Přejít na obsah
Plavidla.cz

Zbraně na palubě

zdenek2013

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 93
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

jde ti o co?signalku,harpunu nebo neco na obranu?-kdysi jsem jel do Nemecka s 22¨ na zavody a byl to docela vopruz ziskat papiry.

ale na druhou stranu-sikulka si poradí.....http://www.mojevideo.sk/video/19f80/doma_vyrobena_brokovnica.html

Upraveno uživatelem packa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Optimista se učí anglicky,pesimista čínsky a realista se učí střílet...

Proto se ptám na otázku přítomností zbraní na palubě registrované lodě plující pod vlajkou čR mimo území čR.

Ty nepluješ pod vlajkou čR a nejsi kapitán . Jsi jen vůdce malého plavidla a máš malé plavidlo . Vlajku pouze neseš . Jinak v každé zemi nebo při příbřežní plavbě ti na palubu mohou orgány té země ve které se plavíš . Jediná vyjímka je mezinárodní vody , ale ani tam nesmíš být ozbrojen . Viz příklad pirátsví u Somálska kde obchodní lodě mohou mít na odražení maximálně vodní děla .Nebo je doprovází vojenská ochrana .

Může se ti taky stát , že když Ti v Německu prohledají loď , tak jedeš kvůli bouchačce na kterou tam nemáš legální oprávnění ,domu vlakem .

Odkaz ke komentáři

Mám na mysli legálně držené zbraně,krátké i dlouhé samonabíjecí.Vím,že pro vývoz je třeba šíleně moc papírování,ale třeba by to mohlo fungovat i tak,že pokud zbraň neopustí palubu je vlastně pořád na území čR,nebo to tak není?

Hodlám tento dotaz vznést na SPS a na PčR,zatím jsem se k tomu však nedostal a předpokládám,že určité procento z vás vozí také "něco v kapse",tak se ptám jak to řešíte mimo území čR na lodi ?

Děkuji za názor KB fotoservisu,orlíku5 či my65hp...

Ověřím to na PčR a SPS,je možné,že to je jak píše p.Kuna, nevím to, proto se ptám a zjistím to...

Upraveno uživatelem zdenek2013
Odkaz ke komentáři

zkusit vznest dotaz muzes-samotneho by me to zajimalo tak se poděl o vysledek

jsem mezi tím určitym procentem-na uzemí CR to mam legalne a venku?neriskuju-jak psal B.-nechci se vratit za par měsíců pěšky-dokonce se nekde u Znojma v potoce valí par patron co jsem mel jednou zapomenute v kastliku a moje si toho naštěstí všimla

Odkaz ke komentáři

Zdenda 2013 ty nejen že nejsi na lodi na územi čR ale ani v mezinárodních vodách . Tvoje oprávnění není větší než řidiče auta a stejně tak to máš s tou tvojí tramvají. Na kapitána to musíš mít kapitánské zkoušky . Na ty musíš mít plavební knížku a praxi 4 roky plus atd atd.

Zkus být optimista i pesimista tedy zvládnout základy Angličtiny , v Tvém případě i Němčiny a poptat se v zemi kam se hodláš vypravit .

No a samo sebou je rozumné v dnešní vyhrocená době vypravit se s bouchačkou do cizí země ....bez oprávnění . :D :D .

Odkaz ke komentáři

Tak jestli si myslíš, že když třeba autem vyrazíš za hranice, tak seš v tom svým autě pořád na území čR, tak si kvér klidně vem. Jak na to kápnou, tak seš v teplákách rychlejš, než bys mrk. Loď je z tohoto pohledu to samý.

Mrzí mě, že neuvidím ty úředníky na SPS a PčR až budou číst, že seš kapitán a seš na svý lodi na území čR.

