Přejít na obsah
Plavidla.cz

Zbraně na palubě

zdenek2013

Doporučené příspěvky

Ahoj zdenku

sice nemáme námořní jachtu nebo rekreační , povinost nest statní vlajku se nás netýká, když bys chtěl ofiko plout pod českou vlajkou tak musíš lod zaregistrovat pod plavební rejstřík a stát se námořní nebo rekreační jachtou , pak po zaplacení poplatku státu budeš plout pod českou vlajkou tudíž bude to uzemí čR. Ale je otázka kolik zato stát bude chtít. Stát si zato určitě bude učtovat spoustu peněz. Když si vzpomeneš na pirátské přepady námořních lodí u afriky , obchodní lodě taky nemají zbraně , kdyby jo , tak je neunesou a ubrání se.

Ahoj Aleši,

máš pravdu a dobrou paměť ,toto mám pocit platilo do 15.4.2015,nová vyhláška mimo jiné řešila i povinnost nést státní vlajku u registrovaných malých plavidel,už si to přesně nepamatuji,je to rok,ale tuším ,že se to právě týkalo nově i nás malých a nejen námořních jachet,které jsou dle výkladu provozovány za účelem zisku,opět pokud si to pamatuji a pokud jsem to dobře pochopil. Toto bude jedna z otázek pro SPS,přesná specifikace,povinnosti,právo.

Doufám jen,že neotevřu těmi svými všetečnými dotazy pandořinu skříňku,která by odhalila nějaký rozpor mezi zákony,nebylo by to poprvé,kdy v naší legislativě by bylo něco takového na světě,samozřejmě by pak nadřazeně platil Zákon o zbraních a střelivu,který bude připraven pravděpodobně daleko pečlivěji a hlavně s ohledem na jiné státy.

Upraveno uživatelem zdenek2013
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 93
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Podle mě seš na českym území jen do doby, co to uznává stát ve kterym seš. Nezapomeňme, že se jedná o vnitrozemské vody. :) Taky by asi ta případná vystřelená kulka nesměla opustit prostor lodě. :D

Ale sám jsem zvědavej. Sice si myslim své, ale ruku do ohně bych za to nedal. V zákonech je možný všechno. Není hloupej kdo se ptá, ale je hloupej ten, kdo slepě věří. :)

Odkaz ke komentáři

Použití zbraně je téma na střelecké forum,zatím si tu povídáme o možné legislativní díře.

Máš však pravdu v tom,že pokud už to u sebe máš, je možná k maléru blíž,ale přirovnal bych to možná ne zcela přesně např.k řízení automobilu, se kterým nechtěně kdykoliv můžeš ublížit i více lidem na jednu "ránu".

Odkaz ke komentáři

• 2 weeks later...
Dávám sem slíbenou ,byť jen částečnou odpověď od PčR - na palubě registrované lodě plující pod vlajkou čR mimo území čR bude tolerována i policejními složkami ostatních států pouze jediná zbraň podléhající ZP ,a to signální bez ohledu na vyjádření SPS.
Odkaz ke komentáři

Dávám sem slíbenou ,byť jen částečnou odpověď od PčR - na palubě registrované lodě plující pod vlajkou čR mimo území čR bude tolerována i policejními složkami ostatních států pouze jediná zbraň podléhající ZP ,a to signální bez ohledu na vyjádření SPS.

Jaké to překvapení : D :D

Ještě jednou Z 2013 máš malé plavidlo ,nejsi registrovaná loď ve smyslu plavidla pod vlajkou čR , nejsi kapitán , neplavíš se pod vlajkou čR ,, už Ti to někdo tady řekl ,,

Jo a porybný ti na lod vlézt může ,,, pokud je podezření že lovíš nebo uchováváš ryby .. atd atd :-)

no a vyjádření PčR a SPS má význam jen v čR .. v ostatních zemích platí pravidla a zákony zemí kam pluješ

Upraveno uživatelem my65hp
Odkaz ke komentáři

když signalku tak jedine,,ORION FLARE GUN,,-z te se da vystrelit v pripade nouze i brokova 12"-bohuzel v prilehlem okolí nesehnatelna :(

zajímavé řešení,děkuji za tip, ale raději se budu toulat v rámci čR,přijde mi to vzhledem ke vzniklé situaci v okolních zemích bezpečnější,naštěstí Dunaj na Slovensku a v Maďarsku je a snad i nadále bude v pohodě

Odkaz ke komentáři

Na toho porybnýho se budu muset podívat do patřičných zákonů.

Policista si sám bez mého souhlasu nedovolil na loď vstoupit, možná byl jen slušnej - na loď se zkrátka bez dovolení neleze, ať je to kdo je to.

