Přejít na obsah
Plavidla.cz

Koupe starsiho Motoroveho clunu

Hervas

Doporučené příspěvky

Vse ma pro a proti, chce to jen vybrat si podle konkretnich preferenci nejvice vyhovujici. Nekdo chce na vodu jen za hezkeho pocasi i na par hodin, jiny celovikendove, nekdo chce i prespat na lodi. Taky zalezi na poctu clenu posadky a skladbe (jirkas - "manzelkou nebo pritelkyni" - zavidime :-)
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 191
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

....poctu clenu posadky a skladbe (jirkas - "manzelkou nebo pritelkyni" - zavidime :-)

Ale né, to je nepochopená větná skladba. Přece se neudám nahlas a veřejně, to bych byl ale hlupák.

No někdo má tolerantní manželku, které taky jeden nestačí...

Odkaz ke komentáři

No vidíš, já bych novější loď zase nechtěl, ty nový kelímky od jogurtu úplně ztratily svoje kouzlo, jsou bezpohlavní a podobný jedna druhý jako nový auta. AS o kvalitě ani nemluvím, když vidím, jak je udělaný můj Maxík z roku 1997 a dnešní lodě, to se fakt nedá srovnat. A Baylíka bych nechtěl, je o 200 kg lehčí, než bývá zvykem, tak v čem to asi bude? Já raději starší loď a za ušetřený kačky si ji vymazlit podle sebe.

S tou kvalitou to zase neni tak spatny u vsech novych lodi. Ja muzu porovnavat Quicksilver 435 cabin rok 1999 a novy Quicksilver 455 cabin rok 2016. U obou jsem instaloval luknu do strechy kajuty a muzu potvrdit - mam to i nafoceno, ze u noveho Quicksilvera je tloustka laminatu minimalne jednou takova! Takze ne kazdy vyrobce jde cestou setreni na nespravnem miste.

Odkaz ke komentáři

ještě k tématu závěšák vz. vestavěný motor ...původně jsem si vyhlédl Bayliner 160 se závěšákem Mercury 90 , ale tento typ člunu použitý v Evropě prostě není ????? proč??? taky se mě jeví že závěšák určitě lepší ale čluny nad 5m se závěsným motorem jsem nikde neviděl
Odkaz ke komentáři

Změř si tlaky ve válcích, poslechni si to, projeď v různých režimech a uvidíš sám.

Ty motory samotný jsou věčný. V nejhorším to necháš přebrousit a budeš mít novej.

Já mám taky 3.0 Mercruiser. Běží pěkně a spotřeba je přijatelná. Výkonu na tak malou loď je až až.

Odkaz ke komentáři

naÅ¡el jsem pÄ›kný Älun dle fotek, Bayliner 175 XT mercruiser 3l rok 2004 najeto 180Mh je to moc? k motoru 4,3lbMCM ty do Baylinerů 175 BT nebo XT nedávají :-(

Já taky netvrdím,že to dávaj do tÄ›ch malých 17'skořápek,ale když koupíš lod o půl metru delší,tak do tÄ›ch již 4,3 nÄ›které lodÄ›nice instalují.Pokud chceÅ¡ plout v kluzu ve více lidech,nevěř nikomu,že s 3litrem je výkonu ažaž a rovněž i to,že to jsou nesmrtelné a výborné motory.ProÄ myslíš,že Volvo tyto motory již pÅ™ed nÄ›kolika lety pÅ™estalo nabízet?

Jinak též poskytuji službu odborné asistence pÅ™i koupi motorového Älunu.

bootcentrum

Odkaz ke komentáři

• 4 months later...

Po delší době zdravím všechny na Plavidla.cz :-)

chtěl bych využít nabídky Bootcentra k odborné asistenci při koupi motorového člunu (rok výroby 2008) dle fotek velmi dobrý stav poslal bych odkaz. Jedná se o člun Larson 180 najeto 150Mh. Múj odhad je uskutečnit koupi v průběhu listopadu. Tímto prosím Bootcentra aby se mě ozval, abychom se domluvili na tel: 774 987 778. Děkuji :-) :-)

Odkaz ke komentáři

Měl jsem ho leta 3,0 LX Mercruiser, karburátor, 135 koní, 560mh!!! najeto, rok výroby 1996 a fungoval naprosto bezvadně a to jsem s nim lítal jak už jsem psal většinou těch 70 km/h, tahal občas lyže a tak. Jediný co bych mu vytknul byl nekultivovaný start v chladu (karburátor) a traktorovitý chod v nižších otáčkách (holt R4). Za mě zcela v pohodě a klidně ať si na něj každej tady plive jak chce. Záleží jak se kdo k motoru chová a je jedno jestli to je R4, V6 nebo V8. Ono zadřenejch V8 s nemnoho motohodinami taky není málo. Samozřejmě, pokud máš možnost jít do nějakýho Véčka, tak to udělej, koní není nikdy dost a objem ničím nenahradíš. Upraveno uživatelem Sullaco
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...