Přejít na obsah
Plavidla.cz

Zbraně na palubě

zdenek2013

Doporučené příspěvky

Mam dojem ze v novym predpisu na technickou zpusobilost jsou požadavky na obytna plavidla pomerne jasne definovany a v zasade to odpovida nazoru MZ... tedy jestliže plavidlo nesplnuje požadavky na obytnost (stojna vyska a hygienicke zarizeni například), tak velmi pravdepodobne obytnym není, prestoze ma kajutu.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 93
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Jsou nějak stanovený definice na obytná vozidla? Podle mě jestli tomu tak ještě není, tak časem se taková definice určitě převezme.

Nicméně v papírech je napsáno rekreační plavidlo, nikoliv obytné plavidlo. Navíc nemají právo do lodě vlézt a už vidím cajty, jak ochotně přiklušou na zavolání nějaký veledůležitý rybářský stráže. Pravomoc zastavit také nemají. Mojí plachetnici by sice dohnali i na vesla, ale třeba na Sullacovu loď..... to by museli mít sakra hi-tec vesla. :D

Zajímavá je myšlenka MD, v čem je asi rybolov z kajutového plavidla tak společensky nepřijatelný ve srovnání s pramicí. To opravdu někoho tak se..re, že si někdo chytí rybu a za pár minut už to z lodě voní v širokém okolí?

Odkaz ke komentáři

Jsou nějak stanovený definice na obytná vozidla? Podle mě jestli tomu tak ještě není, tak časem se taková definice určitě převezme.

Nicméně v papírech je napsáno rekreační plavidlo, nikoliv obytné plavidlo. Navíc nemají právo do lodě vlézt a už vidím cajty, jak ochotně přiklušou na zavolání nějaký veledůležitý rybářský stráže. Pravomoc zastavit také nemají. Mojí plachetnici by sice dohnali i na vesla, ale třeba na Sullacovu loď..... to by museli mít sakra hi-tec vesla. :D

Zajímavá je myšlenka MD, v čem je asi rybolov z kajutového plavidla tak společensky nepřijatelný ve srovnání s pramicí. To opravdu někoho tak se..re, že si někdo chytí rybu a za pár minut už to z lodě voní v širokém okolí?

Promítni si to do perspektivy,že tou RS je nějaká B.Kun.a ,který se ti bude snažit znepříjemnit život jen proto,aby jsi mu něco dal a on tě nechal na pokoji,tohle je přesně to,oč mu jde a co na vás všechny plavící se na Labi v daném úseku chystá tím,že se RS hodlá stát za účelem zneužívání nějaké pochybné pravomoci , zatím naštěstí marně...nedopadne to jinak,než nutností volat PčR.

Je to dobrota sama,chce nás všechny "vykostit".

Uplatněte pravomoc,kterou na svých lodích máte a využijte "veškerých dostupných prostředků k odvrácení nebezpečí na svoji posádku a plavidlo".

Upraveno uživatelem zdenek2013
Odkaz ke komentáři

Tak jestli se běžně chová tak, jak to předváděl a předvádí tady, tak ho nepochybně někdo brzo pošle s kotvou kontrolovat návnadu přímo u dna. :)

Pravomoc vstoupit na plavidlo nemá. Tím je pro mě řečeno vše. Kdyby to zkusil násilím, tak bych adekvátním způsobem zajistil bezpečí pro svou rodinu a majetek.

Odkaz ke komentáři

že vas to ještě baví ?

pokud chytam z lode podle ryb. řadu-to znamena dodrzuju dobu lovu,chytam pouze na hl. toku a ne v ramenech (vtok do Sandberku,Veletovske rameno,utulek pro lode v Tynci a td.,nekotvim za znackou ,,zakaz vplutí,,(např.pod Veletovskym jezem),nekotvim v plavební draze a pod-kontroly se nemusim obavat-a když na to prijde klidne je na tu lod pustím (na kafe)-

obytna lod?-dneska kdejakej rybař ma obrpramici vybavenou chem.zachodem,varicem.spanim a to vse zakryte bivakem se stojnou vyskou-i to by se dalo brat jako obytna lod-pro me je smerodatne co mam napsane v TP plavidla

a RS-taky to není tak jednoduche a cernobílé ale to je na jinou diskuzi-

Odkaz ke komentáři

Zdendo tak jsem se teď koukal extra do rybářského řádu a tam stojí.....(3) V rybářských revírech se zakazuje lov....

e) z lodí obytných, z plavidel veřejné dopravy a ze zvláštních plovoucích zařízení využívaných k přepravě materiálu,

což by snad malá kajutovka nemněla bejt.Skusím tady u nás vyzkoušet rybářskou stráž..:-) schvalně co z nich vypadne,před měsícem byly na školení tak uvidím.

Odkaz ke komentáři

Promítni si to do perspektivy,že tou RS je nějaká B.Kun.a ,který se ti bude snažit znepříjemnit život jen proto,aby jsi mu něco dal a on tě nechal na pokoji,tohle je přesně to,oč mu jde a co na vás všechny plavící se na Labi v daném úseku chystá tím,že se RS hodlá stát za účelem zneužívání nějaké pochybné pravomoci , zatím naštěstí marně...nedopadne to jinak,než nutností volat PčR.