Odkaz ke komentáři

Ahoj již je to dávno,ale když jsem dělal zbrojní průkaz tak bylo zbraň musíš nosit ukrytou ne viditelně a pouze na území čR a na místa kde to není zakázáno - banky atd.Povolení za hranice se vydávala jen na závody ve střelbě kde bylo přesně den,čísla zbraní a místo konání.Vše ostatní je nedovolené ozbrojování.
Odkaz ke komentáři

Ahoj již je to dávno,ale když jsem dělal zbrojní průkaz tak bylo zbraň musíš nosit ukrytou ne viditelně a pouze na území čR a na místa kde to není zakázáno - banky atd.Povolení za hranice se vydávala jen na závody ve střelbě kde bylo přesně den,čísla zbraní a místo konání.Vše ostatní je nedovolené ozbrojování.

Ano,tak to je,zkusím zavolat na PčR a SPS a bude to jasné,pak to sem napíšu.

Odkaz ke komentáři

U nás musí zbraň splňovat skryté nošení, krom sportovních, mysliveckých a podobných akcí. Mimo skryté nošení musíš mít zbraň zabezpečenou proti odcizení a zneužití. V zahraničí musíš předem nahlásit datum, čas, hodinu, kdy budeš zbraň přepravovat, musíš mít speciální povolení atd. a to se bavíme jen o transitu. Není co řešit. Kor v dnešní době, kdy všude panuje názor, že za skoro všechen terorismus a vraždy mohou držitelé legálních palných zbraní. Loď ani auto ani chlebník není v zahraničí ani náhodou kus výsostného území čR. Ale rozesmálo mě to, představa že jedu se svým ákáčkem či AR15 někam do Francie či Belgie a tvrdím jim, že jsem v autě vlastně v čR :) Upraveno uživatelem Sullaco
Odkaz ke komentáři

je dobře,že v tom máte všichni jasno,já si jistý odpovědí nejsem stejně jako jedna sympatická příslušnice PčR,proto jsem zde nadhodil toto ožehavé téma,které se však netýká přepravy zbraní v autě,ale na registrovaném plavidle plavícím se pod vlajkou čR a určitě ještě zavolám na výše uvedené úřady,ale doplňkově se dovolím zeptat na další otázku -

- jsme jen malá,nebo zároveň i civilní plavidla?

Určitě to zdejší vlci budou vědět přesně,já bych to musel někde pracně hledat...tato otázka zdánlivě nesouvisející s tématem má svůj důvod a později ho objasním.

Odkaz ke komentáři

Já nevim ale co jako že loď pluje pod českou vlajkou? Tím pádem se na ní vztahují nějaké jakékoliv výjimky? Které? řekl bych že vůbec žádné. Max mezinárodní úmluvy, Colreg, atp.... A auto je snad také registrované v čR a vlajku si na něj můžu dát taky abych jel pod vlajkou, jaký je v tom rozdíl? Pokud vím, tak statut o kterém se tu bavíme má v zahraničí jedině tak diplomatické území jako je ambasáda čR. Dělám do zbraní poměrně dlouho a tohle je zkrátka holý nesmysl a jestli na toto nedokáže odpovědět příslušnice odboru zbraní PčR nechť si zavolá na ministerstvo zahraničí. Už vidím, jak ve vodách anglie, kde nemůžou mít ženský ani kasr, mám na lodi devítku nebo samonabíjecí pušku s tím, že pluju jako civilista pod českou vlajkou.... Ale už radši mlčím, těším se na fundovanou odpověď. :)

Jinak řekl bych že jsem malé rekreační plavidlo. Pokud nejsem válečné plavidlo a plavidlo s tímto nijak spojené (vojenské) jsem pochopitelně civilní (občanské) plavidlo. Pravděpodobně míříš k trestnímu zákoníku, kde se hovoří také o civilním plavidle mimo jiné jako o prostředku na dopravu více osob.

Upraveno uživatelem Sullaco
Odkaz ke komentáři

Zdenda 2013 trpí občas takovými představami hraničící s tím že zákony pro něj neplatí . Perličky jsou že rybářská stráž nesmí na jeho loď , předložení dokladů je ukázání,ale nepustí je z ruky a to že jeho elktro loď je výsostné území české republiky a tak . Komu není rady,není pomoci . Doporučuji tu zbraň vrátit , bude ve větším bezpečí Zdenda 2013 ale hlavně jeho okolí .

