Zdenda Odesláno 10. Říjen 2019 Sdílet Odesláno 10. Říjen 2019 Dobrá debata o ho.... :)Zase se nějakej ouřada zaměřil na lidi, kteří se mohou bránit nejmíň. Přitom třeba vlaky maji díru přímo na koleje, kdo ví kam to pouští výletní lodě, lodě z půjčoven atd. atd.Kdyby bylo kde to odčerpat, tak nepochybuju, že by tam většina lidí doplula. Ale jaksi neni.... :(Nemyslim si, že to lidský ho.... je pro přírodu tak děsnej problém. Rozhodně ne v porovnání s tím, co do řek teče z městských čistíren. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ok1in Odesláno 10. Říjen 2019 Sdílet Odesláno 10. Říjen 2019 Ryby taky nechodí srát na břeh :P Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkas Odesláno 11. Říjen 2019 Sdílet Odesláno 11. Říjen 2019 Ryby taky nechodí srát na břeh :P Prosil bych diskutující o dodržování jisté míry slušného chování. Mnohé se dá vyjádřit tak, aby i diskuze o toaletě a nakládání s jejím obsahem nezněla sprostotou. Děkuji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kosak Odesláno 11. Říjen 2019 Sdílet Odesláno 11. Říjen 2019 Ryby taky nechodí srát na břeh :P Prosil bych diskutující o dodržování jisté míry slušného chování. To měl jako naspat : Ryby taky nechodí kakat na břeh? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkas Odesláno 11. Říjen 2019 Sdílet Odesláno 11. Říjen 2019 Ryby taky nechodí srát na břeh :P Prosil bych diskutující o dodržování jisté míry slušného chování.To měl jako naspat : Ryby taky nechodí kakat na břeh? Téhle diskuze si považuji i proto, že se zde doposud diskutovalo na relativně vysoké úrovni. Nevím, kam tě zvou popovídat si o lodích a o věcech kolem nich, jestli si s přáteli vyprávíte o tom, jak kde serou ryby, vytvořte si vlastní sobě rovnou skupinku a neobtěžujte svým nechutným pokřikováním lidi, kteří tohle prostě poslouchat/číst nechtějí. I to vaše rybí sraní lze popsat tak, že to jiné lidi neuráží, někdy stačí dokonce se k dané problematice nevyjadřovat. K lodím a dění kolem nich se odjakživa pojila jistá kultura, je smutné, pokud si dovolím jednoho upozornit na to, že jso zde jakési mantinely slušného chování najde se další, který se mě snaží zesměšnit. Bravo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 11. Říjen 2019 Sdílet Odesláno 11. Říjen 2019 Jsi nějakej útlocitnej. A když jsi tak pintlich, tak při okamžité odpovědi nepoužívej citaci.Pak tu je plno stránek o exkrementu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 11. Říjen 2019 Sdílet Odesláno 11. Říjen 2019 Jsi nějakej útlocitnej.To bude tim koncem sezony asi. :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milan1570 Odesláno 11. Říjen 2019 Sdílet Odesláno 11. Říjen 2019 Není to tak strašné, řekl bych... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ok1in Odesláno 12. Říjen 2019 Sdílet Odesláno 12. Říjen 2019 Sorry jako, příště nebudu tak expresivní... :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 13. Říjen 2019 Sdílet Odesláno 13. Říjen 2019 (upraveno) Já teda nevím ale nejsem nějakej hrubián ale ve vztahu k macerátoru, chemickýmu WC a vůbec celé téhle debatě mi slovo hovno a že ryby serou nepřijde nijak nekulturní. Můžu prosím vědět jak napsat hovorově a tak nějak normálně že to ryby dělají do vody? Vyměšují? Kakají, kadí, vylučují. Jako sorry jako, znám hodně loďařů a hodně těch starých, šífáků atp, které s úctou poslouchám ale všichni by řekly že "ty ryby sraly" Sorry jako, asi jsem divnej ale tohle mi přijde trochu přitažený za vlasy. Pravdou je, že nehodlám býti loďařem, já jsem pouze a jen uživatel lodě :D :D :D Upraveno 13. Říjen 2019 uživatelem