viky_cz Zveřejněno 17. Duben 2010 Sdílet Zveřejněno 17. Duben 2010 Zdravim vsechny, jsem tu novy a mel bych dotaz.Mam v planu koupit clun 4.3x1.8m (jedna se o tento typ: http://www.automobile.pl/187557) a chtel bych se zeptat, jestli si myslite ze ma cenu k tomu koupit zavesny elektromotor jako druhy pohon a pripadne jaky pohon by to mel byt.Jedna se zejmena o provoz na rybnikach, kde je spalovaci motor zakazany.Je mi jasny, ze tenhle clun rozhodne neni idealni pro vytlacnou plavbu, mam ale celkem male deti a nechci otevrenou lod, takze je to asi jedina mozna volba.Jina otazka je, jestli je nutny spalovaci motor na rybnik sundat nebo staci ho nepouzivat.Diky, V. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PETR-K Odesláno 19. Duben 2010 Sdílet Odesláno 19. Duben 2010 Je možné použit motory 24V / 70-80liber tah ETW 80 ( 6-8km/h)Cobra80i, ( 6-8km/h)Minnkota Maxxum 70 ( 6-8km/h)TORQEEDO CRUISE 2,0 (7-9km/h)a pod.Nebo mototry s dálkovým ovládánímCobra 80P, ( 6-8km/h) http://www.elektrolode.cz/4773-lodni-elektromotory/28358-lodni-elektromotor-cobra-80p-(24v)-/TORQEEDO CRUISE 2,0R (7-9km/h)www.torqeedo.deExistuje mnoho dalších kvalitních motorů např:www.karvin.czwww.aquawatt.atwww.kraeutler.ata pod, ale je to cenově trochu mimo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 21. Duben 2010 Autor Sdílet Odesláno 21. Duben 2010 (upraveno) Dekuju za jasnou odpoved.Prohlizel jsem motory na elektrolode.cz a taky jsem videl par propagacnich videi na Torqeedo na youtube, ktery byly opravdu zajimavy.Jsou ty Torqeeda opravdu tak zazracny, aby se mi vyplatilo zaplatit za ne 2x tolik? Cobra 80lbs ma horsi ucinnost, jak jsem si vsiml, ale predpokladam ze se stejnou tahovou silou (torqeedo 800W vychazi 70lbs, pokud se nepletu) by to melo i podobne jet. Cruise 2.0 je myslim jina liga (vychazi mi 120lbs), ale to by stalo vic nez skelet, coz bych u sekundarniho motoru asi neprekousl. :-)Kdyz porovnam udaje Torqeedo, vychazi mi, ze od 5HP motoru bych mel cekat maximalni tah kolem 180-200lbs, je toto srovnani spravne?Edit: Jeste jsem se pro zajimavost podival na 12V motory Cobra 54lbs. Kdyz prepocitam tah na jednotku prikonu, vychazi mi bud ze Cobra 80 ma horsi ucinnost, nebo ze udaj o spotrebe 50A je velmi priblizny. Skoro bych si myslel ze motor 24V by mel mit ucinnost spis lepsi..Mohl bych poprosit o nejaky komentar abych se v tom dokazal zorientovat?Diky, V, Upraveno 21. Duben 2010 uživatelem viky_cz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PETR-K Odesláno 21. Duben 2010 Sdílet Odesláno 21. Duben 2010 Síla tahu je hodnota statického tahu motoru. Tento údaj nemá nic společného s rychlostí lodě, pouze udává hodnotu tahu při nulové rychlosti.I když máte dva motory se stejnou hodnotou tahu, tak loď nemusí jet stejně rychle. Závisí také na konstrukci vrtule a dynamice motoru.Motor TORQEEDO má o něco vyšší účinnost než COBRA zejména díky konstrukci vrtule, ale v praxi je rozdíl v rychlosti při stejném příkonu téměř neznatelný.Porovnání TORQEEDO Cruise 2,0 = 5HP spalovací motor TORQEEDO používá účinnější vrtuli a při menší rychlosti má podobný tah jako spalovací 5HP motor, ale maximální rychlost lodě s TORQEEDEM bude nižší než s 5HP spalovacím motorem. Obecně se udává že elektromotory jsou stavěné spíš do tahu, než do rychlosti.