Přejít na obsah
Plavidla.cz

Registrace člunu

pavel242

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny,jsem tu nový a tohle je můj první příspěvek,tak doufám že neudělám žádnou botu...:-)

Neví někdo jak registrovat loď?

Koupil jsem v čr člun Shetland 535 ,problém je ten,že ještě nebyl nikdy registrovaný.Jezdil s ním jen s 5Hp motorem a tak je na lodi jen název.

Chtěl bych na něj nandat 15Hp motor a tam už musí být registrace. VMP mám ,ale nevím co všechno bude SPS po mně chtít.Mám kupní smlouvu a to je asi tak vše.

člun je anglický,asi tak z roku 1977 a tak teď na něm dělám velkou rekonstrukci.Má někdo zkušenost s přihlášením takovéhle lodě?

Co si na mně SPS všechno vymyslí....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vítej pavle.

Zatím co mám zkušenost, tak v Praze na plavebním úřadu si nevymýšlejí. Naopak vždy hledají způsob, jak člověku vyjít vstříc.

Kdysi jsem byl ve stejný situaci jako ty. Poradili mi, že musí zaregistrovat vše, co se legálně plavilo ve vodách EU. Klidně i bez registrace. Prý stačí např. smlouva o kotvení, nebo pojistka, prostě cokoliv, co doloží, že se to v EU legálně plavilo.

Odkaz ke komentáři

A tak tedy to znamená,že když se s tím minulý majitel plavil bez registrace v čr tak stačí od něho nějaké čestné prohlášení,třeba že loď není registrovaná v EU?Nebo něco podobného?Jelikož má kotviště kousek/50m/ od svého statku u Labe..
Odkaz ke komentáři

A tak tedy to znamená,že když se s tím minulý majitel plavil bez registrace v čr tak stačí od něho nějaké čestné prohlášení,třeba že loď není registrovaná v EU?Nebo něco podobného?Jelikož má kotviště kousek/50m/ od svého statku u Labe..

Tak jednoduchý to právě není. Toto ustanovení se vztahuje na lodě dovezené ze zahraničí. Dorovnává se tím to, že u nás povinně registrujeme kdejaký necky ale ve vyspělých zemích je to výrazně volnější.

Odkaz ke komentáři

To je právě ono,v Holandsku je do 20Hp žádná registrace nezajímá.Skusil jsem kontaktovat toho kdo mi ji prodal tak uvidím zda mi něco dodá.Loď má vyrobní číslo.

Nedá se podle něho něco zjistit? Koukal jsem se na stránky shetland klubu a tam po zaplacení se někam dostanu,ale nevím,jestli mi to nějak pomůže.Něco tam o seriových číslech je,ale nevím co.Nemá s tím někdo zkušenost?Koupě lodě je jak sázka do loterie..:-) a to chci ještě udělat sázku jednu...a koupit si motor značky HIDEA 15Hp...:-)

jelikož jsem názoru..co už se dnes nevyrábí v číně....:-)

Odkaz ke komentáři

Ahoj.Letos jsem úspěšně registroval svojí K-maxxi r.v. 2007 kterou jsem koupil taky bez dokladů.Bez CZ dokladů nebo odhlášky z jiné země to nepřihlásíš.Osobně jsem to absolvoval takže si nic nevymýšlím.Měl jsem kupní smlouvu od bývalého majitele,od výrobce jsem si sehnal prohlášení o schodě včetně CE a štítku motor jsem jsem sehnal z registrovaného gumáku 30 Mercury.Se vším jsem na Sps Praha a vše se podařilo dát dohromady.Jelikož lod nikdy nebyla registrovaná platil jsem cca 3000kč.
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...