mitous6 Zveřejněno 10. Červenec 2016 Sdílet Zveřejněno 10. Červenec 2016 https://www.novinky.cz/krimi/408825-po-stretu-skutru-s-lodkou-na-prehrade-orlik-zemrela-18leta-divka.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 11. Červenec 2016 Sdílet Odesláno 11. Červenec 2016 No to se bohužel dalo čekat, že se něco dříve nebo později stane. Je to jako motorkáři na silnicích - spousta jich má rozum a jezdí normálně ale občas se najde "pako" a průser je na světě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 11. Červenec 2016 Sdílet Odesláno 11. Červenec 2016 (upraveno) týden stará nejpříjemnost-vyteklo palivo a nastartoval...https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-krimi/405172/rodina-s-detmi-si-vyjela-na-prehradu-dalesice-clun-zacal-horet-a-pak-vybuchl.html Upraveno 11. Červenec 2016 uživatelem zdenek2013 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukasL Odesláno 11. Červenec 2016 Sdílet Odesláno 11. Červenec 2016 Ačkoliv moc toto škatulkování nemusím, je fakt že lidé na skůtru jezdí opravdu často dost uplně zbytečně nebezpečně a rádi se ukážou zejména tam kde je co nejvíce lidí... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 12. Červenec 2016 Sdílet Odesláno 12. Červenec 2016 Z toho jak to včera prezentovali v TV to vypadá, že si chtěl skočit za parníkem přes vlnu ale bohužel neviděl loďku která byla za tím parníkem schovaná, ale přesně jak píše LukasL - před tím se proháněl okolo kempu na Víru a prý né zrovna moc dle platné legislativy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavel242 Odesláno 12. Červenec 2016 Sdílet Odesláno 12. Červenec 2016 No já nevím jestli se skůtraři občas taky kouknou na stránky SPS....je tam přímo opatření obecné povahy 61/2016,tak nevím co tam zrovna v neděli dělal.Nemají náhodou na tohle skůtry vymezenou plochu?A dny a čas? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 12. Červenec 2016 Sdílet Odesláno 12. Červenec 2016 No já nevím jestli se skůtraři občas taky kouknou na stránky SPS....je tam přímo opatření obecné povahy 61/2016,tak nevím co tam zrovna v neděli dělal.Nemají náhodou na tohle skůtry vymezenou plochu?A dny a čas?No prima alespoň něco vypadá jako, že mám hlavu a patu. Akorát, že to má platnost až od 27.7. 2016 :( Tohle omezení by měli asi taky udělat na Slapech. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 12. Červenec 2016 Sdílet Odesláno 12. Červenec 2016 Nevím zda jste si již laskavě všimli,že skutr má stejné postavení jako jiné malé plavidlo.Tudíž může i na Orlíku plout 24 hod.denně i před a po 26.7.2016 ale za podmínky,že nebude provádět skoky a jiné akrobatické kousky.Pro tyto účely je jim nově na Orlíku vymezená plocha a podmínky provozu od SPS - což si myslím,že je proně velmi vstřícný krok od SPS a tudíž tak nemusí blbnout na vodě,kde je napadne a riskovat tak zdraví a životy jiných.bootcentrum Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 12. Červenec 2016 Sdílet Odesláno 12. Červenec 2016 No nikdy jsem neříkal, že mi vadí pokud plují tak jak je povoleno, tedy průběžnou plavbu, a to že pro "hovadinky" se jim to vymezily je jen dobře. Otázka je kolik majitelů skutrů si to přečte. Jinak jsem daleko raději pokud okolo mne projede skutr než pitomec v přechodovém režimu. Ale co si budeme, povídat to už se tu tolikrát řešilo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 12. Červenec 2016 Sdílet Odesláno 12. Červenec 2016 http://pribramsky.denik.cz/zpravy_region/policie-hleda-svedky-tragicke-srazky-skutru-s-lodi-na-orliku-20160712.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jahoďák Odesláno 12. Červenec 2016 Sdílet Odesláno 12. Červenec 2016 Ahoj, nedá mi to k tomu přidat svůj názor .Do konce roku 2014 (doufám že se nepletu) , kdy pak vstoupila v platnost tato nová vyhláška se pokud je mi známo na vodě nic zásadního nestalo. Byla to jen otázka času než se něco takového stane. Byla to zhovadilost podporovaná jen komerčními subjekty. Ale k nám se to nevejde a navíc v sobě nemáme dost slušnosti, abychom byli schopní dodržovat předpisy.Měli by to vrátit tak, jak to bylo před rokem 2015. To byl klid. A jak padlo i v televizi - na vodě teď vládne anarchie a rekreace spojená s klidem se stala bojem o nezničení lodi, v horším případě s bojem o život. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 12. Červenec 2016 Sdílet Odesláno 12. Červenec 2016 (upraveno) Chtěl jsem si skůtr koupit ale jak jsem přesně čekal, kvůli několika dementům se začne opět omezovat. Sice nechápu, proč jinde ve světě skůtr na vodu může a u nás nemohl ale bohužel na to asi morálně opravdu nemáme nebo nevím. Minulý rok, když Sea-doo uvedlo na trh model Spark v ceně kolem 180 tisíc a když jsem viděl kdo všechno si to kupuje a hurá za každou cenu na vodu, tak jsem v duchu zaúpěl... Na druhou stranu, po přečtení pár diskusí, je terčem v oku ostatních lidí, rybářů a především rádobyjachtařů každá loď, co má při jízdě zvedlou špičku, takže bych moc nepřitakával na nějaká omezení a nevolal po nich. Na Labi aspoň tady u nás jsem si žádné anarchie nevšiml, snad jen idiotů honících se za sumci, kteří klidně zakotví ve středu plavební dráhy. Pár skůtrařů už jsem potkal a vesměs normální kluci, neviděl jsem že by někoho ohrozili, měli radost z mojí vlny a pak si jeli po svých... Upraveno 12. Červenec 2016 uživatelem Sullaco Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jahoďák Odesláno 12. Červenec 2016 Sdílet Odesláno 12. Červenec 2016 Tak vyraž na Slapy, nebo Orlík. To něco uvidíš. Fakt, klidná rekreace to už neni. Nehledě na to, že si musíme všichni vyztužit mola, aby nám je lodě od kolem jedoucích bezohledů neutrhaly.Ale pravidla jsou na takhle malý řece potřeba a ještě víc někdo, kdo je bude hlídat.Na moři o skůtru i v trochu větší zátoce ani nevíš, ale tady to dělá jen bordel, nehledě na to, že my češi nejsme zvyklý pravidla dodržovat a problémy jsou na světě.Bohužel, jak někdo psal - odskáčem to tak všichni.Připadá mi, že povolili jezdit na plochodrážních motorkách ve školní tělocvičně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 12. Červenec 2016 Sdílet Odesláno 12. Červenec 2016 (upraveno) No nevím, zrovna na Orlíku bych to s množstvím skůtrů až tak tragicky neviděl, letos jsem potkal zatím jen asi 4 různý skůtry. Větší bordel dělají motorové čluny v přechodovym režimu. No už sepisují petici, aby se na orlíku omezili motory také jen do 10kw jako na Lipně a zakázala se plavba v kluzu, už mají skoro 400 podpisů, nakonec to odnesem všichni. Upraveno 12. Červenec 2016 uživatelem Charlie Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
banjoales Odesláno 12. Červenec 2016 Sdílet Odesláno 12. Červenec 2016 (upraveno) Souhlasím s Jahoďákem - i se Sullacem - češi na to nemají koule - něco dodržovat, chovat se ohleduplně. Příměr "Připadá mi, že povolili jezdit na plochodrážních motorkách ve školní tělocvičně." je dokonalý.Tady na Slapech je to hrůza - Dost přiléhá termín "kravení" na skútrech v jindy klidných zátokách, třeba u Zvírotic. Celej den tam jedna rodina tůruje skútr tam a zpátky, na jednom místě, div se o to nehádají. Ti, co jedou, chtí kravit co nejdéle, Ti, co jsou na břehu, se div neporvou o to, kdo jde teď zrovna kravit. Rámus celý víkend od rána do večera. Nejsou místní, přijeli dělat bordel z města. Pohoda na vodě je pryč. Upraveno 12. Červenec 2016 uživatelem banjoales Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 12. Červenec 2016 Sdílet Odesláno 12. Červenec 2016 (upraveno) Tohle pochopitelně chápu. Jsem pro aby skůtr mohl v přímé plavbě jet stejně jako jakákoliv jiná loď a je mi jasné, že pokud sem tam udělám obrat tak mi taky nikdo hlavu neutrhne. Je mi ale úplně jasný, že pokud budu kravit na jednom místě půl dne, tak to příjemné nebude. To že jsou ve většině případů lidi kokoti je holt známá věc, kdysi jsem takto skoro zanevřel na motorkaření protože se etalonem stalo to, koupit si co nejsilnější stroj, vyrabovat vejfuk a nejvíc píčovin dělat jak jinde než ve městě, před lidma aby viděli jakej jsem borec. U nás jsem použití skůtru plánoval (kromě normální jízdy) v úseku vodního lyžování a dle mě by měly na kravení být vyloženě být takovéto úseky. Co se týká vln, o tom tu už řeč byla. Možná je jiná situace na nádržích ale na řece, kor kde je říční plavba, je třeba s nějakou vlnou holt počítat, neb remorkér a jiná podobná plavidla to taky neřeší. Tady prostě nadávat, že někdo jede středem pl. dráhy je prostě mimo. Upraveno 12. Červenec 2016 uživatelem Sullaco Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 12. Červenec 2016 Sdílet Odesláno 12. Červenec 2016 Souhlasím s Jahoďákem - i se Sullacem - češi na to nemají koule - něco dodržovat, chovat se ohleduplně. Příměr "Připadá mi, že povolili jezdit na plochodrážních motorkách ve školní tělocvičně." je dokonalý.Tady na Slapech je to hrůza - Dost přiléhá termín "kravení" na skútrech v jindy klidných zátokách, třeba u Zvírotic. Celej den tam jedna rodina tůruje skútr tam a zpátky, na jednom místě, div se o to nehádají. Ti, co jedou, chtí kravit co nejdéle, Ti, co jsou na břehu, se div neporvou o to, kdo jde teď zrovna kravit. Rámus celý víkend od rána do večera. Nejsou místní, přijeli dělat bordel z města. Pohoda na vodě je pryč.A tak ono je dodržovat a dodržovat, taky nejsem v autě nejsvatější a jezdím asi rychleji než by se mělo, ale snažím se nikoho neomezovat, neohrožovat a snažím se být ohleduplný. Ta ohleduplnost, to je to co tady chybí nejvíc. Tady se prostě traduje já mám XXX nebo já jedu v nebo na XXX a vy se všichni poserte. Bohužel :( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 12. Červenec 2016 Sdílet Odesláno 12. Červenec 2016 (upraveno) Mj. četli jste diskusi pod tím článkem o té nehodě na novinkách? Jak jsou lidi zlí až úplně neuvěřitelně? Jak spílají jak by všechno zapálili, lidi ubili, jen proto že má něco (cokoliv) motor? Jak řvou že v dobách minulých se ladili warťasy na břehu a zasírala voda olejem a jak je to nemlich dnes to samý, jak by se mělo úplně vše s motorem zakázat, jak si to nemůže (cokoliv) s motorem dovolit nikdo kdo hákuje za 15.000,-, jak jde pouze a jen o kapitalistickou zábavu zbohatlíků, šmejdů a kriplů? čekal jsem hodně ale toto je příliš... :(PS: to mi velice připomíná, když jsem si koupil minulý rok loď. půl roku na ní dřel, místo abych jako zbytek lidí kolem mě pochlastával, chodil se po víkendech a po večerech bavit, doma se hádal atd, pak sem loď dotáhl na pumpu a první slova pumpařky (nevěděla, že patřím k lodi) byla: nójó hele zase nějakej chudák jede na dovolenou!Blil bych. Upraveno 12. Červenec 2016 uživatelem Sullaco Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 12. Červenec 2016 Sdílet Odesláno 12. Červenec 2016 Asi tu kolem toho brousíte..... Ona jaksi bezpečná a ohleduplná jízda autem, stejně jako bezpečná a ohleduplná plavba nesouvisí s rychlostí. Bohužel v našem právním bordelu mají cajti svázaný ruce. Všechno se pořád vymezuje a definuje, až nikdo neví jak to vlastně je. Vykukové pak jen hledají mezery a cesty jak to obechcat. Jsou země, kde přijde policajt, prohlásí že se někdo na silnici choval bezohledně a vypálí mu pokutu. Má na to prostě pravomoc a tečka. Vim, že to zavání šikanou, ale to co je u nás je zase opačnej problém.Proč nemůže připlout policajt a dát někomu flastr jen proto, že se na lodi chová jak magor? Proč mu musí dokazovat kolikrát si na skůtru skočil, kolikrát se otočil a jestli se ještě jedná o přímočarou plavbu, nebo ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 12. Červenec 2016 Sdílet Odesláno 12. Červenec 2016 No mě skútry na Slapech ani tak jak jsem čekal nese......Jezdí z převážné většiny na straně u skal,vlnu to nedělá a modernější jsou i celkem tiché.Problem jsou již zmíněné jízdy v přechodovým režimu (u zakotvených lodi) a plavci v plavební dráze .Po konzultaci s několika těmito individui jsem se dozvěděl zdrcující odpovědět že si vlastně ani neuvědomují že by dělali něco špatně . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mitous6 Odesláno 12. Červenec 2016 Autor Sdílet Odesláno 12. Červenec 2016 No mě skútry na Slapech ani tak jak jsem čekal nese......Jezdí z převážné většiny na straně u skal,vlnu to nedělá a modernější jsou i celkem tiché.Problem jsou již zmíněné jízdy v přechodovým režimu (u zakotvených lodi) a plavci v plavební dráze .Po konzultaci s několika těmito individui jsem se dozvěděl zdrcující odpovědět že si vlastně ani neuvědomují že by dělali něco špatně .Naprostý souhlas, ze Slap mám stejnou zkušenost. Většina těch lidí opravdu vůbec neví, že dělá něco špatně. A kdepak je Policie a Plavební správa, už jen jejich přítomnost spoustu hlav schladí. Mám pocit, že v minulých letech byli vidět více Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 12. Červenec 2016 Sdílet Odesláno 12. Červenec 2016 případná další nehoda bude pro motorové lodě katastrofou,tlak veřejnosti možná nezmění zákony,ale bude stačit k vydání místních zákazových vyhlášek a výsledek bude stejný ,nedivil bych se plošnému omezení rychlosti plavby,případně plošnému rozšíření zákazu motorů nad 10kW ,protože na vodě začíná panovat anarchie a neohleduplnost podobně jako na silnici a kdosi tu napsal,že pohoda na vodě je díky zrušení rychlostních limitů minulostí ,s čímž mohu jen souhlasit ,výtlak nikoho nenasírá ani neohrožuje Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miloš1 Odesláno 13. Červenec 2016 Sdílet Odesláno 13. Červenec 2016 Je to sice pravda,ale proč se diskutuje jen o lodích.Bylo by dobré také trochu zbrojit proti plavcům,kteří plavou po prostředku a nejsou ani vidět.Proč by třeba i oni nemohli nosit cosi viditelného na hlavě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 13. Červenec 2016 Sdílet Odesláno 13. Červenec 2016 Je to sice pravda,ale proč se diskutuje jen o lodích.Bylo by dobré také trochu zbrojit proti plavcům,kteří plavou po prostředku a nejsou ani vidět.Proč by třeba i oni nemohli nosit cosi viditelného na hlavě.To je kapitola sama o sobě, už jsi viděl nějakýho plavce aby si před tím než se jde koupat přečetl platnou vyhlášku a věděl jak se má ve vodě chovat, kde má plavat a jak má plavat. Ono by stačilo kdyby jen používaly rozum a hned by jim bylo jasné, že v určitých situacích je opravdu z lodi vůbec nemusí být vidět. To je jako když se udělala absolutní přednost chodců na přechodu - taky si mysleli, že auto zastaví pokaždé když tam vlezou - bohužel to docházelo jen lidem kteří jezdí a občas jdou také pěšky. No a na té vodě co se týče plavců to je obdobné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 13. Červenec 2016 Sdílet Odesláno 13. Červenec 2016 (upraveno) pokud dojde k nehodě mezi plavidlem a plavcem,bude to pro všechny loďaře katastrofa a za současných pravidel je to jen otázka času,rychlá loď a neviditelný plavec je neslučitelná kombinace a přispějí k tomuto vražednému kokteilu především "loďařské rychlokvašky",které si nedávno koupily rychlou loď či skůtra a neumí uvázat ani uzel,o nějakém předvídání či ohleduplnosti nemůže být ani řeč a bohužel je jich na našem mole většina,stačí jejich plavba mezi loděmi v přechodovém režimu,což je běžná praxe každého víkendu,kdy pak majitelé větších lodí sbírají nudle z polévky po podlaze,parníkář z nich má psychickou vyrážku,rybáři nemávají,ale hrozí a majitelé pramic bojují na vodě o život,plavce naštěstí zatím v plavební dráze neměli,pohoda na vodě je o víkendech minulost Upraveno 13. Červenec 2016 uživatelem zdenek2013 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky