Přejít na obsah
Plavidla.cz

Koupe starsiho Motoroveho clunu

Hervas

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 191
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Tak jsem zkoukl ten wellcraft a vypada velice slusne... nabidl jsem cenu a cekam jak se vyjadri jsem zvedav... pan rikal ze se s tim da jezdit za 18l tesne za hranici kluzu... no moc tomu neveri na 5l motor v8 ale uvidime pry jeste nechaji seridit to razeni je to pry v tom mikrospinaci... a chybi tam ovladani sytice takze se musi rucne zzapnout na motoru a pak vypnout... je tam uplne. Nove sani a karbec uplne. Nove bimini slusna. Plachla vypada celkove opecovavane budiky bezej vsechny no proste se mi libi :) akorat mam trosku strach aby mne to nesezralo... Nevim tedy jestli je veliky rozdil ve spotrebe 3l a 5l?
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pan rikal ze se s tim da jezdit za 18l tesne za hranici kluzu... no moc tomu neveri na 5l motor v8 ale uvidime Nevim tedy jestli je veliky rozdil ve spotrebe 3l a 5l?

5,0L jsem nikdy neměl, z vlastní zkušenosti mohu porovnat 3,0 a 4,3 - oba karburátor, a je to rozdíl. Každý válec navíc je znát, a to nejen na výkonu, ale hlavně na spotřebě. Záleží jak to budeš honit.

Vím že je tady pár členů kteří 5,0 měli nebo mají... tak ty by ti řekli o spotřebě asi víc. Já 18 litrům nevěřím.

Odkaz ke komentáři

Ohledně té spotřeby - pokud je to karbec tak tomu moc nevěř, kdyby to byla stříkačka možná by se to k tomu dalo přiblížit. Je to děsné závislé na mnoha faktorech - momentální váha (budeš tam sám a s prázdnou nádrží bez nějakých sarapatiček) správně vytrimováno, bez protivětru a je možné leccos.

Spotřeba se zde již řešilo mnohokrát a u zabudovaných motorů se "Z" nohou a karburátor vychází spotřeba plus mínus 1 - 1,5 km na litr benzínu :(

Odkaz ke komentáři

Také jsem se bál spotřeby a dnes bych klidně měnil svou 4,3 za 5,0L.Místo 500l bych projel 600l :) .Hlavně se svezeš a nebudeš mít starost jestli při svezení sedmi kamarádu dostaneš lod do skluzu.Tu vrtuli zatím neřeš.Mě šla spotřeba rapidně dolu právě při přechodu na menší(do tahu)Duležité je aby se motor nepřetáčel nad povolené ot.Ostatně podle toho poznáš zda to chce skutečně změnit. Upraveno uživatelem Jbenda
Odkaz ke komentáři

Spotřebu neřeš. Stejně to budeš nakonec dělat jako všichni tady...... když je prázdná nádrž, tak se dotankuje. Jiný řešení není. Není to fráze ožralýho milionáře. PHM jsou v celkových nákladech na tohoto koníčka zanedbatelný. U lodě 1,8t bych o slabším motoru ani neuvažoval.

Jo a tý spotřebě 18l nevěř. Buď se chceš svézt, nebo chceš šetřit. V prvním případě máš vybráno dobře. Ve druhym případě bys měl hledat výtlačnou loď s naftou.

Odkaz ke komentáři

Moje loď má tunu,motor 3.0l karb a spotřeba ve 3 vychází 0,5l/1km ať jedu pomalu nebo rychle.Vrtuli jsem dal 21, ale v šesti lidech je ten motor na hraně a dneska kdyby tam byla 4,3,tak bych byl jen rád.Motor to je srdce!!-je to jako když budeš mít hezkou blondýnu,ale nemocnou a slabou -to je lepší šeredka,ale zdravá a silná :) a
Odkaz ke komentáři

Tak držím palce at je co nejméně oprav(investic) a mnoho šťastných chvil na této lodi.Dobře jsi udělal s tou kajutkou.Halis: nestandardní přirovnání,ale pobavilo spoustu lidí😀 Upraveno uživatelem Jbenda
Odkaz ke komentáři

Přešel jsem z 3,0 karburátor Inline4 135Hp na 5,7 stříkačka V8 300Hp a neměnil bych. Jo spotřeba je asi větší, ale loď je taky větší, motor kultivovanější prostě pecka. Jak už jsem psal, celková spotřeba lodě za rok, je to nejmenší pokud sečtu ostatní náklady na loď. To poznáš sám. Na 3,0 jsem měl 19" vrtuli když jsem lyžoval a pak přešel na 21". Byla lepší, zvedla se maximálka, klesly otáčky, loď sice nešla tak prudce do skluzu jako s 19" ale to mě nevadilo. Nakonec jsem lyžoval i s touto a to úplně v pohodě. Já sobně bych 19" už nedával, maximálně pokud bys vozil opravdu velkou zátěž nebo intenzivně lyžoval.

Mj. ať loď slouží a přináší radost, též vítej v kastě milionářů, pracháčů a kdesi cosi - tedy tak jak bývají u nás majitelé lodí ihned škatulkováni :)

Upraveno uživatelem Sullaco
Odkaz ke komentáři

Dekuji panove milionari :) jako musim se priznat ze do ni jdu napul s kamaradem sousedem pac bych na ni nemel... ale je to napohodu ja jsem tyden v zahranici a tyden doma tak to mame dane... jinak je tam ta 19tka vrtule a jde to z vody okamzite ale je znat ze by ten motor mohl vali rychleji s tou 19tkou je mximalka nekde okolo 70km/h
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...