romanva Odesláno 3. Říjen 2015 Autor Sdílet Odesláno 3. Říjen 2015 No vida, a je jasno. Ta páka je skoro nová - cca 4roky. Bovden do nohy mám v plánu přes zimu vyměnit.Byl zatuhlý, tak jsem to rozebral, propláchnul, namazal a docela chodí, ale bovden je v jednom místě prodřený z venku, takže tam může voda nebo vlhkost, takže dám nový. Mrknu ještě do tý páky jestli by ta poloha neutrálu nešla nějak posílit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 3. Říjen 2015 Sdílet Odesláno 3. Říjen 2015 Taky se chystam ten bowden do nohy koupit novej. Nebudeš to objednávat ze zámoří? Bychom to spláchli za jedno poštovný. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 3. Říjen 2015 Sdílet Odesláno 3. Říjen 2015 No vida, a je jasno. Ta páka je skoro nová - cca 4roky. Bovden do nohy mám v plánu přes zimu vyměnit.Byl zatuhlý, tak jsem to rozebral, propláchnul, namazal a docela chodí, ale bovden je v jednom místě prodřený z venku, takže tam může voda nebo vlhkost, takže dám nový. Mrknu ještě do tý páky jestli by ta poloha neutrálu nešla nějak posílit.Bývá tam kulička a pružina /spírálová nebo plochá/ dle toho zesilte ppřítlak kuličky a nebo v případě opotřebované západky,se tato do trochu prohloubit.Promazávat opotřebovaný bowden nedoporučuji,nepomáhá to nebot vnitřní struna běhá v plastové trubičce,která se prodírá a potom ta struna má velký mrtvý chod na obě strany a již řádně nelze seřídit řazení a pak je jen zdrojem problémů! bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 3. Říjen 2015 Autor Sdílet Odesláno 3. Říjen 2015 (upraveno) S tím mazáním je mi to jasné. Já jsem potřeboval dojet letošní sezonu a trochu jsem podojil účet tou výměnou nohy, tak když se to podařilo rozhýbat, tak jsem to tak nechal.Ten bovden co tam mám rozhodně neběhá v palstové trubičce, ale normálně v kovové spirále a navíc železné. Struna je nerezová, tak jsem to prolejval a proplachoval až to obstojně chodilo a pak namazal a sestavil. Těch pár plaveb to vydrželo a přes zimu to v klidu vyměním.Nejsem si jistej jestli to ze zámoří vyjde levněji než tady. Když se napočítá clo, DPH, poštovné ..... Co jsem kupoval díly tak od Bootcentrum byly ceny srovnatelné, nebo i levnější. Na E-bay se dají sehnat bovdeny velice levné, ale nevím jaká je kvalita a abych to za rok kupoval znovu - to se mi zrovna nechceZatím chystám soupis co všechno budu potřebovat a pak to začnu shánět. Upraveno 3. Říjen 2015 uživatelem romanva Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se