Přejít na obsah
Plavidla.cz

VW 1,9 TDI 96 KW

Doporučené příspěvky

Jsem úplný začátečník, svoji první loď uvidím až za 3 dny. Zakoupil jsem velice výhodně, na víc bych asi neměl otevřený člun s motorem Volvo Penta V 8. Tento motor pouští lehce vodu do oleje. Po shlédnutí Vašich témat a příspěvků jsem se orosil při zjištění ceny repase motoru. Nicméně napadlo mne jak již uvedeno shora zda by se to nedalo řešit změnou motorizace za velice lehce dostupný shora psaný motor. Je to vůbec proveditelné? Doteď jsem řídil jen lodě, kde byl motor Mercedes 2,0 ze starého auta. Baťův kanál a Vltava Labe. Obytné ocelové necky.

Děkuji za odpověď, případné úšklebky a vtipné poznámky mě vůbec nevadí. Děkuji Kmet

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Možná se pletu, ale tyhle motory nemaji moc dobrej poměr váha / výkon pro kluz. Zase se to dá dobře uchladit a je to prakticky nesmrtelný.

Já sám bych si do lodě "výhledově" přál 1.6 CRDI (Kia / Hyundai). Jen mam strach, že při plavbě na plnej knedlík by se to turbo rozteklo. :(

Odkaz ke komentáři

Přesně o tom to je. Ty motory nejsou stavěný na to, aby ten výkon dávaly trvale. Obávám se, že možná ani poloviční výkon by nešel dost dobře uchladit.... resp. všechno jde, když se chce. Musí to mít výkonný chladič oleje a pořádný chlazení vody. Ovšem s turbem..... Jedině snad chlazené vodou, a to je ranec.
Odkaz ke komentáři

No jestli je to diagnostikovatelné přes OBD tak to zřejmě bude i s elektroinstalací.Fotky mě také nepřesvědčili.Motor z vrakoviště nastříkanej sprejem i s hadicí od vody,do vstřikú,a pokud je vidět tak i do tlakové trubky na mazání turba. :) Takzvaná repase štětcem.
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...