Přejít na obsah
Plavidla.cz

teplota zabudovaného motoru

Doporučené příspěvky

Ahoj,mám Bayliner Capri r.v.1998, mercruiser 3l,mám problém s teplotou motoru,nemohu to ohřát na více než 65 stupnů,nevím jestli je to v pořádku.Nebo jestli jezdím s podchlazený motorem.Myslím si že bych to mněl ohřát na 80 stupnů,ale nejsem si jisty.Nevím jestli mne zlobí termostat nebo měřák.Děkuji za odpověď
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• 1 year later...

Ahoj, mám 3.0l Mercruiser. Ukazatel teploty má stupnici od 100 do 240, takže Fahrenheit. Půlka stupnice je 160. Mě ale teplota vyleze podle budíku až na cca 220. Pak klesne cca na 180 a kolísá mezi 180 a 210. (80 - 98).

Předpokládám, že kolísat by to nemělo, takže každopádně termostat?

Co ta teplota? Loď mam po automechanikovi a musím říct, že na ní zprasil co šlo. Mohl tam nacpat termostat z auta? Na motor jsem nesahal, takže nedokážu říct, jestli to jen neukazuje špatně. Teploměr jsem měl rozebranej a zdá se být v pořádku. Kabeláž jsem natáhl novou. Jen čidlo jsem mam dojem nechal původní.

Odkaz ke komentáři

Ahoj, dělá Ti to v každém režim u otáček motoru? Měl jsem loni podobný problém a mohl za to unavený impeler čerpadla a vydřené kovové těsnění v domečku. Před tím jsem také laboroval s termostatem, čerpadlem oběhu v motoru atp.
Odkaz ke komentáři

Patřim mezi ty pro které z pohledu naplutých hodin pomalu ztrácí mít význam vlastní loď. :( Na druhou stranu kotvim na zahradě, práce na lodích mě neskutečně baví a hlavně jsem nezávislý. Když to vyjde, tak bez plánování prostě zapřáhnu loď a jedu.

Noha je čistá, stejně jako hadice..... snad. Nechám si to jako nápad v záloze.

Odkaz ke komentáři

Výfuk je v pohodě. Jinak by se gumová manžeta uškvařila.

Zejtra snad přijedu dřív, tak to rozhodim. Je to tak na 10 min. práce, tak není nad čim laborovat. Možná ho rovnou hodim do hrnce a změřim teplotu při který otevírá.

Odkaz ke komentáři

Pumpuje termostat?Manžeta se škvaří při větší teplotě než si schopen udržet rukou.😀.Termostat v hrnci nevyzkoušíš,to je známá věc.Jednou jde jednou ne .Nárůst teploty za jinej čas při jiném tlaku atd.Na tom svodu poznáš jestli máš opravdu dostatečný tlak vody.Tenhle jev co popisuješ opravdu vypadá na malej tlak bez ohledu na to že jsi impeller měnil.
Odkaz ke komentáři

Tak jsem to rozdělal.

Na termostatu je vyraženo 160. Takže asi je originál. Nicméně poprvé začal v hrnci otevírat až při cca 85 stupních a plně otevřený byl až těsně před 90. Pak už otevíral cca při 73. Plný otevření při cca 76. Plný zavření pak při cca 65 - 67. Měřeno digitálním multimetrem, tak ty čísla berme s malou rezervou.

čidlo je tam nový. Takže těch 220 dle budíku je doufám jen chyba měření budíku.

Každopádně mi přijde, že to otevírá při vysoký teplotě. Taky se mi nelíbí to kolísání teploty. Mám ten termostat dát nový? Naposledy jsem se už chystal chcípnout motor, že se přehřívá. Jde jen o první ohřátí po startu. Pak už je teplota maličko nižší a kolísá pořád ve stejnym pásmu.

Odkaz ke komentáři

Tak jsem to rozdělal.

Na termostatu je vyraženo 160. Takže asi je originál. Nicméně poprvé začal v hrnci otevírat až při cca 85 stupních a plně otevřený byl až těsně před 90. Pak už otevíral cca při 73. Plný otevření při cca 76. Plný zavření pak při cca 65 - 67. Měřeno digitálním multimetrem, tak ty čísla berme s malou rezervou.

čidlo je tam nový. Takže těch 220 dle budíku je doufám jen chyba měření budíku.

Každopádně mi přijde, že to otevírá při vysoký teplotě. Taky se mi nelíbí to kolísání teploty. Mám ten termostat dát nový? Naposledy jsem se už chystal chcípnout motor, že se přehřívá. Jde jen o první ohřátí po startu. Pak už je teplota maličko nižší a kolísá pořád ve stejnym pásmu.

Tak zkus dát termostat na slanou vodu ten by měl držet ještě nižší teplotu - jen pro porovnání, pro provoz na sladké vodě by jsi měl málo ohřáty motor.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...