Jinak k cestování se zbraní do zahraničí zde http://gunlex.cz/48-zbrane-a-legislativa/legislativa/675-se-zbrani-do-zahranici

Jsem na 100% přesvědčen , že mu sympatická příslušnice PčR bude jistě nosit buchty do Saské vazby,až mu to najdou .

Odkaz ke komentáři

Holčina od PčR mi nedokázala jednoznačně odpovědět na platnou jurisdikci na palubě lodě plující pod určitou vlajkou v cizích vnitřních vodách,tím ani na zbytek mé otázky a nechápu,proč tady pořád dokolečka srovnáváte lodě s auty,na automobil si může někdo pověsit vlajku,ale na lodi je tato povinnost daná zákonem,dokonce za její nevyvěšení hrozí pokuta,při krádeži či nedovoleném užití auta hrozí pachateli 3 měsíce až pár let,při stejném ohrožení civilního plavidla je spodní sazba 8-12 let,při zmocnění se lodě s minimálně 2 lehkými zraněními je to však již 12-20 let,případně trest vyjímečný a v obou případech je v sázce i ztráta majetku,což je ten drobný rozdíl mezi loděmi a auty,případně letadly,ale jak jsem tu psal,nevím však jestli právní výklad malé plavidlo je zároveň i civilní plavidlo,dle mého ano,ale právo se na to může dívat jinak,

dalším rozdílem je zákonná povinnost chránit plavidlo i posádku,ať se tomu říká kapitánem či VMP,právní důsledky jsou identické,

dalším rozdílem může být chování posádky na palubě,v autě za nezapnutý pás si platí pasažér,na lodi je problém posádky vždy problém kapitána,atd,atd.

srovnávat tedy automobil s registrovaným plavidlem plujícím pod výsostnými znaky je trochu mimo

Netvrdím však,že je možné na palubě lodě mít mimo čR uložené zbraně,jen se ptám,protože jsem zatím nebyl schopen odpověď jednoznačně získat a samozřejmě to příležitostně ověřím na PčR a SPS,což jsem tu psal,ale až si dokončím topení v lodi a celkovou přípravu na sezonu,do té doby se nebudu věnovat ničemu jinému už jen proto,že si naštěstí s poděkováním i pokorou mohu dovolit ten luxus být na vodě od dubna do října klidně non stop a k tomu je potřeba mít i perfektně připravenou loď,což po pár dnech láskyplné péče jistě bude...

Nemohu zde dávat právní fundované odpovědi,nejsem právník.

Odkaz ke komentáři

Zdenda 2013 trpí občas takovými představami hraničící s tím že zákony pro něj neplatí . Perličky jsou že rybářská stráž nesmí na jeho loď , předložení dokladů je ukázání,ale nepustí je z ruky a to že jeho elktro loď je výsostné území české republiky a tak . Komu není rady,není pomoci . Doporučuji tu zbraň vrátit , bude ve větším bezpečí Zdenda 2013 ale hlavně jeho okolí .

Jinak k cestování se zbraní do zahraničí zde http://gunlex.cz/48-zbrane-a-legislativa/legislativa/675-se-zbrani-do-zahranici

Jsem na 100% přesvědčen , že mu sympatická příslušnice PčR bude jistě nosit buchty do Saské vazby,až mu to najdou .

Samozvaný strážce rybářského práva,zkus se někomu nacpat na loď a začít mu tam dělat pořádek,uvidíme jak kdo dopadne,mě možná někdy zavřou,to ostatně neví nikdo,ale tebe za to co hodláš dělat,tedy cíleně škodit lidem,prolézat jim lodě a dokazovat si tak své pochroumané ego zcela jistě jednou pochovají.

K držení zbraní- je lépe být připraven než popraven,je lépe být souzen 12 než nesen 6.

Ještě žádná rybářská stráž v rámci JM kraje si nedovolila nikdy se k někomu silou cpát do obytné lodě tak,jak to chce dělat nám známý KB fotoservis,orlík5 či dnes my65hp,pořád je to Bohumil Kuna,ale myslím si,že z toho příjmení nějak vypadlo to "d".

