Jbenda Odesláno 20. Říjen 2016 Sdílet Odesláno 20. Říjen 2016 (upraveno) Jahodaku já to vrtal půdním (benzínovým )vrtákem 20 cm do hloubky 80 a poté zalil betonem.Kameny byly celkem problem.Vyndaval jsem je převážně ručně .Trubky silnostěnné 10 cm 2 ks150 od sebe. Drží to molo : lávka 1x5m a molo 2x3m.Na něm kotvím Hausboot 5t + 1,5t motorový člun. http://imageshack.cz/images/2016/10/20/IMG_20160709_194332.jpg Upraveno 20. Říjen 2016 uživatelem Jbenda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 20. Říjen 2016 Autor Sdílet Odesláno 20. Říjen 2016 máš to pěkné,chybí tam už jen Saturnin v uniformě Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 20. Říjen 2016 Sdílet Odesláno 20. Říjen 2016 Kurna jste mne s těmi moly nakazili . Jdu do něj taky , ale dřevěné smontovatelné u vody. Něco jako tohle .Základ poslouží 6 EURo palet + 6 220l plastových sudů + nějaká lazura . šrouby vruty ,spojovací profily atd . Jestli se to za 5 let rozpadne , vyměním palety http://www.abstore.cz/editor/image/eshop_products/503506_l.jpghttp://www.doprava.vpraxi.cz/images/palety/europaleta.gifcena sudu cca 350 Czk , cena palety podobná , pokud bude nová ještě k tomu přidělám úchyt na 5 hp motor a můžu s tím šíbovat .Ted už jen vyběhat povolení .Bohouši,nechci Ti do toho kecat,ale co použít raději plastovou paletu.http://www.hestia-sro.cz/PLASTOVE-PALETY/KLASICKA-EUROPALETA/Na bazarech se dají sehnat velice levně.Taky se po tom bude blbě chodit ženskejm v lodičkách, a to vidím jako velkej průser :D a =D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 21. Říjen 2016 Sdílet Odesláno 21. Říjen 2016 Tak se taky připojím se svým "molíčkem" mám jen 2x2 m z hliníkových profilů do kterých jsou zasunuty prkna a samozřejmě plastové sudy. Prkna v zimě budu měnit za dřevoplast, životnost nenamořených prken cca 4 roky a potom jdou do kopru. http://img24.rajce.idnes.cz/d2403/13/13379/13379864_c8b3fd00ccbff231602fd4670f1adcd2/images/Fotografie2040.jpg?ver=0http://img24.rajce.idnes.cz/d2403/13/13379/13379864_c8b3fd00ccbff231602fd4670f1adcd2/images/Fotografie2036.jpg?ver=0Ještě budu také vylepšovat o vstupní branku, neboť mi bohužel na molo leze kdo může a to je největší problém životnosti.Jinak okolo jsou dnes již fendry, ty polystyreny bylo nouzové řešení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 21. Říjen 2016 Sdílet Odesláno 21. Říjen 2016 Maxiku , na lodičky to fakt nebude :-) Anachy tak nějako to vidím , akorát vzhledem k mé pohublé postavě to vidím o 2 sudy víc :-).S tou životností počítám úplně stejně .Davide bez té pomocné konstrukce to samo sebou nepůjde , počítám že váhu ponesou sudy , rámeček z fošen, plus prošroubování mezi . Jirkas - samo sebou ten materiál mně taky zajímá ale dělají se z něj tašky na střechu a venkovní palubky na molo . Mám ale dojem že zvítězí dřevěné EUR díky prknům blíž vedle sebe . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 21. Říjen 2016 Sdílet Odesláno 21. Říjen 2016 Jinak koho by zajímalo dneska vyjádření povodí Labe co je třeba na Labi udělat pro molo Dobrý den, na základě telefonické domluvy Vám zasílám informace k provozování vývaziště na Labské vodní cestě. Obecně lze umístění můstku a zřízení vývaziště plavidel na vodním toku rozdělit na dva základní kroky. První je zřízení vývaziště a druhý je potřebné povolení pro plovoucí zařízení (pokud je požadováno dle legislativy, např. délka nad 10 m včetně). Povodí Labe, státní podnik jako správce vodního toku a vodní cesty se vyjadřuje k provozování vývaziště a k umístění plovoucího zařízení na vodní ploše z