Přejít na obsah
Plavidla.cz

Z-náhon špatně řadí vpřed

Yexup

Doporučené příspěvky

mám Z-náhon Volvo-Penta AQ 290. Koncem min. sezóny začal špatně řadit špatně řadit vpřed. Závada se projevuje v prodlužujícím se intervalu zařazení z neutrálu, příp. se někdy musejí zvýšit otáčky což má za následek lupnutí v převodovce.

Zpětný chod řadí bezproblémově téměř okamžitě.

Výměna předepsaného oleje v noze proběhla na konci min. sezóny avšak bez citelnějšího zlepšení provozu.

Nějaké nápady ? Díky :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No a já bych nejdřív slušně pozdravil a představil se, když prvně někam vlezu a navrch něco chci. Jinak souhlas s Luborem a Anachym. špatně seřízenej bowden, nebo, už spíš, vojetý segmenty dopředný spojky. Zpátečka vydrží dycky dýl.
Odkaz ke komentáři

Ahoj chlapi, moc děkuji za Vaše rychlé reakce, o víkendu se na to zkusím podívat. Doufám, že problém bude pouze v seřízení vůle táhla :-)

2David - ano máš pravdu. Drze jsem nepozdravil a hned něco chtěl. Dost jsem v práci pospíchal, což sice není omluva pro první vstup, ale stalo se..... Snad mi to odpustíš a ostatním to bude jedno.... Díky i za Tvou radu.

I přes fakt, že nemám tolik zkušeností a najezděno stovky MTH, budu snad časem moci přispět do fóra i já.

Díky za pochopení :-)

Odkaz ke komentáři

Z nejvyšší pravděpodobností je již silně opotřebená synchronní,řadící spojka a možná i ozubené kolo s vnitřním kuželem-což by vyžadovalo celkovou demontáž Z-nohy a komplet rozebrání vrchní části přavodovky a výměnu opotřebených komponentů - je to dosti drahá záležitost za nákup potřebných dílů.

Pokud by jsi chtěl ihned jezdit,mohu ti nabídnout zcela funkční celý horní díl DP.

bootcentrum bootcentrum@seznam.cz

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...