Seahawk Zveřejněno 16. Prosinec 2015 Sdílet Zveřejněno 16. Prosinec 2015 Dobrý den, pořídil jsem si minulou sezonu člun Intex Seahawk 4 jako zkoušku, jestli mne bude ježdění na lodi bavit a musím říct, že mne to opravdu chytlo a tak bych si rád k tomuto člun pořídil elektromotor, který by mi vydržel a mohl bych jej poté použít i k jednou plánovanému nafukovacímu člunu s pevnou podlážkou. Rozhoduji se mezi značkami Minn Kota, Haswing a Sellior. Jakožto prodejce autobaterií mám přístup ke kvalitním gelovým bateriím a taky nechci motor benzínový, s kterým jen tak někam nemůžu a navíc "smrdí" . Dále nemám kapitánské zkoušky, takže motor nad 5 PS pro mne nemá význam. Jakou značku mi tedy doporučíte? A případně i model,tak aby opravdu vydržel? Dále ještě dodám, že nepotřebuji jezdit kdovíjak rychle, stačí se jen plavit a najít si třebas klidou hůře dostupnou pláž na koupání.....Podotýkám, že jsem začátečník, ale chci se takovéto rekreaci věnovat....... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 16. Prosinec 2015 Sdílet Odesláno 16. Prosinec 2015 Stejnej člun měl kamarád a na něm 2,5k(benzin).Pozor na řece to s běžným elektromotorem proti proudu nepojede. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 16. Prosinec 2015 Sdílet Odesláno 16. Prosinec 2015 (upraveno) nic ve zlém ale uvazuješ jako každy začatecník ale aspon se zeptaš a snad si i nechas poradit -pokud nebudeš primarne jezdit tam kde to je zakazane jdi do spalovaku-elektro stejneho vykonu te ve finale vyjde podstatne dráž a hlavne pokud chces aby jsi nekam dojel musíš pocítat kazde kilo vahy,další + je o hodne jednodušší manipulacetyhle motory jsou tak akorat na rybarinu a ne na turistiku-na to je trochu jina liga- www.elektrolode.cz-tady si muzes porovnat pomer vykon-cena Upraveno 16. Prosinec 2015 uživatelem packa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
halis.nb Odesláno 16. Prosinec 2015 Sdílet Odesláno 16. Prosinec 2015 ahoj,kdysi jsem četl test el.motoru a myslím,že nejlepší byl minnkota,pak see snake.Já osobně měl E-trust 37lb a byl v pohodě 5let,než jsem ho prodal.Teď mám nějaký no name od cz-marine,má 55lb a je pravda,že jede lépe-ale taky žere.Jak píše Packa,je to tak na rybník,na popojetí pro rybáře,ale na nějaké cestování ne e.Měl jsem to na ,,okounu"Za mě-klidně neznačkový Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seahawk Odesláno 21. Prosinec 2015 Autor Sdílet Odesláno 21. Prosinec 2015 pravdou je, že když si to člověk spočítá, tak elektromotor + baterie už vyjde tak na 9 000 Kč a za to už je slušný benzínový motor, a taky mě trošku zaráží ukládání 75 Ah baterie do nafukovacího člunu. Za další benzin si koupím u každé benzínky, ale najít elektriku a kemp s elektrikou a nabíjení je trošku nepohodlné. Taky jsem ze začátku o benzínovém motoru uvažoval, jen mi vadilo, že s ním jen tak nemohu někde jezdit.... Takže se zeptám kdybych si nechal poradit a koupil si benzínový motor, jaký? Tím se ale tato diskuze přesouvá asi do jiné sekce........ Docela se mi líbí tyto motory, viděl jsem i video na youtube, je tam vlastně motůrek z křovinořezu i když tento už je 4 takt a má lepší emise a je lehký. http://www.lodniobchod.cz/lode-cluny/fox/lodni-motor-fox-2hp.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 21. Prosinec 2015 Sdílet Odesláno 21. Prosinec 2015 Tak si nastartuj křoviňák, dej plnej plyn a představ si, že u toho sedíš třeba 2 hodiny.Garantuju ti, že ho po půl hodině osobně hodíš do vody.Kup si opravdovej lodní motor. Dělat věci na půl nemá smysl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 21. Prosinec 2015 Sdílet Odesláno 21. Prosinec 2015 citace z popisu obchodu: Motor není ani extrémně hlučný má pouze 96 db. pro porovnání, lodní houkačka na malé lodi má mít 100 - 110 dB :lol: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vladimír Odesláno 21. Prosinec 2015 Sdílet Odesláno 21. Prosinec 2015 Zdenda má pravdu, kup si opravdovej lodní motor. Když si ještě něco přidáš, koupíš slušnou pětku a to bude nesrovnatelný. Tuším že na S- bazaru jsem podobný viděl ve dvoutaktu za nějakých 5 500Kč. Na vodě jsem s tím nikoho neviděl, ale určitě to nebude žádná hitparáda. A pokud jezdíš na moře, tak na to úplně zapomeň, protože jak to vymácháš v soli, tak můžeš kupovat novej. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seahawk Odesláno 21. Prosinec 2015 Autor Sdílet Odesláno 21. Prosinec 2015 No tak na moře to zatím nevypadá, tak když bych jel, tak už si rovnou koupím laminátovou loď s motorem vzadu nějakou menší, teď si chci užít pár dovolených na tomto nafukovacím člunu a uvidím co dále. No popravdě jsem viděl na jistném inzertním serveru motor Mercury 2 HP za 12 000 Kč. Ale tady půjde zase o to jakou značku......Mercury jsou myslím osvědčené že......Ale mě by stačilo klidně něco levnějšího... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 21. Prosinec 2015 Sdílet Odesláno 21. Prosinec 2015 2hp dvoutakt (je lehký) je na ten člun akorát. 2,5 HP (např.Suzuki nejlevnější novej značkovej )je max.možný.Tuším že v manualu je max 1,5k. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seahawk Odesláno 22. Prosinec 2015 Autor Sdílet Odesláno 22. Prosinec 2015 Ano je to přesně tak v manuálu je těch 1,5 k tzn. takže asi něco takového no.....otázkou je jaký ten dvoutakt má emise, někde jsem četl, že čtyřtakt má menší... a pokud dobře rozumím tak tam budu muset míchal poměr olej - benzín 1:50 je to tak? jako do všech dvoutaktů (motorová pila, křovinořez atd....) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vladimír Odesláno 22. Prosinec 2015 Sdílet Odesláno 22. Prosinec 2015 Olej tam samozřejmě namíchat musíš, ale měl by to být marine, který je ve vodě "odbouratelný", když už jsi takový ekolog, že tě zajímají emise u tak malého motorku. Teď myslím opravdový lodní motor, který má výfuk přes vrtuli do vody a tím pádem je mnohem tišší. U toho "sekačkovýho"je to jedno, co tam namícháš. čtyřtakt má menší spotřebu (u 2Hp motoru zanedbatelné) ale každý rok bys měl vyměnit olej a filtr, stejně jako u auta. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seahawk Odesláno 22. Prosinec 2015 Autor Sdílet Odesláno 22. Prosinec 2015 No tak za další když už bych volil ten sekačkový, nevadilo by mi ani tak, že je hlučný jak jsme se bavili výše, ale spíše bych měl obavy, aby moc nekouřil......To by bylo docela na nic......Jak pro posádku, tak pro okolí........Vím jak mi kouří křovinořez, ale zase právě s tímto motůrkem. Pak máme křovinořez Profi Sachs Dolmar a ten třebas až se zahřeje nekouří vůbec...... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 22. Prosinec 2015 Sdílet Odesláno 22. Prosinec 2015 ten krovinak mam už nejaky ten patek-teda 1 generaci(dvoutakt)-jestli si to chces vyzkouset je možnost ale ja bych sel do normalního motoru-je pravda ze je to lepší než padlovat ale jinak na h....o Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vladimír Odesláno 22. Prosinec 2015 Sdílet Odesláno 22. Prosinec 2015 Seahawku trochu mi to připomíná moje začátky, když jsem strašně chtěl nějaké plavidlo a nebyly na to prachy. Nechci být indiskrétní, ale jestli můžeš "uvolnit" nějakých 20-25 tisíc, kup jetý komplet okolo 3m a 4-5 Hp (dnes je toho v inzerci dost) a nelaboruj s člunem s obyč. PVC bez kýlu a motorem ze sekačky. Stejně s tím nikam nedojedeš. Podotýkám, že nejsem žádný expert, pouze rekreační námořník, ale bez člunu si dovolenou nedovedu představit. (bývám na Jadranu vlastně celý prázdniny a pořád mě to hrozně baví). Ale když čteš příspěvky, je tady spousta mnohem kvalifikovanějších lidí, kteří ti poradí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seahawk Odesláno 22. Prosinec 2015 Autor Sdílet Odesláno 22. Prosinec 2015 To rád vezmu na vědomí, tzn. lepšího něco kvalitního než nějakou čínu.....prostě něco co jede a vydrží.....je tak? No asi stejně ten PVC bez kýlu vyhazovat už nebudu že.......takže zatím dojezdím ten a pak koupím lepší, ale od tohoto se už dále vyvíjí tato debata, proto chci vědět co za motor, aby mi utáhl jak tento PVC, tak potom klidně nějakou laminátovou pramici.....Takže jsem našel na inzerci kupříkladu tuto Hondu a ta se mi zdá celkem solidní: http://sport.bazos.cz/inzerat/55500706/Prodam-motor-Honda.php Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vladimír Odesláno 22. Prosinec 2015 Sdílet Odesláno 22. Prosinec 2015 Co se týče kvality, stejně se to vesměs dělá v číně a myslím, že už to není vůbec špatný. V této kategorii asi nemá smysl kupovat Zodiac apod., protože platíš značku, jako ve všem. Já mám Kolibri RIB 4m, což je made in Ukraine a velká spokojenost. Beztak používají většinou stejný materiály. V motorech bych asi nepreferoval značku, myslím, že jsou všechny na vysoké úrovni, ale nejrozšířenější je asi Mercury, což má snad význam při dostupnosti ND a servisu v cizině. Když koukneš na ceníky, tak tam nejsou moc velký rozdíly. Až začneš jezdit, stejně časem zjistíš, že výtlačná plavba na gumáku je vopruz a začneš koukat po něčem silnějším, co tě vytáhne do kluzu. I když jsem to sám nedělal, doporučuji se s někým svézt, nebo si člun půjčit a vyzkoušet. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 22. Prosinec 2015 Sdílet Odesláno 22. Prosinec 2015 Já jsem jako první plavidlo pořídil gumák 3,2m s Yamahou 5Hp za 15 tis. Gumák mi dodnes visí v garáži, i když už jsem ho asi 5 let nesundal. :DByla to ideální sestava. Vešli jsme se na to celá rodina, a přitom se to i s motorem vešlo do kufru sedanu. Povozilo nás to nejen po čechách, ale i na jadranu, ve Francii a v Itálii.Vytažení z kufru a příprava na vyplutí cca 15 min. To samý složení do kufru. Má to dřevěnou skládací podlahu.Seahawk jsem koupil k plachetnici na cesty na břeh. Jednu dovolenou jsme to vydrželi, ale pak jsem ho zahodil a pořídil malej gumák. V chorvatsku se jich válí dost. Ten muj stačil umejt a udělat novou podlahu.Jestli chceš ten větší gumák, tak ti ho za rozumnou cenu necham. Mě se akorát tak rozpadne v garáži. :( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seahawk Odesláno 22. Prosinec 2015 Autor Sdílet Odesláno 22. Prosinec 2015 To je přesně to o čem mluvím aby se to dalo zatím složit do auta a jet, pro mě už je tak celkem "amerika", že jedu vůbec na něčem v po té vodě a zase hned člověk nemá 50 tis, aby kupoval laminátovej kajutovej člun, i když i na ten možná jednou dojde........Zatím mi to takto stačí a prostě budu muset dořešit ten motor. Na ten gumák se rád podívám, máš-li foto, ale neřeknu, že ho určitě vezmu.......Pravdou je, že řešení za 2000 Kč to už tak bylo slušný ten Seahawk.......svezli jsme se člověk přišel na to, že by ho to mohlo bavit a zlepšovat se dá vždycky že......... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 22. Prosinec 2015 Sdílet Odesláno 22. Prosinec 2015 Vyhni se tomu křovinořezu a zmíněné Hondě(2,3)To je snad nejhlučnější lodní motor.Praskne ti z toho řevu hlava a hlavně budeš otravovat spoustu lidí kolem vody.Ono kilometr jentak nepřefrčíš a poslouchat 10min v klidném kotvišti řev každého projíždějícího minimotorku je o nervy :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vladimír Odesláno 22. Prosinec 2015 Sdílet Odesláno 22. Prosinec 2015 no vidíš! Kup tu sestavu od Zdendy, věřím, že to bude za pakatel. Zapomeň na sekačku a stejně tak na malou Hondu. Je fakt hlučná, protože je vzduchem chlazená. To radši dvaapůlku od Suzuki, ale ta je nová nejlépe za 18000 a jetou asi pod 12000 neseženeš. Takhle máš komplet s pětkou, která oproti dvaapůlce bude úplně jiná liga. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 22. Prosinec 2015 Sdílet Odesláno 22. Prosinec 2015 Musim si tam nejdřív dát štafle a podívat se co je za ty roky uvnitř za poklady....:) ale po nedávný operaci páteře se do výšek zatím nehrnu.Jestli budeš mít cestu kolem, tak se zastav a okoukneš to sám. Jedná se ale jen o loď. Yamahu jsem už dávno prodal. Potřeboval jsem přihlásitelnej motor na plachetnici, takže stařičká Yamaha šla pryč, přidal jsem něco a koupil novější Hondu.Tu Yamahu jsem prodával asi za 6 tis. Motory se daji sehnat i za rozumný peníze. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seahawk Odesláno 23. Prosinec 2015 Autor Sdílet Odesláno 23. Prosinec 2015 No tak do Lysé nad Labem fakt moc nejezdím, ale jak vidím, tak na netu je k sehnání docela dost motorů kolem 10 - 15 tis. Zrovna tu Yamahu jsem tam viděl teď. Ale když už to tak řeším, tak mě taky napadá, že už bych možná pořídil slušnej člun a nechal ho nafouknutej a tahal ho na vozíku za autem. Akorát na to nemám ten správnej vozík. A co hlavně nemám je řidičák E, to je problém. Ale mám vozík do 750 Kg a ten můžu tahat bez Ečka, ale to fakt nevím jestli ten člun + vozík by byl do 750 Kg. A hlavně když už jede člověk na dovolenou má auto naložený věcma a člun je celkem žrout místa......... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 23. Prosinec 2015 Sdílet Odesláno 23. Prosinec 2015 Bez E můžeš tahat mnohem víc. Je tu o tom někde vlákno. Můžeš tahat soupravu do 3,5t.Jinak ale míříš správným směrem. Když už do toho jdeš investovat, tak je lepší pořídit pořádnou soupravu. Voda tě evidentně chytla, takže určitě neprohloupíš. Naopak, budeš dýl spokojenej (než půjdeš do většího a většího a ....) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seahawk Odesláno 23. Prosinec 2015 Autor Sdílet Odesláno 23. Prosinec 2015 Tohle je sice pravda, že může člověk tahat soupravu do 3,5 t, i když já teda mám i řidičák C na náklaďák do 7,5 t, ale policajti s tím dělají problémy i tak....takto to šlo za komunistů, ale dnes je to problém, protože je na tom řidičáku obrázek auta a přívěsu a ještě k tomu další náklaďáku, no prostě by na tom mohl někdo bazírovat a sebrat papíry. Ale stejně momentálně nemám auto, který by spolehlivě utáhlo 2 t vlek. Takovej teréňák mám sice na práci, ale obávám se, že bych 150 km nedojel a když tak nepohodlně. Chci to tahat za klasickým 1,9 TDi. Ale i tak vidím, že výběr člunů je slušnej....Nakonec bych ještě zmínil, že pokud člověk tahá 3,5 t soupravu a ten vlek váží víc, tak ho to prostě může jednou vytlačit ze silnice, proto mám rád 4x4, který samo váží 1840 Kg a už ten vlek s tím necvičí, ale ten stejně tahám tak kolem domu....... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se