hlediska majetkoprávního. Stanovisko správce vodního toku V případě zřizování vývaziště je nutno již před zahájením správního řízení na státní plavební správě požádat Povodí Labe, státní podnik o vydání souhlasu s provozováním vývaziště. Z této žádosti by měly být zřejmé zejména následující údaje: - údaje o zřizovateli a provozovateli, - název vodní cesty a určení místa na vodní cestě (ř.km, katastrální území apod.), - účel vývaziště a rozsah předpokládaných činností, které budou případně ve vývazišti provozovány, - situační schéma vývaziště na vodní cestě s vyznačením: - pozemní a vodní části, - předpokládaných břehových úprav, - plovoucích zařízení (jsou-li do přístavu umisťována), - návrh technického řešení, - stručný komentář k situačnímu schématu včetně uvedení předpokládané kapacity vývaziště, tj. počet plavidel včetně jejejich rozměru, - povodňový plán. Podmínky správce vodního toku: Z § 52 zákona o vodách vyplývá povinnost vlastníků zařízení v korytech vodních toků odstraňovat předměty zachycené či ulpělé na těchto stavbách a zařízeních a nakládat s nimi podle zákona č. 185/2001 Sb., o odpadech a udržovat řádný stav přilehlých břehových pozemků. Za škody způsobené průchodem povodňových průtoků nezodpovídá Povodí Labe, státní podnik. Ve stanovisku správce vodního toku je požadováno schválením příslušným vodoprávním úřadem a vydáním souhlasného stanoviska plavebního úřadu (Státní plavební správy) a příslušným městským úřadem (vazba na územní plán příslušné obce). Pokud se umístění plavebního zařízení dotýká pozemků, ke kterým vykonává právo vlastníka Povodí Labe, státní podnik je právní vztah řešen nájemní smlouvou k dotčeným pozemkům. Vydání souhlasu s umístěním není zpoplatněno S pozdravem a přáním příjemného dneIng. Tomáš SvobodaPovodí Labe, státní podnikVíta Nejedlého 951500 03 Hradec Králové 3tel. : +420 495 088 712e-mail : svobodat@pla.cz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 21. Říjen 2016 Autor Sdílet Odesláno 21. Říjen 2016 (upraveno) řešením by mohlo být i toto,vodovzdorná překližka vydrží snad déle než neošetřené dřevěné desky,ty měly v YAC Dyje životnost max.3-4 roky,což Anachy jen potvrdilz pevných spojů v plastu bych měl při větším rozměru obavu,vhodnější na vyrovnání vln by bylo nerezové čepové vázání překližky či rámů,stačily by místo drahých plováků levné sudy,nerezy jsou napořád, tabule (2500x1250x21mm) stojí cca 1.200,-Kč,metr fošny cca 100,-Kč, nebyl by potřeba jeřáb,stačí dva lidi a stavební vozíkhttp://eshop.plastovky.cz/www-plastovky-cz/eshop/10-1-Plovouci-mola/5-2-serie-250/5/73-Plovak-250l Upraveno 21. Říjen 2016 uživatelem zdenek2013 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 21. Říjen 2016 Sdílet Odesláno 21. Říjen 2016 Maxiku , na lodičky to fakt nebude :-) Anachy tak nějako to vidím , akorát vzhledem k mé pohublé postavě to vidím o 2 sudy víc :-).S tou životností počítám úplně stejně .Davide bez té pomocné konstrukce to samo sebou nepůjde , počítám že váhu ponesou sudy , rámeček z fošen, plus prošroubování mezi . Jirkas - samo sebou ten materiál mně taky zajímá ale dělají se z něj tašky na střechu a venkovní palubky na molo . Mám ale dojem že zvítězí dřevěné EUR díky prknům blíž vedle sebe .No a budou i ty ženský v lodičkách..