V rybářském řádu máš seznam porybných pro danou oblast,zavolej jim a zeptej se na jejich praktické snahy o domáhání se vstupu na palubu registrovaných obytných plavidel,rádi ti odpoví...za posledních 27 let žádná rybářská stráž v rámci JM kraje si to však ještě nedovolila.

Pokud kohokoliv pustíš na palubu ,automaticky přebíráš odpovědnost za jeho život, jsi kapitán,nebo VMP,což je podle námořní terminologie první nejnižší stupeň kapitánského oprávnění a žádný kapitán s vyšším stupněm dokladů je nemůže získat bez základního VMP ,to jen tak na dokreslenou těch nesmyslných keců tady,ostatní rozšiřování se týká pouze oprávnění plout v jiných vodách,velet většímu plavidlu,atd,atd, ale odpovědnost za posádku a plavidlo zůstává pořád jen jedna.

Pokud se ti někdo bude silou snažit dostat na palubu tvé lodě,může se jednat i o útok na civilní plavidlo a podle toho s tím dotyčným můžeš i zacházet,je to dokonce tvá povinnost.

Kapitánem není a nikdy nebude však ten,kdo je schopen svoje (nejlépe štětkou ponatírané stoleté necky) řídit pod vlivem alkoholu či marihuany pokud možno navíc oblečený jak maškara. Je pak navíc ostudou nás všech.

V dalším vývojovém stadiu své debility začne takový trouba ulovené ryby směňovat za dřevo na zimu,nebo cokoliv jiného a hned se podle rybářského řádu jedná o pytláctví a pak se v případě takového týpka nedivím oprávněnému strachu z porybného a stejně tak i snaze se tím porybným třeba i stát a přikrýt si tak své přestupky.

Pokud by se porybným někdo takový stal a kohokoliv zde na vodě otravoval,doporučuji okamžitě volat PčR,případně použít jakýchkoliv prostředků k ochraně posádky a plavidla,zákon je na naší straně,navíc takový trouba bude stejně pod vlivem něčeho...

Nicméně téma porybný či neoprávněný vstup na palubu do vlákna o zbraních na palubě nepatří.

Odkaz ke komentáři

Nejsem rybář a tohle není rybářské fórum, ale..... Ještě pořád platí to, že se z kajutové lodě nesmí chytat ryby?

Mimochodem rybářskou stráž bych si na loď taky nepustil. Jestli je to správně, nebo ne, netušim. :) Pač nerybařím. :)

Ano,máš pravdu,lov ryb je zakázán z plavidel veřejné dopravy,z lodí obytných a z plachetnic,nějak tak to v rybářském řádu je,naštěstí neznám nikoho z opravdových jachtařů,kdo by si špinil krásnou drahou loď nějakou smradlavou rybou.

RS by musela vidět a hlavně mít zdokumentováno např. jak zatahuješ vodu sítí,(což výše uvedená typologie pytlácké holoprdelky je schopná udělat),bohužel,pak by samozřejmě byl na místě zásah nejen RS,ale i PčR,ale jinak předpokládám,že tě rozumná RS nebude nikde obtěžovat,samozřejmě pokud to nebude uvedený samozvanec,který ti hodlá vyrobit problém jen za účelem úplaty a k tomu jako bonus se ti bude navíc snažit napíchnout na tvůj chytrý telefon,aby ti následně mohl vysávat účty...to jsme však už zcela někde out.

Raději si pojďme povídat o něčem příjemnějším - už jste na vodě?

Odkaz ke komentáři

Ještě ne, s člunem jdu na vodu začátkem května jen co dodělám pár úprav a doladím dálkové ovládání 2HP hondy. No a s plachetnicí jdu až někdy v půlce května.

Jinak já RS potkal 2x, připluli k lodi v gumáku tak na 3m, jeden z nich si stoupl, koukl jakoby do kokpitu, mávnul a jel dál. Koukal nám na zádi háček (ne rybářskej, ale ten plastovej na tyči k přitažení) na kterým si malej pouštěl lodičku. Tak asi koukali jestli to není prut.

Odkaz ke komentáři

Našel jsem toto:

Práva a povinnosti rybářské stráže jsou uvedeny v ustanovení zákona o rybářství. Rybářská stráž tedy má především právo i povinnost kontrolovat v rozsahu uvedeném na služebním průkaze, zda je lovící k lovu oprávněn, zda má platný rybářský lístek, platnou povolenku na příslušný revír a zda dodržuje předpisy pro řádný výkon rybářského práva. Znamená to, že od osoby lovící ryby nebo vodní organizmy ( třeba i toho, kdo loví plankton jako krmivo pro akvarijní rybky) může rybářská stráž žádat průkaz totožnosti (občanský průkaz, cestovní pas, povolení k pobytu, řidičský průkaz apod.), dále rybářský lístek a povolenku k lovu.

Mě toho plyne, že se o mě mohou zajímat pouze když jsem "lovící" (vidí prut, podběrák, síť, či jiný podobný cajky na lovení ryb). Nevidím v tom, že by mohli vstupovat do lodě, prolejzat auto, lézt do stanu apod. Mohou pouze chtít rybářskej lístek a občanku. Pletu se hodně?

Jo a mají status úřední osoby, takže vysvětlovat jim práva ručně by se nemuselo vyplatit. :D Maximálně, že by uklouzl při vstupování ke mě na palubu, spadl do vody a přitom se mi zamotal do kotevního lala a s kotvou dopadl na dno. Než jsem si toho všiml, tak bylo pozdě. :D :D :D

Odkaz ke komentáři

Zdendo máš pravdu - porybný na kotvě navíc ztěžklý přesně o 4,75g (7,65mm) je asi to co patří každému nezvanému nejlépe agresivnímu vetřelci...

Rád bych šel na vodu někdy v příštím týdnu a už se moc těším,zbývá jen dokončit dogruntování loďě po zástavbě topení a naleštění exterierových geolcatů dle vhodného počasí,jinak je vše připravené...

Moc se těším na případné setkání někde na vodě,poznáme se snadno,Viking 23 Hybrid je v čR jediný a budu moc rád za přátelské posezení a popovídání a zbraně na palubě se prosím nebojte...

Odkaz ke komentáři

Z lodi příležitostně vláčím a chytám na plavanou, k rybám se odjakživa chytám šetrně, ani si je neberu a jen je pouštím. A jestli mi chce někdo něco říkat a jakože už se podobnej dement našel, že chytám z červený lodě, nebo velký lodě tak mi může tak akorát políbit řiť. Apropo je někde v zákoně definováno co to je konkrétně obytná loď?
Odkaz ke komentáři

Z lodi příležitostně vláčím a chytám na plavanou, k rybám se odjakživa chytám šetrně, ani si je neberu a jen je pouštím. A jestli mi chce někdo něco říkat a jakože už se podobnej dement našel, že chytám z červený lodě, nebo velký lodě tak mi může tak akorát políbit řiť. Apropo je někde v zákoně definováno co to je konkrétně obytná loď?

kápnul jsi na to přesně,v zákoně obytná loď neexistuje,pouze malé plavidlo s přesně stanovenými zákonem danými parametry,ale rybářský řád si vymyslel pojem "obytná loď" a následný zákaz lovu ryb z ní...kašli na magory,dělám to stejně,ale ryby chytám z tendru vyvázaného k velké lodi,pak je to podle RS lov z loďky uvázané u břehu,šaškec viď?

Odkaz ke komentáři

pokud se nemýlím,brzy se ozve trefená husa,která se jak známo vždy ozve a možná se i pobavíte,určitě využije svých schopností něco počítačově zmanipulovat tak,aby očistila sebe sama...

nemýlil jsem se,trefená husa se ozvala,ale nikoliv sem,pouze v podobě několika sms,aby to nebylo vidět a nevystavila se tak dalšímu postihu

Odkaz ke komentáři

Budu si takto příležitostně lovit i dál a říkám to zcela veřejně. Od případné kontroly bych požadoval odkaz ze zákona, kde je jasně definováno, co je obytná loď. Pokud to tam stále není, nemám se s nimi na toto téma o čem bavit. Pochopitelně jednám vždy slušně a pokorně a očekávám slušnost i z druhé strany.
Odkaz ke komentáři

Představa,že si na zadní badenplato dám do držáků udice,nebo si tam nainstaluji přímo orig.nerezový stojan s klipem je překrásná,ale měl bych obavu z neustálých konfliktů,tak to řeším nepohodlně na vyvázaném gumáku k lodi,za dvě hodiny z toho tak akorát bolí záda...

na vláčenou je však gumový tendr ideální a je neskutečné,když z velké lodě zavoní nad hladinou oběd,to ostatní rybáři mě v tu chvíli snad i nenávidí...zajedu pod jeřáby,cvaknu gumák,po schůdkách "jdu domů",dám si oběd,pak někdy i šlofíka,no paráda,už se na to těším

Odkaz ke komentáři

Budu si takto příležitostně lovit i dál a říkám to zcela veřejně. Od případné kontroly bych požadoval odkaz ze zákona, kde je jasně definováno, co je obytná loď. Pokud to tam stále není, nemám se s nimi na toto téma o čem bavit. Pochopitelně jednám vždy slušně a pokorně a očekávám slušnost i z druhé strany.

Tady jsem nahrál názor odborníků co si myslí pod pojmem "obytná loď"

http://uloz.to/xuhrNFtn/obytna-lod-nazor-rar

Odkaz ke komentáři

Tady jsem nahrál názor odborníků co si myslí pod pojmem "obytná loď"

http://uloz.to/xuhrNFtn/obytna-lod-nazor-rar

skvělá práce,snad je to stále v platnosti

Odkaz ke komentáři