/_shop/image_7322013pi/13971957981.jpg Zatím jsem o nich vůbec neuvažoval, ale teď koukám, že jsou válcové, tak by se mi dozadu hodily! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 2. Leden 2017 Sdílet Odesláno 2. Leden 2017 Dal jsem ti na whatsapp foto toho CBS.http://www.cbs-remorques.fr/2027-large_default/remorque-porte-bateau-cbs-m1200f.jpg To se mi taky líbí, ale chce to kyvnou zadní příčku a takhle orolnovat přívěs bude hodně drahý. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marty Odesláno 2. Leden 2017 Autor Sdílet Odesláno 2. Leden 2017 Nevim, v jake delce to mas ploche, treba by to stacilo jen v casti. Urcite bys vyresil i kyvnost samotneho jeklu s rolnami bez kyvne zadni pricky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 2. Leden 2017 Sdílet Odesláno 2. Leden 2017 Malér je v tom, že to pořád ještě nemám a další 3 měsíce na to budu čekat! Z toho mi asi hrábne! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marty Odesláno 2. Leden 2017 Autor Sdílet Odesláno 2. Leden 2017 To chapu, ale vezmi v uvahu tu momentalni bezstarostnost, v porovnani se stavem, ktery te ceka potom. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marty Odesláno 6. Červenec 2017 Autor Sdílet Odesláno 6. Červenec 2017 Vzhledem k tomu, ze jsem dnes mel pri zajizdeni do slane vody zavoznika jako z Vesnicko ma strediskova, namisto planu po spodni okraj brzdoveho bubnu jsem zahucel po cely buben. Naprava nova Knott waterproof. Predtim jsem mel Al-ko, tam teklo po roce. Proto jsem uz nechtel napravu topit. Kdo mate Knott a utapite napravu ve slanem nalevu, jaky pohled vas cekal po otevreni bubnu / tesneni lozisek? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marty Odesláno 7. Červenec 2017 Autor Sdílet Odesláno 7. Červenec 2017 Nikdo neutopil nebo pak neservisoval? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
aleš Odesláno 7. Červenec 2017 Sdílet Odesláno 7. Červenec 2017 ahoj vymněn ložiska a maš klid. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 9. Červenec 2017 Sdílet Odesláno 9. Červenec 2017 Byl jsem s lodí sice u moře jen dvakrát a nořil jsem vlek úplně, nicméně pak jsem nápravy a vše důkladně proplachoval asi 10 minut vodou a po pěti letech když jsem to preventivně rozdělával tak bylo vše ok. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marty Odesláno 9. Červenec 2017 Autor Sdílet Odesláno 9. Červenec 2017 Knott pouziva zapouzdrena do bubnu nalisovana loziska (menj se s bubnem - neni to zrovna levny spas), ktera by mela bezny tlak vody vydrzet, pokud teda nejsou rozpalena a nevjede se naprudko do studene vody. Ale z principu, tesni se tocici se casti, takze to asi nelze vyrobit 100% tesny. A vnitrek bubnu, tam asi caka i sul u nakladnich privesu provozovanych v zime. Tak se sebeuklidnuji. A Sullaco diky. 3 sezony jsem najjzdel na sucho, ted to nevyslo. Ale co jsem koukal na youtube, nikdo se s tim moc nepare a zahuci celyma kolama i do slane. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 11. Červenec 2017 Sdílet Odesláno 11. Červenec 2017 Já mám teda nějakou historickou německou nápravu. Při spouštění je vlek tak hluboko, že ho sotva vidím. Nikdy jsem nic neoplachoval a v pohodě. Jsou v tom dvě kuželíkový ložiska. Letos budu dávat nový simerinky. Nějak nic nestíhám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marty Odesláno 11. Červenec 2017 Autor Sdílet Odesláno 11. Červenec 2017 A spoustis i do slane vody? Ony se take nektere podvozkove dily drive delaly kvalitneji. Dnes mame technologie, ale na materialech se setri. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 12. Červenec 2017 Sdílet Odesláno 12. Červenec 2017 Spouštěl jsem to 2x v chorvatsku a nespočetněkrát v čechách na sladký vodě. Možná jsem jen měl štěstí.Kouknu se pak jaká to je náprava. Už jsem jí chtěl vyhodit, protože jsem nemohl sehnat ty simerinky. Pak jsem je ale nějak našel v německu. Stály kolem 2 eur. Nejdražší bylo poštovný. :) Ložiska jsem kdysi koupil kolem stovky jedno. Jsou tam typizovaný kuželíkový. Teď mám v plánu tam při výměně simerinků dát raději marine vazelínu. Dnes mám radost. Konečně jsem namontoval na nový auto tažný, takže už můžu tahat 3,5t. :) :) :) Jsem zvědavej, až to vyzkouším. Počítám, že vytáhnu loď i s celýma slapama. :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marty Odesláno 12. Červenec 2017 Autor Sdílet Odesláno 12. Červenec 2017 To jsi narazil jeste na predvalecnou kvalitu:-) Bavil jsem se o tom s clovekem, co leta toto servisuje. Pruser dle nej nastava, pokud se to osoli a necha tydny zabrdene. Kotoze nekdy zabrani volnemu chodu, pakny bubnu dobrzduji, rozpali buben vcetne vazeliny loziska a ta v nejhorsim pripade prekona bod mazivosti a zacne se zapekat, dalsi dej je jasny. Takze pred jizdou zkontrolovat hybnost celisti. Jsem stredni generace, ale pamatuji jeste doby obcasneho sahnuti na disky kol pri jizde, dnes uz se to nebere ani v autoskole. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky