FilM Zveřejněno 12. Červen 2016 Sdílet Zveřejněno 12. Červen 2016 PO 2 letech jsem odzimoval loď - jeden den jsem jezdil, občas motor chcípnul i ze zvýšeného volnoběho, nicméně po pořádném "prohnání" bylo vše o.k. Druhý den jsem normálně nastartoval, ale cca po minutě motor chcípnul a už jsem jej nenastartoval. Po odpojení benzinové trubky z karburátoru jsem zjistil že je zcela suchá - do motoru nejde palivo. Má otaázka - elektrické čerpadlo má běžet trvale, nebo pouze při spouštění ? nenapadá mě kde jinde než v něm by mohl být problém - palivo jde z nádrže do filtru, pak elektrické čerpadlo a karburátor. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 13. Červen 2016 Sdílet Odesláno 13. Červen 2016 Jistě,že musí běžet trvale!Pokud budeš chtít,čerpadlo mám nové skladem,jeho katalog.cena je včetně DPH 11.700,-.mohu ti ho nechat o 30% levněji.bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert Odesláno 13. Červen 2016 Sdílet Odesláno 13. Červen 2016 Mam orig.Mercruiser,mrkni do zprav ☺ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 13. Červen 2016 Sdílet Odesláno 13. Červen 2016 Cerpadlo chodi? Na predchozim motoru na Baylosovi se mi stavalo, ze mi padala hladina benzinu. Nastartoval sem, nekam dojel, druhej den sem nastratoval a jak pises, po chvili motor zdechnul a motor byl na suchu. Zjistil sem, ze zpetna klapka na nadrzi uz byla vybehana a cerpadlo po spadnuti benzinu si jej uz nebylo schopne nasat. Castecne to vyresilo to, ze sem pred cerpadlo vradil klasickou pumpicku na benzin jako je u zavesaku, ktera zaprve ma zpetnou klapku a za druhe, kdyz sem dele stal, tak sem proste preventivne parkrat napumpoval a byl klid. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 13. Červen 2016 Sdílet Odesláno 13. Červen 2016 Mě koupil čerpadlo p. Líska z týnce. Nepamatuju si už kolik stálo, ale ROZHODNě to nebylo 11 litrů. Stálo do 2 tis. Tuším 12 - 13 stovek. Ještě se omlouval, že je dražší, že je to pro silnější motory. Já mám jen 3.0. Funguje bez problémů. :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 13. Červen 2016 Sdílet Odesláno 13. Červen 2016 Jestli "nevrní"😃Změř proud do ní .Jestli jde proud a nevrní je po ní☺ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 13. Červen 2016 Sdílet Odesláno 13. Červen 2016 Bavíme se o originálním čerpadle Mercruiser a nikoliv o nějaké čínské náhradě.Za 12 stovek se doopravdy nedá koupit kvalitní čerpadlo,které by stačilo uživit uvedený lodní motor,který třeba chvíli pojede na plný plyn.Samozřejmně existují levnější kvalitní AC pumpy - taky je nabízím,za poloviční cenu,ale musíš předělat přívodní i odvodní potrubí s originál šroubením.Většinou to každý bastlí pomocí hadiček a sponek,ale kdo to chce zachovat v originále bez hadiček,není jiné řešení.bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 13. Červen 2016 Sdílet Odesláno 13. Červen 2016 Cerpadlo chodi? Na predchozim motoru na Baylosovi se mi stavalo, ze mi padala hladina benzinu. Nastartoval sem, nekam dojel, druhej den sem nastratoval a jak pises, po chvili motor zdechnul a motor byl na suchu. Zjistil sem, ze zpetna klapka na nadrzi uz byla vybehana a cerpadlo po spadnuti benzinu si jej uz nebylo schopne nasat. Castecne to vyresilo to, ze sem pred cerpadlo vradil klasickou pumpicku na benzin jako je u zavesaku, ktera zaprve ma zpetnou klapku a za druhe, kdyz sem dele stal, tak sem proste preventivne parkrat napumpoval a byl klid.To je přesně další vžitý nesmysl,ze žádného karbesu ti nemůže zpět vytéct benzín do nádrže i když v nádrži není žádný spětný ventil.A každá origo MCM pumpa-at mechanická nebo el.-,pokud již není těsně před smrtí,si palivo dokáže z nádrže sama nasát. bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mitous6 Odesláno 13. Červen 2016 Sdílet Odesláno 13. Červen 2016 Pred dvema lety jsem mel u minule lodi stejny problem se stejnymi priznaky, bylo to cerpadlem. Motor 4,3 strikacka. Nechaval jsem ho menit, cena za original asi tak jak rika Bootcentrum. Bohuzel bylo zespod motoru a ten musel ven z lodi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 13. Červen 2016 Sdílet Odesláno 13. Červen 2016 (upraveno) Snažil jsem se sehnat Origo pumpu(USA,marine,mercruiser)a za 2000 ani náhodou.Cena u několika dodavatelů kolem 11000 . Nejlepší cena bootcentrum a pak už jedině ebay ap. Upraveno 13. Červen 2016 uživatelem Jbenda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FilM Odesláno 13. Červen 2016 Autor Sdílet Odesláno 13. Červen 2016 Díky všem za odpovědi i nabídky. Dnes jsem diagnostikoval důkladněji a nakonec to čerpadlem nebylo. Uhnily kontakty u spinace tlaku oleje. Prekvapilo me jak je čerpadlo tiché. Takže opraveno.Zitra mě ceka uvolňování urezlých šroubů víka rozdělovače - nic mu není, ale srouby jsou kaput, tak jsem zvedav jak to preperu...Pak ještě GO cívky a alternátoru a motor bude snad opět fit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 19. Červen 2016 Sdílet Odesláno 19. Červen 2016 (upraveno) Bavíme se o originálním čerpadle Mercruiser a nikoliv o nějaké čínské náhradě.Za 12 stovek se doopravdy nedá koupit kvalitní čerpadlo,které by stačilo uživit uvedený lodní motor,který třeba chvíli pojede na plný plyn.Samozřejmně existují levnější kvalitní AC pumpy - taky je nabízím,za poloviční cenu,ale musíš předělat přívodní i odvodní potrubí s originál šroubením.Většinou to každý bastlí pomocí hadiček a sponek,ale kdo to chce zachovat v originále bez hadiček,není jiné řešení. bootcentrumTen pán o kterym jsem psal, dělal lodní motory už v době, kdy ty jsi nejspíš ani nevěděl, kde čína leží. Ve svý době dělal hlavně závodní motory. Nemám důvod mu nevěřit. Nikomu nenutím náhradu. Dal jsem to sem jako alternativu pro lidi, kteří se spokojí s ověřeným a funkčním řešením za desetinu. ;) Jasně, jestli to někdo chce mít v origo stavu, koupí si novou AC pumpu. Upraveno 19. Červen 2016 uživatelem Zdenda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 19. Červen 2016 Sdílet Odesláno 19. Červen 2016 Bavíme se o originálním čerpadle Mercruiser a nikoliv o nějaké čínské náhradě.Za 12 stovek se doopravdy nedá koupit kvalitní čerpadlo,které by stačilo uživit uvedený lodní motor,který třeba chvíli pojede na plný plyn.Samozřejmně existují levnější kvalitní AC pumpy - taky je nabízím,za poloviční cenu,ale musíš předělat přívodní i odvodní potrubí s originál šroubením.Většinou to každý bastlí pomocí hadiček a sponek,ale kdo to chce zachovat v originále bez hadiček,není jiné řešení. bootcentrumTen pán o kterym jsem psal, dělal lodní motory už v době, kdy ty jsi nejspíš ani nevěděl, kde čína leží. Ve svý době dělal hlavně závodní motory. Nemám důvod mu nevěřit. Nikomu nenutím náhradu. Dal jsem to sem jako alternativu pro lidi, kteří se spokojí s ověřeným a funkčním řešením za desetinu. ;) Jasně, jestli to někdo chce mít v origo stavu, koupí si novou AC pumpu.Tváříš se jak chytrá opice,ale vidím,že vůbec nevíš která bije,tak se laskavě do mně nenavážej,protože víš velký kulový! bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 19. Červen 2016 Sdílet Odesláno 19. Červen 2016 Nepleť si to tu se svým inzertnim serverem. Každá tvoje rada je vyšperkovaná hromadou vykřičníků a když už radíš, tak jen abys prodal svý cajky. Mě to nevadí. Já ti nevěřim ani dobrý den, proto od tebe nekupuju. ;) Kdysi mi stačil jeden telefonát, abych se přesvědčil, že co se o tobě říká je skutečně pravda. Nemam zapotřebí s tebou nějak diskutovat. V tomto případě jsem přidal svou zkušenost. Mimochodem moje čerpadlo je vyrobeno v Německu a funguje výborně. Ty aniž bys věděl cokoliv bližšího napíšeš, že za ty peníze nejde koupit kvalitní čerpadlo. Spíš by bylo přesnější, že ty to neumíš. A není to nic ve zlym. Prostě máš ověřenou jen tu jednu značku. Neříkej, ale přece že to nejde.Mimochodem pumpy jsou na ebay kolem 3 - 5 tis. a není to čína, jak ty s oblibou píšeš. I když co se dneska nedělá v číně že? Dprava je od 600,-Je mi jasný, že mít zboží skladem něco stojí a někdo to musí zaplatit. Taky když jedu k Imrovi, tak si oproti americe připlatim. Má to ale skladem a když na to pospícham, tak jsem rád, že to má a rád mu ty peníze dam. Navíc mi většinou i oni sami nabídnou různý varianty. Prostě nemaji zapotřebí..... ale nic.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 19. Červen 2016 Sdílet Odesláno 19. Červen 2016 Nepleť si to tu se svým inzertnim serverem. Každá tvoje rada je vyšperkovaná hromadou vykřičníků a když už radíš, tak jen abys prodal svý cajky. Mě to nevadí. Já ti nevěřim ani dobrý den, proto od tebe nekupuju. ;) Kdysi mi stačil jeden telefonát, abych se přesvědčil, že co se o tobě říká je skutečně pravda. Nemam zapotřebí s tebou nějak diskutovat. V tomto případě jsem přidal svou zkušenost. Mimochodem moje čerpadlo je vyrobeno v Německu a funguje výborně. Ty aniž bys věděl cokoliv bližšího napíšeš, že za ty peníze nejde koupit kvalitní čerpadlo. Spíš by bylo přesnější, že ty to neumíš. A není to nic ve zlym. Prostě máš ověřenou jen tu jednu značku. Neříkej, ale přece že to nejde.Mimochodem pumpy jsou na ebay kolem 3 - 5 tis. a není to čína, jak ty s oblibou píšeš. I když co se dneska nedělá v číně že? Dprava je od 600,-Je mi jasný, že mít zboží skladem něco stojí a někdo to musí zaplatit. Taky když jedu k Imrovi, tak si oproti americe připlatim. Má to ale skladem a když na to pospícham, tak jsem rád, že to má a rád mu ty peníze dam. Navíc mi většinou i oni sami nabídnou různý varianty. Prostě nemaji zapotřebí..... ale nic....Za ty tvoje lži na moji osobu bych ti nejraději nakopal pr...Ale blahoslaveni budiš chudí duchem! bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se