Je to dobrota sama,chce nás všechny "vykostit".

Uplatněte pravomoc,kterou na svých lodích máte a využijte "veškerých dostupných prostředků k odvrácení nebezpečí na svoji posádku a plavidlo".

zdenek2013/ nechápu Tvé reakce na B.K.,ale být Tebou, tak to řeším osobně s dotyčným, jestli na to máš kule,ale moc tomu nevěřím.Jenom zde děláš rozbroje a nevím proč?

Odkaz ke komentáři

Budu si takto příležitostně lovit i dál a říkám to zcela veřejně. Od případné kontroly bych požadoval odkaz ze zákona, kde je jasně definováno, co je obytná loď. Pokud to tam stále není, nemám se s nimi na toto téma o čem bavit. Pochopitelně jednám vždy slušně a pokorně a očekávám slušnost i z druhé strany.

Naprostý souhlas, dělám to úplně stejně. Se slušnými se domluvím a s blby si nenechám kazit hezké dny na vodě.

Odkaz ke komentáři

Ještě tedy k oprávnění rybářské stráže .

http://img8.rajce.idnes.cz/d0802/12/12618/12618383_e1117ba7465a6256f44c0295dc1bd88d/images/rybarska_straz_opravneni.jpg?ver=2

tak je zákon .člen RS je veřejný činitel a to samé osoby ho doprovázející . Tedy útok na něj je stejně tak ze zákona posuzován .

Pokud někdo má na lodi toto a prokazatelně loví ryby nebo vodní organizmy

..

nahozeno takto

..

tak RS přijde slušně ho požádá o veškeré doklady a oprávnění co může požadovat , představí se odznakem , případně průkazem.

Pokud dotyčný nemá co skrývat , je to v klidu provede se zápis do povolenky o kontrole atd . a odchází za dalším rybářem.

Pokud ale kontrolovaný začne blbnout , hrozit atd , požádá RS o součinnost PčR nebo Obecní policii .Pak samo sebou dojde na další kroky a to i prohledání lodi případně další úkony dle zákona .

Nejde o to dělat někomu pakárnu,ale o běžné dodržování zákona .

Odkaz ke komentáři

Až na to, že i podle vyjádření MZ nemáš pravomoc prohledávat loď. Máš pravomoc pouze nakouknout. Stejně jako nemáš pravomoc prohledávat auto. Obojí znamená bez vynuceného vstupu.

Navíc ta myšlenka "když nemá co skrývat".... já se taky nenecham policajtama legitimovat jen tak když se jim zachce. Je to o tom kdo je ovčan a kdo není. Kdybychom se nebránili, tak nám zachvilku "důležití" orgáni přerostou přes hlavu.

Jinak souhlas. Když to jde, tak by všechno mělo probíhat v klidu a v pohodě. I upozornění RS, že překračuje své pravomoci může proběhnout v klidu a v pohodě.

P.S. ten tvůj příspěvek by potřeboval upravit formát, nemyslíš?

Odkaz ke komentáři

§ 16

Oprávnění rybářské stráže

Rybářská stráž v rybářském revíru je oprávněna

a) kontrolovat

2. osobám lovícím ryby nebo vodní organizmy rybářské nářadí, obsah rybářské loďky,atd .

zde je to jasně dané

to je zákon , když neumožní kontrolu RZ tak PčR ano už bude muset , jen že pak je zbytečně provokuje a může to být výživnější

když tak přilož to vyjádření z MZ k ověření .

Formát je ok , celé to je jinak na netu k editaci a ověření Zákon 99/2004 Sb.

Odkaz ke komentáři

§ 16

Oprávnění rybářské stráže

Rybářská stráž v rybářském revíru je oprávněna

a) kontrolovat

2. osobám lovícím ryby nebo vodní organizmy rybářské nářadí, obsah rybářské loďky,atd .

zde je to jasně dané

to je zákon , když neumožní kontrolu RZ tak PčR ano už bude muset , jen že pak je zbytečně provokuje a může to být výživnější

když tak přilož to vyjádření z MZ k ověření .

Formát je ok , celé to je jinak na netu k editaci a ověření Zákon 99/2004 Sb.

ehm, co to je rybářská loďka? nějaký technický či jiný popis by nebyl?

Odkaz ke komentáři

Ahoj, jak říkáš, pokud je RS slušná, jsem slušný taky neb vím jako rybář, co jsou někteří rybáři i nerybáři za verbež. Na druhou stranu jsem se setkal i s okamžitou arogancí a zaškatulkování ze strany RS.

Výklad zákona máš správný a však kontrolovat neznamená vstupovat, toť můj názor.

Ještě tedy k oprávnění rybářské stráže .

http://img8.rajce.idnes.cz/d0802/12/12618/12618383_e1117ba7465a6256f44c0295dc1bd88d/images/rybarska_straz_opravneni.jpg?ver=2

tak je zákon .člen RS je veřejný činitel a to samé osoby ho doprovázející . Tedy útok na něj je stejně tak ze zákona posuzován .

Pokud někdo má na lodi toto a prokazatelně loví ryby nebo vodní organizmy

..

nahozeno takto

..

tak RS přijde slušně ho požádá o veškeré doklady a oprávnění co může požadovat , představí se odznakem , případně průkazem.

Pokud dotyčný nemá co skrývat , je to v klidu provede se zápis do povolenky o kontrole atd . a odchází za dalším rybářem.

Pokud ale kontrolovaný začne blbnout , hrozit atd , požádá RS o součinnost PčR nebo Obecní policii .Pak samo sebou dojde na další kroky a to i prohledání lodi případně další úkony dle zákona .

Nejde o to dělat někomu pakárnu,ale o běžné dodržování zákona .

Upraveno uživatelem Sullaco
Odkaz ke komentáři

pro Vikyho samo sebou držák není důvodem kontroly , rybolov už ano

pro Sulaco . kontrolu bez vstupu nelze moc smysluplně udělat , ale takové oblíbené schovky jsou motorový prostor nebo lednice a tu ukázat můžeš .

Jinak jak říkám není důvod dělat pakárnu nebo se na někom hojit .Ale pokud přebírám povolenku , složil jsem nějaké zkoušky a tím se zavazuji dodržovat rybářský řád a jeho ustanovení .

Obytná loď ani rybářská loďka není definovaná . Je to ale dle logiky věci o tom ,že .... chytám li z lodě .. je to rybářská loď . Chytám li z hauseboatu nebo plachetnice ,je to už problém .

a pak samo sebou o slušnosti a toleranci.

V jiných zemích v Evropě je to dokonce tak přísné,třeba ve španělsku , že policie a stráž přijede i do chatky nebo letoviska a prohledá mrazáky a chladírenské prostory .

Odkaz ke komentáři

my65hp nemá právo o slušnosti ani ceknout,slušní lidé zpravidla nepoužívají pod své příspěvky bez dovolení cizí (můj) obrazový materiál,tomu se říká k r á d e ž , blahopřeji k získání další pomyslné mety obecného opovržení Upraveno uživatelem zdenek2013
Odkaz ke komentáři

Jak jsem psal, já ryby nelovim. Kdyby mi ale nějakej aktivní blb chtěl lézt do lodě, prolejzat lednici, otevírat motorovej prostor a dělat podobnou šťáru, tak by to asi skončilo blbě.

Tohle jsou praktiky jak za starý dobrý zasraný STB!! Tomu teda říkám hooodně svérázný výklad zákona.

Podle mě je problém právě v tom vstupu. Tvůrci zákona dobře věděli, že RS nemá pravomoc vstoupit do lodě a prohledávat jí. Nejspíš to obešli tím, že tedy zakázali rybařit z kajutových lodí. Do pramice stačí nahlédnout. Do kajutovky nikdo nenahlédne.

Odkaz ke komentáři

..... Tvůrci zákona dobře věděli, že RS nemá pravomoc vstoupit do lodě a prohledávat jí. Nejspíš to obešli tím, že tedy zakázali rybařit z kajutových lodí. Do pramice stačí nahlédnout. Do kajutovky nikdo nenahlédne.

Teď jsi na to podle mne kápnul!! V tomhle státě už nejsou občani, jen podezřelí .....

Upraveno uživatelem Lubor
Odkaz ke komentáři

pro Vikyho samo sebou držák není důvodem kontroly , rybolov už ano

pro Sulaco . kontrolu bez vstupu nelze moc smysluplně udělat , ale takové oblíbené schovky jsou motorový prostor nebo lednice a tu ukázat můžeš .

Jinak jak říkám není důvod dělat pakárnu nebo se na někom hojit .Ale pokud přebírám povolenku , složil jsem nějaké zkoušky a tím se zavazuji dodržovat rybářský řád a jeho ustanovení .

Obytná loď ani rybářská loďka není definovaná . Je to ale dle logiky věci o tom ,že .... chytám li z lodě .. je to rybářská loď . Chytám li z hauseboatu nebo plachetnice ,je to už problém .

a pak samo sebou o slušnosti a toleranci.

V jiných zemích v Evropě je to dokonce tak přísné,třeba ve španělsku , že policie a stráž přijede i do chatky nebo letoviska a prohledá mrazáky a chladírenské prostory .

Já ti rozumím ale na druhou stranu, směrodatný je v tomto zákon. Nelze argumentovat tím že dle logiky věci... I rybářská loď může mít kajutu... Tady prostě je legislativa v koncích a pokud by došlo do nějakého soudního sporu, bere se to, co je v zákoně. Nehodlám nijak švejkovat, bavíme se tu v teoretické rovině. Jak jsem psal, lidi jsou dneska verbež, jak mezi rybáři, lodičkáři, tak i mezi RS atp. Můj poslední incident byl o tom, že jsem měl klasický Bayliner 5,8m, se 4 sedačkami a měl červený trup a dostal jsem kopr jak si dovoluji z tohoto chytat. Bohužel po takovémto přístupu ztrácím pojem o slušnosti a pokoře a pak se holt opírám pouze a jen o zákony.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...