Anachy Odesláno 30. Červenec 2016 Sdílet Odesláno 30. Červenec 2016 http://www.aplcz.cz/#!SPS-vymezila-prostory-pro-koup%E1n%ED-na-Slapech-a-Orl%EDku/c193z/579be1a90cf29b70b6d40c19s tím že asi nejtrefnější zdůvodnění nařízení sps je S ohledem na to, že v minulosti nevešla ve všeobecné povědomí občanů skutečnost, že i koupající se osoba je účastníkem plavebního provozu a zákon o vnitrozemské plavbě ji určité povinnosti ukládá, se plavební úřad rozhodl svým dopravním opatřením zvýšit bezpečnost těchto účastníků.To by mě fakt zajímalo jak například v Županovicich vyznačí koupací prostor když je tam řeka široká cca 340 metrů. Pokud nedají boje pro plavce více jak 240 metrů od břehu kde je kemp tak stále zbývá od každého vymezeného prostoru 50 metrů umožňující jízdu v kluzu, tedy pokud tam nedají na břeh znaků omezující rychlost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
saturnin Odesláno 31. Červenec 2016 Sdílet Odesláno 31. Červenec 2016 http://www.aplcz.cz/#!SPS-vymezila-prostory-pro-koup%E1n%ED-na-Slapech-a-Orl%EDku/c193z/579be1a90cf29b70b6d40c19s tím že asi nejtrefnější zdůvodnění nařízení sps je S ohledem na to, že v minulosti nevešla ve všeobecné povědomí občanů skutečnost, že i koupající se osoba je účastníkem plavebního provozu a zákon o vnitrozemské plavbě ji určité povinnosti ukládá, se plavební úřad rozhodl svým dopravním opatřením zvýšit bezpečnost těchto účastníků.To by mě fakt zajímalo jak například v Županovicich vyznačí koupací prostor když je tam řeka široká cca 340 metrů. Pokud nedají boje pro plavce více jak 240 metrů od břehu kde je kemp tak stále zbývá od každého vymezeného prostoru 50 metrů umožňující jízdu v kluzu, tedy pokud tam nedají na břeh znaků omeujii rychlost.A proč by tam dávali znaky omezující rychlost? Vymezí prostor u kempu například do vzdálenosti 100 m od břehu + 50 m podle pravidel plavebního provozu, kde se smí plout pouze rychlostí 10 km/hod, či ve výtlaku, když není na plavidle rychloměr, + 50 m od pravého břehu, kde je také omezená rychlost plutí a pro plutí bez omezení zůstane cca 100 m, což by mělo stačit. Snad takto budou spokojeni jak koupající se, tak vůdci motorových plavidel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 31. Červenec 2016 Sdílet Odesláno 31. Červenec 2016 http://www.aplcz.cz/#!SPS-vymezila-prostory-pro-koup%E1n%ED-na-Slapech-a-Orl%EDku/c193z/579be1a90cf29b70b6d40c19s tím že asi nejtrefnější zdůvodnění nařízení sps je S ohledem na to, že v minulosti nevešla ve všeobecné povědomí občanů skutečnost, že i koupající se osoba je účastníkem plavebního provozu a zákon o vnitrozemské plavbě ji určité povinnosti ukládá, se plavební úřad rozhodl svým dopravním opatřením zvýšit bezpečnost těchto účastníků.To by mě fakt zajímalo jak například v Županovicich vyznačí koupací prostor když je tam řeka široká cca 340 metrů. Pokud nedají boje pro plavce více jak 240 metrů od břehu kde je kemp tak stále zbývá od každého vymezeného prostoru 50 metrů umožňující jízdu v kluzu, tedy pokud tam nedají na břeh znaků omeujii rychlost.A proč by tam dávali znaky omezující rychlost? Vymezí prostor u kempu například do vzdálenosti 100 m od břehu + 50 m podle pravidel plavebního provozu, kde se smí plout pouze rychlostí 10 km/hod, či ve výtlaku, když není na plavidle rychloměr, + 50 m od pravého břehu, kde je také omezená rychlost plutí a pro plutí bez omezení zůstane cca 100 m, což by mělo stačit. Snad takto budou spokojeni jak koupající se, tak vůdci motorových plavidel.No taky tomu tak rozumím, ale proč tedy píšou, že v těchto úsecích bude plavba v kluzu omezena, že by špatný výklad vyhlášky nebo špatná interpretace medií. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 31. Červenec 2016 Sdílet Odesláno 31. Červenec 2016 http://img.blesk.cz/img/1/full/2783718_.jpghttp://img.blesk.cz/img/1/full/2783717_.jpg Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 31. Červenec 2016 Sdílet Odesláno 31. Červenec 2016 jink přesně kvůli takovýmhle debilům se dějou tyhle vyhlášky a neštěstí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
