Přejít na obsah
Plavidla.cz

riadenie na lodi

mirob12

Doporučené příspěvky

Dobrý deň mám taký menší problém na lodi ktorú mám v popise pri nízkych rýchlostiach tak do 5km otáčky cca 1200 ide v pohode točiť volantom aj jednou rukou ale pri väčších rýchlosti to už ide dosť ťažko aj dvoma rukami a neviem čím by to mohlo byť podotýkam že nemám hydraulické riadenie za rady vopred ďakujem
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dynamicky nevyvážené kormidlo? Když popisuješ, že volant se zvyšující rychlostí jakoby ztuhl, jde těžko točit, tak bych asi vyloučil problém s převodem. Spíše velké a nevyvážené kormidlo. čím je rychlost větší, tím stačí menší plocha kormidla. Ale aby s rychlostí lodě se nezvyšovala síla, která je potřebná k ovládání, tak část kormidla by měla mít plochu před osou otáčení. Teď rovnou z hlavy tuším max 20 procent? Tím na kormidle Ti vznikne dodatečná síla, která vyvažuje tu velkou plochu kormidla za osou otáčení. S vyváženým kormidlem i se zvyšující rychlostí se síla potřebná k ovládání zvyšuje jen velmi málo.

Pro jistotu můžeš zkontrolovat řízení, kladky, lanka a pod. Ale pokud můžeš, dej sem fotky kormidla zboku, tak z jednoho - dvou metrů. Případně i fotky dna a kýlu, který je tam před vrtulí, kormidlem. Nejlépe taky přímo rozměry kormidla spolu s údaji o síle motoru a max. rychlosti. Též celkovou váhu lodě při plavbě. Pak bude možné spočítat rozměry kormidla. samoliter.

Upraveno uživatelem samoliter
Odkaz ke komentáři

Tak jsem střelil vedle. Nepostřehl jsem, že to má přívěsný motor. Někde nějaký popis? No jo. četl jsem jedno vlákno a za pár hodin další, tak jsem si to nespojil. Je lepší přesně uvést, o jakou loď jde, typ pohonu. Typická slabina některých dotazů. Aby jsme tak měli věšteckou kouli. samoliter.
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...