mirob12 Zveřejněno 5. Říjen 2015 Sdílet Zveřejněno 5. Říjen 2015 zdravím vás potreboval by som poradiť na lodi mi prasklo plexisklo dá sa to nejak opraviť alebo jedine výmena za celé nové ďakujem prasklina je naznačená tov červenou čiarkou http://www.upnito.sk/imgresize.php?id=c1930bdd3fc3a28d437df3c63b8a3e47&ms=728 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 5. Říjen 2015 Sdílet Odesláno 5. Říjen 2015 No dříve se tam vrtla dirka na konec praskliny aby to již dále nešlo a potom bych to zalepil. nebo vyplnil transparentním silikonem. ale dnes asi již budou kapku pokročilejší metody. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 5. Říjen 2015 Sdílet Odesláno 5. Říjen 2015 Já to lepil vteřinovkou (tou hodně řídkou, ne gelem) , a pak přeleštil zelenou pastou..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 5. Říjen 2015 Sdílet Odesláno 5. Říjen 2015 hlavně zvětšit díru pro šroub nebo vyztužit víc palubu, jinak to prdne zas Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 6. Říjen 2015 Sdílet Odesláno 6. Říjen 2015 hlavně zvětšit díru pro šroub nebo vyztužit víc palubu, jinak to prdne zasJo, to má David pravdu, díry pro šrouby jsou zrádné. Já to nakonec řešil větší dírou, a gumovou průchodkou na autokabely Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 6. Říjen 2015 Sdílet Odesláno 6. Říjen 2015 Plexi nesnáší pnutí. To může být způsobené nedostatečně pozvolným chladnutí po tvarování, upevněním do rámu, který má jiný tvar nežli vlastní plexi či přišroubováním bez vůle atd. Dále plexi vyniká vysokou tepelnou roztažností, která ještě komplikuje jeho dlouhodobě bezproblémovou napojitelnost na ostatní konstrukce, které mají tepelnou roztažnost jinou.Plexi v domácích podmínkách sice lze při menších plochách natvarovat, ale s velkou pravděpodobností vznikne vnitřní pnutí, které se po čase projeví prasklinami. Správně má po rozehřátí na potřebnou teplotu a natvarování pozvolna chladnout mnoho hodin.Pokud jde prasklina od šroubu, pak doporučuju jak píší ostatní. Ve směru praskliny těsně za jejím koncem vyvrtat malou dírku třeba 1mm. Vrtat pomalu a často vrták vyndávat, aby nedocházelo k utemování špon v díře a zahřátí. Může snadno dojít i k ulomení vrtáku jeho zapečením. Dále zvětšit díru pro upevňovací šroub, udělat pružné spojení. Zkontrolovat, jestli v místě připojení k palubě nedochází k její deformaci, která by se přenášela do spoje (třeba chozením okolo).Je nezbytné eliminovat pokud možno všechny síly, které by na plexi v jeho umístění působily.Teorii jsem vyslechl od profíka, když jsem si před pár lety vyráběl nový čelní štít. Většinu problémů mohu potvrdit z následné vlastní praxe. =D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirob12 Odesláno 25. Říjen 2015 Autor Sdílet Odesláno 25. Říjen 2015 ok ďakujem všetkým skúsim niečo poriešiť a a tou zelenou pastou si to preleštil do stratena skoro ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 25. Říjen 2015 Sdílet Odesláno 25. Říjen 2015 nebylo to vůbec vidět Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirob12 Odesláno 26. Říjen 2015 Autor Sdílet Odesláno 26. Říjen 2015 skúsim to a kde si zohnal tu zelenu brusnu pastu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 26. Říjen 2015 Sdílet Odesláno 26. Říjen 2015 měl jsem ji doma, ale dá se normálně koupit, je to na leštění mosazi, nerezu a podobně.....asi zkus Google ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 27. Říjen 2015 Sdílet Odesláno 27. Říjen 2015 Já jí kupuju u nás v Carbu v podnikový prodejně. Doporučuju koupit nejen lapovací (zelenou), ale i brusnou (hnědou) pastu.Dělal jsem s tim celý okna. Nejdřív pásovou bruskou (cca 60 papír) strhnout vrstvu spálenou od sluníčka, pak postupně brousit až papírem 2000. Pak teprve brusnou pastu a nakonec lapovací pastu. Papíry od 600 samozřejmě za mokra. Mezi každym krokem samozřejmě důkladně omýt. Totéž mezi kotouči s pastou. Kontaminoval by sis jemné brusivo předchozím hrubším.Když budeš mít trpělivost, tak to vyleštíš do stavu nového. Jinak prasklinu doporučuju zavařit z obou stran. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 27. Říjen 2015 Sdílet Odesláno 27. Říjen 2015 klasika Unipol leštící pasty Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirob12 Odesláno 27. Říjen 2015 Autor Sdílet Odesláno 27. Říjen 2015 a dá sa to rozlešrtiť aj handričkov alebo potrebná leštička ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 27. Říjen 2015 Sdílet Odesláno 27. Říjen 2015 hadrem na tom necháš ruce. Já jsem si asi za 50,- koupil hadrový kotouče na vrtačku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 27. Říjen 2015 Sdílet Odesláno 27. Říjen 2015 jak to tu tak čtu, vyzkoušej si to nejdřív někde vedle. :/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 28. Říjen 2015 Sdílet Odesláno 28. Říjen 2015 Já to bral jen hadrákem, žádný broušení to nepotřebovalo, čím míň se do toho budeš vrtat, tím míň práce budeš mít..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirob12 Odesláno 2. Listopad 2015 Autor Sdílet Odesláno 2. Listopad 2015 ok ďakujem všetkým Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se