Přejít na obsah
Plavidla.cz

plavební zážitky

Doporučené příspěvky

Rád se s vámi podělím o zážitek z minulé plavební sezony,kdy nás kolega pozval na svoji plachetnici na společný výlet k protějšímu břehu (asi 4km) na pivo,posádku tvořili 4 lidi a fenka kapitána.

Plavba díky celkem silnému větru byla svižná a nálada na palubě velmi příjemná.Přirazili jsme k molu na protějším břehu,ale vlny díky větru byly tak velké,že s lodí mlátily o molo tak,že nestačily už ani fendry,proto kapitán rozhodl o ukončení výletu a návratu bez vystupování na břeh.Zpáteční cesta byla díky křižování proti větru zdlouhavá a asi po 40 minutách plavby se kapitán zeptal-kde mám psa?

Po zjištění,že fenka pravděpodobně vyskočila z kymácející se lodě na břeh a šla si sama na pivo začalo opravdové dobrodružství a povely létaly vzduchem - skasat plachty,nahodit motor,návrat pro psa...naštěstí během těchto úkonů zazvonil mobil a posádka výletního parníku si jen ověřovala ,jestli pes,který právě nastoupil na jejich palubu je opravdu kapitánova fenka.

Připlula asi za hodinu na výletním parníku jako poslední pasažér toho dne,je to chytrý pes a netuším,jestli si dala to pivko...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kluci,mě nějak nenapadlo to sem psát dřív,ale dnes jsem se chtěl o tuto nádheru podělit,napsal to život sám a nazval bych to "výrobou vzpomínek", bylo to neskutečné nedělní odpoledne, ta fenka je kříženec kokršpaněla a irského setra, jmenuje se Olina a pravidelně k nám chodila na palubu na piškoty a nemá se ráda s naší Nellynkou...

Určitě máte něco zážitků za život na vodě i vy,tak se prosím podělte a udělejme si vzájemně život hezčím.

Upraveno uživatelem zdenek2013
Odkaz ke komentáři

Z2013 je pecka, že si děláš výlet 4 km :D a ztratíš psa :D , ale na Labi ,tam sem pojedeš,jak jsi sliboval, nejsou troleje a v komorách,když ti pes vypadne tak máš fakt problém ... Navíc u nás je výlet tak od 35 km ...za den :-) a to tu Lidi nenabiješ
Odkaz ke komentáři

Z2013 je pecka, že si děláš výlet 4 km :D a ztratíš psa :D , ale na Labi ,tam sem pojedeš,jak jsi sliboval, nejsou troleje a v komorách,když ti pes vypadne tak máš fakt problém ... Navíc u nás je výlet tak od 35 km ...za den :-) a to tu Lidi nenabiješ

Alespoň to pořádně čti, když už chceš být "vtipnej" :(

Odkaz ke komentáři

psal jsem ve vláknu o zbrani na palubě ,že trefená husa se vždycky ozve a přesně to se i stalo,co k tomu dodat...bohužel pak nemá odvahu mi zde nadávat veřejně,ale řeší to posíláním sms v nočních hodinách,aby to nebylo vidět a baví mě tím ,je to také zážitek od vody
Odkaz ke komentáři

• 1 month later...

nevím jaký druh nehody by to byl,ale jsem přesvědčen,že by jsme byli ve všech zprávách ,bylo to fakt o kousek...pilotek také musel mít plné gatě,hlavně s letadlem (modré sportovní jednomotorové) neměl co dělat pár metrů nad zemí (hladinou),mají tuším minimum 300 metrů v zástavbě a 200 metrů jinde,ale přesně to nevím,pilot nejsem

naštěstí se nic nestalo

Odkaz ke komentáři

Já myslim, že by se hlavně jednalo o trestný čin napadení a těžkého ublížení na zdraví, kdyby tu srážku náhodou pilot přežil. :D

Proč letěl tak nízko? Měl nějaký technický problém? Turbulence? Díra? Technická závada? Zdravotní problém? ...... Co bylo dál? zvednul to a pokračoval, nebo nějak nestandardně manévroval? Asi by se dalo v záznamech řídící věže dohledat o koho se jednalo a případně i co se stalo.

Odkaz ke komentáři

evidentně neměl žádný technický problém,přiletěl zpoza skály v náklonu,srovnal to naštěstí okamžitě když uviděl lodě,líznul nás pár metry,celé to "o fous" mohlo trvat tak 2-4 vteřiny, mazal určitě hodně přes 250km/hod,pak to zvednul a vracel se směrem odkud přiletěl podívat jestli je vše ok,ale už ve výšce a zmizel...

na vodě celkem netradiční zážitek ,naštěstí to dopadlo bez újmy,ale být tam někdo s plachetnicí ,bylo vymalováno

Odkaz ke komentáři

• 5 years later...
Včera když jsem vplouval do kanálu ke komorám v Lovosicích, tak přímo na vjezdu nahozeno dva cikáni. Oba na vysokým břehu a špičky prutů k nebi. Jeden měl vlasce cca do ⅓ a druhý měl jedem tal do ¾ a druhý 5m od protějšího břehu. Uviděl jsem je na poslední chvíli a jen tak tak, že jsem jim to nezachytil. Ještě se rozčilovaly že jsem na ně řval, zda jsou normální.
Odkaz ke komentáři

No tak vzhledem k tomu, že jsi prošvihl termín podání změn na svaz , nemluvě o schválené členskou schůzí atd :D tak se ni nedočtou . No a to nemluvím o zákonu 99/2004 :D prej jeden telefon , pak všudybyl všemocný

Dnes jsem se rozhodl situaci vyřešit vyjmutím pozemku z rybářského revíru společně s pozemky parníkáře,jeden telefonát předsedovi svazu a zbytek se nepoučitelní rybaříci dočtou příští rok v nových stanovách...
Odkaz ke komentáři

Ano,to byl...my jsme nebyli doma,syn ano a natočil to,škoda je na domě,na 3 autech a na lodi,vše kromě starého Pajera je pojištěné,tak snad je nějaká šance na nápravu škod

loď je pojitěná u Panthaenius Wien,tak uvidíme jak se k tomu postaví,škod je tam víc než dost,soláry k.o.,střecha poškozená v místech s pevným podkladem,nakřáplý gelcoat,vyražená lišta okna,rozbité zrcadlo,rozsekané větráčky,atd.

letos ještě nejsme na vodě kvůli přípravě a stavbě kotvení,na lodi nic nebylo potřeba kromě umytí a přeleštění,jenže vše je jinak,marina bude hotová během pár týdnů,ale na lodi bude práce odhadem minimálně tak na další 1-2 týdny...na Dunaj už druhou sezonu nemůžeme kvůli covidu,na Vltavu ani na Labe už nechceme,tak si děláme zázemí doma v dosahu "pěšky" s možným komerčním využitím,vody do 10kW jsou poslední oázou klidu ,komory mi chybět nebudou,voňavý a modrý Dunaj ano a snad se tam někdy vrátíme,každopádně NM1 získají slušné kotevní zázemí nejdříve pro 3 a podle zájmu až pro 20 lodí.

Odkaz ke komentáři