údaje o spotřebě elektromotorů jsou jen informativní a účinnost se z nich moc nedá odvodit.Pokud máte zájem a přijedete k nám ( Dalešická přehrada ) tak Vám můžu oba motory zapůjčit na vyzkoušení na Vaši loď.P. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 22. Duben 2010 Autor Sdílet Odesláno 22. Duben 2010 Dekuju, pokud to bude aktualni, rad se prijedu podivat.V. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olda123 Odesláno 24. Květen 2010 Sdílet Odesláno 24. Květen 2010 Ahoj, jestli máš zájem o elektromor tak zajdi tady na tu stránku http://www.hawaj.cz/elektromotory.html minulej rok jsem si tu koupil jeden elektromor a jsem s nim nad míru spokojen, maj je tam za super ceny k poměru jejich výkonu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fishmaster Odesláno 3. Červen 2010 Sdílet Odesláno 3. Červen 2010 Pokud jde o plavbu na stojáku,tak bych koupil Minnkota endura 30.nebo Yamaha 16 a silnější.Stačí do 50Lbs.Pojede to tak 5Km za hod.Na rybníku to stačí.Na přehradě jsou potřeba alespoň 2 baterky po 100Ah.S motorem 50Lbs na jednu 100Ah baterii dojedeš cca 10-15 KM dle proudu.Pozor Proud je za větru i na větším rybníku.Taková plavba s elektrikou na pramici 5M po proudu Vltavy,ale proti větru se docela změní na boj s protiproudem.Mám s tím zkušenost při přeplavbě pramice Holešovice Libčice.4PS benzín mám,ale chtěl jsem zkusit výdrž elektriky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fishmaster Odesláno 3. Červen 2010 Sdílet Odesláno 3. Červen 2010 Jo pozor na motory na webu.Dbej na to aby měl kovový držák.Třeba Thrust ho má.Zkus rybářské potřeby.Tam si ho prohlídneš a osaháš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 26. Červenec 2010 Autor Sdílet Odesláno 26. Červenec 2010 (upraveno) Pokud máte zájem a přijedete k nám ( Dalešická přehrada ) tak Vám můžu oba motory zapůjčit na vyzkoušení na Vaši loď.P.Dobry den.Mohl bych se nejak nahlasit, pokud k tomu bude prilezitost? Zacina to byt aktualni a predpokladam ze tak v listopadu bych mohl mit lod k testu prichystanou.Ted zatim je ve stavu ze by se asi potopila, v takovymhle stavu jsem ji dotahl od Mazurskych jezer:http://skoda.panda.cz/upload/Viky_UPLOAD/HPIM6603B.jpg.... Ale pristi rok bych chtel jezdit. Upraveno 26. Červenec 2010 uživatelem viky_cz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PETR-K Odesláno 27. Červenec 2010 Sdílet Odesláno 27. Červenec 2010 Pokud máte zájem a přijedete k nám ( Dalešická přehrada ) tak Vám můžu oba motory zapůjčit na vyzkoušení na Vaši loď.P.Dobry den.Mohl bych se nejak nahlasit, pokud k tomu bude prilezitost? Zacina to byt aktualni a predpokladam ze tak v listopadu bych mohl mit lod k testu prichystanou.Ted zatim je ve stavu ze by se asi potopila, v takovymhle stavu jsem ji dotahl od Mazurskych jezer:http://skoda.panda.cz/upload/Viky_UPLOAD/HPIM6603B.jpg.... Ale pristi rok bych chtel jezdit.Tak potom napište na e-mail: info@omc.cz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Feelorayt Odesláno 23. Červen 2011 Sdílet Odesláno 23. Červen 2011 I found it useful!Great information! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Komposter Odesláno 15. Červenec 2011 Sdílet Odesláno 15. Červenec 2011 Thank you for the information. Waiting for new info. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky