polen Zveřejněno 23. Březen 2016 Sdílet Zveřejněno 23. Březen 2016 predem se omlouvám pokud jsem zalozil vlakno nekde kde byt nema a nebo pokud se to uz tady resilo.mam takový dotaz, jsem naprosty zacátecnik ale uvazuji o koupi nejakeho motorového,kajutového clunu,treba neco jako SHETLAND 536 s motorm do 5ti koni. nechci s tím zavodit, jen takovou kochačku. a jde mi o to zda kdyz treba 1 za mesíc na víkend ,nebo treba i dvakrát za mesic prijedu s lodí k vode na nejakém vleku a v patek ji spustimi na vodu a v nedeli zas vytahnu. vadí caste vytahováni lodi? ma to cenu? nebo by spise byl pro me ucely vhodnějsí nafukovaci clun s motorem . lod bych radsi. nechce se mi platit kotvení treba na orliku za hrisny peníze kdyz bych tam nebyl casto a nektery mesic treba vubec. proste kdyz dostanu chut tak vyjedu i s lodí spustim , a az budu chtit odjedu na valníku zpet. no pisu to dost slozite asi, ale snad pochopite. a jeste jednou se omlouvam.. díky za kazdou radu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 23. Březen 2016 Sdílet Odesláno 23. Březen 2016 Ja to tak delam uz leta a není to zly. Akorát se hodi mit lehci lod, ty Shetlandy, pokud se nemylim, jsou solidni tezky lode, to nemusi bejt uplne legrace spoustet kazdou chvili. Mam lod jenom 4.3m a cca 240kg, to se da v pohode. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
polen Odesláno 23. Březen 2016 Autor Sdílet Odesláno 23. Březen 2016 v podstate bych rad nejakou kajutovku ten SHETLAND 536 je to co se mi libi, tak neco podobneho, aby se tam dalo prespat dva dospely a dve deti. nemusi byt extra pohodli. deti sou zatim male a vikend to zvladneme. a nejak se poskladame. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 23. Březen 2016 Sdílet Odesláno 23. Březen 2016 Vítej mezi námi. Lodi to nevadí. Jestli něco trpí možná auto a vlek. Já takto spouštím tunovej člun. Mam na vleku rolny, tak to zabere max. 10 min. Při vytahování vyjedu lodí až na vlek. :)1x za měsíc to znamená tak 5x za sezónu. Neměl bych obavy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 23. Březen 2016 Sdílet Odesláno 23. Březen 2016 No fajn, mista fura, ale vazi skoro 600kg. Třeba zrovna na Orliku nebo na Slapech je to uz na 4kolku. Osobakem to z vody tezko vyhrabes, pocitas s tim? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
polen Odesláno 23. Březen 2016 Autor Sdílet Odesláno 23. Březen 2016 děkuji za rady. mam z toho strach , prijde mi to desne slozity.. ale asi se mylim. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
polen Odesláno 23. Březen 2016 Autor Sdílet Odesláno 23. Březen 2016 no prave ze mam jen osobak. a terenaka kvuli tomu urcite kupovat nebudu :-) aspon zatim ne Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
polen Odesláno 23. Březen 2016 Autor Sdílet Odesláno 23. Březen 2016 od nas to mam nejblíž na Hracholuskou prehradu. tam je docela dost sjezdu do vody. i pro osobák Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 23. Březen 2016 Sdílet Odesláno 23. Březen 2016 no-pro zacatek bych si sebou vzal kamarada s druhym autem aby ti pripadne pomoh Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
polen Odesláno 23. Březen 2016 Autor Sdílet Odesláno 23. Březen 2016 (upraveno) a jaka jina lod by byla vhodna na takovouhle víkendovou plavbu a prevoz? Upraveno 23. Březen 2016 uživatelem polen Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 23. Březen 2016 Sdílet Odesláno 23. Březen 2016 No... spis bych sel po polskejch, ty jsou osizeny na materialu, tzn. lehky. ;)Za sebe doporucim samozrejme co mam vyzkouseny. Co mam je Romana 430, najdes ji i pod jmenem Seemaster 430 nebo Mystraly 430, lisi se to jenom v provedeni kajuty, trup je stejnej a vazi to ve všech provedenich do 250kg. V Polsku ji sezenes i z druhy ruky.Je v tom samozrejme o dost min mista nez v tom Shetlandu, ale se dvěma detma s tim ceolkem bezne jezdim na tydenni vylety auto+lod. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 23. Březen 2016 Sdílet Odesláno 23. Březen 2016 Neboj se toho.Moji 20" hodim do vody a vytáhnu za 10min ☺,ale chce to čtyřkolkou. V podstatě i na 4m člun. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 23. Březen 2016 Sdílet Odesláno 23. Březen 2016 ale chce to čtyřkolkou. V podstatě i na 4m člun.Prosimtee... co ho desis? Ja taham lod za Formanem a nikde jsem ještě nezustal viset. Když bude mit dehtozrouta s tezkym motorem, tak to da. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 23. Březen 2016 Sdílet Odesláno 23. Březen 2016 Gumak nekupuj.Pak budeš chtít přespat a stejně koupíš kajutovku.Na tahani ti stačí i malá Vitara. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 23. Březen 2016 Sdílet Odesláno 23. Březen 2016 Nedesim ,ale nemusí pak řešit kde to jde hodit na vodu (jde to skoro všude) a nezažije spoustu starostí při vyprošťování zapadlého auta(neotráví ho dávání na vodu) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 23. Březen 2016 Sdílet Odesláno 23. Březen 2016 Vono to není tak horkyyy.... http://muskokaseaflea.ca/bb/index.php?action=dlattach;topic=1394.0;attach=7206;image Ale jako jo... jsem trochu extremista. ;) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
polen Odesláno 23. Březen 2016 Autor Sdílet Odesláno 23. Březen 2016 přestávám se bát :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 23. Březen 2016 Sdílet Odesláno 23. Březen 2016 No vis co... ale zadohrab to není, se starym Rapidem jsem si mohl dovolit o hodne vic, to bylo jiny kafe: http://viky-tw.rajce.idnes.cz/Slapy_2012/#Fotografie0714.jpg A to sem se ja nebal, ale ostatní jo. ;) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 23. Březen 2016 Sdílet Odesláno 23. Březen 2016 (upraveno) Tahal jsem leta Bayliner 1851 (1400kg bez vleku) a spouštěl každý víkend ráno v sobotu a večer opět vytahoval. Všechno to bylo s konvenčními předohraby Superb a Passat, různejch generací. Pokud je super sjezd, našel jsem si pěkně asfaltovej, tak absolutně bez problému i za deště (mokrýho povrchu). S obtížema jsem to dal i na zarostlejch kočičích hlavách ale to už bylo o fous. V tomhle bych problém neviděl. Navíc pokud chytneš grif, není to vůbec nic složitýho, prostě zajedeš s vlekem do vody a naopak. Vše to je o tom, jakej sjezd chceš do vody používat. Bohužel se v tomto u nás moc nemění a většina sjezdů stojí za hovno... Upraveno 23. Březen 2016 uživatelem Sullaco Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
polen Odesláno 23. Březen 2016 Autor Sdílet Odesláno 23. Březen 2016 bral bych treba i tohle , coz bude neco podobnyho jako ten Seemaster 430 http://azboat.cz/kajutove-cluny-lode/75-kamila-420-.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 23. Březen 2016 Sdílet Odesláno 23. Březen 2016 Jojo, stejnej trup jina kajuta a tahle konkretne myslim i dost dobra. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
polen Odesláno 23. Březen 2016 Autor Sdílet Odesláno 23. Březen 2016 ale hodil by se na to ten stanovy pristresek, nikde jsem nenasel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 23. Březen 2016 Sdílet Odesláno 23. Březen 2016 To se sije většinou na miru, dost drahy. Ja mam akorát prevozni plachtu. Když v ty lodi spime, tak ji mivam natazenou, je to dobry kvůli vlhkosti. Jinak tady jedna "bydleci" fotka: http://viky-tw.rajce.idnes.cz/The_Great_Journey_June_2014/#DSCN4498.jpg Edit: Tady je slusne videt uspořádaní kajuty: http://viky-tw.rajce.idnes.cz/The_Great_Journey_June_2014/#e08.jpg Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 24. Březen 2016 Sdílet Odesláno 24. Březen 2016 Neděste ho s taháním. Přece nebude kvůli 600kg lodičce kupovat 4x4?! To je zbytečný. Menší loď taky nekupuj jen kvůli spouštění. Bohatě postačí najít si pěknej sjezd do vody. Holt to nespustíš na každý pláži, jako třeba Viky, ale zase budeš mít prostornou, kvalitní a bytelnou loď. Nezapomeň, že každý majitel lodě by uvítal půlmetřík délky navíc :D Na gumák se vykašli. Jestli tě to chytne, tak to vystačí max. na sezónu.Nevím, co máš za auto. Podle mě do tuny i s vlekem to naprosto hravě zvládneš běžnými auty typu Pašík, pochcávka, Mazda 6, apod. U menších aut bys to musel řešit třeba navijákem, jako já plachetnici. Pořád si myslim, že než kupovat větší auto, tak je na to občasný vytažení lepší pořídit naviják za 2 tis.Na Slapech používám skluz pro převoz lodí. Chce to domluvit se s obsluhou, aby jim tam člověk nepřekážel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
polen Odesláno 24. Březen 2016 Autor Sdílet Odesláno 24. Březen 2016 mám Peugeot 407, dvoulitr diesel, takze s tim ze by to neutahlo se nebojim. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se