Je to však zcela mimo téma,nicméně děkuji za odkaz na EU ZP,o tom samozřejmě vím i o všech náležitostech potřebných k vývozu.

Odkaz ke komentáři

Prosba pro admina,

moji necitlivou identifikaci prosím nezneužijte pro další blokaci KB,orlík5 či my65hp,je zde zpestřením a stejně ho nikdo nebere už dávno vážně a díky tomu není tedy ani schopen kohokoliv alespoň trochu rozumného urážet či naštvat.

Děkuji.

Odkaz ke komentáři

Ahoj zkus prostudovat tenhle zákon

ZÁKON

ze dne 24. února 2000

o námořní plavbě

čÁST DRUHÁ

PRÁVO VLAJKY A NÁMOřNí REJSTříK

Právo vlajky

§ 4

(1) Právo a povinnost plout pod státní vlajkou české republiky vzniká zápisem námořního plavidla do námořního rejstříku české republiky (dále jen ,,námořní rejstřík") nebo na základě rozhodnutí úřadu o prozatímním povolení k plavbě pod státní vlajkou české republiky (dále jen ,,prozatímní povolení k plavbě").

(2) Na námořním plavidle plujícím pod státní vlajkou české republiky platí právní řád české republiky. V pobřežním moři nebo na vnitrozemských vodních cestách s pobřežním mořem spojených a v přístavu platí na námořním plavidle plujícím pod státní vlajkou české republiky právní řád české republiky, pokud pobřežní stát neuplatní svoje právo v souladu s mezinárodním právem.

(3) Zápisem námořního plavidla do námořního rejstříku získává námořní plavidlo státní příslušnost české republiky. Vlastník námořního plavidla je povinen platit roční poplatek za právo plout pod státní vlajkou české republiky.

(4) Výše ročního poplatku se stanoví v závislosti na druhu námořního plavidla, jeho velikosti a oblasti námořní plavby. Způsob placení a prokazování zaplacení poplatku stanoví vláda nařízením.

Odkaz ke komentáři

Zdendo, já to nemyslím nijak zle, zbraně, sportovní střelbu mám velmi rád a plně sdílím heslo kdo je připraven, nebude zaskočen. Samozřejmě srovnání s autem je sranda ale upřímně si opravdu myslím, že to je holý nesmysl, kor pro jednotlivce jako jsme my. Navíc v dnešní době.

Každopádně se nechám klidně poučit a klidně smeknu pomyslný klobouk :)

Jak to je se vstupem RS na mou loď nevím, ale já osobně bych tam nikoho kromě státní Policie nepustil a to ještě bych chtěl znát daný důvod.

Tak nebo onak nemá smysl se zde hádat, v tom zkurvenym světě je už tak dost problémů tak to zkusme tady spolu nějak přežít ju :)

Odkaz ke komentáři

Zdendo, já to nemyslím nijak zle, zbraně, sportovní střelbu mám velmi rád a plně sdílím heslo kdo je připraven, nebude zaskočen. Samozřejmě srovnání s autem je sranda ale upřímně si opravdu myslím, že to je holý nesmysl, kor pro jednotlivce jako jsme my. Navíc v dnešní době.

Každopádně se nechám klidně poučit a klidně smeknu pomyslný klobouk :)

Jak to je se vstupem RS na mou loď nevím, ale já osobně bych tam nikoho kromě státní Policie nepustil a to ještě bych chtěl znát daný důvod.

Tak nebo onak nemá smysl se zde hádat, v tom zkurvenym světě je už tak dost problémů tak to zkusme tady spolu nějak přežít ju :)

Ahoj jmenovče,

také nejsem přesvědčen o průchodnosti ,ale samotného mě to zajímá jak to je či není,zvláště pak,když holčina byla na rozpacích s odpovědí a jak jsem psal,zjistím to a podělím se rád o informaci,klidně ze sebe toho blba udělám za všechny kolegy s lodí a ZP,nemám se zač stydět,ptám se,možná blbě,ale jen se ptám a rozhodně neplánuji provádět nějakou partyzánštinu.

Pustit na palubu PčR je samozřejmě něco zcela jiného,zvláště má-li k tomu důvod ,vystavovat se nepodložené svévoli RS je také něco jiného a i když každý chápeme svět trochu jinak,máme v tomto naštěstí předpokládám,že téměř všichni zcela jasno.

Nemám zbraně rád obecně,ale bojím se,že budoucnost z nich bohužel udělá oprávněnou nutnost,zvláště tady u nás téměř na cca 1km vzdálené čáře,kde v hodně domácnostech se již stalo běžným vybavením SA VZ58,něco do kapsy zpravidla 9mm Luger,objeví se nějaké to UZI a samozřejmě AK-Krinkov,přesné označení neznám,ale je to ten menší a je hodně nahlas (vždycky mi z něho zazvoní v uších i přes sluchátka),občas nějaký ten Galil a mraky kulovnic a brokovnic,tedy obec s 500 obyvateli má k dispozici cca 60 dlouhých samonabíjecích zbraní,a to už je hodně slušná síla a pomoc,pokud to PčR nezvládne,a pokud samozřejmě o tu pomoc vůbec za současných podmínek bude stát.

Aleši,

děkuji ti mnohokrát za citaci zákona,bohužel většinou nejsme námořní plavidla,nicméně předpokládám,že státní vlajku máš vyvěšenou.Bývaly doby,kdy každý byl tak trochu naštvaný na to naše češství,ale postupem času jsem vděčný za to,že žiji v zemi,kde je klid,smrádek a teploučko.

Na lodi jsem používal hlavně jako frklíky 3 vlajky, na přídi klubovou,levobok příslušnost EU a zdvořilostní na pravoboku anglickou,za dvě sezony provozu samozřejmě vlajky byly roztřepené,vybledlé a objednal jsem nové už někdy v říjnu souběžně s ukončením sezony,vyplouvali jsme 13.5. a vraceli jsme se 20.10.,pak jsem si pustil doma televizi a zhrozil jsem se té změny a návratu do jiného světa.

Pro letošek vlajky změním,na levobok přijde místo EU moravská vlajka a na pravobok nová anglická,či snad lépe maďarská.

Přeji vám všem ničím nerušenou nadcházející sezonu,hodně pohody a těším se na případné setkání během toulání na vodě a mimochodem nejsem už jen trolejbus,můžu si už od loňské sezony vybrat jestli budu vrčet na dvouválcový benzín nebo si tichoučce bzučet na elektriku,případně souběžně na oboje.

Odkaz ke komentáři

Určitě hrrr do toho, jen ať to tedy máme z ofiko zdrojů :) Nikdo nejsme neomylný blbec je ten, kdo se nezeptá, když má možnost.

Zbraň nikdy nikomu sama neublížila, vždycky k tomu musí být člověk. A je jedno jestli si vezme nůž, pistoli, auto nebo plynovou bombu a hřebíky.

Tak dej pak vědět, a minimálně sáčko vz. 58 ať máš pod postelí :)

Odkaz ke komentáři

Určitě hrrr do toho, jen ať to tedy máme z ofiko zdrojů :) Nikdo nejsme neomylný blbec je ten, kdo se nezeptá, když má možnost.

Zbraň nikdy nikomu sama neublížila, vždycky k tomu musí být člověk. A je jedno jestli si vezme nůž, pistoli, auto nebo plynovou bombu a hřebíky.

Vnímáme to zcela stejně,to je moc dobře zvláště v této době,je potřeba jen probudit zbytek národa a semknout se a hlavně nedat tu naši krásnou zemi,asi to sem nepatří,plavidla.cz jsou ryze apolitický server,ale nedá mi to,vnímám to stejně,proto vkládám odkaz,který na plavidla.cz vůbec nepatří a snad mi to prominete...

