Jura Odesláno 14. Srpen 2016 Sdílet Odesláno 14. Srpen 2016 Pánové mám dotaz mam Mercury 50 propeler 10 3/8 x13 co získám nebo ztratím když dám 11x13 / 11x14 dík za odpověd Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 14. Srpen 2016 Sdílet Odesláno 14. Srpen 2016 Jsem tu.😀. škoda že jsi nezavolal.Byl jsem teď každou volnou chvilku na Slapech .Na mail nebyl čas.Vrtuli jsem dal Alešovi.(Anachy) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 15. Srpen 2016 Sdílet Odesláno 15. Srpen 2016 Pánové mám dotaz mam Mercury 50 propeler 10 3/8 x13 co získám nebo ztratím když dám 11x13 / 11x14 dík za odpovědTo záleží na tom, jak Ti se stávající vrtulí loď jede. Tedy jak přechází do kluzu když je naložená, jaká je cestovní rychlosti a při kolika ot., jaká je maximální a při kolika ot., v jakém režimu jí provozuješ, jaký režim preferuješ ..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jura Odesláno 16. Srpen 2016 Sdílet Odesláno 16. Srpen 2016 Lubore cestovní rychlost 35 km ot.4200 do skluzu při přidání pár sekund člun používám 90% na moři ale jde o to že když jsou vlny kolem metrutak by to chtělo větší tah a menší otáčky.Při plném plynu 60 km ot.5400.Jak už jsem jednou psal tak mě doporučil jeden pán vrtuli 10x13 a to byla hrůza člun šel pomalu do skluzu a rychlost se zmenšila. Jura Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 17. Srpen 2016 Sdílet Odesláno 17. Srpen 2016 Jak to píšeš, tak si z toho dělám obrázek, že se jedná o loď tak do 5m, spíše lehčí. Mám stejnou délku, ale starou, robustní a těžkou. S motorem 50HP a stoupáním vrtule 13 palců mi to jelo při malém zatížení max. 48km/h při 6tis. ot. Teoretická rychlost vrtule se stoupáním 13 palců, převodovém poměru v noze 1:2 a otáčkách 5.400 je 53,5km/h. Takže víc jsem nemohl očekávat. Teoretická rychlost takového pohonu při 4200 ot je 41,6 km/h, což by odpovídalo Tebou udávané cestovní rychlosti 38. Pokud má Mercury obvyklý převodový poměr v noze 1:2, tak to s vrtulí se stoupáním 13 palců jet 60km/h nemůže! Někde je chyba v měření.Pro získání většího tahu se dává menší stoupání a současně větší průměr. Mám ale takovou zkušenost, že velmi záleží na výrobci vrtule, tedy tvaru. Každý preferuje trochu jiný tvar a tak když se dá vrtule se stoupáním o stupeň menší, ale od jiného výrobce, tak je změna jiná, nežli očekávaných 200 ot na palec stoupání. Každá vrtule má prostě výrazně jinou křivku účinnosti.Já jsem jezdil s 50HP moře s vrtuli 11 1/4 x 15 pro jízdu ve dvou lidech. Pro větší obsazení jsem dával 11 1/2 x 13. S tou se moje loď chovala i na větších vlnách velmi dynamicky a motor zvládal všechny režimy.Podle mých zkušeností, pokud přejdeš z 10 3/8x13 na 11x13 se nezmění prakticky nic, pokud budou mít vrtule stejný tvar. Přechod na 11x14 (to se vyrábí?) způsobí zhoršení dynamiky, snížení maximální rychlosti a maximálních otáček motoru, mírné snížení otáček při cestovní rychlosti. Tedy opak, nežli požaduješ.Zlepšení dynamiky při malých a středních rychlostech bys získal vrtulí s větším průměrem a menším stoupáním. Zvýší se Ti ale otáčky při cestovní rychlosti (motor bude víc slyšet) a sníží se maximálka (motor se možná bude přetáčet).Podle mne máš pohon docela dobře nastavený. Jen se mi nezdá ta maximálka a její otáčky. 35km/h při 4.200, pokud je motor čtyřtakt dává krásnou dynamiku pro jízdu na vlnách při rychlostech mezi 25 až 40km/h. Pokud je to karb. dvoutak, pak to asi může být při menší rychlosti líné, pak by to asi tu lehčí vrtuli chtělo. U své lodě jsem začínal s 50HP 2t a větší vlny byly velký problém, protože motor se pod 3500 ot nechtěl moc rozjíždět. Jakmile jsem musel kvůli nějaké větší vlně zpomalit, těžko se to pak rozbíhalo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hervas Odesláno 25. Srpen 2016 Autor Sdílet Odesláno 25. Srpen 2016 Jbenda aha takze je vrtule fuc ;) anachy ji asi pouziva pokud dobre chapu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hervas Odesláno 25. Srpen 2016 Autor Sdílet Odesláno 25. Srpen 2016 Ja bych klidoo a rad zavolall ale nemam tel na tebee ;) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hervas Odesláno 25. Srpen 2016 Autor Sdílet Odesláno 25. Srpen 2016 Panove tak se zeptam nemel by nekdo na pujceni na zkousku vrtulku, 14 nebo lehce vetsi X21.? Alpha 1 potreboval bych ji na nedeli dekuji ;) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 25. Srpen 2016 Sdílet Odesláno 25. Srpen 2016 No s tím telefonem mě to nedošlo .To se omlouvám.Stačí zadat můj mail do googlu a první co ti vyjede je kontakt na mě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 26. Srpen 2016 Sdílet Odesláno 26. Srpen 2016 Panove tak se zeptam nemel by nekdo na pujceni na zkousku vrtulku, 14 nebo lehce vetsi X21.? Alpha 1 potreboval bych ji na nedeli dekuji ;)Když si přijedeš do černošic,mohu ti půjčit 21" na zkoušku-proti záloze 1000,- bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hervas Odesláno 26. Srpen 2016 Autor Sdílet Odesláno 26. Srpen 2016 Bootcentrum ok,muzu se zastavit v sobotu vecer? Tak mezi 20:00-21:00? Nebyl by problem takhle vecer? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hervas Odesláno 26. Srpen 2016 Autor Sdílet Odesláno 26. Srpen 2016 Jbenda v pohode ;) nebudes v nedeli na choline? Pojedu na projozdku a pokud to klapne s bootcentrum pujcim od nej tu vrtulku :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hervas Odesláno 26. Srpen 2016 Autor Sdílet Odesláno 26. Srpen 2016 Pro bootcentrum_ jinak jeste resim problem s tim razenim,uz vim kde je problem je to v tom systemu co je ten mikrospinac uz je to vychozene a bud mi ten mikrospinac vypina dobre a po par jizdach s nim musim hnout aby zase fungoval dobre... a neldy se mi stane ze mi vypne i pri zarazeni a pridani trosky plynu ta kolebka se hybne obcas i kdyz das paku dopredu coz by asi nemela... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 26. Srpen 2016 Sdílet Odesláno 26. Srpen 2016 Pro bootcentrum_ jinak jeste resim problem s tim razenim,uz vim kde je problem je to v tom systemu co je ten mikrospinac uz je to vychozene a bud mi ten mikrospinac vypina dobre a po par jizdach s nim musim hnout aby zase fungoval dobre... a neldy se mi stane ze mi vypne i pri zarazeni a pridani trosky plynu ta kolebka se hybne obcas i kdyz das paku dopredu coz by asi nemela...ovladač mikrospínače je potřeba perfektně vyčistit promaznout a hlavně dobře seřídit chod táhel jinak to zlobí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 26. Srpen 2016 Sdílet Odesláno 26. Srpen 2016 Bootcentrum ok,muzu se zastavit v sobotu vecer? Tak mezi 20:00-21:00? Nebyl by problem takhle vecer?Můžeš přijet v sob.ráno mezi 8-9 hod,v 9 odjíždím.Večer asi nebudu doma,možná budu v ned.ráno,ale to je zatím ve hvězdách. bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hervas Odesláno 26. Srpen 2016 Autor Sdílet Odesláno 26. Srpen 2016 Bootcentrum ja rano bohuzel nemohu jsem pracovne v nemecku a vracim se az zitra vecer... zitra zavolam treba to klapne a trefim se ze budes doma.. dekuju Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hervas Odesláno 26. Srpen 2016 Autor Sdílet Odesláno 26. Srpen 2016 Anachy ja to jeste odzkousim nejak seridiit jde o to ze kdyz zaradim dopredu a nasledne pridam plyn tak se ta kolebka minimalne pohne a vypne mi ten mikrospinac.. tim padem mi lod vyypne kdyz se ma rozject.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hervas Odesláno 26. Srpen 2016 Autor Sdílet Odesláno 26. Srpen 2016 A kdyz prihnu ten mikrospinac tak aby to nevplo kdyz pridavam tak zase nevypina kdyz vyrazuju a dokola :D je to opruz ale myslim ze je to proste vybehane.. takze. Bud to prevlozkovat nebo vymenit cely ten system jeden mechanik mi ho nabizel... nevite jak se ten system jmenuje a kde ho na internetu sehnat? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 27. Srpen 2016 Sdílet Odesláno 27. Srpen 2016 A kdyz prihnu ten mikrospinac tak aby to nevplo kdyz pridavam tak zase nevypina kdyz vyrazuju a dokola :D je to opruz ale myslim ze je to proste vybehane.. takze. Bud to prevlozkovat nebo vymenit cely ten system jeden mechanik mi ho nabizel... nevite jak se ten system jmenuje a kde ho na internetu sehnat?Jen aby nebyl problém někde jinde-např v Z-noze nebo jen bowden do nohy,ale třeba pomůže jen samotné seřízení,mohl bych se ti na to podívat-pokud budeš mít zájem a bude čas. bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hervas Odesláno 27. Srpen 2016 Autor Sdílet Odesláno 27. Srpen 2016 Jinde problem neni,lanovod do nohy je novej a radi to dobre jen spatne spina ten mikrospinac... ale muzem se domluvit. Pokusim se dneska zavolat pokud by jsi byl vecer doma nebo nekdo kdo by mi mohl predat ten propeler bylo by to super. Dekuju Martin Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
thomash1 Odesláno 2. Březen 2017 Sdílet Odesláno 2. Březen 2017 Chlapi nemá někdo volnou vruli na mercury 14x15 nebo 14x17Chtel bych vyzkoušet změnu dik Tomas Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 2. Březen 2017 Sdílet Odesláno 2. Březen 2017 Měl bych tu mít 13,75x15 Vortex Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
thomash1 Odesláno 3. Březen 2017 Sdílet Odesláno 3. Březen 2017 Měl bych tu mít 13,75x15 VortexCo by stála Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 3. Březen 2017 Sdílet Odesláno 3. Březen 2017 Chlapi nemá někdo volnou vruli na mercury 14x15 nebo 14x17Chtel bych vyzkoušet změnu dik TomasKde se plavíš? Na jaky pohon to je? Co vyzkoušet stavitelnou vrtuli aby jsi si udělal trochu představu co by pro tebe bylo optimální. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
thomash1 Odesláno 3. Březen 2017 Sdílet Odesláno 3. Březen 2017 (upraveno) Ahoj Anachy, Plavim se na Quicksilver commander 500 je tam mercury big foot je tam základní propeller a myslim si ze bych dokázal tomu motoru v optimální rychlosti odlechčit , jsem na tehle lodi novy ale jezdila jen na sladke vodě a já bych chtěl na moře. před tím jsme jezdili jen na nafukovacím clunu ale vyměnili jsme karavan za auto tak jsme vyměnili i nafukovák za open loď.vim že bych měl nejdřív zkoušet ale rád bych využil vaších zkušeností a dostal trochu rad Dík Tomas Upraveno 3. Březen 2017 uživatelem thomash1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se