zapotak Zveřejněno 31. Říjen 2015 Sdílet Zveřejněno 31. Říjen 2015 Ahoj nevíte někdo o slušném sjezdu v Kolíně kde by se dala dát na vodu osmi metrová loď. Díky za odpověď Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 31. Říjen 2015 Sdílet Odesláno 31. Říjen 2015 Osmimetrova? Jakej ma ponor, kolik vazi a jaky mas auto? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Orlík5 Odesláno 1. Listopad 2015 Sdílet Odesláno 1. Listopad 2015 Zapotak v Kolíně přímo není , na takovouhle lod. Je možné že ti ji spustí v přístavu nad železničním mostem jeřábemALE lze ji v pohodě spustit v Marině Týnec ,tam to je za poplatek a pak v přístavu Chvaletice tam to je zdarma . Koukni na net na mapu z letadla a je to hezky vidět .Lze ji ještě spustit ve Vosečku u přívozu ale do Kolína se nedostaneš protože je zavřený jez až do vánoc kvůli opravě . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 1. Listopad 2015 Sdílet Odesláno 1. Listopad 2015 Ve Chvaleticích by mohl mit problém s ponorem, bejva to tam dost melky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Orlík5 Odesláno 1. Listopad 2015 Sdílet Odesláno 1. Listopad 2015 Pane Valento , kdyby jste se radši staral o věci kterým rozumíte . Ve Chvaleticích je konec sedmimetrového vleku metr a půl ve vodě skoro kdykoliv . Spíš sklouzne hlouběji . Pouštěl jsem si tam 7 metrovou lod a kola mi koukali nad vodou . Samo sebou pokud máte svařenou krátkou nehomologovanou kárku a táháte to to Favoritem ,tak se vám to může zdát mělké . Ale viděl jsem tam pouštět i lod 9 metrů bez problémů. Jediný problém je v Osečku , protože při současném stavu vody je ve vodě pouze poslední panel . Na vytažení lodě je třeba čtyřkolku . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zapotak Odesláno 2. Listopad 2015 Autor Sdílet Odesláno 2. Listopad 2015 Loď má ke dvoum tunám, ponor do osmdesáti centimetrů a tahám ji VW T5 syncro. O marýně týnec vím už jsem tam loď spouště sice šest a půl metru, ale není to až takový rozdíl. To je v pohodě, ale já pláuji na jaro projet labe od Kolína po Kralupy nad vltavou. Kolín není podmínkou, ale chtěl jsem tam dát loď na vodu přejet autem do Kralup a vlakem zpět.Tento úsek Labe jsem ještě neprojel tak bych chtěl někdy v dubnu a pravděpodobně sám takže nebudu mít nikoho na přejíždění autem proto se mi líbí Kolín přístav vedle nádraží a z Kralup dobré vlakové spoje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 2. Listopad 2015 Sdílet Odesláno 2. Listopad 2015 Pane Valento , kdyby jste se radši staral o věci kterým rozumíte . Ve Chvaleticích je konec sedmimetrového vleku metr a půl ve vodě skoro kdykoliv . Spíš sklouzne hlouběji . Pouštěl jsem si tam 7 metrovou lod a kola mi koukali nad vodou . Samo sebou pokud máte svařenou krátkou nehomologovanou kárku a táháte to to Favoritem ,tak se vám to může zdát mělké .Pane Orliku, az budu rozumět tolika vecem jako ty, tak se necham privazat k homologovanymu vleku a shodit tak z mostu, abych neotravoval okoli. Muj vlek je mimochodem zcela legalni, takze si muze kazdej rypak tvyho formatu uspesne trhnout nohou. ;) (Az nekomu diky tvym skvelym radam zustane ve Chvaleticích vlek viset pripelepenej v bahne, prijde ti osobne podekovat.) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 2. Listopad 2015 Sdílet Odesláno 2. Listopad 2015 Tento úsek Labe jsem ještě neprojel tak bych chtěl někdy v dubnu a pravděpodobně sám takže nebudu mít nikoho na přejíždění autem proto se mi líbí Kolín přístav vedle nádraží a z Kralup dobré vlakové spoje.Ahoj, ten Kolin zas není na vzdalenost takova vyhra, nadrazi se musí cely obcházet (teda... muzes risknout i prejit koleje, ale uplne happy z tebe asi nebudou). Ty Chvaletice jsou na vlak lepsi, ale moc bych tomu sjezdu neveril. Je vecne zanesenej bahnem, asi není hluboky, ale je otravny. Hajek prej letos v Tynci nejak sjezd vylepsil, dlouhy vleky tam sice rady drhnou oji na zlomu u hladiny, ale to Syncro ma asi kouli docela vysoko, tak to třeba bude dobry. Taky mají sjezd na Sandberku, ale tam je myslim docela malej sklon, videl jsem tam nekoho používat prodluzovak na oj. No... a vyber si z toho. :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 2. Listopad 2015 Sdílet Odesláno 2. Listopad 2015 Zapotaku-v kolinskem pristavu je sice moznost ale udajne maji nefunkcni jerab (neprosel revizí?)