JPfish Zveřejněno 14. Říjen 2016 Sdílet Zveřejněno 14. Říjen 2016 Vím,že dvoutakní motory nejsou konstrukčně stavěny na malé otáčky,kdy dochází ke špatnému spalování paliva a výplachu spalovací komory a proto trpí svíčka a často se zanáší.Já vlastním dvoutakt Tohatsu 50HP a s motorem jsem maximálně krom spotřeby spokojen,ale motor jsem začal používat i na pomalou jízdu při nízkých otáčkách při rybaření a motor občas pocukává a musím to trošku protáhnout na více plynu a problém zmizí.Vím,že s tím asi moc neudělám,ale chci se zeptat, jestli někdo tento problém neřešil a trochu tomu nepomohla výměna oleje za jiný, což mne bylo doporučeno jistým prodejcem,že to hodně pomůže při pomalé jízdě.Já požívám do motoru olej Shell Nautilus Premium TC-W3 2T .Zatím mám větší zásoby na horší časy a jiný olej jsem nezkoušel,ale byl mě doporučován olej 2takt Quicksilver Premium TC-W3 nebo ještě snad lepší 2takt Quicksilver Premium plus TC-W3.Má to cenu zkoušet nebo si myslíte,že efekt bude stejný?Jinak ten motor má automatické míchání oleje do paliva. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 14. Říjen 2016 Sdílet Odesláno 14. Říjen 2016 Já jezdím ve všech 2taktech červenej olej od Stihlu, třeba s Warťasem jsem při pomalé jízdě žádný problém neměl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JPfish Odesláno 14. Říjen 2016 Autor Sdílet Odesláno 14. Říjen 2016 Já jezdím ve všech 2taktech červenej olej od Stihlu, třeba s Warťasem jsem při pomalé jízdě žádný problém neměl.Jojo,Wartburg sežral všechno,taky jsem měl starou tísícovku.Já u těch olejů nemám problém,že by to motor nevzal,ale jestli by třeba ten jinej olej míň zanášel svíčku a pak to míň cukalo při menších otáčkách. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 14. Říjen 2016 Sdílet Odesláno 14. Říjen 2016 Otázkou je jak míchá ta automatika. Já měl Mercury 50HP 2T bez automatického přidávání oleje a i když jsem projel celé Slapy nahoru a dolu na brblačku, žádný problém nebyl. Používal jsem poměr cca 1:75. Olej TC-W3 od Fuchs Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JPfish Odesláno 14. Říjen 2016 Autor Sdílet Odesláno 14. Říjen 2016 Otázkou je jak míchá ta automatika. Já měl Mercury 50HP 2T bez automatického přidávání oleje a i když jsem projel celé Slapy nahoru a dolu na brblačku, žádný problém nebyl. Používal jsem poměr cca 1:75. Olej TC-W3 od FuchsLubore,to jsem si říkal taky jestli ta automatika dobře dávkuje.Určitě ta možnost tam je,že dávkuje hodně.Budu to muset probrat se servisákem to nastavení.Sám se do toho pouštět nebudu a ani nevím jak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 14. Říjen 2016 Sdílet Odesláno 14. Říjen 2016 A nejde to nějak vyřadit a nalít na zkoušku do nádrže mix? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hervas Odesláno 14. Říjen 2016 Sdílet Odesláno 14. Říjen 2016 Ja jezdim ve svdsku kdyz jezdim na ryby s motorem 2t jonson 60 michame 1:50 a davame tam co zrovna kde koupime a taky zednej problem troling na bublacku po jezere hodiny v kuse... ale je take bez autamatiky ;) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JPfish Odesláno 14. Říjen 2016 Autor Sdílet Odesláno 14. Říjen 2016 Děkuji všem za názor a asi budu muset začít u toho "automixingu" a jeho nastavení,ale asi nebude snadné najít člověka znalého problému a ostříleného praxí touto problematikou u mého motoru.Jsem si velice dobře vědom,že při případném chybném nastavení to může odepsat celý motor a to nehodlám zkoušet.Pokuď někdo znáte někoho znalého této problematiky,tak budu rád za doporučení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 15. Říjen 2016 Sdílet Odesláno 15. Říjen 2016 (upraveno) Ahoj Jardo , myslím že ten mix na to nebude mít vliv , tedy ne nějaký významný. Oni ty motory polknou cokoliv. Do té mojí Yamahy 2T leju léta M2T v poměru "jak to vyjde " od 1:30 do 1:100 a chodí jako hodinky .Doplul jsem na ní z Kolína do Prahy 199 Km a ani to neškytlo a je provozu minimálně 10 let s jedním servisem za 1200 Czk . Myslím spíš na filtry, a směs . S tím jsem se loni natrápil , však víš . Ale i mně ta šedesátka stříkačka se občas po těch letošních stovkách hodin letošního trollingu zakucká a tak jí na volnoběh proženu a je klid . Tam budu měnit určitě vysokotlaký filtr ale to stoji 10 € . Nic zásadníhoJinak doporučuji , na základě zkušeností mého kámoše ten automixing vyřadit a namíchat to rovnou do benzínu,aby jsi měl jistotu . Dělá se to tak,že do nádržky s olejem naliješ normálně benzín s olejem . Tím se zvedne plovák a motor si myslí že přidává olej . Upraveno 15. Říjen 2016 uživatelem my65hp Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JPfish Odesláno 15. Říjen 2016 Autor Sdílet Odesláno 15. Říjen 2016 Ahoj Jardo , myslím že ten mix na to nebude mít vliv , tedy ne nějaký významný. Oni ty motory polknou cokoliv. Do té mojí Yamahy 2T leju léta M2T v poměru "jak to vyjde " od 1:30 do 1:100 a chodí jako hodinky .Doplul jsem na ní z Kolína do Prahy 199 Km a ani to neškytlo a je provozu minimálně 10 let s jedním servisem za 1200 Czk . Myslím spíš na filtry, a směs . S tím jsem se loni natrápil , však víš . Ale i mně ta šedesátka stříkačka se občas po těch letošních stovkách hodin letošního trollingu zakucká a tak jí na volnoběh proženu a je klid . Tam budu měnit určitě vysokotlaký filtr ale to stoji 10 € . Nic zásadního Jinak doporučuji , na základě zkušeností mého kámoše ten automixing vyřadit a namíchat to rovnou do benzínu,aby jsi měl jistotu . Dělá se to tak,že do nádržky s olejem naliješ normálně benzín s olejem . Tím se zvedne plovák a motor si myslí že přidává olej .Ahoj Bohouši,to je fakt,že tím by motor přimazával méně oleje.Zatím,ale nechci dávat olej do nádrže než selžou všechny možnosti.Taky jsem dostal radu,že možná příčina může být voda v benzínu,je fakt,že loni jsem problém neměl.Zkusím dnes přidat aditivum co to udělá,mám ho koupenej a doufám,že nezůstanu na Labi do jara :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 15. Říjen 2016 Sdílet Odesláno 15. Říjen 2016 JJ s vodou v benzínu jsem si taky užil , když jsem si blb nazavřel nádrž . Ale to je jednoduché řešení .Kup si v Kolíně na pumpě 10 litru Etanolu E85 nalej ho do benzínu. Díky fyzice ,, benzín se sice nemíchá s vodou ale etanol s vodou jo a ten se pak rozpustí v benzínu no a tuhle směs vyjedeš .Jinak ale voda v benzínu se neprojevuje na bubláka ale když za to vezmeš To pak chcípá . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkas Odesláno 15. Říjen 2016 Sdílet Odesláno 15. Říjen 2016 Nevidím zmínku o čištění karburátoru, i tady bývá často problém se stejnými příznaky. Asi by to chtělo vzít zgruntu současně s kompletním odsátím nádrže. Karburátor čistit nejlépe ultrazvukem a potom pořádně vyfoukat a vysušit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 15. Říjen 2016 Sdílet Odesláno 15. Říjen 2016 mě to samé dělá moped Stadion 11,je potřeba s ním jet a ne poskakovat,pak škube,a to má karbec vyčištěný ultrazvukem,neřeším to,ta nedokonalost k němu patří Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JPfish Odesláno 15. Říjen 2016 Autor Sdílet Odesláno 15. Říjen 2016 Tak se zdá,že mám po problému s cukáním.Do benzínu jsem přidal Super benzín aditiv a po chvilce bylo ok.http://www.carsshop.cz/aditivum-do-benzinu-vif-708239.html?gclid=CNfB9Ii63c8CFRc6GwodadIGuA Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JPfish Odesláno 23. Duben 2017 Autor Sdílet Odesláno 23. Duben 2017 Tak dneska měla poprvé proběhnout má plavba po zimě a Tohatsu 50HP to nedal :-(Startování na první otočení a vyplutí z maríny do max.otáček 2,5tis. vše ok.Projedu plavební komoru a chci to zvednout a dušení motoru a nejde do otáček.Kotvím a čistím svíčky,ale nezdají se být nějak špinavé a umaštěné.Nepomáhá a stále závada přetrvává.S potupou se vracím zpět do komory a mariny.Je pravda,že jsem neudělal výměnu benzínového filtru po zimě,ale měl jen pár hodin.Nádrž byla přes zimu plná včetně aditiva.Objednal jsem nový palivový filtr a svíčky a uvidím.Napadá vás jiná závada krom ještě snad přicpané trysky ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marty Odesláno 24. Duben 2017 Sdílet Odesláno 24. Duben 2017 Vypustil jsi predtim karburator? Ke dnu seda ze vzduchu absorbovana voda, kterou VIF nenavaze. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
