coverline Zveřejněno 13. Květen 2016 Sdílet Zveřejněno 13. Květen 2016 Zdravím a mám dotaz. Kolik N neboli kg by měl mít tlumič trím klapky,Dík za odpověd Karel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 13. Květen 2016 Sdílet Odesláno 13. Květen 2016 (upraveno) najdi si odpovidající vlakno na trim(at tu nejsou 2 stejne)-nedavno se to resilo-je na to tabulkahttp://www.plavidla.cz/forum/viewtopic.php?id=224 Upraveno 13. Květen 2016 uživatelem packa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viita Odesláno 13. Květen 2016 Sdílet Odesláno 13. Květen 2016 Je to celkem jedno , ani to nezjistuj. Automaticke klapky jsem měl a už nikdy vice. Funkčnost na nic a životnost podotykam original pistnic na slane vodě byla pravidelne tak jeden týden.S reklamaci problem.Po třech pistnicich co takto odešly jsem to vzdal.. Za me durazne nedoporučuji. Ted mám planžety Volvo Penta a už čtvrtou sezonu naprosta spokojenost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 14. Květen 2016 Sdílet Odesláno 14. Květen 2016 No mohu bohužel jen potvrdit co píše viita, automaty jsou na prd, dnes to mám nastavené na fix a řeším zda koupím pístnice elektro :( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 15. Květen 2016 Sdílet Odesláno 15. Květen 2016 Nad trim klapkama jsem přemýšlel taky loni , všichni mně varovali,že ty auto stojí za houby , ok , tak jsem je nedal a i ty ovládané se mi tam taky nehodí bo když parkuji zadkem u břehu nebo chytám ryby , tak nechci mít nic pod vodou co bych mohl urazit nebo o to urazit sumce .Takže letos zkusím tohle , podtrhl jsem motor mahagonou napuštěnou vložkou o cca nějaký uhel . Tím dostanu motor víc pod loď a rychle jí položím i se zatíženou zádí tak uvidíme .Dám vědět http://img8.rajce.idnes.cz/d0802/12/12618/12618383_e1117ba7465a6256f44c0295dc1bd88d/images/image.jpg?ver=0 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 15. Květen 2016 Sdílet Odesláno 15. Květen 2016 Měl jsem na lodi motor bez trimu, pak ten samý bez trimu s křídlem, pak motor s křídlem a teď jsem přidal el. ovládané klapky.Přidání křídla na motor bez trimu trochu pomohlo. Loď se při rozjezdu tolik nevzpínala a na vlnách tolik nehopsala.Přechod na motor s trimem a křídlem byl zásadní rozdíl. V mém případě se dala loď vytrimovat od polohy kdy byla příď intenzivně tlačena do vody až po polohu, kdy byla příď vysoko zvednutá.Letos jsem dal silnější motor a klapky. Zatím jsem s tím jezdil jen málo. Klapky v mém případě snížily minimální rychlost skluzu. Při střední a vyšší rychlosti se už neuplatní a spíše brzdí. Příjemná je možnost narovnat si loď při nerovnoměrném bočním zatížení. Zatím to vypadá, že u mojí lodě křídlo na motoru dokáže vyvinout dostatečný vztlak pro udržení lodě v potřebných úhlech náběhu a klapky se využijí jen při jízdě v pomalém kluzu a pro vyrovnání či vyvolání bočního náklonu, přičemž využiju jen asi pětinu dráhy klapek. Při větším sklopení už silně brzdí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se