saturnin Odesláno 31. Červenec 2016 Sdílet Odesláno 31. Červenec 2016 jink přesně kvůli takovýmhle debilům se dějou tyhle vyhlášky a neštěstí Toto je ten způsob užití vodního skútru, který by měl být provozován pouze na vymezené vodní ploše podle § 30a zákona č. 114/1995 Sb., a který je mimo vymezenou vodní plochu zakázán (§ 30a odst. 6). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 31. Červenec 2016 Sdílet Odesláno 31. Červenec 2016 jink přesně kvůli takovýmhle debilům se dějou tyhle vyhlášky a neštěstí Toto je ten způsob užití vodního skútru, který by měl být provozován pouze na vymezené vodní ploše podle § 30a zákona č. 114/1995 Sb., a který je mimo vymezenou vodní plochu zakázán (§ 30a odst. 6).No ty to víš, já to vím a pár dalších - ale jestli pak to ví taky ten č...k na tom skůtru :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
saturnin Odesláno 31. Červenec 2016 Sdílet Odesláno 31. Červenec 2016 (upraveno) jink přesně kvůli takovýmhle debilům se dějou tyhle vyhlášky a neštěstí Toto je ten způsob užití vodního skútru, který by měl být provozován pouze na vymezené vodní ploše podle § 30a zákona č. 114/1995 Sb., a který je mimo vymezenou vodní plochu zakázán (§ 30a odst. 6).No ty to víš, já to vím a pár dalších - ale jestli pak to ví taky ten č...k na tom skůtru :)Vůdce plavidla, zejména toho, které je oprávněn vést pouze vůdce plavidla s průkazem způsobilosti, to vědět jednoznačně musí! V tomto jasně platí, že neznalost zákonů neomlouvá.Jiná věc je, že masmédia a různá občanská sdružení na ochranu čehokoli, se stále zmiňují jen o tom, že vyhláška č. 46/2015 Sb. povolila plavbu vodních skútrů a jiných rychlých plavidel bez jakéhokoli omezení rychlosti a místa provozování. Přitom zapomínají, možná určitým záměrem vyvolat zášť vůči skupině uživatelů plavidel, uvádět to, že kromě této vyhlášky platí také jiné právní přepisy, které nějakým způsobem vodní skútry a jiná rychlá plavidla způsobem omezují. Tím vzniká ve veřejnosti nepřesná představa o skutečném stavu věci. Je zajímavé, že pozornosti masmédií uniklo, že výše uvedená vyhlášky již také neobsahuje omezení pro provozování vodního lyžování, na které se ovšem také vztahuje § 30a zákona. Upraveno 31. Červenec 2016 uživatelem saturnin Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 31. Červenec 2016 Sdílet Odesláno 31. Červenec 2016 Saturnine ,, dotaz , jsi úplný trouba ? nebo nechápeš že současné předpisy jsou mimo mísu ?? cituješ tu paragrafy ,, ale nechápeš že realita je jinde ..Třeba se pletu , ale myslím že ne ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 31. Červenec 2016 Sdílet Odesláno 31. Červenec 2016 (upraveno) volání po dodržování předpisů prasetem,které nedodržuje absolutně nic je humorné...máš problém Upraveno 1. Srpen 2016 uživatelem zdenek2013 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
saturnin Odesláno 1. Srpen 2016 Sdílet Odesláno 1. Srpen 2016 Saturnine ,, dotaz , jsi úplný trouba ? nebo nechápeš že současné předpisy jsou mimo mísu ?? cituješ tu paragrafy ,, ale nechápeš že realita je jinde ..Třeba se pletu , ale myslím že ne ...Milý my65hp, nevím proč mne označuješ za troubu. Troubou je spíše ten, kdo předpisy nedodržuje. Co míníš tím, že mnou citované části předpisů jsou mimo mísu. Máš nějaké jiné chytré řešení dané situace, nebo jenom tak plkáš a obecně nadáváš? Toužíš po tom, aby byl provoz skútrů opět plošně prakticky zakázán, jako když zřízení prostorů pro ně vetovaly obce, toužíš opět po tom, aby na Slapech a Orlíku platily jakési koeficienty poměru výkon/výtlak či Froudeho čísla a nesmělo se plout v době letních měsíců? Mohl bys vysvětlit, kde podle tebe je realita? Máme se smířit s tím, že jsou prostě jedinci, kteří bez ohledu na ostatní si honí své ego, a že kvůli nim budou vymýšleny další a další omezení a zákazy? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
