my65hp Odesláno 3. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 3. Listopad 2016 Pokud to má schvalovat SPS chtějí plastové sudy 220 l .Určitě zamítnou kovové . Tak mi to řekli v Praze . Cena použitého 200-500 CZK lze sehnat i tady např https://dum.bazos.cz/inzerat/67224824/Sud-na-kapaliny-220-litrovy.php n Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 3. Listopad 2016 Autor Sdílet Odesláno 3. Listopad 2016 děkuji za upozornění Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 3. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 3. Listopad 2016 V poho , na you tube je hodně jak se to staví.Dokonce ty sudy se běžně přivazují 1 cm nylonovým lanem ke konstrukci . To železo se sype to máš pravdu , použiju dřevo s rámem . Nic složitýho udělám si na zahradě přípravu a u vody to smontuju a něco na vodě . De facto vrtačka s centrálou plus vruty šrouby vingly a pujde to .Paradoxně nejhorší pro povolení mi přijde vypracování povodňového plánu , bo nevím vůbec jak na to . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 3. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 3. Listopad 2016 Jak těžké zátěže tam budeš dávat? Já betonovou zátěž na bójku dovezl k vodě na vleku od člunu, zajel s tím do vody, nad to najel lodí, podvázal to pod příď, popojel ke břehu do úrovně bójky kde jsem měl připravené kotevní lano s hozenou kotvou v dostatečné vzdálenosti, lano si vzal na loď, lana od zátěže natáhl na břeh a pak se pomalu přitahoval ke kotvě zatímco mi pomocník na břehu popouštěl lano uvázané na přídi. Když jsem byl na místě tak jsem přeřízl závěs zátěže a byla na místě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 3. Listopad 2016 Autor Sdílet Odesláno 3. Listopad 2016 povodňový plán snad řešit nemusím,mám pronajaté místo už s povoleními z dřívější doby,dokonce tam molo do nedávna bylo...tedy jen aktualizovat povodí,ale povolené to už mám od loňska,byť o cca 3km vedle a zbývá schválení a pak registrace na SPSzátěže-děkuji za tip jak na to,já budu instalovat celkově 2 tuny betonu,je to 6ks po 350kg a budou dvě hnízda po 1 tuně,nejlepší by byl silný led ,došťouchat to tam a nechat komplet vystrojené táním klesnout přímo na místo...při nejhorším to udělám pomocí lodě po jednotlivých kusech podobně jako ty,ale napadl mě i polystirenový přepravník-stačilo by pár desek (0,5m3),jeřábem to naložit na polyš,pár metrů odtažení pramicí a pak podtrhnout desky polyše...muselo by se to navozit po jednotlivých kusech a svázání pod vodou by musel udělat potapěč,betony mooringů budou každopádně velká legrace... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 3. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 3. Listopad 2016 300kg jsme dávali přivázané k duši z traktoru na které byla překližka, aby lano nezatěžovalo duši jen ve dvou místech, ale v celé ploše, zavezli jsme to pramičkou na místo a řízli lano. Lana od zátěže natažená po břehu a konce přivázané. 650kg zátěž by už ta duše neunesla, tak jsem přemýšlel to podvěsit pod polystyrenový plovák, ale měl jsem strach ze stability, aby se to nějak nezvrtlo, tak jsme to raděj zavěsili pod loď. Příď se zanořila o 10cm.Jak velké to molo budeš mít (pro kolik lodí) na takovou zátěž? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 3. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 3. Listopad 2016 Z2013 právě že pronájem pozemku je jedna věc, možná se tomu tam u Vás vyhneš , ale tady mi povodí řeklo,že ke schválení musím mít povodňový plán , nájemní smlouvu , vyjádřeni vodoprávního úřadu a s tím pak mohu na SPS jinak mi na to nedají OK .No byrokracie je již na vysoké úrovni tady u nás . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 3. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 3. Listopad 2016 Teda kolikrát si říkám že si snad děláte...............😀Kalfas a duše jako základ mola?Ten sud drží mimo jiné i určitý tlak. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 3. Listopad 2016 Autor Sdílet Odesláno 3. Listopad 2016 budu dělat zatím první základní stupeň, místo ocelové lávky 10 m dlouhé bude rovnou od břehu seskládaný molový pás z desek 2,5x1,25 a pak první T kus,který bude celkem dlouhý 13,75m (šířka 1,25m) a měl bych tam bezpečně ukotvit 3 lodě,jednu z čela a dvě z druhé strany, další (pokud vůbec) by měly navazovat už do ježků až do celkové max.délky 20metrů,kdy nad rozměr 20 metrů určitě nepůjdu,protože pak rozhoduje o mole už čS.Lloyd, teoreticky by tedy mohlo jednou vzniknout kotvení pro 10-12 lodí s tím,že každé T bude mít své betonové kotvy s řetězy,ale jak jsem psal,zatím bude jen první základní T stupeň a bude ukotvená 1 (naše) loď,ostatní lodě kotví na bojkách...povodí-já to naštěstí mám od povodí schválené už od minulého roku,sice o cca 3 km dál (kde to nedopadlo),ale to by měla být už jen otázka dodatku o změně umístění,tedy povodňový plán snad už zřejmě žádný potřeba nebude,SPS bude chtít určitě nákres,popis technického řešení ,dohodu s povodím a nájemní smlouvu,což by jim mělo stačit... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 3. Listopad 2016 Autor Sdílet Odesláno 3. Listopad 2016 Teda kolikrát si říkám že si snad děláte...............😀Kalfas a duše jako základ mola?Ten sud drží mimo jiné i určitý tlak.špatně jsi to četl,duše je pouze na přepravu betonů k ukotvení mol a kalfas je ze stejného materiálu jako sud,při ukotvení horní hrany je to pevnostně téměř identické jako sudy a celkový výtlak srovnatelný,z toho bych obavu určitě neměl,plovák jako plovák,záleží co na to řeknou na SPS... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 3. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 3. Listopad 2016 Tou duší jsem to zlechčil,ale mám ne dobrej pocit že by otevřené (nebo silikonem a preklizkou utěsněné)plováky SPS a Povodí posvětili.Samozdřejmě držím palce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 3. Listopad 2016 Autor Sdílet Odesláno 3. Listopad 2016 Tou duší jsem to zlechčil,ale mám ne dobrej pocit že by otevřené (nebo silikonem a preklizkou utěsněné)plováky SPS a Povodí posvětili.Samozdřejmě držím palce.také si myslím,že SPS budou chtít sudy,ale fungovalo by to možná bezpečněji než sudy se zátkou,která se dá povolit... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 4. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 4. Listopad 2016 V poho , na you tube je hodně jak se to staví.Dokonce ty sudy se běžně přivazují 1 cm nylonovým lanem ke konstrukci . To železo se sype to máš pravdu , použiju dřevo s rámem . Nic složitýho udělám si na zahradě přípravu a u vody to smontuju a něco na vodě . De facto vrtačka s centrálou plus vruty šrouby vingly a pujde to .Paradoxně nejhorší pro povolení mi přijde vypracování povodňového plánu , bo nevím vůbec jak na to .Povodňový plán bych řešil něco jako, že v případě zvýšené hladiny, nahlášeného povodňového stupně .... bude molo přesunuto z hladiny na břeh , jde jen o to nějakým vhodným způsobem okecat, je to jen "byrokratická berlička"za vzor bych klidně použil toto http://docplayer.cz/15416150-Povodnovy-plan-vlastnika-nemovitosti-vzor.html a doplnil co je potřeba :) :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 4. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 4. Listopad 2016 Anachy díky to mi hodně ulehčí práci , hned jsem ho stáhnul a upravím si ho . Ještě budu mít jeden přímo do majitele mola co mu prošel schválením tak ho sem přidám .Tyhle kokotiny jsou až ted po novu , stejně tak jako vyjádření vodoprávního úřadu. Sice nevím kde ten úřad hledat ale google je mocný .Pradaxně schválení povodím je zdarma , pronájem pozemku cca 3 tis , vyjádření SPS 1 tis ,vodoprávní by měl být zadarmo .Uvidíme co s tím a kolik to nakonec vyjde Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 4. Listopad 2016 Autor Sdílet Odesláno 4. Listopad 2016 platí pořád to,že kotevní molo do 10m2 nepotřebuje evidenci ani schvalování? pak by to byla nejjednodušší cesta,pokud by stačily 5 x2 metry... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 4. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 4. Listopad 2016 (upraveno) Nevím jak u vás na u Vás ale tady le tady musí mít povolení všechno viz stanovisko povodí Stanovisko správce vodního toku V případě zřizování vývaziště je nutno již před zahájením správního řízení na SPS požádat Povodí Labe, státní podnik o vydání souhlasu s provozováním vývaziště. Z této žádosti by měly být zřejmé zejména následující údaj - údaje o zřizovateli a provozovateli, - název vodní cesty a určení místa na vodní cestě (ř.km, katastrální území apod.), - účel vývaziště a rozsah předpokládaných činností, které budou případně ve vývazišti provozovány, - situační schéma vývaziště na vodní cestě s vyznačením: - pozemní a vodní části, - předpokládaných břehových úprav, - plovoucích zařízení (jsou-li do přístavu umisťována), - návrh technického řešení, - stručný komentář k situačnímu schématu včetně uvedení předpokládané kapacity vývaziště, tj. počet plavidel včetně jejejich rozměru, - povodňový plán Podmínky správce vodního toku: Z § 52 zákona o vodách vyplývá povinnost vlastníků zařízení v korytech vodních toků odstraňovat předměty zachycené či ulpělé na těchto stavbách a zařízeních a nakládat s nimi podle zákona č. 185/2001 Sb., o odpadech a udržovat řádný stav přilehlých břehových pozemků. Za škody způsobené průchodem povodňových průtoků nezodpovídá Povodí Labe, státní podnik. Ve stanovisku správce vodního toku je požadováno schválením příslušným vodoprávním úřadem a vydáním souhlasného stanoviska plavebního úřadu (Státní plavební správy) a příslušným městským úřadem (vazba na územní plán příslušné obce). Pokud se umístění plavebního zařízení dotýká pozemků, ke kterým vykonává právo vlastníka Povodí Labe, státní podnik je právní vztah řešen nájemní smlouvou k dotčeným pozemkům. Vydání souhlasu s umístěním není zpoplatněno Upraveno 4. Listopad 2016 uživatelem my65hp Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 4. Listopad 2016 Autor Sdílet Odesláno 4. Listopad 2016 na řece je to zřejmě trochu jiné,ale určitě stojí za to zvládnout kolečko úřadů a mít svoje místo,na uzavřeném jezeře po mě nic takového nechtěli,dal jsem už před rokem na povodí žádost s technickou dokumentací a 5.11.2015 mi to přišlo písemně schválené s platností vyjádření na 2 roky,jsou tam podmínky typu demontáž mol a vytažení z vody od 1.11. do 30.3.,technické řešení umožňující vyrovnání výšky hladiny,pevné ukotvení ke břehu, stanovisko SPS a následně uzavřená smlouva o poplatku z m2 zabrané vodní plochy a nájemní smlouva,ale to je všemoc rád si udělám vlastní kotvení na vodě do 10kW jako domovské (bez skůtrů) a na výlety nebude problém si loď naložit a odvézt (Vltava cca 250km,Dunaj cca 100km), čeká mě SPS, stavba mol a betony pro mooringy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JPfish Odesláno 4. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 4. Listopad 2016 Já dostal od Povodí Labe z HK tyto informace :Obecně lze umístění můstku/plovoucí garáže na vodním toku rozdělit na dva základní kroky. První je zřízení vývaziště a druhý je potřebné povolení pro plovoucí zařízení (pokud je požadováno dle legislativy, např. délka nad 10 m včetně). Povodí Labe, státní podnik jako správce vodního toku a vodní cesty se vyjadřuje k zřízení a povolení provozu vývaziště a k umístění plovoucího zařízení na vodní ploše z hlediska majetkoprávního.A) Stanovisko správce vodního tokuV případě zřizování vývaziště je nutno Povodí Labe, státní podnik požádat o vydání souhlasu se zřízením a provozováním vývaziště. Z této žádosti by měly být zřejmé zejména následující údaje:- údaje o zřizovateli,- název vodní cesty a určení místa na vodní cestě (ř.km, katastrální území apod.),- účel vývaziště,- situační schéma vývaziště na vodní cestě s vyznačením předpokládaných břehových úprav a plovoucího zařízení,- návrh technického řešení,- stručný komentář k situačnímu schématu včetně uvedení vyvazovaného plavidla (evidenční číslo, rozměry),- jednoduchý povodňový plán.Podmínky správce vodního toku:Z § 52 zákona o vodách vyplývá povinnost vlastníků zařízení v korytech vodních toků odstraňovat předměty zachycené či ulpělé na těchto stavbách a zařízeních a nakládat s nimi podle zákona č. 185/2001 Sb., o odpadech a udržovat řádný stav přilehlých břehových pozemků.Ve stanovisku správce vodního toku je požadováno schválením příslušným vodoprávním úřadem a vydáním souhlasného stanoviska plavebního úřadu (Státní plavební správy) a příslušným městským úřadem (vazba na územní plán příslušné obce).Pokud se umístění plavebního zařízení dotýká pozemků, ke kterým vykonává právo vlastníka Povodí Labe, státní podnik je právní vztah řešen nájemní smlouvou k dotčeným pozemkům.Vydání souhlasu není zpoplatněno. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 4. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 4. Listopad 2016 Velikost ti určuje povodí.Alespon tedy mě.Rovnou mě bylo zděleno že vetší než 2x3 nebude.😀 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 5. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 5. Listopad 2016 Jbenda nevím jak u vás ale tady u nás chodí každou chvíli lidi z povodí pořád buzerujou , hledaj ty co tam něco přidělali . Chápu asi že když ten pozemek u vody bude tvůj ,tak to je snažší ale tady je všechno obce , přístavů elektrárny nebo povodí a bez povolení ti to na tvoje náklady zruší .Asi to někde jde , nebudu to ale riskovat . Jak říká Z2013 je lepší si oběhat kolečko a mít pokoj tedy relativní ale pokoj . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 9. Listopad 2016 Autor Sdílet Odesláno 9. Listopad 2016 (upraveno) Tento mail mi dnes přišel,plyne z toho pro mě následné,musím vydávat jednotlivé moduly za "samostatná plavidla" nepodléhající evidenci a pak si můžu řádit jako černá ruka...Dobrý den,1) Použití nízké otevřené nádoby jako plováku jeví se mi poněkud neúčelné. Spoj dvou různorodých a nedostatečně tuhých prvků a jeho utěsnění jsou podle mého názoru mnohem větší problém, než přichycení sudů.2) Samotná překližka bez opěrné konstrukce nemůže být pevně spojována do větších celků.3) Z předchozího vyplývá, že popsané molo může být pouze soustavou plavidel z hlediska rozměrů nepodléhajících evidenci.4) Plavidla nepodléhající evidenci nepodléhají schválení technické způsobilosti.5) Pokud by měly být maltovníky použity na plavidle podléhajícímu schválení technické způsobilosti, musela by být spolehlivě doložena schopnost maltovníku odolávat odpovídajícímu vnějšímu zatížení a vhodnost způsobu upevnění a utěsnění.O technických vlastnostech maltovníků nemá Státní plavební správa žádné informace a s jejich použitím nejsou v oboru plavby žádné zkušenosti. Práce průkopníka je v každém oboru náročná a nová řešení jsou zpravidla odbornou veřejností odmítána až do doby, kdy se prokáže jejich genialita. Naštěstí máte možnost si konstrukční výhody maltovníků vyzkoušet i bez našeho souhlasu.S pozdravem Petr Horáček,referent dokladů plavidel Upraveno 9. Listopad 2016 uživatelem zdenek2013 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 9. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 9. Listopad 2016 Já myslel, že to s těma kalfasama je legrace. úplně toho Horáčka vidim, když ten mejl psal. :D Měl bych obavu, že ten spoj povolí a kalfas se zbortí, nebo zaplaví vodou.Ty kalfasy vycházeji na +- stejný peníze jako sudy ne? Uchytit se daji klidně plastovým páskem, nebo prostě nějakou umělou hmotou.Jinak ale super informace, že na něco malýho plavebka kašle.... tak už jen povodí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 9. Listopad 2016 Autor Sdílet Odesláno 9. Listopad 2016 (upraveno) chlapík z SPS je super,snažil se maximálně poradit a děkuji mu za to,objevil hlavně elegantní způsob jak se vyhnout evidenci a ty kalfasy můžou být klidně i legrací...přijdou tam samozřejmě sudy už jen kvůli výšce nad hladinou a pohodlnému nástupu do lodě ,namontované budou nerezovou pásovinou prošroubovanou přes desku,plotny desek budou svázány čepy,tedy nikoliv pevně a vznikne tak podle jeho návodu sestava plavidel nepodléhajících evidenci Upraveno 9. Listopad 2016 uživatelem zdenek2013 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 9. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 9. Listopad 2016 Ten chlap ma smysl pro humor!Je ti jasny, ze kazdy z tech plavidel musí mit na pridi tvoji adresu? :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 9. Listopad 2016 Autor Sdílet Odesláno 9. Listopad 2016 (upraveno) Ten chlap ma smysl pro humor!Je ti jasny, ze kazdy z tech plavidel musí mit na pridi tvoji adresu? :Dano,podle zákona by měly,ale určitě je mít nebude ani jedno,nebude totiž zřejmé ,kde je příď a kde záď... Upraveno 9. Listopad 2016 uživatelem zdenek2013 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky