Přejít na obsah
Plavidla.cz

problem s vykonem BOAT007 M290 + mercury 5hp(6hp), kolik vam to jede?

sk8luky

Doporučené příspěvky

Boat007 - kdosi tu psal cosi o nekvalitní číně s nálepkou - má zkušennost je následná - pár dní po 3 leté záruce na spoje mi na tom 200cm zázraku Boat007 upadlo zrcadlo,přelepovali to už v průběhu minulé zimy,na záruční opravě to měli 65 dnů a "výrobce" mi po oznámení havarijního stavu odmítl o tuto dobu prodloužit záruku,pouze nabídl opětovné zalepení,což stejně dle mého dlouhodobě fungovat nebude,teď je ten můj Boat007 opravdu dobrý pouze tak na přejetí traktorem,na vodu však nikoliv, výrobce odmítl vzniklou havarijní situaci v průběhu sezony jakkoliv efektivně řešit,pouze chtěl odeslat člun na opětovné zalepení,což uprostřed sezony řešením není...

čekám každým dnem nový objednaný člun, už neslepovaný ,ale svařovaný a věřím,že cokoliv bude lepší než ten můj Boat007.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• 2 weeks later...
  • Odpovědi 85
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

• 3 years later...
  Citovat
ahoj,

mam tento clun BOAT007 M290 290cm pevna skladaci podlaha nafukovaci kyl + mercury 5hp(predelany na 6hp) vse rok 2015, najeto 30mth.

Vim ze se to tady jiste probiralo, ale presto bych rad kdybyste mi napsali vase zkusenosti s malym gumakem,

na youtube jdou najit videa ze s 3m clunem a 5hp motorem se jezdi rychlosti 22-25km/h se zatizenim 200kg.

Parametry:

clun...........45kg

motor........25kg

ext.nadrz.....5kg

-----------------------

celkem....... 75kg

1osoba........80kg................rychlost 27km/h ve skluzu uplne v pohode

2osoba........80kg+40kg......120kg..........rychlost cca 16-17km/h a uz je citit ze to nejede

2osoba........80+80.......160kg..............11km/h vari vodu a nejede to

Zvysil jsem vykon motoru na 6hp a rekl bych ze zadna znatelna zmena.

Zkouseno ve vsech pozicich trimu, nejlepsich vysledku 1-2 pozice od zrcadla, ruzne polohy rozmisteni teziste.

Zajimalo by me, jestli s tim nema nekdo podobnou zkusenost, jestli je treba mit clun delsi nez 300cm?

Nebo jestli jeste mam vymenit vrtuli, aby to nebyli dalsi vyhozene penize.

Odpovedi typu - kup si 20hp sem nedavejte, fakt me zajimaji nazory jen podobnych parametru, protoze ocividne mam neco spatne.

Jak spravne nafoukat clun? Foukate to jednou na brehu a pak znova na vode az se to schladi?

Vsem moc dekuji za nazor, uz jsem z toho zklamany, stalo me to spoustu penez, a podle me 160kg nemuze byt pro ten motor zadny naklad.

Platí pravidlo pro jízdu v kluzu. 30 kg / 1 Hp. S horším poměrem to lze stěží a 160 kg je pro pětikuna, ne "žádný náklad", nýbrž hraniční nálož.

Toto pravidlo splňuješ jen a pouze pro případ jízdy s jednou osobou.

Sice můžeš čarovat s trimem, rozložením nákladu atp. , prodlouženou pínou ale nic moc si nepomůžeš.

Tím jsem si také prošel, než jsem pochopil marnost svého snažení.

Sice to budeš nerad slyšet, ale pokud chceš užívat luxusu kluzu ne pouze jako vlk samotář, musíš si opatřit něco silnějšího a také si udělat papíry na loď

Odkaz ke komentáři

Citovat
Já se smál tomu, že se odpovídá na 5 let starý dotaz. :-)

To je na mně ?

Věz, posměváčku, že to byť notně vousaté téma, je stále aktuální.

Zkrátka stále týž problém začínajících plavčíků.

Některá vlákna je vhodné oživit a to ta, jenž neztratila na aktuálnosti.

Je to totiž stále totéž dilema začínajících plavčíků. Než pochopí...

Je to mnohem lepší než zakládat stále nová a nová témata o témže.

Dělají to někteří uživatelé, zejména na jiných webech, zřejmě pro jakési "zviditelnění"...

Upraveno uživatelem Husky
Odkaz ke komentáři

Husky, nejsem posměváček. Vyhledej si moje příspěvky abys mne lépe poznal a příště prosím více přemýšlej nežli na fóru kde jsi pár dní někoho ocejchuješ.

Neposmíval jsem se, jen jsem se pousmál např. nad tím, jak jsi svým příspěvkem vyprovokoval Anachyho k reakci. On podle mne stejně tak jako Ty netušil, že reagujete na 5 let starý příspěvek. :-)

Opět se neposmívám, ani neříkám, že je někdo blbej, prostě je to úsměvné.

Vítej na fóru, co máš za loď?

Odkaz ke komentáři

Sorry, jako.

Nechtěl jsem se Tě , Lubore, dotknout. Ber to jako pokus o humor...

Nejsem žádný námořník, jen uživatel gumáku. Byť asi trochu atypický.

Mám 4m gumák skládačku s 18 kou 2 taktem. Používám to jako doplněk ke obytnýmu autu. Proto skládací gumák, proto 2T. Kvůlivá skladnosti a váze. Nemůžu totiž za 7m autem tahat vlek s plnohodnotnou lodí (RIB, AL , laminát), proto tento kompromis.

Má to mraky nevýhod, ale jednu obrovskou výhodu a to že se při výjezdech s obytkou dostanu na místa, kam málokdo a ze souše ani náhodou. Ostrůvky labyrinty zátok... Byli jsme s tím 2x v Turecku na jižním pobřeží, Ohrid, Komani, Koycegis, albánské pobřeží. A také Labe a Vltava

Jak říkám, byť pokročilého (téměř kmetského) věku jsem námořní elév. Papíry na loď mám teprve dva roky, ale udělal jsem si neomezenej výkon, protože mně pronásleduje jakási lodnická vize a to že bych za pár let, až budu v penzi, zakoupil skutečnou loď a projel evropské řeky a kanály. Za vrchol lodnické kariery považuju proplavení Dunaje až do Delty.

Ale to je fakt trochu sci-fi....

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...
TOPlist