P.S.:

SA VZ58 (gazela) společně s pumpovací brokovnicí pod postelí nee,ale v trezoru s 15 odporovými body je zatím bezpečnější uložení.

https://www.youtube.com/watch?v=cQf9U4TQa4c

Odkaz ke komentáři

Nemám zbraně rád obecně,ale bojím se,že budoucnost z nich bohužel udělá oprávněnou nutnost,zvláště tady u nás téměř na cca 1km vzdálené čáře,kde v hodně domácnostech se již stalo běžným vybavením SA VZ58,něco do kapsy zpravidla 9mm Luger,objeví se nějaké to UZI a samozřejmě AK-Krinkov,přesné označení neznám,ale je to ten menší a je hodně nahlas (vždycky mi z něho zazvoní v uších i přes sluchátka),občas nějaký ten Galil a mraky kulovnic a brokovnic,tedy obec s 500 obyvateli má k dispozici cca 60 dlouhých samonabíjecích zbraní,a to už je hodně slušná síla a pomoc,pokud to PčR nezvládne,a pokud samozřejmě o tu pomoc vůbec za současných podmínek bude stát.

.

že ta jižní morava je trochu jina jsem poznal už v 90-letech když jsem si v CZ-UB ,,doplnoval vzdělaní,,-ne nadarmo se u nas říka že ,,balkán,, začíná za Jihlavou ale na druhou stranu.......

jinak dneska jsem ten tvuj dotaz nadhodil taky jednomu informovanemu - je tady u nas v regionu jeden co jezdí na sever (spicberky?)a taha sebou svuj os. 357"Mag.-ovsem tam je duvod- je to povine na obr. pred ledními medvedy- to asi na Jadranu nehrozí

jsem zvedavej jak pořídíš

Odkaz ke komentáři

Vnímáme to zcela stejně,to je moc dobře zvláště v této době,je potřeba jen probudit zbytek národa a semknout se a hlavně nedat tu naši krásnou zemi,asi to sem nepatří,plavidla.cz jsou ryze apolitický server,ale nedá mi to,vnímám to stejně,proto vkládám odkaz,který na plavidla.cz vůbec nepatří a snad mi to prominete...

P.S.:

SA VZ58 (gazela) společně s pumpovací brokovnicí pod postelí nee,ale v trezoru s 15 odporovými body je zatím bezpečnější uložení.

https://www.youtube.com/watch?v=cQf9U4TQa4c

Nesmíš mě brát doslova ale ano znám i typy co mají spešl trezor dle platné legislativy a mají ho pod postelí :)

Gazela je pořád vz. 58 jen slovenský klon. Pořád totéž.

Odkaz ke komentáři

tady se zase říká,že Asie začíná 20km za Bratislavou

určitě se tomu pověnuji a rád to sem napíšu co a jak,ale nejdřív si dodělám topení do lodě,otázka týkající se zbraní není naštěstí nic co by muselo být zítra vyřešené

nejsme sice námořní plavidla,ale pořád se plavíme pod povinnou státní vlajkou a dle mého by na palubě měla tedy platit jurisdikce čR a jsem sám zvědavý na oficielní postoj ,třeba mě pak zavřou rovnou do blázince a budu štrykovat pantofle jako jeden plukovník v brněnské vojenské psychiatrické léčebně někdy v roce 1984,upletl pantofle pro veškerý personál a všechny pacienty a bylo mu dobře,pořád se usmíval...

Odkaz ke komentáři

Ahoj zdenku

sice nemáme námořní jachtu nebo rekreační , povinost nest statní vlajku se nás netýká, když bys chtěl ofiko plout pod českou vlajkou tak musíš lod zaregistrovat pod plavební rejstřík a stát se námořní nebo rekreační jachtou , pak po zaplacení poplatku státu budeš plout pod českou vlajkou tudíž bude to uzemí čR. Ale je otázka kolik zato stát bude chtít. Stát si zato určitě bude učtovat spoustu peněz. Když si vzpomeneš na pirátské přepady námořních lodí u afriky , obchodní lodě taky nemají zbraně , kdyby jo , tak je neunesou a ubrání se.

Odkaz ke komentáři