Fousek Zveřejněno 15. Září 2016 Sdílet Zveřejněno 15. Září 2016 Potřebuji poradit firmu na opravu laminátu kýlu člunu. Oprava předchozího majitele nevydržela, takže bych to rád nechal udělat pořádně. Děkuji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 16. Září 2016 Sdílet Odesláno 16. Září 2016 co chceš opravit jen kýl nebo nějakou plochu . Za mně jsem na kýl přišrouboval cca 4 mm tlustou lištu z nerezu , takže teď se nic neošoupává a loď v pohodě snáší i drsné přistání na břehu . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fousek Odesláno 17. Září 2016 Autor Sdílet Odesláno 17. Září 2016 Bohužel mně do lodi prasklinou teče, bohužel nevím jak ta díra vypadala před opravou, takže záplatovat to nechci, ale řádně opravit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 17. Září 2016 Sdílet Odesláno 17. Září 2016 To bývá velký problém.Musí se začít odbrušovat dno dokud se nenajde díra-případně prasklina,která může být dlouhá třeba 3metry.Někdo,kdo tu lod dovezl nebo poškodil,to zřejmně jenom zalepil-zalaminoval ze spodu a to proto aby ušetřili značnou částku za pořádnou opravu.Je potřeba nejenom to zbrousit ze spoda,ale vše vyndat a vyřezat i zevnitř lodě-což je velice náročné,samozřejmně i finančně a potom laminovat z obou stran -jen tak lze zaručit dobrý výsledek.A nakonec vše dodělat zevnitř co vzalo za své.Přeji hodně zdaru při práci.Jenom se chci ještě zeptat - jde to opravované místo vidět a nebo je to jen tvoje doměnka,že je tam nějaká prasklina?Voda se tam může objevovat i z nějaké netěsnosti nebo poškození transomu!bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fousek Odesláno 19. Září 2016 Autor Sdílet Odesláno 19. Září 2016 Prasklina je vidět. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Outsider Odesláno 7. Leden 2018 Sdílet Odesláno 7. Leden 2018 (upraveno) Zdravim, chci se zeptat zkusenejesich: mohu opatrne horkovzdusnou pistoli odstranovat ze sklolaminatoveho clunu stare natery aniz bych jej nejak poskodil ci jeho vlastnosti?(myslim materialu) Dale budu laminovat venku, jake jsou vhodne teploty pro tuhnuti atd.. diky za nazory. Outsider Upraveno 7. Leden 2018 uživatelem Outsider Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 8. Leden 2018 Sdílet Odesláno 8. Leden 2018 S tou laminací venku budeš asi muset počkat, ono jde také o vlhkost vzduchu a ta je v tomhle období dost vysoká. Pokud bys to dělal v suchém prostředí, tak celkem bez problémů jde laminovat i při teplotách okolo 10 stupňů, hlavně pokud pracuješ s větším množstvím pryskyřice. Té pistole bych se asi trochu bál, jde o to jakou barvu kdo použil. Sám jsem to na laminátu nezkoušel, ale vím že některé druhy barev musíš ohřát víc než by se laminátu mohlo líbit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 8. Leden 2018 Sdílet Odesláno 8. Leden 2018 Na hrubé odstranění barvy se mi osvědčila rozbrušovačka s gumovým kotoučem a smirkem na suchý zip. Hrubost 40. Musí se s tím zlehka, aby to nezajelo hluboko, ale bralo to nádherně a kupodivu se kotouč nezanášel. Prachu je z toho nepředstavitelně. Ten unašeč musí být měkký a broušený povrch jen tak lízat okrajem, nesmí se dotknout celou plochou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin Odesláno 8. Leden 2018 Sdílet Odesláno 8. Leden 2018 Mě to šlo dobře šábrem. Jde ale o to, jak moc barva drží na tom laminátu. Mě už se místama trochu loupala a nebo praskala. Celkem jsem ze 4m trupu seškrábal plnej kýbl různejch nátěrů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se