saturnin Odesláno 1. Srpen 2016 Sdílet Odesláno 1. Srpen 2016 volání po dodržování předpisů prasetem,které nedodržuje absolutně nic je humorné...máš problémA máš nějaké jiné řešení? Tak jej přednes!Ten problém máme všichni, kteří se snažíme chovat rozumně a ohleduplně k ostatním uživatelům vod a respektujeme jejich zájmy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 1. Srpen 2016 Sdílet Odesláno 1. Srpen 2016 Saturnine ,, dotaz , jsi úplný trouba ? nebo nechápeš že současné předpisy jsou mimo mísu ?? cituješ tu paragrafy ,, ale nechápeš že realita je jinde ..Třeba se pletu , ale myslím že ne ...Hele, už zase tady bez důvodu někomu nadáváš? Pokud nerozumíš souvislostem, tak si tyhle výlevy nech pro sebe, tady to nikoho nezajímá!Saturnin tu dlouhodobě představuje odborný a konzistentní komentář situace s odkazy na právních souvislosti. Jeho příspěvky jsou kvalitní, mimo jiné protože nepodléhají emocím. On se tady snaží trochu nás zorientovat v tom, jak je třeba na legislativní prostředí nahlížet. Nastuduj příslušné zákony a vyhlášky a pak se pusť do diskuse se Saturninem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 1. Srpen 2016 Sdílet Odesláno 1. Srpen 2016 (upraveno) volání po dodržování předpisů prasetem,které nedodržuje absolutně nic je humorné...máš problémA máš nějaké jiné řešení? Tak jej přednes!Ten problém máme všichni, kteří se snažíme chovat rozumně a ohleduplně k ostatním uživatelům vod a respektujeme jejich zájmy.podle tvého příspěvku soudím,že jsi nepochopil,komu byl ten můj adresován,nebo ty snad někde zveřejňuješ vlastní porušování řPB a pak voláš po tom,aby jej dodržoval někdo jiný? Upraveno 1. Srpen 2016 uživatelem zdenek2013 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karelgumak Odesláno 1. Srpen 2016 Sdílet Odesláno 1. Srpen 2016 jink přesně kvůli takovýmhle debilům se dějou tyhle vyhlášky a neštěstí Toto je ten způsob užití vodního skútru, který by měl být provozován pouze na vymezené vodní ploše podle § 30a zákona č. 114/1995 Sb., a který je mimo vymezenou vodní plochu zakázán (§ 30a odst. 6).No ty to víš, já to vím a pár dalších - ale jestli pak to ví taky ten č...k na tom skůtru :)Treba mu to jednou policajt za 2litry prozradi. :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 2. Srpen 2016 Sdílet Odesláno 2. Srpen 2016 Saturnine , za toho troubu se omlouvám , to mi ulítlo . Tak promin . Za mne se domnívám že samo sebou dobře cituješ právní úpravy a pokud by se dodržovali tak to bude ok . Jsem ale přesvědčen že Orlík a Slapy takto nefungují .Plavci netuší že mají něco dodržovat a skůtry asi taky . úprava jak byla v před loňsku vyhláškou mi přijde daleko bezpečnější a udržitelná . Co se týká Labe kde se plavím , tam je mi jedno co skůtry dělají . Lidí se tam moc nekoupe a je to celkem přehledná voda . A když za mnou skáče na vlně , tak je aspoň co fotit :-)) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 2. Srpen 2016 Sdílet Odesláno 2. Srpen 2016 Jenže původní právní stav byl absurdní a jak bylo uvedeno, hrozila za něj EU. V čR bylo možné legálně koupit spotřební zboží (vodní skůtr), ale nebylo ho možné prakticky provozovat, protože ho vyhláška odsunula do několika rezervací.Taky se mi nelíbí bordel, který skůtristi často dělají, ale nelze to řešit myšlenkami na opětovné plošné zákazy. Je třeba udělat osvětu.Kdo z nás dokáže v klidu a bez negativních emocí upozornit někoho na vodě, že se chová proti předpisům? Většinou na sebe dokážeme jen sprostě křičet. Naučme se bez hádky a nadávání poukázat na porušování předpisů a důsledky, které to přináší. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 2. Srpen 2016 Sdílet Odesláno 2. Srpen 2016 Už jsem párkrát upozornil hrdinné plavce co plavou napříč Slapy, že je to nebezpečné. Zastavil jsem v bezpečné vzdálenosti a snažil se vysvětlit, že jsem ho skoro neviděl a kdybych dával méně pozor, tak jsem ho mohl zabít. Samozřejmě reakce byly různé. Někdo nekomunikoval, jiný zvedl omluvně ruku a otočil se, další ukázal vztyčený prostředníček.....Kdo na to má, ať si srovná v hlavě pár základních argumentů a vychovává ty, kteří neznají předpisy. Např. informační leták z ministerstva je dost dobrý a měl by viset každých 5 metrů okolo všech přehrad. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
saturnin Odesláno 2. Srpen 2016 Sdílet Odesláno 2. Srpen 2016 Saturnine , za toho troubu se omlouvám , to mi ulítlo . Tak promin . Za mne se domnívám že samo sebou dobře cituješ právní úpravy a pokud by se dodržovali tak to bude ok . Jsem ale přesvědčen že Orlík a Slapy takto nefungují .Plavci netuší že mají něco dodržovat a skůtry asi taky . úprava jak byla v před loňsku vyhláškou mi přijde daleko bezpečnější a udržitelná . Co se týká Labe kde se plavím , tam je mi jedno co skůtry dělají . Lidí se tam moc nekoupe a je to celkem přehledná voda . A když za mnou skáče na vlně , tak je aspoň co fotit :-))To je v pohodě, občas také ujedu.To že koupající netuší, že mají něco dodržovat je možné připustit. Bohužel ani masmédia jim to nejsou schopná či ochotná připomenou. U vůdců skútrů to však neskousnu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 5. Srpen 2016 Sdílet Odesláno 5. Srpen 2016 Navazuji na předchozí diskusi a mam dotaz na Saturnina - nevypadá tohle jako desinformace : „Jachtaři jsou mZdroj: http://pribramsky.denik.cz/zpravy_region/castejsi-deste-vyrovnaly-lonsky-deficit-vody-v-orliku-20160804.htmlMyslím ten odstavec kde se píše , že i v okolí prostoru vymezeného pro plavce bude omezená rychlost . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 5. Srpen 2016 Sdílet Odesláno 5. Srpen 2016 Anachy bude to asi tak tady je výtah z vyhláškyPlavební úřad tímto opatřením sleduje i další sekundární účinek, a tím je regulace režimu plavby a rychlosti v úsecích vodní cesty, kde k vymezení prostor pro koupání dochází. Stanovená nejvyšší povolená rychlost 10 km/hod nebo výtlačný režim plavby pro plavidla, která nejsou vybavena zařízením k měření rychlosti, totiž v úsecích vodní cesty s vymezenými prostory pro koupání na vodních nádržích platí 50 m od hranice těchto prostor nikoliv od břehu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 5. Srpen 2016 Sdílet Odesláno 5. Srpen 2016 Anachy bude to asi tak tady je výtah z vyhláškyPlavební úřad tímto opatřením sleduje i další sekundární účinek, a tím je regulace režimu plavby a rychlosti v úsecích vodní cesty, kde k vymezení prostor pro koupání dochází. Stanovená nejvyšší povolená rychlost 10 km/hod nebo výtlačný režim plavby pro plavidla, která nejsou vybavena zařízením k měření rychlosti, totiž v úsecích vodní cesty s vymezenými prostory pro koupání na vodních nádržích platí 50 m od hranice těchto prostor nikoliv od břehu.No právě i zde se píše 50 m od hranice těchto prostor, takže kde má řeka šíři okolo 250 m, tak to asi bude trochu jinak :) přeci nevyznačí plochu pro koupání 150 m od břehu :)Buď jsem úplně "natvrdlej" nebo tomu fakt nerozumím.Osobně mi to je úplně jedno, tu část řeky okolo koupacích zon klidně budu i tlačit , jen bych chtěl z principu vědět jak to je. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
