Přejít na obsah
Plavidla.cz

Kvalita privesu

Marty

Doporučené příspěvky

• 1 month later...
  • Odpovědi 76
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Objednavam novy prives nahradou za mene tonazni, tesim kylove rolny a bocni rolny / podpery, prosim o nazory ze zkusenosti. Kylove rolny mam dnes siroke plne, po case stani se jen trochu vytlaci. Vyrobce noveho privesu doporucuje s dutinkami, to jsou takove ty obvykle zlute nebo modre. Nedoporucuje plne polyuretanove, pry jsou na kyl moc tvrde a resil poskozeni. Na druhe strane bych po delsim stani nerad mel problem s hladkym chodem vytlacenych rolen. Zajimave doporucuje jako predni operku take rolnu, pry se to osvedcuje pri najizdeni, uz jsem to nekde videl, ale jsem zvykly na klasicke vecko, kde je vetsi operna plocha.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mel jsem kylove rolny s dutinama a po par tydnech se zplostily a lod spatne sjizdela. Vyndal jsem je, pockal az se narovnaji a dutiny vyplnil silikonem. Za par mesicu byly zase ovalne. Ja uz je nikdy nechci. lod cca 700kg lezela celkem na 5 rolnac. Pod novou lod budu davat rolny plne. na kazdou pricku dam ale 2, aby se vaha rozlozila. Tech par stovek navic se mi vrati v lehcim posouvani lode po privesu.

Predni operka z otocne rolny muze byt vyhodna. Prives se pri posouvani lode prohyba a u mne treba na konci navijeni vznikaji velike sily pri usazovani spicky do V opery.

Odkaz ke komentáři

• 2 weeks later...

To je Lubore docela zvlastni, protoze jsou dost rozsireny a nijak zasadne levnejsi proti plnym.

Uz se tu rozebiraly ne / vyhody dvouosych vleku, bemam s nimi osobni zkusenost, tak bych se zeptak zkusenejsich - jak je to s nastavenim zaby vuci ruzne vysce koule a vychytanim vahy? Pouze posunem teziste lodi, resp. napravy? S nakladem dejme tomu 3/4 t lode a plne vysunutym prednim opernym koleckem, je mozne rucne pri tlaceni aspon trochu zmenit smer? Mam dilema pri vyberu.

Odkaz ke komentáři

šišatěly mi hlavně tři zadní rolny, kde mám dno již hodně ploché, plošší nežli úhel rolen. Takže to leželo na okrajích rolen, ty se postupně zmáčkly a dno lodě si v rolnách vytlačilo lůžko podle svého tvaru.

U nového přívěsu budu mít boční opěry s klikou, které doufám přenesou při přepravě část hmotnosti a nebude tak vadit, že kýlové rolny budou tvrdší a loď bude vzadu sedět na jejich okrajích. Proto jich tam taky chci dát víc, nežli se dává v základu.

Odkaz ke komentáři

U Coastera to bude ještě horší. Dno je vzadu uprostřed v šířce asi 40cm úplně rovné. Takže to bude ležet na hranách kýlových rolen. Chtělo by to válcové rolny, ale ty zase nenavedou kýl při natahování lodě.

http://tienda.bassboatcenterexport.com/3086-thickbox_dm/600-dc.jpg

Odkaz ke komentáři

Počkám až to budu mít doma a pak budu vymýšlet vylepšení. Přívěs bude dodán s těmi dutými rolnami. Držáky jsou v originále pevné a rolny umístěné nad příčkama. Mám v plánu udělat nové, nastavitelné držáky pro 2 rolny u každé příčky a loď spustit trochu níž. Každý centimetr je dobrý. Teda jestli neumřu nedočkavostí dřív, nežli loď dorazí.....
Odkaz ke komentáři

• 6 months later...
Vzhledem k tomu, ze jsem dnes mel pri zajizdeni do slane vody zavoznika jako z Vesnicko ma strediskova, namisto planu po spodni okraj brzdoveho bubnu jsem zahucel po cely buben. Naprava nova Knott waterproof. Predtim jsem mel Al-ko, tam teklo po roce. Proto jsem uz nechtel napravu topit. Kdo mate Knott a utapite napravu ve slanem nalevu, jaky pohled vas cekal po otevreni bubnu / tesneni lozisek?
Odkaz ke komentáři

Knott pouziva zapouzdrena do bubnu nalisovana loziska (menj se s bubnem - neni to zrovna levny spas), ktera by mela bezny tlak vody vydrzet, pokud teda nejsou rozpalena a nevjede se naprudko do studene vody. Ale z principu, tesni se tocici se casti, takze to asi nelze vyrobit 100% tesny. A vnitrek bubnu, tam asi caka i sul u nakladnich privesu provozovanych v zime. Tak se sebeuklidnuji. A Sullaco diky. 3 sezony jsem najjzdel na sucho, ted to nevyslo. Ale co jsem koukal na youtube, nikdo se s tim moc nepare a zahuci celyma kolama i do slane.
Odkaz ke komentáři

Spouštěl jsem to 2x v chorvatsku a nespočetněkrát v čechách na sladký vodě. Možná jsem jen měl štěstí.

Kouknu se pak jaká to je náprava. Už jsem jí chtěl vyhodit, protože jsem nemohl sehnat ty simerinky. Pak jsem je ale nějak našel v německu. Stály kolem 2 eur. Nejdražší bylo poštovný. :) Ložiska jsem kdysi koupil kolem stovky jedno. Jsou tam typizovaný kuželíkový. Teď mám v plánu tam při výměně simerinků dát raději marine vazelínu.

Dnes mám radost. Konečně jsem namontoval na nový auto tažný, takže už můžu tahat 3,5t. :) :) :) Jsem zvědavej, až to vyzkouším. Počítám, že vytáhnu loď i s celýma slapama. :D

Odkaz ke komentáři

To jsi narazil jeste na predvalecnou kvalitu:-) Bavil jsem se o tom s clovekem, co leta toto servisuje. Pruser dle nej nastava, pokud se to osoli a necha tydny zabrdene. Kotoze nekdy zabrani volnemu chodu, pakny bubnu dobrzduji, rozpali buben vcetne vazeliny loziska a ta v nejhorsim pripade prekona bod mazivosti a zacne se zapekat, dalsi dej je jasny. Takze pred jizdou zkontrolovat hybnost celisti. Jsem stredni generace, ale pamatuji jeste doby obcasneho sahnuti na disky kol pri jizde, dnes uz se to nebere ani v autoskole.
Odkaz ke komentáři