Přejít na obsah
Plavidla.cz

loď Beneteau ANTARES 680 - co si o ní myslíte?

Martazs

Doporučené příspěvky

Mimochodem teda to vypouštění fekálů do vody za plavby, to mi přijde celkem síla. Dělají opravdu skoro všichni? :)

Ještě jednou díky všem!

Velmi nechutný zvyk. Zrovna nedávno jsem byl svědkem toho, kterak nějakej fekálník vypouštěl odpad ze své nepříliš čisté lodi na Lipně pár desítek metrů od hotelu Racek v černé.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo nechutný to je, jsem klidně pro aby to bylo jako na jezerech v zahraničí, kde maj lodě zapečetěný vypouštěcí hrdla. Pokud to stojí 2 kč/litr, nevím kde je problém. I když my jsme povětšinou národ dobytků a věřím, že i ty 2 kč je moc takže by to bylo zbytečný. No jo no.
Odkaz ke komentáři

Jo nechutný to je, jsem klidně pro aby to bylo jako na jezerech v zahraničí, kde maj lodě zapečetěný vypouštěcí hrdla. Pokud to stojí 2 kč/litr, nevím kde je problém. I když my jsme povětšinou národ dobytků a věřím, že i ty 2 kč je moc takže by to bylo zbytečný. No jo no.

není problém s tím,že by lidi odmítali zaplatit pár korun za vytažení nádrže,odsávačky v marinách až na vyjímky nejsou !!!

Odkaz ke komentáři

Při technické sps chtějí vidět nádrže,ale kam se to výpustí nikoho nezajímá.Dokonce PVL vyžadují wc na zakotvených plavidlech(Hausbootech). Ovšem není kam fekalie vypouštět.Je to jeden velkej pruser.Na Slapech je jen Živohošt.Kdyby objížděl kotviště jako jsou Cholín,častoboř ap.(kotviště hausbotu).mobilní fekál ulevilo by se vodě i spousta lidem.2kč/L je zadarmo.Hlavně z mého pohledu .(nikdy bych fekál do vody nevypustil)Rád se koupu😀Letos ta zkažená voda na Slapech také není jen tak.Obrovsky se zvedl provoz lodí(hlavně velkých s wc)Na Orlíku nám to jeden blb vypustil v zátoce Holešice při koupání.V Týně byla voda cítit doslova jak septik.Asi mají do Vltavy svedenou kanalizaci.😥Rybáři zcela běžně házejí vnitřnosti ryb do vody.Holt na čistotu vody u nás nikdo nekouká. Upraveno uživatelem Jbenda
Odkaz ke komentáři

Tak jak jsem slíbil,byl jsem na Staré Živohošti v maríně,Nádrže fekál odčerpávají u benz.pumpy a je tam psaná cena 1kč /1 Litr - to snad stojí za to nechávat odčerpat a pomoci tak ekologii,né? Odčerpávají i nádní vody,tj.voda většinou s olejem na dně lodí,zejména se zabudovanými motory,tada je cena 15 kč/ 1litr -doufám,že ti,kteří se tam pohybují to budou využívat,nebot vypouštet masnou vodu do řeky je pěkná prasárna.

bootcentrum

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...