saturnin Odesláno 5. Srpen 2016 Sdílet Odesláno 5. Srpen 2016 Anachy bude to asi tak tady je výtah z vyhláškyPlavební úřad tímto opatřením sleduje i další sekundární účinek, a tím je regulace režimu plavby a rychlosti v úsecích vodní cesty, kde k vymezení prostor pro koupání dochází. Stanovená nejvyšší povolená rychlost 10 km/hod nebo výtlačný režim plavby pro plavidla, která nejsou vybavena zařízením k měření rychlosti, totiž v úsecích vodní cesty s vymezenými prostory pro koupání na vodních nádržích platí 50 m od hranice těchto prostor nikoliv od břehu.No právě i zde se píše 50 m od hranice těchto prostor, takže kde má řeka šíři okolo 250 m, tak to asi bude trochu jinak :) přeci nevyznačí plochu pro koupání 150 m od břehu :)Buď jsem úplně "natvrdlej" nebo tomu fakt nerozumím.Osobně mi to je úplně jedno, tu část řeky okolo koupacích zon klidně budu i tlačit , jen bych chtěl z principu vědět jak to je.To co píše Anachy odpovídá znění vyhlášky č. 67/2015 Sb., § 7 odst. 3. Má to určitý smysl. Omezená rychlost je v citovaném paragrafu stanovena ve vzdálenosti 25 m nebo 50 m od břehu. Pokud je u břehu vymezen prostor pro koupání, posouvá se tato hranice pro omezenou rychlost od břehu o šířku tohoto vymezeného prostoru pro koupání. Asi by nebylo dobré z hlediska koupajících, aby byl sice vymezen prostor pro koupání, ale těsně na jeho hranici již bylo možné proplouvat bez omezení rychlosti. To by v důsledku mohlo vést ke snaze, aby byl prostor pro koupání, do něhož je zakázáno vplutí plavidel, vymezován zbytečně daleko od břehu. Příklad: Prostor pro koupání bude vymezen v šířce cca 100 m od břehu (to je dostatečné i pro zdatné plavce, zaplave si tam a zpět 200 m) k tomu 50 m "ochranného pásma", kde mohou plavidla již proplouvat, ale pouze nižší rychlostí (pro zvýšení pocitu bezpečí koupajících). Pokud by nebylo "ochranné pásmo" bude snaha vymezit prostor pro koupání do větší vzdálenosti, třeba 150 m od břehu. To by myslím pro proplouvání plavidel byla horší varianta. Doufám, že snahou plavebního úřadu není regulovat rychlost plutí plavidel tím, že bude vymezovat hranice prostoru pro koupání od břehu tak daleko, aby pro plutí zůstal pouze pruh s omezenou rychlostí. To by tam rovnou mohli dát signální znak B.6, nepřekračovat stanovenou rychlost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 5. Srpen 2016 Sdílet Odesláno 5. Srpen 2016 Já to chápu tak jak píšeš. Pokud bude na přehradě od bójek vyznačujících oblast koupání ke druhému břehu více jak 100m a na břehu nebude cedule s omezením rychlosti, můžeme jet v kluzu prostředkem tohoto volného prostoru. Všechny ty novinářské články jsou poznamenány zásadními neznalostmi a motáním pojmů. Ministerstvo to podle mne udělalo tentokrát velmi dobře. Podle mne na ten veřejný humbuk urychleně vytáhli zavedení vyhrazených míst pro koupání, které už museli mít připravené. Takhle rychle by jinak reagovat nedokázali. Tím došlo k zavedení nápravných opatření a neznalá veřejnost se může zklidnit. Je to stav po kterém jsme volali dlouho všichni, jednoznačně oddělit plavce od lodí. Tohle nápravné opatření sice nijak neřeší důvody tragické nehody, ale to je taky dobře. Protože pokud někdo někam vletí naslepo, pak to není chyba legislativy, ale blbost řidiče za kterou bude následně potrestán a které nelze žádnými rozumnými zákazy předejít. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jahoďák Odesláno 8. Srpen 2016 Sdílet Odesláno 8. Srpen 2016 Všechny paragrafy a vyhlášky jsou krásný, když je ale nikdo nedodržuje a "nikdo" nehlídá, tak k čemu jsou?Všechny tyto debaty mi přijdou poněkud akademické, když je dodržuje pár slušných a zbytek, kteří si pořídili hračky "před nedávnem" a k vodě nemají ani trochu vztah a slušnost už vůbec na to pečou.Dokud nebude na vodě dostatečný dozor a přísnější "tresty" je to všechno na nic.Toť můj názor. :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky