Přejít na obsah
Plavidla.cz

vrtule,propeler jaky vybrat jakk to spocitat...


Hervas

Doporučené příspěvky

Ahoj panove tak lodka uz je v mem kotvisti... zatim super jede krasne a zatim v pohode radi jak ma atd... jen nevim jestli nemam vymenit sroub? Je tam 19 jede to 60km/h max a kolik toci si jistej nejsem otackomer trosku blbne ale kolem 5200ot. Dal bych tam asi vestsi? Ceho tim doshnu a co se zmeni rychlost o kolik? Otacky kam? A spotreba?jinak s timto sroubem jedu ve skluzu cca40km/h pri 3300ot. Coz je celkem ok,ne? Jinak dekuji vsem jeste jednou za predvhozi rady. Dal bych sem foto ale nevin jak z mobilu...
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

21" mám skladem nová.

Ještě ti doporučim - zařad rychlost a otáčej 16 klíčem šroubem na řemenici na klice motoru a zjisti převod v noze.protože jak uvádíš otáčky motoru 5200 a rychlost 60km,to není možné pokud máš ten správný a standartně dávaný převod v noze 1:1,5 potom by ti to při těch otáčkách muselo jet ke 100km/hod a při 4700ot by jsi se musel dostat na 80km/hod.Tudíž bud zdaleka nedosahuješ uvedených otáček a nebo tam máš nohu s převodem cca 1:2 která je určená pro 4 válcové motorya potom by jsi se musel dostat při 5200ot.motoru na nějakých 67km/hod.

bootcentrum

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To co pises myslis s 19 vrtuli,nevim jak mam spocitat ten prevod? O kolik mam otocit motor,pokud ho otocim o 360 jdnu celou otacku remenice tak o kolik by se mela otocit vrtule?

Pokud to chceš mít přesně,chtělo by to motorem otočit 10x a počítat otáčky vrtule.Ale dá se to dosti přesně zjistit i když motorem otočíš 2X a zjištíž,že se vrtule otočila třeba 1x a ještě dalších třeba 180 st.

Propeller mám AL 21" za 3000,- a v nerezu za 9000,-

Pokud si to neumíš spočítat postupuj dle výše napsaného a napiš to,já ti to převedu na převodový poměr.

 

bootcentrum

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Propeler ti jen tak nikdo nepujci tim myslim prodejce a novej propeler. Jak pisem bootcentrum, udelej to co viz vyse a budes vedet. Znas snad max povolene otacky tveho motoru ne? Potom to uz je prece jednoduchy. Do zacatku kup urcite hlinik, pokud by neco nevyhovovalo, tak to nestoji tolik. Apropo co to je vubec za motor? Obsah, HP? Co mas za Z nahon? Ja mam nekde starou vrtuli 21" z Alfy, sice krapet vibruje ale na test by stacila ovsem nevim co mas za zetko. Upraveno uživatelem Sullaco
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je nekde mozne treba i od Tebe si propeler zapujcit a vybrat ten ktery bude opravdu vyhovovat?

Bohužel použitý nemám a nový ,jak jistě chápeš,ti půjčit nemohu,protože by již nebyl origo nový a musel bych jej prodávat ze slevou a z vlastního to platit nehodlám.

Udělej nejdřív to,co jsem dříve popisoval.

 

bootcentrum

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

... standartně dávaný převod v noze 1:1,5 potom by ti to při těch otáčkách muselo jet ke 100km/hod a při 4700ot by jsi se musel dostat na 80km/hod.Tudíž bud zdaleka nedosahuješ uvedených otáček a nebo tam máš nohu s převodem cca 1:2 která je určená pro 4 válcové motory ....... bootcentrum

Mohu poprosit bootcentrum o osvětlení jak se projeví rozdíl při převodu těch cca 1:2, který uvádíš u 4vál. motoru s max. otáčkami 3900-4300 (120-140 hp) se standardní vrtulí, a pokud by tam byl jiný převod.

Ještě upřesním jde o převodový poměr 1.98 : 1 (ozubená kola 24/20) lze to vyměnit za poměr 1.65 : 1 (ozubená kola 24/24) - můžeš mi upřesnit jakou změnu to může přinést.

Děkuji.

Ps případně dotaz doplním pokud je to nesrozumitelné :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Anachy kde to presne kotvis nechce se mi to hledat ;) jsem taky na slapech cholin...

Ahoj mám molo na rovince mezi zatáčkou ke Zrůbku a Záběhlicím, přes řeku je takovej pěknej lom s malým ostrůvkem. Je to taková malá zátoka - spíše jen "zátočinka" pod rekreačním střediskem Prosaz. Od řeky táhlá louka až k budovám. Momentálně molo bez lodi - stojí u baráku, měním propeller chlazení, měl za sebou tři sezony a už to bylo znát.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...