packa Odesláno 22. Listopad 2015 Sdílet Odesláno 22. Listopad 2015 Bože tady to jsou úplné mega plky . Co má Německo a Saturninovi odstavce společného s Prahou ?? Dále , kdo tady s přispěvatelů má nějaké zkušenosti s pravidelnou plavbou a kotvením v Praze ? Například v přístavu na Císařské louce nebo Podolí .Bohouši-promin ale taky si myslim že David toho o plavbe po Vltave(a jinde) včetne legislativy ví vic než my všichni dohromady Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 26. Listopad 2015 Autor Sdílet Odesláno 26. Listopad 2015 čESKÝ SVAZ VODNíHO MOTORISMUčlen mezinárodní federace U.I.M. uznávané M.O.V.Ič: 00506184 č. ú. : 67250389/0800 (IBAN CZ18 0800 0000 0000 6725 0389)korespondenční adresa:Podolský přístav 5, 147 00 Praha 4Praha 25.11.2015Dobrý den,děkuji Vám za zaslání zápisu z jednání.čSVM považuje za nutné reagovat na zápis z jednání :* Již na pozvánce bylo uvedeno, že se jedná o schůzku “...k otázce možnéregulace...“ V žádném případě se nejednalo o „možnosti regulace“, ale byla nám naprostonevybíravě představena bez možnosti diskuze verze SPS vedoucí k likvidaci kluzu voblasti Výtoň – Modřany bez výjimek a privilegování jedné zájmové skupiny užívajícíVltavu. Což samo o sobě vyvolává mnoho otázek.* Ze zápisu vyplývá, že všichni zúčastnění, včetně čSVM de-facto souhlasí s tímtonávrhem, což v žádném případě není pravda.* Celá schůzka nejen na mě působila dojmem, že je vše předem rozhodnuto aschůzka se svolává pouze z formálních důvodů, aby v případě protestů mohla SPS říci:„...proběhlo jednání a toto je jeho výsledek...“ O čemž mě přesvědčil i Vámi dodaný zápis.* Vltava má status mezinárodní vodní cesty a NENí výcvikovou „vodní plochou“ jenveslařů, kanoistů a čOV!!! Vltava má umožnit plavbu VšECH plavidel a neomezovat jednuskupinu uživatelů na úkor skupiny jiné.* Plavba ve výtlačném režimu je naprosto neuchopitelný pojem, pro každou loďznamená jinou rychlost a i velká těžká plavidla, která nemohou plout jinak než vevýtlačném režimu, mohou produkovat značnou vlnu. O tom zda je plavidlo ve výtlačnémnebo přechodovém režimu, lze s úspěchem pochybovat a kapitán plavidla není schopentuto hranici určit.* Vůdci plavidel, kteří nebezpečným způsobem plavby ohrožují ostatní plavidla anebo způsobují vlnění a sání v místech, kde je to zakázáno, porušují pravidla platná jiždnes, takže problémy lze vyřešit častější přítomností dozorových orgánů a není třebazavádět nový zákaz. Protože ten, kdo v současné době porušuje tři pravidla budeporušovat i to čtvrté.* Vzhledem k tomu, že Vámi navrhovaná regulace plavebního provozu v Praze je pronás nepřijatelná a naprosto likvidačním způsobem zasahuje do práva užívání řeky,možnosti trénování, přípravy na závody a testování plavidel, navrhujeme regulaci pouze vmístech, kde je pomalá plavba logická a na níž se shodli VšICHNI účastníci jednání.* Předpokladem k fungování těchto regulativ je však neustále zmiňovaná zvýšenápřítomnost Policie čR, Městské policie a SPS. Nebudou-li tyto orgány důsledně činit co jejim zákonem ukládáno, kontrolovat a trestat nedodržování všech platných předpisů,zákonů a vyhlášek, míjí se jakákoliv omezení plavby zcela účinkem a ani Vámi navrženéceloplošné omezení by nemělo žádný vliv na zklidnění situace.* Jelikož neutuchá neustálý tlak ze strany čOV na regulaci motorové plavby v tomtoúseku a prosazování vlastních zájmů čOV (i když z našeho pohledu se postupně situace vtomto úseku Vltavy uklidňuje a nedochází k tolika konfliktům jako před časem) rozhodl sečSVM razantněji bránit zájmy motorové plavby. V žádném případě nebudeme v mezíchzákona a platné legislativy ustupovat ze svých pozic a jsme připraveni se bránit všemidostupnými prostředky včetně soudů, dovolání k EU atd., bude-li neustále útočeno zestrany čOV na naše nezadatelná práva užívání vodního toku k motorové plavbě.