banjoales Odesláno 24. Duben 2017 Sdílet Odesláno 24. Duben 2017 Ahoj!Už tu proběhla diskuse o tom, zda na zimu vypouštět či nevypouštět nádrž. řekněme, že věc názoru, já osobně vypouštím. Chtěl bych ale upozornit na jednu zásadní věc týkající se paliva 2T motorů. Pokud mažete přidáváním oleje rovnou do nádrže, naplňujte nádrž na zimu VŽDY čISTÝM BENZíNEM. Olej totiž v nádrži po smíchání s benzínem začíná již po třech nedělích degradovat, po delším čase zcuckovatí a usazuje se u dna a přesto, že pak na jaře modře kouří, tak nemaže, nebo ne dostatečně. Pokud je to tak, může být příčinou právě tohle a po vyjetí nádrže se to zpraví. Také těmi cucky může být ucpán právě benzinový filtr. Vodou v karbecu by to již být nemělo po tak dlouhé jízdě, jaká je popisována.Mám wartburga jak auto tak člun, krom toho na kajutce 80hp 2T, tak vím, o čem mluvím. Za degradaci oleje v benzínu mohou především biosložky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marty Odesláno 24. Duben 2017 Sdílet Odesláno 24. Duben 2017 Napusta nadrz pres zimu ma smysl pouze u kovovych nadrzi jako ochrana proti korozi. Voda v karburatoru se muze drzet u dna i po delsi jizde, zalezi na provedeni, tryska nebere ze samotneho dna. Ikdyz nektere stroje naskoci i na letite benziny, k degradaci dochazi uz po tydnech az mesicich. Urcite je vzdy lepsi na jare dat novy benzin, pokud byla nadrz napustena, a vypustit ten karburator. Vedle vody v nem z biopaliv zustava usazeny takovy zeleny slem. I ten muze ucpat trysky. Osobne bych nyni palivovou soupravu vycistil. Existuji i cistice, ale nemusi se dostat vsude. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JPfish Odesláno 24. Duben 2017 Autor Sdílet Odesláno 24. Duben 2017 Vypustil jsi predtim karburator? Ke dnu seda ze vzduchu absorbovana voda, kterou VIF nenavaze.Nevypustil,ale nikdy nebyl problém. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JPfish Odesláno 24. Duben 2017 Autor Sdílet Odesláno 24. Duben 2017 Ten motor je dvoutakt s automatickým mixem oleje.V nádrži není olej,ale jenom benzín.Dneska jsem odčerpal benzín ze dna nádrže a voda tam není a aditiva tam jsou také .Jak na podzim jsem dal,tak teď také.Asi to budu muset odvézt z Týnce nad Labem někam na servis,ale jak začínám zjišťovat,tak nikdo nemá zatím čas.Potřebuji vyčistit karburátor,ale sám se do toho raději hrabat nechci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 24. Duben 2017 Sdílet Odesláno 24. Duben 2017 Já bych nejdřív zkusil novej benzín. Taky to může dělat nějaké kurvitko, např teploty. Nebo třeba úplně neotvírá sytič. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 24. Duben 2017 Sdílet Odesláno 24. Duben 2017 (upraveno) zkus zavolat na 737284630-čištení karburatoru ultrazvukem-je to v Přelouči-doufam že ještě fungujou Upraveno 24. Duben 2017 uživatelem packa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JPfish Odesláno 24. Duben 2017 Autor Sdílet Odesláno 24. Duben 2017 zkus zavolat na 737284630-čištení karburatoru ultrazvukem-je to v Přelouči-doufam že ještě fungujouDíky moc.Ještě se chci zeptat, prý někdo v Osečku dělá servis lodních motorů,nevíš něco o tom ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
garda Odesláno 25. Duben 2017 Sdílet Odesláno 25. Duben 2017 Rekl bych ze to delaji svicky. Pri tom bublani se tolik nehreji a tim padem se jevi jako studene. Tim se zanasi. Pokud jedes na nejaky normalni vykon na ktery je to vyladene tak nebude problem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 25. Duben 2017 Sdílet Odesláno 25. Duben 2017 řekl bych, že když to jezdilo loni, tak přes zimu se tomu těžko něco stalo a závada bude nějaká jednoduchá fíčovina a ne blbá teplota svíček Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se