Kmetek Zveřejněno 29. Srpen 2015 Sdílet Zveřejněno 29. Srpen 2015 Jsem úplný začátečník, svoji první loď uvidím až za 3 dny. Zakoupil jsem velice výhodně, na víc bych asi neměl otevřený člun s motorem Volvo Penta V 8. Tento motor pouští lehce vodu do oleje. Po shlédnutí Vašich témat a příspěvků jsem se orosil při zjištění ceny repase motoru. Nicméně napadlo mne jak již uvedeno shora zda by se to nedalo řešit změnou motorizace za velice lehce dostupný shora psaný motor. Je to vůbec proveditelné? Doteď jsem řídil jen lodě, kde byl motor Mercedes 2,0 ze starého auta. Baťův kanál a Vltava Labe. Obytné ocelové necky. Děkuji za odpověď, případné úšklebky a vtipné poznámky mě vůbec nevadí. Děkuji Kmet Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kmetek Odesláno 29. Srpen 2015 Autor Sdílet Odesláno 29. Srpen 2015 Tak jak koukám na netu, tak nejsem první koho to napadlo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 30. Srpen 2015 Sdílet Odesláno 30. Srpen 2015 Projdi vlákna, už se to zde řešilo. :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kmetek Odesláno 30. Srpen 2015 Autor Sdílet Odesláno 30. Srpen 2015 Děkuji, prošel jsem a přešla mě chuť:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 3. Září 2015 Sdílet Odesláno 3. Září 2015 Do lodi je stejne nejlepsi hplej diesel, a na marinizaci je VW pomerne jednoduchy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 3. Září 2015 Sdílet Odesláno 3. Září 2015 Do lodi je stejne nejlepsi hplej diesel, a na marinizaci je VW pomerne jednoduchyOpravdu to maxiku jde udelat jednoduše? Ještě prosím osvětli termín "hplej" :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirzik Odesláno 3. Září 2015 Sdílet Odesláno 3. Září 2015 Maxík myslel asi "HOLEJ" .. asi klasickej bez turba. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rimmerak Odesláno 3. Září 2015 Sdílet Odesláno 3. Září 2015 Maxík myslel asi "HOLEJ" .. asi klasickej bez turba.A bez Commonrailu ;) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 3. Září 2015 Sdílet Odesláno 3. Září 2015 Kmetek: tak jak?Už ji máš doma? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 4. Září 2015 Sdílet Odesláno 4. Září 2015 Díky za osvětlení tomu už bych rozuměl, takže se ale jedná o motorizaci do spíše výtlačného typu lodě - ta 1,9 D má něco okolo 100 hp? Nejsem motorář tak se ptám, jo a vlákna jsem zpětně pročítal :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert Odesláno 4. Září 2015 Sdílet Odesláno 4. Září 2015 Co 100 koni,1.9D ma kolikrat az 65 k :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 4. Září 2015 Sdílet Odesláno 4. Září 2015 Jasně takže ideální pomalošlap na výtlak. :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 4. Září 2015 Sdílet Odesláno 4. Září 2015 Možná se pletu, ale tyhle motory nemaji moc dobrej poměr váha / výkon pro kluz. Zase se to dá dobře uchladit a je to prakticky nesmrtelný.Já sám bych si do lodě "výhledově" přál 1.6 CRDI (Kia / Hyundai). Jen mam strach, že při plavbě na plnej knedlík by se to turbo rozteklo. :( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rimmerak Odesláno 4. Září 2015 Sdílet Odesláno 4. Září 2015 Podle mě by stačilo na něj nějak foukat vzduch. V autě se taky nerozteče. Jel jsem do řecka téměř bez zastavování (jen čůrání, tankování, placení mýta) 20 hodin v kuse, 130-140km/h a turbo se nerozteklo ;) Mám 1.6 TDCi, 109HP. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 5. Září 2015 Sdílet Odesláno 5. Září 2015 spočítej si ze spotřeby, na jakej výkon jsi to "hnal" a zjistíš, že v lodi a kluzu bys potřeboval 2 - 3x tolik. Pak to neuchladíš. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 5. Září 2015 Sdílet Odesláno 5. Září 2015 Přesně o tom to je. Ty motory nejsou stavěný na to, aby ten výkon dávaly trvale. Obávám se, že možná ani poloviční výkon by nešel dost dobře uchladit.... resp. všechno jde, když se chce. Musí to mít výkonný chladič oleje a pořádný chlazení vody. Ovšem s turbem..... Jedině snad chlazené vodou, a to je ranec. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kmetek Odesláno 6. Září 2015 Autor Sdílet Odesláno 6. Září 2015 Bohužel ji ještě doma nemám, musí se vyřešit, že to patří leasingové společnosti. Snad se brzy pochlubím¨:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 7. Září 2015 Sdílet Odesláno 7. Září 2015 Není jednoduší zjistit kudy jde ta voda do oleje? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kmetek Odesláno 7. Září 2015 Autor Sdílet Odesláno 7. Září 2015 Zdenda: No to můžu zjistit až bude loď u mě. Mě vylekaly ceny repase motoru, kdyby byl úplně v háji. V tomhle stavu bude stát 35 000 Kč i s dopravou z Německa a pak uvidím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 7. Září 2015 Sdílet Odesláno 7. Září 2015 Nemyslim si, že by poctivá vestavba nafty vyšla levnějš, než GO motoru. Teda když tu repasi nesvěříš nějaký tý super drahý specializovaný marine firmě. Já si je kdysi obvolal a nestačil se divit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 8. Září 2015 Sdílet Odesláno 8. Září 2015 Tady je originál lodní TDI http://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/vw-volkswagen-marine-tdi-motoren/350330749-211-21196 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 8. Září 2015 Sdílet Odesláno 8. Září 2015 a není to jen polomotor?To zásadní tam nevidim - svody, turbo.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 8. Září 2015 Sdílet Odesláno 8. Září 2015 No jestli je to diagnostikovatelné přes OBD tak to zřejmě bude i s elektroinstalací.Fotky mě také nepřesvědčili.Motor z vrakoviště nastříkanej sprejem i s hadicí od vody,do vstřikú,a pokud je vidět tak i do tlakové trubky na mazání turba. :) Takzvaná repase štětcem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 9. Září 2015 Sdílet Odesláno 9. Září 2015 A tady máš samotný svody http://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/kombikuehler,-abgassammler-vw-golf-marinediesel/359844368-211-2733 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 10. Září 2015 Sdílet Odesláno 10. Září 2015 http://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/marinisierungssatz-fuer-vw-golf-diesel-gebraucht/360836309-211-430 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se