Přejít na obsah
Plavidla.cz

Havárie Orlík

mitous6

Doporučené příspěvky

Budme realiste. Pred par dny jsem tady vyzyval ke spolecnemu ozvani se, podobne jako to udelali odpurci - reakci 0. Misto toho nas predbehli uz i rybari. A prvni dalsi omezeni plavby v podobe plaveckych zon na Slapech a Orliku uz tu mame, viz patecni noviny. Myslet si lze cokoliv, ale za provokativni kousky jednotlivcu na nasich malych vodach budeme pykat vsichni. Samotna moralni vnitrni regulace zde bohuzel nefunguje, byt by to bylo krasne.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 166
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

No a je to tady😀.Nehoda se stala na Orlíku a díky nesmyslným názorům některých jedinců se nejvíce omezení udělá ne Slapech.Pritom to problém s nehodou skútru a otevřeného člunu nic neřeší.Prostor pro koupající se měl vymezit bojemi už dávno a díky bezohledným lidem i omezit rychlost v rizikových oblastech(nová a stará Živohošt),ale proč skoro celý Slapy? Hlavně nechápu Županovice kde je obrovská plocha kde se rozumní lidé plavý na druhé straně od kempu u skal.
Odkaz ke komentáři

No a je to tady😀.Nehoda se stala na Orlíku a díky nesmyslným názorům některých jedinců se nejvíce omezení udělá ne Slapech.Pritom to problém s nehodou skútru a otevřeného člunu nic neřeší.Prostor pro koupající se měl vymezit bojemi už dávno a díky bezohledným lidem i omezit rychlost v rizikových oblastech(nová a stará Živohošt),ale proč skoro celý Slapy? Hlavně nechápu Županovice kde je obrovská plocha kde se rozumní lidé plavý na druhé straně od kempu u skal.

No ale nerozumní plavci plavou přes řeku na druhou stranu, takže bych jim bojkami vymezil prostor u kempu a hotovo.

Odkaz ke komentáři

A to je prave ono - kdyz se nebudou tvrde vynucovat stavajici pravidla a take neomezi volna plavba skutru, je jen otazkou casu, kdy se stane dalsi mela a protoze verejnost a v dusledku politici plavbe nefandi, prijdou dalsi nesmyslna omezeni a pak se budeme plavit na lehatkach, vsichni. A souhlas, opatrnost plati i pro plavce.
Odkaz ke komentáři

psal jsem to na začátku - výtlak nikoho nenasírá ani neohrožuje,nic jiného se nedalo čekat,zvítězil zdravý rozum,každopádně je mi líto slušných ohleduplných majitelů kluzáků,kteří opět budou kličkovat s nesmyslně velkou spotřebou,pokud si nepořídí záložní tlačný motor Upraveno uživatelem zdenek2013
Odkaz ke komentáři

No Z2013 pořídíš rychlou loď tak zjistíš,že nekličkuje , že ji nevadí vítr ani vlny .... a spotřebu fakt neřešíme a kupovat si na Bajoše tlačák , :D :D to by bylo vtipné .

můj vzkaz byl určen slušným a ohleduplným a tebe rozhodně nepovažuji za služného ani ohleduplného,natož za majitele lodě,protože tomu tvému snad rychlému vraku napajcovanému štětkou navíc s vyhořelým motorem se loď říkat dost dobře nedá,tím nepojištěným zbastlencem snad oslníš tak leda nějakou místní pipinu,raději snad zcizuj fotky,neustále si měÅ„ nicky a otravuj,pytlač ryby a směňuj je za dřevo s hajným ,aby bylo v zimě čím zatopit,chlastej za kormidlem ať jsme zase všichni více oblíbení,jezdi s autem v zákazech vjezdu a vůbec se chovej jako prase (když už tak vypadáš),protože na každou svini jak známo, se vaří voda...

Upraveno uživatelem zdenek2013
Odkaz ke komentáři

Tady ještě Novinky.cz https://zpravy.aktualne.cz/regiony/stredocesky/na-orliku-a-slapech-vznikne-16-vymezenych-ploch-pro-plavce-o/r~5388ecb04ff911e6bc7c0025900fea04/

Asi bych byl ještě přísnější , skutry pouze v rezervaci , na Slapech a Orlíku skluz jen mimo prázdniny,ale i tohle bude aspoň nějaké řešení .

od tebe bych ani jiny názor uz necekal, po tech projevech co jsi tady uz pod ruznejma jmenama prezentoval, jen se me s tim nejak nerovna ta tvoje davna plavba ve zkluzu u Zeleznicniho mostu, kdy to bylo ještě zakazany

Odkaz ke komentáři

Tady ještě Novinky.cz https://zpravy.aktualne.cz/regiony/stredocesky/na-orliku-a-slapech-vznikne-16-vymezenych-ploch-pro-plavce-o/r~5388ecb04ff911e6bc7c0025900fea04/

Asi bych byl ještě přísnější , skutry pouze v rezervaci , na Slapech a Orlíku skluz jen mimo prázdniny,ale i tohle bude aspoň nějaké řešení .

od tebe bych ani jiny názor uz necekal, po tech projevech co jsi tady uz pod ruznejma jmenama prezentoval, jen se me s tim nejak nerovna ta tvoje davna plavba ve zkluzu u Zeleznicniho mostu, kdy to bylo ještě zakazany

chlap má čest i charakter a chová se podle toho,ale u téhle veltrubské sračky nic podobného nehledej,tam najdeš jen máslo na hlavě a stupiditu

Odkaz ke komentáři

....Asi bych byl ještě přísnější , skutry pouze v rezervaci , na Slapech a Orlíku skluz jen mimo prázdniny,ale i tohle bude aspoň nějaké řešení .

