Přejít na obsah
Plavidla.cz

Chcípání Yamaha 4hp 2T

Doporučené příspěvky

Ahoj, podědil jsem postarší yamahu 4hp 2takt. Je to snad model 1987. Startuje tak na druhý třetí škubnutí. Jak chytne tak mu musím trochu přidat plyn a pak jede krásně bez problémů. Když uberu plyn do minima při volnoběhu nebo při zařazené rychlosti tak po pár otáčkách umře. Potom ho znovu nějakým způsobem nahodím a jedu v klidu dál. Zajímá mě jestli už není úplně na odpis nebo jestli má smysl s ním něco nacvičovat. Chci si pořídit novější nebo nový motor v dohledné době, ale baví mě se na něm učit co a jak je třeba. Za každou radu předem díky.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

když mu dáš trochu čudla (sytič), tak jde? pokud ano, to je obvykle chudá směs. pohrát si se šroubem bohatosti volnoběhu, případně vyčistit karbec.

btw. když někam prvně vlezu, je zvykem a slušností se představit a ne hned jen chtít rady a nasávat chytrosti :/

Upraveno uživatelem david
Odkaz ke komentáři

Omlouvám se, nevěděl jsem že je třeba nejdříve se uvést až takhle. Takže jmenuji se Aleš, bydlím okres český Krumlov. Je mi 38 let. Zajímá mě ježdění, nebo vzhledem k omezení výkonu motorů, popojíždění na Lipně. Baví mě plavba se spalovacími motory všeobecně a rád bych se tomuto zájmu do budoucna věnoval více i na vyšší úrovni. Toť asi tak vše co mě napadá k mé osobě.

Díky za pohotovou odpověď. Opravdu musím vždy laborovat se sytičem i když je to ohřátý, takže to asi mohlo být zřejmě chudou směsí. Pokusím se to poštelovat a dále se uvidí. Dík :-)

Odkaz ke komentáři

Díky. To je dost možný, že je přicpaný. Několik let stál bez hnutí v garáži a samozřejmě i s benzínem. A navíc v době, kdy jsem ho vyzískal, nebylo o něj taky nijak pečováno. Už tenkrát to nebyla žádná hitparáda. Stačilo vypustit převodový olej z nohy. Byla ho tam tak polovina a a ještě vypadal spíš jak černej mazut.
Odkaz ke komentáři

ajk77 vzhledem k tomu že mimojiné mám i tento motor tak doporučím nech na něm udělat servisku . Je to za drobné , kompletně vyjde cca na 1200 czk . V tom ti vymění i svíčku .Tvůj problém jsem měl taky a způsobilo to v karburátoru mazivo z benzínu . Prostě jak to dlouho stálo , tak se benzín odpařil a olej to slepil . Jinak po tom servisu najezdí doslova stovky hodin bez toho abys na to sáhnul . Pamatuju jak v Norsku nalítali desítky hodin týdně s posádkama,co to viděli poprvé a nikdy nezdechly . Jak ovládneš záhady sytiče , je to v klidu .
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...