___________________________________________________________________Zároveň Vás tímto žádáme o důslednější kontrolu ze strany dozorových orgánů, kterépovedou k dodržování tzv. „Desatera... „ Ze zkušeností našich členů vyplývá, žeminimálně 5 z 10ti uvedených bodů je stále ignorováno ze strany veslařů a kánoistů, cožsamo o sobě je bezpečnostním rizikem pro všechny účastníky plavebního provozu. Vpodzimních a jarních měsících, kdy se brzy stmívá, chybí zejména poziční světla natrenérských plavidlech i plavidlech sportovců. Dále Vás žádáme i o kontrolu výstrojetrenérských plavidel, která mají na palubě pouze motor a nádrž. Dle našeho názoru byměli mít trenérské lodě na palubě kromě povinné výbavy i dostatek záchrannýchprostředků pro všechny doprovázené sportovce, neboť ti na svých nemotorovýchplavidlech nemají žádné záchranné prostředky i přesto, že jim to zákon nařizuje. Neustálévolání čOV po zajištění bezpečnosti pro své „žáčky“ je z našeho pohledu velkýmpokrytectvím. Nedodržování ustanovení „Desatera“ a plavba malých dětí na veslicích akánoích bez záchranných vest už sama o sobě vede k ohrožení jejich zdraví a života. Sámjsem v minulých letech lovil z vody několik převrácených dětí v podzimních měsících bezvest a bez doprovodu trenéra. Ukažte mi kolik dětí přeplave Vltavu v Podolí v 5°C vodě..?Být rodičem a vidět jak jsou děti bezpečnostně zajištěny okamžitě je z vodáckého klubuodhlásím. Nedovedu si představit, že by se moji 12ti letí synové pohybovali po Vltavě bezdoprovodu a bez záchranných vest. Součástí sportovních výchovy u mládeže čSVM jeznalost plavebních zákonů a vyhlášek a upřímně pochybuji, že tuto znalost má mládež uostatních svazů a trenéři samotní.Návrh čSVM:Regulace provozu v úseku Výtoň / železniční most ř.km 55,4 - Helmovský jez, resp.výjezd z dolního plavebního kanálu PK štvanice.* pouze plavebními znaky omezujícími rychlost plavby na 10km/hod při zachovánízákazu nebezpečného sání a vlnobití v celém úseku* plavební znaky umístit viditelně nejlépe podvěsem pod železniční most na Výtoni voblasti pilířů. U štvanice viditelně nad sání do vodní elektrárny u Helmovského jezu.Za český svaz vodního motorismuJiří Pěknicepředseda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert Odesláno 27. Listopad 2015 Sdílet Odesláno 27. Listopad 2015 Vyborne napsany,snad si to prectou chytraci co porad neco vymejslej ! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirzik Odesláno 27. Listopad 2015 Sdílet Odesláno 27. Listopad 2015 Skvěle napsané, výborná práce ..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miloš1 Odesláno 27. Listopad 2015 Sdílet Odesláno 27. Listopad 2015 Chlapi já vás osobně neznám,ač mě to mrzí a ani nemužu znát osobně,ale to co píšete, ač se mě ta pražská vltava až tak netýká, je svatá pravda.Já když jsem se již v pokročilém věku dal na tento sport, mě nejvíce mrzí to noční kotvení. Bohužel ti co výše uvedené vymýšlí, nejsou žádní chytráci,jak píše Robert, ale normální blbci.Bohužel je to obraz tohoto státu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 28. Listopad 2015 Sdílet Odesláno 28. Listopad 2015 Já bych taky mohl říct, že se mě to netýká. V danym úseku jsem ještě nikdy nebyl, i když mě to dost mrzí. To je ale právě ten špatnej úhel pohledu. Když to projde teď a tady, tak co bude dál? Jakej další úsek bude následovat? Zkusili to s kotvením. Naštěstí odpor byl tak velkej, že to snad zruší. Teď to zkusili jinde a jinak. Ouředního šimla je potřeba pořád držet zkrátka, jinak se rozežere a sežere nás všechny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 1. Prosinec 2015 Sdílet Odesláno 1. Prosinec 2015 CSVM fandim a doufam, ze se povede tento bastl zase zrusit a prosadit jejich rekl bych vcelku relane pozadavky. Nicmene k tomu vycviku, bohuzel jako vsude tady u nas je to zase jenom klasickej Byznys po cesku. Verim tomu, ze rodicum je kazdy rok namlouvano, ze to zvyseni poplatku za kurz je dano zajistenim vetsi bezpecnosti deti a zaplacenim fundovaneho dozoru. Rodicum pak nakukame, ze ty vesty uz jsou dneska v 21 stoleti tak vymakane, ze jsou v podstate neviditelne a ty deti prece jeste nemaj rozum, tak jim doma neverte ze nic na sobe nemaj. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se