Sullaco Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rasto.h Odesláno 19. Říjen 2019 Sdílet Odesláno 19. Říjen 2019 Prosím o radu jsem nováček koncem léta jsem si pořídil loď Bayliner 2755 ciera motor mercruizer 5.7 v8 z náhon alpha one. Je možné aby na noze nebyl vypouštěcí šroub? Nebo prosím o radu jak měnit olej před zimou přikládám pár fotek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 20. Říjen 2019 Sdílet Odesláno 20. Říjen 2019 Vypadá to,že tam nějaký kutil dal nestandartní spodní polovinu nohy,ale i tak tam výpušták musí být.Možná ta noha byla prasklá a on to vše zavařil nebo zakytoval.Jinak výpušták u volva bývá i dole pod propellerem.Již jsi s tou lodí plul více hodin?bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 20. Říjen 2019 Sdílet Odesláno 20. Říjen 2019 jEŠTĚ JSEM SE JEDNOU PODÍVAL NA FOTKY,BOHUŽEL NEJDOU JASNĚ ROZEZNAT DETAILY,ALE VYPADÁ TO NA POUŽITÍ SPODNÍHO DÍLU ZE ZÁVĚSNÉHO MOTORU A JEHO ŮPRAVU PRO POUŽITÍ NA Z-NOHU,PROTO POCHYBUJI O NĚJAKÉ DELŠÍ ŽIVOTNOSTI TÉTO ŮPRAVY.BOOTCENTRUM Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rasto.h Odesláno 20. Říjen 2019 Sdílet Odesláno 20. Říjen 2019 Pluli jsme jenom jednou asi 20 minut Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 21. Říjen 2019 Sdílet Odesláno 21. Říjen 2019 Zavolej původnímu majiteli,co s tou nohou prováděl,kde je zamaskovaný výpušták. A hlavně se modli at to chvíli jezdí a zeptej se zda to upravoval on sám a nebo at ti dá tel,na úpravce.Případně mi prozrad kde a od koho jsi to koupil,zda ho náhodou neznám.bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 12. Listopad 2021 Sdílet Odesláno 12. Listopad 2021 Vrátím se zpět k tomu zazimování motoru.Vždycky jsem z motoru vypustil vodu a místo ní jsem motor naplnil nemrznoucí směsí.Teď jsem koupil loď a prodávající servis říkal, že je motor propláchnutý fridexem a vypuštěný. Taky jsem zkouknul videa o zazimování a lidi to opravdu jen propláchnou a nechají prázdný.Co je tedy správně? Napustit nemrznoucí směsí, nebo jen vypustit a propláchnout? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zet Odesláno 12. Listopad 2021 Sdílet Odesláno 12. Listopad 2021 Napustit, vlhký kov (vypuštěný motor) koroduje daleko rychleji než když je trvale pod vodou. A nemrzka to prakticky zastavuje díky inhibitorům koroze. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sandál Odesláno 15. Listopad 2021 Sdílet Odesláno 15. Listopad 2021 Zdravím všechny přátele plavby. Mám jeden dotaz k zazimování motoru. Jak vypustit vodu z motoru - napadá mě odpáskování hadice ale to se mi moc nezdá. Dále naplnění fridexem - přes nohu určitě ne, u motoru je nalévací trubka k vodní pumpě. Napadá mě za chodu motoru do ní lít fridex a nechat motor propláchnout. Jedná se o Volvo penta 3.0 GL. Dosud jsem měl pouze závěsné motory a tam se toto neřešilo. Pokud se to zde již probíralo, omlouvám se, nepodařilo se mě to najít... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirzik Odesláno 19. Listopad 2021 Sdílet Odesláno 19. Listopad 2021 Ahoj,určitě se to řešilo, na boku motoru by měl být výpustný ventil, a nezapomenout na výfuk. Napouští se samonasátím přes nohu za chodu motoru, nebo se dá zalitím přes nejvýše uloženou hadici bez nastartovaného motoru.Najdi si na YT videa je jich tam spoustu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sandál Odesláno 20. Listopad 2021 Sdílet Odesláno 20. Listopad 2021 Dík za radu, kouknul jsem na to pořádně, a fakt se to tady probíralo. Vypustil jsem vodu, nalil fridex co se vešlo - zhruba to, co jsem vypustil. Ještě jednou děkuji ;) . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se