david Odesláno 5. Březen 2014 Sdílet Odesláno 5. Březen 2014 dneska jsem samospádem doplňoval 160l, tak jsem to schválně stopnul. 19 minut a to nafta teče pomalu. máte nějaký blbý udělátka. =D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karel Odesláno 5. Březen 2014 Sdílet Odesláno 5. Březen 2014 Sedestatilitrove barely? Tak to se asi pronese. Me stacej dve dvacitky, do kazde ruky jeden a po par metrech mam ruce jak simpanz. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jahoďák Odesláno 19. Březen 2014 Sdílet Odesláno 19. Březen 2014 Co se týče "Orličáků" ještě je jedna alternativa - sice taky kanystrovací, ale přeci jen schůdná - jak to dělám já - vozím s sebou 20 L plastový kanystr a tankuju buď cestou ze Slap na Živohošti u Kvasničky, pak naposledy před Orlíkem ve městě Kamýk - pumpa je tam cca 50 m od vody a zastavit se dá přímo pod ní, takže se projdu 1x s kanystrem, těch 50 m, což je ucházející a na Orlíku s tímco mám v nádrži - cca 100 L vydržím v pohodě na týdenní dovolenou.Když je pak nouze, tak se udělá holt výlet výtahem a zdymadlem na Kamýk zas k pumpě.Jinde, že by bylo na Orlíku něco blíž, nevím.P.S.: tak po tý vodě tak nelítejte a nebudete muset tak běhat :-)))) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 19. Březen 2014 Sdílet Odesláno 19. Březen 2014 Tedy ještě že mi vystačí 20l nafty na celou sezonu. Jinak na Orlíku je v dostupný vzdálenosti benzínka asi jen v Orlík nad Vltavou - u Ždákovskýho mostu a pak na Podolsku, ale i tak je to celkem slušná procházka. Na pumpě u Podolska maj i líh do vařiče. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 19. Březen 2014 Sdílet Odesláno 19. Březen 2014 Mimo zmiňovaných (Podolsko jsem absolvoval jen jednou a již nikdy více) to celkem jde v Týně - cca 250 m po rovině. I když i to se pronese ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 21. Březen 2014 Sdílet Odesláno 21. Březen 2014 Kolegové kapitáni mám dotaz, dostal jsem od kamoše palivové čerpadlo - "ponorku" z automobilové nádrže (nafta). Je riziko to použít pro čerpání benzínu, mám na mysli to , že se to ponoří do nádrže (zkrat - výbuch, atd).Bylo by príma to jen dát do nádoby s palivem a přes hadici to načerpat do lodě.Děkuji za reakce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jahoďák Odesláno 21. Březen 2014 Sdílet Odesláno 21. Březen 2014 Obecně palivová čerpadla jsou konstruovaná podobně a z bezpečnostního hlediska si myslím by problém být neměl. Spíš bych se trochu obával konstrukce, kdy se u nafty může počítat s jejími mazacími vlastnostmi, narozdíl od benzínu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 21. Březen 2014 Sdílet Odesláno 21. Březen 2014 Tuto problematiku jsem řešil velmi často a to jak na lodi tak na služebáku při cestách do ciziny.čerpadla se mi nikdy neosvědčili . Pak jsem na to kápl s nejjednodušším řešením a to čerpání samotíží . Takže dva kanystry 20 litru ,pak metrová měděná trubka kterou jsem přesně ohnul za otvorem ,aby sahala na dno kanystru -předejde se ohnutí normální hadice a vycucne kanďák až do dna . Zůstane tam tak akorát malý panák. No a průhledná malá hadice 1-1,5 metru . Délku udělat přesně aby nedocházelo k zpětnému vrácení paliva v oblouku hadice . A to je vše postavím kanystr na sedačku lodi nebo střechu auta .. a za chvíli příroda přečerpá vše sama bez ukapu a potřeby něco čistit. Navíc to stojí minimum žádné pohyblivé části ,žádný proud , gravitace je stále i po tmě . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 21. Březen 2014 Sdílet Odesláno 21. Březen 2014 a když to doplníš zpětnou klapkou na konci trubky, co je v kanistru, tak ani nemusíš cucnout, stačí pošukat. prodává se přímo na tenhle účel, mám to tak už cca 10 let, je to bez chyby. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 21. Březen 2014 Sdílet Odesláno 21. Březen 2014 a když to doplníš zpětnou klapkou na konci trubky, co je v kanistru, tak ani nemusíš cucnout, stačí pošukat. prodává se přímo na tenhle účel, mám to tak už cca 10 let, je to bez chyby.Jj přesně , to mám v záloze , ale klíč k vycucnité celé nádrže je ta měděná nebo jiné tvrdá trubka aby dosáhla do posledního rohu a nekroutilo se to . Ten zpětnej ventil tam ještě nějako musím přidat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 21. Březen 2014 Sdílet Odesláno 21. Březen 2014 Naftový čerpadlo se ti zadře. Je o tom několik vláken v BMW klubu. čerpadlo je celý zaplavený naftou. Ta ho maže a současně chladí. Proto se taky nedoporučuje vyjíždět nádrž úplně.Jak je konstruovaný benzínová čerpadlo nevim. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 21. Březen 2014 Sdílet Odesláno 21. Březen 2014 Díik za názory, samozřejmě samospád a "šukací ventil" je jasná možnost ale hledám nějakou jinou alternativu. Díky za připomínky k čerpadílku pro naftu, je mi to jasné s tím chlazením a mazáním jen mi to nenapadlo, je to dáno konstrukcí čerpadla. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 21. Březen 2014 Sdílet Odesláno 21. Březen 2014 Ještě je otázka jaký množství tyhle čerpadla dávaji. Třeba je to správná cesta, jen by to chtělo čerpadlo přímo na benzín. Na vrakáčích jich museji bejt mraky. Nebo kovošroty, kde se likvidujou autovraky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 21. Březen 2014 Sdílet Odesláno 21. Březen 2014 Jo to je jasný že by neměl být problém jej sehnat jen že tohle mi "spadlo do klína přímo z nebe" jak se říká. :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 21. Březen 2014 Sdílet Odesláno 21. Březen 2014 Anachy ,, samospád ,,,,,,, dává jaký koliv množství Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 22. Březen 2014 Sdílet Odesláno 22. Březen 2014 Moc jsem nehledal, ale většinou maji čerpadla průtok kolem 100 - 200l/h. Některý tuningový http://www.tuning-in.cz/qsp-palivove-cerpadlo-260lph.html maji víc.Možná bych se kouknul na ebay na pumpu z nějakýho americkýho monstra. Když to žere i trávu kolem silnice, tak to určitě musí mít pořádný pumpy. Na uvedenejch stránkách je model QSPIII s 290 lph. Reálně by to mohlo cca za 5 min. přečerpat 20l kanystr. Netušim ale jaký jsou rozměry těch čerpadel. Asi to neni samonasávací že? Takže by to mělo jít protáhnout hrdlem kanystru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 22. Březen 2014 Sdílet Odesláno 22. Březen 2014 Nebo vlastní "benzínku" http://www.ebay.com/itm/GPI-12V-Automatic-Fuel-Transfer-Pump-M-150S-AU-15-GPM-Gas-Diesel-Tools-NEW-/400503621817?pt=LH_DefaultDomain_2&hash=item5d3fe048b9 :D :D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 22. Březen 2014 Sdílet Odesláno 22. Březen 2014 Hele prima reakce - ale abych vysvětlil důvod proč hledám něco jiného než samospád. Doteď pokud jsem měl loď na vodě tak jsem vzal každých skoro 14 dnů dva kanystry 20l a mazal od chaty k vodě cca 250 m po lesní pěšince. Tam jsem v poho dal kanystry na zadní sedačku lodě a přetankoval samospádem do nádrže, pokud jsem se chystal na delší cestu tak jsem natankoval 3 dvacky benzínu, jednu dvacku vody a dojel až k vodě autem - je to bohužel s komplikacemi přes různé závory a nesouhlasné pohledy některých sousedních majitelů chat. Tomu se chci již vyhnout, tak jsem pořídil dva 60l barely, a až bude potřeba natankuji a sjedu do místa kde se dostanu s autem až k vodě a lodí ke břehu. potom jen už přečerpat aniž bych musel barely vyndavat z kufru auta , takže samospád mi tak nějak nevychází a řeším nějakou přiměřenou pumpu ideálně samonasávací a s přiměřeným množstvím průtoku abych tam nestrávil půl dne :) To jen tak na okraj proč se tím vůbec zabývám. :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 22. Březen 2014 Sdílet Odesláno 22. Březen 2014 Rozumný důvod, a řešení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 22. Březen 2014 Sdílet Odesláno 22. Březen 2014 jj tak tedy teď zpět na stromy s mojím samospádem , to má logiku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 23. Březen 2014 Sdílet Odesláno 23. Březen 2014 (upraveno) pomery na Slapech neznam ale nebylo by jednodušší vzit flašku a skamaradit se s nekym kdo ma chajdu až u vody a obcas se vetrít na kafe a při té přílezitosti..................jinak v minule praci jsme do ,,jesterek,,cpali palivo takovou pumpou na kliku co se vrazila primo do sudu-lehka a docela davala ale holt to bylo na lidske sadlo takze dneska uz to asi nebude in Upraveno 23. Březen 2014 uživatelem packa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 23. Březen 2014 Sdílet Odesláno 23. Březen 2014 No ani pumpa na rucni pohon není uplne od veci. Uz jsem na neco takového také narazil, jdu jeste hledat :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
samoliter Odesláno 24. Březen 2014 Sdílet Odesláno 24. Březen 2014 Narychlo, tohle je v Roudnici: http://www.mevatec.cz/e-shop/olejove-hospodarstvi . Jsou tam ruční i el. pumpy. A tady: http://www.eshop-rychle.cz/ceskenaradi/eshop/5-1-Specialitky-e-shop/0/5/1133-Elektrocerpadlo-na-naftu . samoliter. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 24. Březen 2014 Sdílet Odesláno 24. Březen 2014 Narychlo, tohle je v Roudnici: http://www.mevatec.cz/e-shop/olejove-hospodarstvi . Jsou tam ruční i el. pumpy. A tady: http://www.eshop-rychle.cz/ceskenaradi/eshop/5-1-Specialitky-e-shop/0/5/1133-Elektrocerpadlo-na-naftu . samoliter.Jo pekne ale radsi bych cenove nekde jinde :), ale díky za odkaz. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 24. Březen 2014 Sdílet Odesláno 24. Březen 2014 Koukal jsem ještě jednou na ty podávací čerpadla z nádrže apod. Většinou tam píšou možnost čerpání miliardy věcí, ale s výjimkou benzínu, alkoholu a jiných vysoce hořlavých kapalin.Takže na benzín jedině origo. Klidně bych se dal i cestou toho čerpadla z nádrže auta. Tak holt si dáš sváču, než to přečerpáš. Pořád lepší, že to honit ručně. :)Asi bych se bál experimentovat se zahradníma čerpadlama. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se