-tak jedine sehnat autojerabasi by to slo spustit i u nas v Oseku nebo na Osecku nebo i ve Veletove-tam se da zajistit i traktor-pro sichr- pripadne v Lyse nad Labemjinak do dubna je daleko-ozvi se až to bude aktualní a podle stavu vody se uvidí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 2. Listopad 2015 Sdílet Odesláno 2. Listopad 2015 Ahoj, ten Kolin zas není na vzdalenost takova vyhra, nadrazi se musí cely obcházet (teda... muzes risknout i prejit koleje, ale uplne happy z tebe asi nebudou).kdybys tam zase někdy šel, tak z přístavu doleva cca 80m, za nízkým barákem přejdeš dvě, víceméně odstavné, koleje, a jsi na posledním perónu. Do podchodu a vylezeš před nádražím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 3. Listopad 2015 Sdílet Odesláno 3. Listopad 2015 kdybys tam zase někdy šel, tak z přístavu doleva cca 80m, za nízkým barákem přejdeš dvě, víceméně odstavné, koleje, a jsi na posledním perónu. Do podchodu a vylezeš před nádražím.Hihi... to mi nemusíš rikat, v Koline jsem se narodil, ale to je věc kterou bych nikomu nedoporucil delat. Ale je to kazdyho rozhodnuti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Orlík5 Odesláno 3. Listopad 2015 Sdílet Odesláno 3. Listopad 2015 Takto to vidíte pane Valento , jste z Kolína a nevíte ani kudy se jde z přístavu na nádraží :-)) a pak někomu raďte :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 3. Listopad 2015 Sdílet Odesláno 3. Listopad 2015 Takto to vidíte pane Valento , jste z Kolína a nevíte ani kudy se jde z přístavu na nádraží :-)) a pak někomu raďte :-)a copato tu zas máme za úda?! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rambo Odesláno 3. Listopad 2015 Sdílet Odesláno 3. Listopad 2015 (upraveno) Ahoj. Doporučuji spustit loď na marině v Týnci a zde ji ponechat po dobu přejezdu autem do Kralup a vlakem zpět. Bude aspoň trochu pod kontrolou. Nádraží v Týnci není zase až tak moc daleko. Loď zde spustíš v pohodě. Sjezd je v dobrém stavu. Spouštím i vytahuji zde svou 8,5 metrovou loď bez problémů. Sjezd je na hraně vody zalomený s větším sklonem ve vodě, takže u delších podvalů bývá problém s drhnutím o hranu. Pro spuštění však nevidím žádný problém. Já mám podval 8,0m a je to tak, tak. Sjezd ve Chvaleticích není udržován a tudíž hodně zabahněný. Trasu Týnec - Nelahozeves jsem plul s kolegou letos po vodě tam a zpět. Je nádherná a plně doporučuji. Upraveno 3. Listopad 2015 uživatelem Rambo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 3. Listopad 2015 Sdílet Odesláno 3. Listopad 2015 (upraveno) Viky co jsi mu udělal ? :). Upraveno 3. Listopad 2015 uživatelem Jbenda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 3. Listopad 2015 Sdílet Odesláno 3. Listopad 2015 Orlik5 - Pokud mas s nekym zde na foru osobni problemy, tak si to prosim vyrikejte mimo toto forum mezi ctyrma ocima. Pred casem zde byla mensi roztrzka diky niz bohuze vznikl jisty kodex, ktery si muzes prohlednout zde a bylo by dobre se jim ridit.http://plavidla.cz/forum/viewtopic.php?id=1210 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zapotak Odesláno 4. Listopad 2015 Autor Sdílet Odesláno 4. Listopad 2015 Všem moc děkuji za radu a asi to dopadne s tím Týncem, sice budu muset dvakrát přesedat, ale je to asi nejrozumější. Sjezd tam znám vloni jsem tam byl sice ještě z kratší lodí a vlekem ale sjezd v pohodě.Díky moc Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 4. Listopad 2015 Sdílet Odesláno 4. Listopad 2015 Pro info: Posledne jsem mazal co tu Orlik5 predvadel, ale protože je to evidentne osobní (i když pan Orlik není ani dost chlap na to, aby se prestal schovávat za anonymni nick), necham na ostatních spravcich at si s nim zatocej sami, ja se vyloucil pro podjatost. ;) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert Odesláno 4. Listopad 2015 Sdílet Odesláno 4. Listopad 2015 Netrefit z nadrazi do pristavu-styd se ! :lol: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sedivak Odesláno 6. Září 2022 Sdílet Odesláno 6. Září 2022 Ahoj kluci, chtěl bych někde okolo Kolína spustit malou pramici, nechat auto s vlekem a zajet na Sandberg, pak Hrčáky a odpoledne zpět. Víte o nějakém vhodném sjezdu? Předem díky :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dědek1684956734 Odesláno 6. Září 2022 Sdílet Odesláno 6. Září 2022 Přímo v loděnici na Sandbergu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sedivak Odesláno 6. Září 2022 Sdílet Odesláno 6. Září 2022 Tam na mě ale asi vyběhne manik s kasírtaškou ne?🤔 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin Odesláno 6. Září 2022 Sdílet Odesláno 6. Září 2022 Ahoj kluci, chtěl bych někde okolo Kolína spustit malou pramici, nechat auto s vlekem a zajet na Sandberg, pak Hrčáky a odpoledne zpět. Víte o nějakém vhodném sjezdu? Předem díky :)Veletov. Sice na Sandberk to je kousek po proudu a pak se cestou na hrčáky budeš vracet, ale na menší lodičku je ten sjezd ideální a auto se tam taky dá nechat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sedivak Odesláno 6. Září 2022 Sdílet Odesláno 6. Září 2022 Super, vyzkouším. Děkuji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sedivak Odesláno 21. Září 2022 Sdílet Odesláno 21. Září 2022 Tak Veletov otestován. Jsou tam u vody kameny, tak na větší loď to není. Místa na parkování hodně.👍 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se