Docela by mne zajímalo co bys psal, kdybys byl majitelem skůtru. :-)

Jako majitel skůtru bych byl dost naštvaný, spíš bych řekl nasraný. Uvolnily se konečně předpisy, koupil bych si skůtr, pak se stane jeden průser na Orlíku, najde se pár skupin kritiků, sepíší petice a pan Ťok jim okamžitě spolu s panem Sobotkou pÅ•ispěchají na pomoc. Stal se zázrak, jak rychle u nás funguje legislativa!!! Nebo že by to nebyl zázrak? Že ten pan Ťok není i tak rychlý v jednáníich třeba s Kapschem?

Odbočil jsem od tématu, kdybych ten skůtr opravdu měl, musel bych bych skoro nový prodat (asi s velkou ztrátou, protože prodávat budou i další), nebo si jet zajezdit třeba do Chorvatska. Nebo mě napadá ještě Labe, pokud to tam jde. Tam bych asi vadil My65hp.

Odkaz ke komentáři

Kucí, já nevim, já jsem se tu taky asi kolikrát s někým nepohod ale myslím, že toho osobního osočování už bylo docela dost a že to je to, co teď potřebujeme nejmíň a přesně to, co potřebují ti, co proti nám brojí. Nešlo by si to vyříkat, když už tedy tak osobně? Nejsem svatej, s KB foto jsem si taky tehdá vjel dosti do vlasů ale co, udělal jsem zatím tlustou čáru a prostě život jde dál. Je škoda s tímto zasírat tyto už celkem obsáhlé stránky.

Mimo jiné koukal jsem dnes na čT1 na tu reportáž z Orlíku a musím říct, že mě to vcelku teda docela překvapilo jakej tam máte aspoň z mojeho pohledu chaos. 3 prdele lodí, přišlo mi, že každá si jede jak chce a kam chce, mezi tím kličkují rychlejší motoráky a mezi tím vším ještě krouží skůtry. No musím říct, že tohle my na Labi teda neznáme, byť je tu teda samozřejmě dalece menší provoz.

Odkaz ke komentáři

Byl jsem o víkendu na Orlíku, pohyboval jsem se od hráze až k zámku Orlík. Reportáž z Orlíku jsem viděl, a musím jen konstatovat že je to opravdu dobře nastříhané. O víkendech je tam samozřejmě větší provoz, ale takhle to tam rozhodně nevypadá po celé ploše, ano stane se že se potká více plavidel ale pokud se věnuješ plavbě v pohodě vše uhlídáš, i ty skútry. Tak je to aspoň z mého pohledu. V sobotu tam byl závod plachetnic Z Hřebenské zátoky až za Podsklalí, takže byla větší koncentrace plachetnic, ale to je celé. Nezdá se mi, že by lodí plujících ve skluzu bylo více, skútrů ano, ale těch kteří dělají bordel je zlomek. Jsou i rozumní kteří blbnou u skal kde nikdo není, ale bohužel ti pitomci to kazí všem.
Odkaz ke komentáři

Stále se v diskusi objevuje, že vyhláška o užívání vod k plavbě nesmyslně povolila vodní skútry všude, stejně jako neomezenou rychlost plutí plavidel.

Diskutující si nějak nechtějí uvědomit několik zásadních skutečností. Do zákona o vnitrozemské plavbě byla zapracována nová úprava § 30a. Vůdci plavidel, zejména vodních skútrů a jiných plavidel dosahujících vysokých rychlostí by měli toto ustanovení znát a respektovat.

Do pravidel plavebního provozu byly začleněny do úvodních ustanovení limity nejvyšších povolených rychlostí plavidel (§ 7) a to včetně vzdáleností od břehu v nichž platí.

Vyhláška o užívání vod, ve které již není uvedena úprava plutí vodních skútrů a jiných plavidel plující v kluzu, byla vydána až po výše zmíněných předpisech, proto v ní žádná speciální úprava pro vodní skútry, plavidla plující v kluzu a také pro vodní lyžováni již není.

Pokud se týká prostorů pro koupající se osoby, konkrétně na Slapech či Orlíku, o jejich vymezení a vyznačení dříve provozovatelé kempů či představitelé obcí neměli velký zájem. Jejich úsilí směřovalo pouze k zákazu plavby motorových plavidel, stejně jako úsilí všelijakých sdružení chatařů a chalupářů..

Upraveno uživatelem saturnin
Odkaz ke komentáři

http://www.aplcz.cz/#!SPS-vymezila-prostory-pro-koup%E1n%ED-na-Slapech-a-Orl%EDku/c193z/579be1a90cf29b70b6d40c19

s tím že asi nejtrefnější zdůvodnění nařízení sps je

S ohledem na to, že v minulosti nevešla ve všeobecné povědomí občanů skutečnost, že i koupající se osoba je účastníkem plavebního provozu a zákon o vnitrozemské plavbě ji určité povinnosti ukládá, se plavební úřad rozhodl svým dopravním opatřením zvýšit bezpečnost těchto účastníků.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...