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 21. Říjen 2016 Sdílet Odesláno 21. Říjen 2016 Maxiku lodičky bych přeskočil stačí když budou v tangách a topless :-)) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jahoďák Odesláno 21. Říjen 2016 Sdílet Odesláno 21. Říjen 2016 Obtelefonuj stavební půjčovny nářadí a určitě pochodíš.Chce to pořádnou zemní vrtačku a kvalitní vrták a pro dvě díry to přeci nebudeš kupovat.Používají to na vrtání plotových sloupků.Zemní vrták tady bohužel nefunguje. Ten je tak do hlíny. Je to tam samej kámen :-(A jakákoliv jádovka, na jako jsem narazil je na přišroubování k podlaze, nebo zdi, to tam nedám... :-(A nebo 2 UK s motykama :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 21. Říjen 2016 Sdílet Odesláno 21. Říjen 2016 No já tam mám jakousi stoletou navážou.Samej šutr a i jsem vyřezával flexou náké roury.Byl to pěknej výser,ale za den bylo hotovo.Měl jsem roury také metr,ale pak jsem to vzdal a zkrátil😀 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 21. Říjen 2016 Sdílet Odesláno 21. Říjen 2016 Maxiku lodičky bych přeskočil stačí když budou v tangách a topless :-))no a k tomu červený lodičky :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 21. Říjen 2016 Sdílet Odesláno 21. Říjen 2016 Souhlas s Maxem! :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 22. Říjen 2016 Sdílet Odesláno 22. Říjen 2016 (upraveno) bohouši-mala technicka-pokud to budeš davat tam kde jsi kotvil letos tak budeš muset jednat s PL v Roudnici-ale to asi víša na molo je docela dobre toto: https://www.qrshop.cz/plastova-stajova-hladka-podlahova-deska-delka-120-cm-sirka-80-cm-a-vyska-12-mm/?gclid=CPzpyY6y7s8CFRa3Gwod_dwNMgsice jsem letos taky dal prkna ale už vím o jednom zrušenem prasečaku..... Upraveno 22. Říjen 2016 uživatelem packa Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 22. Říjen 2016 Sdílet Odesláno 22. Říjen 2016 bohouši-mala technicka-pokud to budeš davat tam kde jsi kotvil letos tak budeš muset jednat s PL v Roudnici-ale to asi víša na molo je docela dobre toto: https://www.qrshop.cz/plastova-stajova-hladka-podlahova-deska-delka-120-cm-sirka-80-cm-a-vyska-12-mm/?gclid=CPzpyY6y7s8CFRa3Gwod_dwNMgsice jsem letos taky dal prkna ale už vím o jednom zrušenem prasečaku.....Ty desky vypadají fajnově a za slušný peníz oproti dřevoplastu :) a mají i různé rozměry Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 22. Říjen 2016 Sdílet Odesláno 22. Říjen 2016 Packa hele nevím ale jednám jednak s PLA Hradec Králové, a posuzuje to PLA Kolín , všechno kontakty od Povodí Labe . Mně maj na starosti oni . Tedy 950 Klavary -Když tomu dají OK ,jde to na Plavební uřad do Prahy . Posuzuje to ještě vodoprávní úřad .Ale výše jsem dal co konkrétně chtějí po mně a umístění v Klavarech . Jinak ty desky vypadají v pohodě ale rozhodl jsem se nakonec pro dřevo .Jestli to za 5 let shnije mi neva , dám nové . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 22. Říjen 2016 Sdílet Odesláno 22. Říjen 2016 5 let uteče jak voda 😀 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 2. Listopad 2016 Autor Sdílet Odesláno 2. Listopad 2016 (upraveno) super "plováky" za super penízehttp://www.kaxl.cz/cs/maltovniky/26029-maltovnik-kalfas-90l-5907544420323.htmljeden tento PE kalfas mám už pár let v garáži,je to zřejmě stejný materiál jako na sudech,tedy velmi houževnatý polyethylen,na 2,5x1,25m desky mola musí stačit 4 ks (výtlak 360 litrů/ 115 litrů/ 1m2),hlavně půjdou na rozdíl od sudů perfektně namontovat na spodní stranu desky,stačí trocha silikonu a pár vrutů,navíc z vrchní strany desky se dá kdykoliv vyříznout okýnko,osadit ho inspekčním deklem a úložný prostor přímo v mole je na světě,kdyby byl někdy potřeba...zkouším ještě sehnat nějak rozumně PE desky,které by nahradily vodovzdornou překližku,pak by takové molo bylo na věky a stálo by slabou pětinu než kupované plasťákyten můj kalfas má rozměry 80x50x32cm,je tedy trochu jiný Upraveno 2. Listopad 2016 uživatelem zdenek2013 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 2. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 2. Listopad 2016 Na můj vkus příliš slabá stěna Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
