zdenek2013 Odesláno 18. Červenec 2016 Sdílet Odesláno 18. Červenec 2016 použil jsem tady slovo anarchie a je lhostejno,jestli někdo nedodržuje povolenou rychlost ,nebo proletí mezi parníkem a mnou v přechodovém režimu,kdy parníkářovi málem vyhází lidi z paluby a mě vezme možnost najet na vlnu,kterou svým počínáním vyrobil,ale zároveň jsem přesvědčen,že drtivá většina to nedělá schválně,pouze z nevědomosti,ale ve výsledku je to jedno Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 18. Červenec 2016 Sdílet Odesláno 18. Červenec 2016 Já bych lehce rozlišil , jestli si někdo pocintá brindák , bo je na vodě 3 roky a celkem ho překvapí na vodě, kde je rychlost neomezená vlny ,, a nebo blba kdo skáče za mojí lodí , nebo parníkem na Orlíku,přes vlny se skútrem a pak někoho srazí nebo zabijou . Ještě bych do toho namočil nos panu Ťokovi a SPS bo si myslím,že na tom co se stalo mají lví podíl viny . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
saturnin Odesláno 18. Červenec 2016 Sdílet Odesláno 18. Červenec 2016 Já bych lehce rozlišil , jestli si někdo pocintá brindák , bo je na vodě 3 roky a celkem ho překvapí na vodě, kde je rychlost neomezená vlny ,, a nebo blba kdo skáče za mojí lodí , nebo parníkem na Orlíku,přes vlny se skútrem a pak někoho srazí nebo zabijou . Ještě bych do toho namočil nos panu Ťokovi a SPS bo si myslím,že na tom co se stalo mají lví podíl viny .Můžeš prosí vysvětlit v čem spočívá lví podíl viny ministra Ťoka a SPS na nehodě na Orlíku? Nehodlám se jich zastávat, ale nějak mi to není jasné. Myslím, že lví podíl má vůdce vodního skútru, který porušil několik ustanovení zákona o vnitrozemské plavbě . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 18. Červenec 2016 Sdílet Odesláno 18. Červenec 2016 Saturnine myslím si že vodní skůtry na naše vody nepatří , stejně jako Segwaye do města . Lodě ve skluzu na Orlíku , Slapech je hazard . Nenaučíš plavce mít na hlavě maják a zase lidi s klouzavou lodí neužít si plavby ve skluzu. Patřím mezi ně ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavel242 Odesláno 18. Červenec 2016 Sdílet Odesláno 18. Červenec 2016 Tak tohle se teď objevilo na rybářských stránkách.....http://crs-sus.cz/podporte-bezpecny-provoz-na-slapech-a-orliku/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
saturnin Odesláno 18. Červenec 2016 Sdílet Odesláno 18. Červenec 2016 (upraveno) Saturnine myslím si že vodní skůtry na naše vody nepatří , stejně jako Segwaye do města . Lodě ve skluzu na Orlíku , Slapech je hazard . Nenaučíš plavce mít na hlavě maják a zase lidi s klouzavou lodí neužít si plavby ve skluzu. Patřím mezi ně ...Plavidla konstruovaná pro plavbu v kluzu, včetně zatracovaných vodních skútrů, nejsou sama o sobě hazardem na našich vodách, na kterých není zakázána plavba plavidel se spalovacím motorem a tedy ani na Slapech, Orlíku či dalších nádržích vltavské kaskády. Hazardem jsou vůdci těchto plavidel, kteří nejsou schopni či ochotni se seznámit se základními ustanoveními zákona o vnitrozemské plavbě a také je dodržovat. Vůbec nejde o vyhlášku č. 46/2015 Sb., která je nyní stále zmiňována. Jde o to, aby vůdci plavidel důsledně dodržovali jednoduchá pravidla uvedená v § 29b odst. 3 a v § 30a odst. 6., a všichni účastníci plavebního provozu, nejen vůdci plavidel, ale i koupající se osoby či rybáři, aby dodržovali ustanovení § 29 odst. 1 a 2 zákona o vnitrozemské plavbě. Jsem přesvědčen o tom, že při dodržování uvedených pravidel se na naše vody vejdou všichni. V zahraničí, kde je mnohdy podstatně větší intenzita plavebního provozu než u nás, to funguje, proč by to nemělo fungovat i u nás?Z cca 140 vodních nádrží u nás, je plavba plavidel se spalovacím motorem zakázána na více než 85 % z nich. To má být ještě další omezení? Upraveno 19. Červenec 2016 uživatelem saturnin Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 19. Červenec 2016 Sdílet Odesláno 19. Červenec 2016 Ježiši lidí myslete hlavou.Z názoru kdyby nebylo skútrů nestala by se tragická nehoda,kdyby nebylo aut a nelítala letadla dojdete jen k tomu že kdybych se nenarodil tak bych neumřel.Hhlavně nehazejte vinu na všechny okolo dění na vodě.Viník je především jeden.Možná by pomohlo zakázat plavidla jako takové a také by se nehoda nestala . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mitous6 Odesláno 19. Červenec 2016 Autor Sdílet Odesláno 19. Červenec 2016 Tak tohle se teď objevilo na rybářských stránkách.....http://crs-sus.cz/podporte-bezpecny-provoz-na-slapech-a-orliku/Mo Sedlčany a celý SUS ať se raději stará, aby jejich Rybářská stráž konala své povinnosti a rybáři aby dodržovali svá pravidla Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 20. Červenec 2016 Sdílet Odesláno 20. Červenec 2016 Není to tak dlouho co jsem kritizoval právě rybářskou stráž na Slapech kdy měli vyjimku na jízdu v kluzu a při očividných výletech s rodinou či známými (na palubě děti)jezdili např.u kostela na Živohošti přes koupající v kluzu.Je jen velká náhoda že někoho nepřejeli . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 20. Červenec 2016 Sdílet Odesláno 20. Červenec 2016 jbenda ,, mám takový názor , Orlík a Slapy jsou něco jako pěší zóna ve městě kde je 20-30km/h .Skůtry ani Segwaye tam prostě nepatří .Lodě ve skluzu , a to i ta moje by se měli vrátit do nařízení předloni kdy se o prázdninách nesmělo jezdit ve skluzu . Srovnávat to s auty nejde . Ty jsou v desítkách tisíc až milionu , kdežto skútry se 150-250 Hp jsou vůči plavcům a pramicím tak 1:1 +- netrefím to přesně .Samo sebou , kdo se chce jako plavec prsit a bude plavat od Právnický fakulty v Praze na druhou stranu Vltavy tak má 99% jistotu že zemře . Ale na Orlíku , když se někdo vydá po 5 pivech z Radavy na druhou stranu , tak tohle nečeká . Zejména v západu slunce , proti lesklé vodě .A docela ho chápu . Mám relativně rychlou loď ,ale tohle bych akceptoval . Skútry bych poslal do rezervace . A bylo by po problému. Viděl jsem letos i loni,kdy za mojí lodí kretén na Labi , kde je to raz dva tři a jsi na břehu ,,,skáče na mojich vlnách ,, boreček na skutru a nikdo s tím nic neudělá . Dalekohledem vidím plavce a trumbera s adreanalinem v krvi nevidí nic . Tak asi pro to . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jahoďák Odesláno 21. Červenec 2016 Sdílet Odesláno 21. Červenec 2016 SouhlasÃm naprosto s "my65hp" .... tady kde kdo argumentuje tÃm, že v zahraniÄà skůtry normálnÄ› jezdit smÄ›jÃ, ale zapomÃná se na 2 podstatné okolnosti - 1, nenà moc tÄ›ch "zahraniÄÃ" kteřà by mÄ›li ménÄ› vodnÃch ploch a to řádovÄ› než my. My na to ty plochy prostÄ› nemáme. A jestli nÄ›kdo tvrdà opak, tak je to buÄ prodejce lodÃ, nebo je jÃm "neformálnÄ› pobÃzen"2, neumÃme se chovat a postrádáme jakýkoukoliv soudnost a základnà sluÅ¡nost a o ohleduplnosti už vůbec nemluvim. A když se nám nÄ›co povolÃ, chováme se jako hovada.3, tos mi vzal z duÅ¡e - Slapy a OrlÃk je nÄ›co jako pěšà zóna, nebo spÃÅ¡ obytná zóna - tedy musà se tu poÄÃtat s provozem lodÃ, ale pÅ™evažujà zde plavci, madraÄky, pramiÄky a pod. Tak je vÅ¡echny rozjezdÃme nebo co?NezasloužÃme si benevolentnà pravidla a byl bych taky pro to omezit plavbu tak jako byla pÅ™ed 2 roky. Tedy skůtry vůbec vymezit do "ohrádek'" a skluzová plavba jen mimo sezónu, nebo tam, kde nikdo neni.Když si chtÄ›l kdokoliv blbnout v kluzu, mÄ›l možnost ... ale ne pÅ™ed kempy a mÃsty, kde se pohybujà stovky lidà na vodÄ›.Závody motorek, motocross a podobné aktivity se taky pÅ™ece konajà výhradnÄ› v pro to urÄených prostorách.A ve chvÃli, kdy nÄ›kdo dÄ›lá kokotiny na skůtru, nebo jezdà rychle okolo plážà a kempů, tak je to vymaÅ¡tÄ›nej ko...t. A jak praxe ukázala, neni jich málo.Jsem taky motorář a taky se obÄas rád svezu v kluzu, ale pÅ™ednÄ›jÅ¡Ã mi rozhodnÄ› je klid a bezpeÄnost na vodÄ› než to co vládne teÄ. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
