romanva Odesláno 3. Březen 2017 Sdílet Odesláno 3. Březen 2017 Mrknu po té vrtuli jestli ji najdu. Nechal bych ji tak za 1500,- ale nejspíš k ní nebudu mít pouzdro. To by sis musel dokoupit. Pak tu mám ještě jednu navíc, ta bude mít ale nejspíš větší stoupání, ale nevím kolik. Zítra na to mrknu jestli nenajdu nějaké číslo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
franta08 Odesláno 28. Červen 2017 Sdílet Odesláno 28. Červen 2017 mám take z nohu motor OMC 191kw a nevím přesně jak je vrtule hnaná jen proudem vody s turbíny nebo převodem a výfuk od motoru jde asi do vrtule při zpátečce tubina žene vodu obráceně? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 28. Červen 2017 Sdílet Odesláno 28. Červen 2017 Tyhle nohy jsou velmi často úplně špatně zapojený a turbína pak saje vodu jenom štěrbinou mezi vrtulí a nohou. Pak to vůbec nejede. Pro nasávání je třeba mít díru s mřížkou pod motorovým prostorem, jako mají rychlostní skútry. Pak je to jiná káva! Zkontroluj, jestli jí tam máš. Jestli ne, tak určitě dodělat, pojede Ti to 3x rychleji. Při zpátečce pak odchází výfuk tou mřížkou a nedusí se to. Voda může volně sem a tam. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 28. Červen 2017 Sdílet Odesláno 28. Červen 2017 příspěvky 102 a 103 - chlapci zabývám se zabudovaným motory teprve 40 let,ale co vy dva jste tady zplodili,to je fakt síla,to by nevymyslel ani můj 4 letý vnuk!!bootcentrum Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 29. Červen 2017 Sdílet Odesláno 29. Červen 2017 Ale jeden se aspoň zasměje Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 29. Červen 2017 Sdílet Odesláno 29. Červen 2017 pak to splnilo ucel 😀 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jetjet Odesláno 9. Červenec 2017 Sdílet Odesláno 9. Červenec 2017 Zdravím, nemá někdo vrtuli na AQ130C/270 je to dvoulitr a má to 100KW max otáčky 4200 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 10. Červenec 2017 Sdílet Odesláno 10. Červenec 2017 Mám navíc tuhle:http://www.avaryacht.cz/propeller-apollo-13x21-3-rh-993146bez vložky a netuším, jestli by Ti tam pasovala a vyhovovala.Je k dispozici k prodeji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 18. Červenec 2017 Sdílet Odesláno 18. Červenec 2017 Tak snad se mi konečně podaří dát loď na vodu, ale začínám řešit jakou má osadit vrtuli. Je mi jasný, že je potřeba to vyzkoušet ale, kde mám začít? Loď je Searay 230 - délka cca 7m, váha do 2t, motor 4,3 190koní vortec.Nemáte někdo podobně velkou loď se stejným motorem? Potřebuju něco osadit, ale namám představu co. Tipoval bych to tak 14x17, ale nevím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 19. Červenec 2017 Sdílet Odesláno 19. Červenec 2017 Tak snad se mi konečně podaří dát loď na vodu, ale začínám řešit jakou má osadit vrtuli. Je mi jasný, že je potřeba to vyzkoušet ale, kde mám začít? Loď je Searay 230 - délka cca 7m, váha do 2t, motor 4,3 190koní vortec.Nemáte někdo podobně velkou loď se stejným motorem? Potřebuju něco osadit, ale namám představu co. Tipoval bych to tak 14x17, ale nevím.Pokud je tam noha se standartním převodem 1,84 - doporučuji min.14,5x19" bootcentrum Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 19. Červenec 2017 Sdílet Odesláno 19. Červenec 2017 Měl by to být tenhle převod. Vychází mi to něco přes 1,75, takže 1,66 to nejspíš není a 2,0 taky ne.Tak zkusím někde půjčit 19" a uvidím. Max. otáčky jsou 4800 - správně? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert Odesláno 19. Červenec 2017 Sdílet Odesláno 19. Červenec 2017 Jestli najdes cislo nohy tak se da na internetu po chvilce dohledat jakej ma prevod-teda pokud ji nekdo neprekopal 👠Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 19. Červenec 2017 Sdílet Odesláno 19. Červenec 2017 Měl by to být tenhle převod. Vychází mi to něco přes 1,75, takže 1,66 to nejspíš není a 2,0 taky ne.Tak zkusím někde půjčit 19" a uvidím. Max. otáčky jsou 4800 - správně?řekněme rozmezí 4400-4800,tak jak to udává výrobce. bootcentrum Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pišta Odesláno 9. Květen 2018 Sdílet Odesláno 9. Květen 2018 Ahoj,může někdo poradit jaký propeller pro motor volvo AQ200D 200HP ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 10. Květen 2018 Sdílet Odesláno 10. Květen 2018 Ještě se vrátím k mé vrtuli. Takže po jedné sezoně - loď SEARAY 230 motor 4,3 Mercruiser 190hp, převod v noze 1,84, vrtule 14,5x19.Z vody to jde myslím velice dobře, ještě ve třech lidech to jde bez klapek, maximální otáčky 4800, rychlost 57Km/h. Co vy na to? mám se ještě pídit a zkoušet stoupání 21 nebo to nechat tak? Docela bych to zkusil, že bych si snížil otáčky na cestovní rychlosti, ale asi by to chtělo vyzkoušet než něco koupím že? Neměl by tu někdo na vyzkoušení 21" vrtuli? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert Odesláno 10. Květen 2018 Sdílet Odesláno 10. Květen 2018 Mam podobnou lod motor 205 koni a 21 uz je moc,je cejtit ze uz to nejde lehce i kdyz do kluzu se to vyhrabalo,skoncil jsem u 14,5×19 ctyrlist a jsem spokojenej tocim max 4500-4600 podle vahy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 10. Květen 2018 Sdílet Odesláno 10. Květen 2018 Ještě se vrátím k mé vrtuli. Takže po jedné sezoně - loď SEARAY 230 motor 4,3 Mercruiser 190hp, převod v noze 1,84, vrtule 14,5x19.Z vody to jde myslím velice dobře, ještě ve třech lidech to jde bez klapek, maximální otáčky 4800, rychlost 57Km/h. Co vy na to? mám se ještě pídit a zkoušet stoupání 21 nebo to nechat tak? Docela bych to zkusil, že bych si snížil otáčky na cestovní rychlosti, ale asi by to chtělo vyzkoušet než něco koupím že? Neměl by tu někdo na vyzkoušení 21" vrtuli?Mám volnou vrtuli nerez se stoupáním 21, ale je to jen průměr 13 palců. Je bez pouzdra.http://www.plavidla.cz/bazar_index.php?akce=detail&inid=0000055239 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 10. Květen 2018 Sdílet Odesláno 10. Květen 2018 Tak 13 palců je asi málo, navíc to asi má ten menší středový náboj. Já mám právě taky obavy aby to nebylo už moc těžké na ten motor, proto se mi nechce vrtuli rovnou koupit, aby mi tady pak ležela - už mám doma tři, ale na jiný motor. Je pravda, že 2355 je o dost těžší než ta moje, ale zase mám o pár koníků míň, tak to nejspíš bude podobné. Jaký je přínos toho čtyřlistu na takovéhle lodi? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert Odesláno 10. Květen 2018 Sdílet Odesláno 10. Květen 2018 No uprimne-nevim presne ☺ ale muj ciste subjektivni pocit je ze to rychlejc vyleze z vody,trochu dyl se udrzi nez odpadne z kluzu a hlavne je to cely takovy klidnejsi,proste maly az stredni otacky je to takovy lepsi a naplno stejny jak trilist Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pišta Odesláno 10. Květen 2018 Sdílet Odesláno 10. Květen 2018 Děkuji za rady, ale jak zjistím jaké je stoupání na noze ? Mám nohu 280. Kupoval jsem loď a absolutně neznalý věci jsem se na to neptal. Takže pořádně nevím co mám za vrtuli a jaké je stoupání v noze Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 11. Květen 2018 Sdílet Odesláno 11. Květen 2018 Děkuji za rady, ale jak zjistím jaké je stoupání na noze ? Mám nohu 280. Kupoval jsem loď a absolutně neznalý věci jsem se na to neptal. Takže pořádně nevím co mám za vrtuli a jaké je stoupání v nozeV noze není stoupání ale převodový poměr :) , ale buď v klidu každý jsme nějak začínaly Na vrtuli bývá vyražené číslo a dle toho se dá zjistit o jaký typ jde, a převodový poměr lze odhadnout když točíš ručně motorem a při zařazené rychlosti sleduješ otáčky hřídele vrtule. Motorem otočíš na setrváku o 360 st. a uvidíš kam se ti otočila, nebo kolikrát hřídel vrtule. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pišta Odesláno 11. Květen 2018 Sdílet Odesláno 11. Květen 2018 Děkuji za rady , ale asi budu řešit až po sezóně. Loď už je na vodě a potápět se k vrtuli... to asi :) . Musím si to někam uložit, abych se v září neptal znova Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 12. Květen 2018 Sdílet Odesláno 12. Květen 2018 Potápět se k vrtuli je dost zbytečný nesmysl,stačí zajet k pláži do mělčiny,zvednout nohu a dá se krásně laborovat a měnit propelery.Jakou máš lod a na kolik otáček lze při plavbě vytočit motor na max?bootcentrum Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel Maxum Odesláno 2. Červenec 2018 Sdílet Odesláno 2. Červenec 2018 Zdravím pánové mám Maxum 18 MX motor Mercruiser 3.0L, nohu alpha 1 druhé generace. Potřebuji vědět jaký tam má být propeler nebo jaký kdo používá na stejné lodi. Já to nemůžu vyčíst. Díky Pavel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 2. Červenec 2018 Sdílet Odesláno 2. Červenec 2018 Zdravím pánové mám Maxum 18 MX motor Mercruiser 3.0L, nohu alpha 1 druhé generace. Potřebuji vědět jaký tam má být propeler nebo jaký kdo používá na stejné lodi. Já to nemůžu vyčíst. Díky Pavelzkus konfigurátor zde https://www.vrtule.org/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky