Přejít na obsah
Plavidla.cz

Pořízení nové lodi

tes

Doporučené příspěvky

Hele, a proč chceš vlek, ja ma pegase 737, šířka 2,85, délka 7,37, a na vlek kašlu... 2x do roka do si ji necham odvézt ze zimoviště od p. Vébra na Orlík a pak zpět, každá cesta stojí 1800kč, tj za rok utratim na přepravě 3400kč, vozík pod loď stojí 120 000... takže teoreticky bych amortizoval vozík po 40 letech... :)

k moři s tim nejezdim, člověk aby si bral tři týdny dovolený, tejden na přípravu papíru, tejden na cestu a tejden u moře....

naprosto neřeším valník, auto za čím to budu tahat a kde skladňovat vozík když neni využitý....

dle mého názoru, pokud se neživýš přepravou lodí a nejezdíš s ní 3 do roka k moři tak se nevyplácí... pokud to budeš skladovat u nekoho v arealu, jako ja, tak ti kozu pod lod pučí, pokud doma na zahradě, tak si ji nechaš za 5000 vyrobit a lod si domu necháš odvézt, pak si za 500 zavoláš jeřábníka a ten ti ji tam posadi :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• 4 weeks later...
  • Odpovědi 93
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

• 4 months later...
Ahoj, chtěl bych se zeptat vás zkušenějších kolegu :) Mým snem je od mala koupit si malou jachtu a jet se jen tak plachtit někam po středozemnim moři - nejlépe do Chorvatska http://www.casamundo.cz...............TENTO ODKAZ SE SEM FAKT NEHODí.........../chorvatsko/ Nemáte někdo z vás odhad, an kolik by taková levnější malá palchetnice pro mě a moji ženu mohla vyjít? http://www.croatiacharter.com/cz/yachts_list.asp?YachtTypeID=6 Trochu jsem se díval na netu ale zdálo se mi to tam dot drahé.
Odkaz ke komentáři

• 1 year later...
Když budeš hledat, určitě najdeš, prohlídni inzerce, objevuje se tam dost lodí za poměrně nízké ceny, ale chce to je omrknout na živo a zjistit v jakém jsou stavu. Také není odvěci se podívat v zahraničí, např. holandsko, kolikrát se tam dá najít moc pěkná loď za hodně málo peněz.
Odkaz ke komentáři

Každopádně počítej s tím, že to bude v příšernym stavu. Bude to na celkovou generálku. Mám tohle za sebou na motoráku a na plachetnici.

Vždycky jsem si říkal, že tomu dám lak, poladím interiér atd..... Vždycky jsem se ale přepočítal..... :-)

Odkaz ke komentáři

Lodní mistr, Lukas a další.

Dole v sekci odkazy na bazary jsem dal vlákno Bazary lodí, téměř z celé Evropy. I s laskavou pomocí dalších. Tak si postupně to procházej a hledej, co by ti vyhovovalo finančně i technicky. Dobré ceny jsou Polsko, ještě lepší Holandsko a numero Uno je švédsko.

Pokud chceš kupovat u nás, tak koukej nejen lodní bazary, ale taky Sbazar v sekci Sport, pak klikni na Lodě a vybavení a pak už vybírej podle sebe.

A taky na Bazoš, v sekci Sport, pak oddělení Vodní sporty.

Až budeš mít o konkrétní loď zájem, pak třeba tady dej dotaz s detailním požadavkem, co od lodi očekáváš.

Pokud někdo z nás má zkušenost s tímto typem lodi, tak Ti odpoví.

Ale ani tady nemůžeš čekat, že umíme všechno na světe a zvláště radit podle věštecké koule. Těžko radit, aby někdo šel kupovat třeba do německa, holandska, když je třeba z Břeclavi.

---------------------------------------------------

A teď pro Všechny, jichž se to týká: Chlapi, fakt si opravte své nastavení tady a napište tam odkud jste. Třeba jako má Charlie napsáno Hořovice. Anebo alespoň okresní město, větší město poblíž a pod.

Horní Bukovičky pod Smrkem nám nic neřeknou.

Doufám, že Ti to pomůže při výběru Tvé vysněné lodě. samoliter.

Odkaz ke komentáři

Dají se najít i lodě v pěkným stavu, holt se musí hledat, a ono i loď v dobrým stavu pak polyká peníze, protože člověk si upravuje kde co podle svého.

Já současnou loď hledal rok, pak si s prodejcem 14dní psal mejlem a až pak se vydal na prohlídku do Holandska a nakonec ji i koupil. čekal jsem na dobrou cenu a měl jsem vybraný určitý typ lodě a k němu věci které na lodi musely být. Sice na ní bude taky ještě hodně práce, ale je plně plavbyschopná a mám co jsem chtěl za pro mě rozumný peníze.

Odkaz ke komentáři

• 6 months later...
  • 2 months later...
  • 2 years later...
Hlavní předností extrudovaného polystyrenu je uzavřená struktura pórů, což zaručuje téměř nulovou nasákavost.Co je tedy vhodnější? Nechci se přít ,ale radu bych uvítal. Zrovna se na tepelné izolace (hausbotu)chystám. Upraveno uživatelem Jbenda
Odkaz ke komentáři

Poradí zkušený znalec, profík, nebo kdo už to má za sebou?

jaký tmel použít při výměně oken, (okna - plexi, loď - laminát, 8 kusů oken o rozměrech 50 x 20cm - oválná), asi musím vyměnit i 120 vrutů (byly pouze zavrtány v asi 1cm silném laminátu) a ještě radu čím odmastit (technický benzín úplně neodmastil, některé přípravky leptají plexi). Nerad experimentuji, raději se 5x zeptám, než jednou předělávat...

Odkaz ke komentáři

• 3 months later...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...
TOPlist