saturnin Odesláno 21. Červenec 2016 Sdílet Odesláno 21. Červenec 2016 SouhlasÃm naprosto s "my65hp" .... tady kde kdo argumentuje tÃm, že v zahraniÄà skůtry normálnÄ› jezdit smÄ›jÃ, ale zapomÃná se na 2 podstatné okolnosti - 1, nenà moc tÄ›ch "zahraniÄÃ" kteřà by mÄ›li ménÄ› vodnÃch ploch a to řádovÄ› než my. My na to ty plochy prostÄ› nemáme. A jestli nÄ›kdo tvrdà opak, tak je to buÄ prodejce lodÃ, nebo je jÃm "neformálnÄ› pobÃzen"2, neumÃme se chovat a postrádáme jakýkoukoliv soudnost a základnà sluÅ¡nost a o ohleduplnosti už vůbec nemluvim. A když se nám nÄ›co povolÃ, chováme se jako hovada.3, tos mi vzal z duÅ¡e - Slapy a OrlÃk je nÄ›co jako pěšà zóna, nebo spÃÅ¡ obytná zóna - tedy musà se tu poÄÃtat s provozem lodÃ, ale pÅ™evažujà zde plavci, madraÄky, pramiÄky a pod. Tak je vÅ¡echny rozjezdÃme nebo co?NezasloužÃme si benevolentnà pravidla a byl bych taky pro to omezit plavbu tak jako byla pÅ™ed 2 roky. Tedy skůtry vůbec vymezit do "ohrádek'" a skluzová plavba jen mimo sezónu, nebo tam, kde nikdo neni.Když si chtÄ›l kdokoliv blbnout v kluzu, mÄ›l možnost ... ale ne pÅ™ed kempy a mÃsty, kde se pohybujà stovky lidà na vodÄ›.Závody motorek, motocross a podobné aktivity se taky pÅ™ece konajà výhradnÄ› v pro to urÄených prostorách.A ve chvÃli, kdy nÄ›kdo dÄ›lá kokotiny na skůtru, nebo jezdà rychle okolo plážà a kempů, tak je to vymaÅ¡tÄ›nej ko...t. A jak praxe ukázala, neni jich málo.Jsem taky motorář a taky se obÄas rád svezu v kluzu, ale pÅ™ednÄ›jÅ¡Ã mi rozhodnÄ› je klid a bezpeÄnost na vodÄ› než to co vládne teÄ.Slapy a OrlÃk jsou souÄástà vltavské vodnà cesty MÄ›lnÃk - ÄŒ. BudÄ›jovice. V ÄŒR je dalÅ¡Ãch vÃce než 100 vodnÃch nádržÃ, na kterých je plavba plavidel se spalovacÃm motorem zakázána. Za lepÅ¡Ã Å™eÅ¡enÃ, než zakazovat plutà nÄ›kterých druhů plavidel (skútry a plavidla plujÃcà v kluzu), považuji jednoznaÄné oddÄ›lenà koupajÃcÃch od plavidel vymezenÃm a vyznaÄenà signálnÃmi znaky prostorů pro koupánÃ. Mohou to být i celé zátoky Äi delÅ¡Ã pásy podél bÅ™ehů u kempů a pod. Nádrže jsou dosti velké na to, aby se tam vÅ¡ichni uživatelé rozumnÄ› veÅ¡li. Pokud chce nÄ›kdo adrenalinovÄ› blbnou na skútru Äi jetsurfu a pod., mÄ›l by tak Äinit pouze ve vymezeném prostoru v souladu se zákonem, viz § 30a zákona o vnitrozemské plavbÄ›. Úprava vyhlášky 46/2015 Sb. nenà tÅ™eba, zákon je dostateÄnÄ› jasný. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 21. Červenec 2016 Sdílet Odesláno 21. Červenec 2016 Souhlasim s tim, že naše vody jsou opravdu malý. Na druhou stranu provoz na nich až na výjimky zdaleka nedosahuje rozměrů provozu v těch větších zemích.Můžeme to tu probírat ze všech stran. Podle mě neni potřeba na současný úpravě cokoliv měnit. Stačilo by jen dodržování stanovených pravidel. Myšleno samozřejmě dohled nad dodržováním, dokud se to lidi nenaučí.Bez výchovy se asi kultura chování na vodu sama jentak nepřijde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 21. Červenec 2016 Sdílet Odesláno 21. Červenec 2016 (upraveno) Zdendo máš pravdu a hlavně v té poslední větě.Misto neustálého polemizovaní o zákonu , plavbě v kluzu atd. Je potřeba se zamyslet jak nad kontrolou tak nad možnostmi vysvětlení jak se na vodě chovat.Jinak názor že plavat po 5ti pivech za snížené viditelnosti přes Orlík je v pořádku a plavit se v plavební dráze a dodržovat predpisy je zločin mě celkem pobavil.😀Doufám že jsem to jen špatně pochopil😀 Upraveno 21. Červenec 2016 uživatelem Jbenda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 21. Červenec 2016 Sdílet Odesláno 21. Červenec 2016 (upraveno) Nedá mi to k tomu přidat svůj názor .Do konce roku 2014 (doufám že se nepletu) , kdy pak vstoupila v platnost tato nová vyhláška se pokud je mi známo na vodě nic zásadního nestalo. Byla to jen otázka času než se něco takového stane. Byla to zhovadilost podporovaná jen komerčními subjekty. Ale k nám se to nevejde a navíc v sobě nemáme dost slušnosti, abychom byli schopní dodržovat předpisy.Měli by to vrátit tak, jak to bylo před rokem 2015. To byl klid.. Já byl osobně u smrtelné nehody na Živohošti v roce 2011. Upraveno 21. Červenec 2016 uživatelem Jbenda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 21. Červenec 2016 Sdílet Odesláno 21. Červenec 2016 To o tom plavání přes Orlík jsem ale nepsal já. Podle mě je potřeba stejně jako lodě hlídat i plavce. Sice se to asi poslouchá špatně, ale opravdu je potřeba na našich malých vodách striktně dodržovat hranice.Kdyby bylo možné zakázat plavbu v kluzu do vzdálenosti 300m od břehu, tak se o plavce bát nemusíme. Tak daleko nikdo neplave. Takový velký vody u nás ale nejsou. Takže se vždycky budou poměrně blízko potkávat plavci s loděma. Buď se chceme všichni vejít a pak se musíme snažit, nebo spolu začneme válčit a snažit se tu druhou skupinu zakázat. Mě se skútry taky nelíbí, ale to není důvod je plošně zakázat. Proč nelze místo plošných zákazů pouze místním značením omezit plavbu v kluzu a plavbu skútrů? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 21. Červenec 2016 Sdílet Odesláno 21. Červenec 2016 Zdendo já vím .Sem to napsal chaoticky.Já skútry také nemusím,ale je to přesně jak píšeš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 21. Červenec 2016 Sdílet Odesláno 21. Červenec 2016 Na Orlíku jsou u téměř všech kempů uzavřený zóny pro koupající se - na popelíkách celá zátoka, na Boru pruh podel pláže, na Trhovkách zrovna tak, Radava má uzavřenou celou zátoku, Velký Vír má taky pás podel pláže, a koupajících mimo kempy zas až tolik není, sem tam někde, většinou ale v zátokách. Mě se s plachetnicí za 10 let stalo asi jen 2x že by jsme se s plavcem míjeli dost blízko. Je sice pěkný vyhnat skůtry do uzavřených drah, ale jak se tam dostanou? Potahnou skůtr ve vleku za člunem? Na Orlíku je momentálně pouze jedna dráha pro skůtry, ze břehu nedostupná. Takže stejně na dráhu musí odněkud doplout. Chce to jen dodržovat daný pravidla a bude klid. Navíc z informací k nehodě na orlíku zatím vyplívá, že ten kluk se skůtrem moc neuměl, takže než zakazovat plavbu by bylo lepší aby na vodu šli lidi co už na tom skůtru něco umí - ono je to celkem rozdíl sedlat vodní skůtr a motorovej člun. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 21. Červenec 2016 Sdílet Odesláno 21. Červenec 2016 Faktem je, že co si pamatuju, tak celá praktická zkouška na vyšší výkon motoru, byla jen kašpařina. Dle mě by se mělo přitvrdit hlavně na praktické výuce! Nechápu, jak někdo, koho na zkouškách posadí do nafukováku s desítkou motorem a on musí chvíli splývat s bójí mohou pak pustit dle naší legislativy na kupříkladu 300 koňový skůtr. Nebo stějně výkonou loď, to je fuk. Nejsem žádný mistr, to vůbec ne, ale když někdy vidím, co lidi dokáží při kotvení a vůbec při manipulaci s lodí, tak si tak říkám, že to snad ani není možný... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 21. Červenec 2016 Sdílet Odesláno 21. Červenec 2016 Tady bych souhlasil se Sullacem a bezvýhradně s Jahoďákem - Zákony a zkoušky u nás jsou k hovnu . S odpuštěním . Je to jako vypustit bandu Bulharských kapsářů na pěší zónu v Praze ,,, s tím že zákon je ,, oni nebudou krást ,, a slušní lidé se budou s červenýma čepičkama držet nalevo ,,, U nás to fungovat nebude ,, NIKDY a policajtu je málo . Jak říkal Jahodák , kdo se zastává skútrů je buďto prodejce nebo jimi ovlivněn . Ještě jedna dvě nehody těchto blbečků a máme všichni po ptákách . Vtipné je že i baterkáři a výtlakáři, co mají mlíko na bradě , tak na to dojedou taky . Jak jsem řekl , můj názor je , Slapy a Orlík je "pěší zóna " tam skútry nepatří ,a to nikdy . Skluzové lodě jen mimo sezonu . Pokud se zase něco stane , BLESK a petice občanů nám všem nařídí vesla a máme sloveno . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 22. Červenec 2016 Sdílet Odesláno 22. Červenec 2016 Jsem v šoku kolik lidí tady 30 let po revoluci je schopno rozvíjet teorie co by se mělo omezit, zakázat atd. Samozřejmě v kontextu vlastních potřeb, vlastních zkušeností a orientace zájmů. Na jednu stranu všichni křičí že žijeme v banánové republice, že je tu vše regulováno výrazněji než ve vyspělých zemích a na druhou stranu tohle.Žijeme v tom, co si sami vytváříme. Zákonodárci pak bohužel uvažují stejně z důvodu vlastní neschopnosti hlubší úvahy či pod tlakem "veřejnosti", která "žádá opatření" a neuvědomuje si, že si tím se... do vlastního domu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 22. Červenec 2016 Sdílet Odesláno 22. Červenec 2016 Mě se skůtr vždy líbil, je to můj sen a tak nějak jsem o něm minulý rok přemýšlel. Ale myslel jsem na řádění tam, kde máme lyžařskou dráhu. Já po jejich zákazu rozhodně nevolám, ba naopak. Strašně mě mrzí, že pak kvůli dementovi čtu o zákazech a jaký jsou skůtristi svině a tak. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 22. Červenec 2016 Sdílet Odesláno 22. Červenec 2016 "Nebojte vlka nic" něco už vymysleli a dnes to proběhlo zpravodajstvím. Ťok opět zazářil :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 22. Červenec 2016 Sdílet Odesláno 22. Červenec 2016 (upraveno) Už jsme zase u těch dementů, debilů, idiotů a já nevim čeho. Stala se prostě nehoda. Ze zákona je potřeba označit viníka nehody. Většinou ale mají máslo na hlavě všichni zúčastnění. Za viníka se většinou označí ten, kdo porušil důležitější předpis.mě to může bejt fuck. Já neznám ani skůtristu, ani pramičkáře. Jen mě asi nikdy nepřestane zarážet to škatulkování.Klidně o tom můžeme diskutovat. Věcná diskuze je vždy přínosná.já na 100% souhlasim s Luborem a taky mě zaráží, jak tu hromada lidí svorně volá po zákazech a omezení. Skůtry se mají mimo vymezené plochy pohybovat a bodu A do bodu B. Nemaji lítat sem tam. čím se v tomto režimu liší od motorového člunu? Maximálně lepším přehledem a lepší ovladatelností. Když letí motorák rychlostí 70km/h, tak to taky může kdekoho smést. Nechcete to zakázat rovnou všechno? Zakažte přiblížení k vodě, aby se někdo neutopil, zakažte vstup do lesů, aby tam hajným nikdo nelezl atd. Zakažte klidně i diskuzní fóra, aby si nemohl kdekdo volně říkat co chce.Plošnej zákaz plavby v kluzu? Jděte si fakt už dát něco na hlavu. Proč? Proč bych proboha nemohl v místě, kde je to bezpečné plout v kluzu? Máte k tomu nějaký rozumný vysvětlení? Upraveno 22. Červenec 2016 uživatelem Zdenda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mitous6 Odesláno 22. Červenec 2016 Autor Sdílet Odesláno 22. Červenec 2016 Jsem také v šoku po čem se tady volá a naprosto souhlasím s Luborem. Chtěli jsme uvolnění zákazů na vodě? Máme je! Stala se nehoda, je to smutné, ale evidentně to není problém zákonů a předpisů, ale konkrétních lidí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky