Přejít na obsah
Plavidla.cz

KONTROLA SPS A POLICIE

Kralvod

Doporučené příspěvky

Dne 24.7.2016 jem byl opět svědkem i účastníkem kontroly na Dalešické přehradě. Že tady mají novou loď SPS i Policie jsem věděl již z předchozí kontroly v červnu a to jak na Dalešicích, tak i později na Hněvkovicích. No a tak jsem si myslel, že nás nemůže nic překvapit. Leč překvapilo. Dnes si totiž vzali ještě na pomoc jeden civilní skutr. Na něm seděl šikovný pán z SPS a dělal pravděpodobně volavku. Jezdil velmi svižně po hladině a v okamžiku, kdy se ho někdo snažil napodobit, pustil vzadu skryté dva modré majáky a loď předjel a zastavil. V dalším okamžiku se po proudu dal do pohybu dosud poklidně stojící člun SPS a z opačné strany zvolna se pohybujicí Policie. V okamžiku již jisté kořisti, vyrazily obě loďky bystře kupředu. Pozoroval jsem to asi 2 hodiny a poctivě brali každou loď jedoucí ve skluzu. Kontolují vždy průkaz, číslo lodi a dávají dýchat. Vše si též fotili. Jinak do 1 promile je to správní řízení na příslušné SPS no a nad 1 se již jedná o trestní čin a jde to k soudu. Pokutu na místě nedávali a na dotaz, kolik že to bude stát, odpoví : do 100 000 Kč.

Přeji příjemnou a nikým nerušenou sezónu.

Dobrovolný abstinet Králvod

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tento vikend na Labi také probíhaly kontroly ze člunu Policie za asistence kameramana z čT. Byl jsem svědkem jak vzali jednu loď co proletěla zákazem v kluzu. Pokud byl člověk normální mávli na pozdrav a nijak se nezajímali. Za mě pohoda, nemám s tímto problém. A jestli dávají dýchnout jsem pro všema dvaceti.
Odkaz ke komentáři

Byl jsem o víkendu na Orlíku. Sobota po poledni SPS na vodě, pozoroval jsem je asi 2,5-3 hodiny, a za tu dobu zkontrolovali asi 3 lodě a jeden skútr, ten sice řádil, ale v lyžařské dráze, sic bez vytaženého balonu. V tu dobu co jsem je měl na dohled se pohybovali mezi Radavou a zámkem Orlík. Dohlíželi, nikoho nehonili, tak jako vždy když vyplují.
Odkaz ke komentáři

Já je viděl.na lyžařské dráze naproti Víru, tam komtrolovali skůtr, pak koukali u Radavy a naproti Podskalí blbnul skůtr na Sport dráze a pak kolem nich profrčel, tak se vydali za ním. Cestou zpět na hráz si nás odchytli na plachetnici, tahmul jsem zasebou kluka v loďce, tak nás přátelsky upozornili že se to nesmí, tak jsem kluka vytáhl zpátky na loď a vše v pohodě, byli slušní a v klídku.
Odkaz ke komentáři

Asi měli manévry, v sobotu odpoledne a v podvečer kontrolovali na Labi i v úseku Týnec nad Labem - Chvaletice. šlo o Policii čR. Viděl jsem je ze břehu, žádná loď v dohledu ani skůtr, tak pomalu proplouvali. Upraveno uživatelem Libor
Odkaz ke komentáři

Asi měli manévry, v sobotu odpoledne a v podvečer kontrolovali na Labi i v úseku Týnec nad Labem - Chvaletice. šlo o Policii čR. Viděl jsem je ze břehu, žádná loď v dohledu ani skůtr, tak pomalu proplouvali.

To mam stesti, my jsme tam v pondeli litali na kluzakach jak hovada cely odpoledne..... :/

Odkaz ke komentáři

Asi měli manévry, v sobotu odpoledne a v podvečer kontrolovali na Labi i v úseku Týnec nad Labem - Chvaletice. šlo o Policii čR. Viděl jsem je ze břehu, žádná loď v dohledu ani skůtr, tak pomalu proplouvali.

To mam stesti, my jsme tam v pondeli litali na kluzakach jak hovada cely odpoledne..... :/

Ty jsi ale musel dělat "strašný vlny" :) :)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...