Yexup Zveřejněno 6. Červen 2016 Sdílet Zveřejněno 6. Červen 2016 mám Z-náhon Volvo-Penta AQ 290. Koncem min. sezóny začal špatně řadit špatně řadit vpřed. Závada se projevuje v prodlužujícím se intervalu zařazení z neutrálu, příp. se někdy musejí zvýšit otáčky což má za následek lupnutí v převodovce.Zpětný chod řadí bezproblémově téměř okamžitě.Výměna předepsaného oleje v noze proběhla na konci min. sezóny avšak bez citelnějšího zlepšení provozu.Nějaké nápady ? Díky :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 6. Červen 2016 Sdílet Odesláno 6. Červen 2016 Já bych odpojil táhlo řazení a zkusil řadit rovnou na noze. Tím se ukáže, jestli je problém v noze, nebo v táhle řazení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 6. Červen 2016 Sdílet Odesláno 6. Červen 2016 Taky bych to viděl na seřízení táhla řazení, nevím sice jak to má udělané volvo-penta u alphy by to tak nejspíš bylo :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 6. Červen 2016 Sdílet Odesláno 6. Červen 2016 No a já bych nejdřív slušně pozdravil a představil se, když prvně někam vlezu a navrch něco chci. Jinak souhlas s Luborem a Anachym. špatně seřízenej bowden, nebo, už spíš, vojetý segmenty dopředný spojky. Zpátečka vydrží dycky dýl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Yexup Odesláno 6. Červen 2016 Autor Sdílet Odesláno 6. Červen 2016 Ahoj chlapi, moc děkuji za Vaše rychlé reakce, o víkendu se na to zkusím podívat. Doufám, že problém bude pouze v seřízení vůle táhla :-)2David - ano máš pravdu. Drze jsem nepozdravil a hned něco chtěl. Dost jsem v práci pospíchal, což sice není omluva pro první vstup, ale stalo se..... Snad mi to odpustíš a ostatním to bude jedno.... Díky i za Tvou radu. I přes fakt, že nemám tolik zkušeností a najezděno stovky MTH, budu snad časem moci přispět do fóra i já.Díky za pochopení :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 7. Červen 2016 Sdílet Odesláno 7. Červen 2016 Z nejvyšší pravděpodobností je již silně opotřebená synchronní,řadící spojka a možná i ozubené kolo s vnitřním kuželem-což by vyžadovalo celkovou demontáž Z-nohy a komplet rozebrání vrchní části přavodovky a výměnu opotřebených komponentů - je to dosti drahá záležitost za nákup potřebných dílů.Pokud by jsi chtěl ihned jezdit,mohu ti nabídnout zcela funkční celý horní díl DP.bootcentrum bootcentrum@seznam.cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se