seidal Odesláno 3. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 3. Listopad 2016 Ahoj no na plováky nevím, je to příliš měkké. Nevím tedy jestli úplně všechny, ale ten co mám doma je pomalu jako z gumy. Asi by se ti to bortilo a pod tlakem vody deformovalo. Mrkni se někam do Hornbachu nebo OBI, uvidíš sám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 3. Listopad 2016 Autor Sdílet Odesláno 3. Listopad 2016 Ahoj no na plováky nevím, je to příliš měkké. Nevím tedy jestli úplně všechny, ale ten co mám doma je pomalu jako z gumy. Asi by se ti to bortilo a pod tlakem vody deformovalo. Mrkni se někam do Hornbachu nebo OBI, uvidíš sám.ten můj doma je pevný poctivý a má i jiné rozměry,ale mám ho pár let,tak je možné,že se dnes vyrábí ošuleně jako všechno ostatní,pokud ten můj horní stranou prošroubuji do desky,zbytek ztuhne podobně jako sud a síla jeho stěny je také dobrá,budu se muset podívat co se dnes prodává,a pokud to bude z bláta,budu muset použít sudy,ale dobré kalfasy by se mi líbily víc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 3. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 3. Listopad 2016 Hele a co ty kalfasy dat dirou dolu?Problém s borcenim dovnitř by se vyresil.... ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 3. Listopad 2016 Autor Sdílet Odesláno 3. Listopad 2016 (upraveno) Hele a co ty kalfasy dat dirou dolu?Problém s borcenim dovnitř by se vyresil.... ;)legrace musí být,ale mám pocit,že tomu molu bude jedno jestli ho nad vodou drží blbě přimontovatelný sud nebo dobře přimontovaný kalfas,který se navíc horní montáží celkově zpevní,neměl bych z toho obavu...každopádně v mých očích a pro moji potřebu je ocelová konstrukce cestou do pekla,viděl jsem chlapíky každý druhý podzim brousit a natírat ocelové konstrukce a i kdyby to nechali pozinkovat,bez jeřábu s tím stejně nehnou...plastové dock systémy jsou fajn,ale jsou drahé,tak díky nenutnosti zásadního servisu na lodi (výměna kotevní žárovky a výměna 2ks Tenaxů + běžný servis) mám dost času na mola,zatím jsem "jen" vyřídil smlouvu na prima místo s již dříve vydaným povolením,do jara to však budu potřebovat realizovat včetně mooringových betonových kotev,řetězů,atd.většina mooringového materiálu je připravená,ale nechce se mi jeřábovat těžké betony do vody,jednodušší by bylo počkat na led,pokud bude a došťouchat to těch pár metrů od břehu po ledě už vystrojené,na jaře pak jen vylovit kanystry s lany uvázanými na řetězy a zapojit řetězy na oka mola Upraveno 3. Listopad 2016 uživatelem zdenek2013 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 3. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 3. Listopad 2016 Mne spis napadlo, ze by do nej shora nemohlo casem zatejkat, kdyby byl otocenej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 3. Listopad 2016 Autor Sdílet Odesláno 3. Listopad 2016 (upraveno) Mne spis napadlo, ze by do nej shora nemohlo casem zatejkat, kdyby byl otocenej.trocha silikonu či lépe polyuretanového tmelu na rám kalfasu to spolehlivě podrží po dobou životnosti překližky,případně se dá dle potřeby omáznout spojení rámu kalfasu s deskou... Upraveno 3. Listopad 2016 uživatelem zdenek2013 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky