Rimmerak Odesláno 25. Srpen 2015 Sdílet Odesláno 25. Srpen 2015 RIB vám pojede hůře než ten člun, co my vyrábíme (a prodali jsme vám) :-) Jo, na Youtube mají video, jak to přejedou traktorem a nepraskne... To je opravdu důležitý a vypovídající test, ale aby to zkoušeli s motorem, co dávají do kompletu se asi neobtěžovali ;) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 25. Srpen 2015 Sdílet Odesláno 25. Srpen 2015 (upraveno) Abych nikomu nekřivdil.On Rib je ve stejné velikosti vždy těžší,takže se dostává s malým výkonem o malinko déle do skluzu,ale pak je to mazec. Upraveno 25. Srpen 2015 uživatelem Jbenda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 25. Srpen 2015 Sdílet Odesláno 25. Srpen 2015 Vyrábí leda kulový, klasický přeprodej z číny plus jejich nálepka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 25. Srpen 2015 Sdílet Odesláno 25. Srpen 2015 Na vypocet mam jinej postup:max otáčky motoru v rpm vydelim prevodem v noze .. vyjdou mi otáčky hridele.Pak vydelim 60 (ot/s), vynasobim 0.0254 (1" v m), budu na m/s ... co dal? jo.. vynásobit 3.6... na km/h.A vyjde mi číslo kousek přes 4, specificky pro konkretni typ motoru. A to je teoreticka maximalka pro jeden palec stoupani, v tomhle pripade mi vyslo myslim 4.29 nebo 4.25. U Parsuna mam min (kolem 4) protože netoci 6000.Pak jenom nasobim stoupanim a vyjde to. Prokluz 20% (rychlost x0.8) muzes pocitat na trilist, na ctyrlist asi trochu vyssi rychlost (mensi prokluz). Jinak co mam vlastni zkušenost, tak motor jde o něco pretocit, takze s plochym dnem se muze stat, ze ta teoreticka maximalka lze dostahnout. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 25. Srpen 2015 Sdílet Odesláno 25. Srpen 2015 No výpočet je pěkná věc ,ale praxe je praxe.Ted jsem řešil vrtuli a přes všechny výpočty nastalo sakra velké překvapení.Napadlo by vás že se změnou vrtule se mění i trim při stejné rychosti až trojnásobně? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 25. Srpen 2015 Sdílet Odesláno 25. Srpen 2015 Tak mozny je leccos. Ma jinej tvar lopatek ci co? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 25. Srpen 2015 Sdílet Odesláno 25. Srpen 2015 (upraveno) Jo jo má.Měnil jsem hliník 14-1/4x21 za 14x23 a posléze za nerez 14-1/2x22 Ballistic a ačkoliv jsem spokojen tak jsem výsledek uplně nepochopil.Nechci zde kazit téma a tak se později rozepíšu v dříve založeném tématu vrtule pro alpha one. Upraveno 25. Srpen 2015 uživatelem Jbenda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 25. Srpen 2015 Sdílet Odesláno 25. Srpen 2015 Jenom piš, Laborování s vrtulema mě dost zajímá. Teď to řeším znovu, takže každý poznatek je dobrý Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 26. Srpen 2015 Sdílet Odesláno 26. Srpen 2015 Nene... Jbenda ma pravdu. Nejlíp si na laborovani s vrtuli na Alpha One zalozte novy téma. V tomhle foru totiž nejdou presouvat příspěvky mezi tematama, tak vyrobenej bordel jde jen tezko spravit. ;) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 26. Srpen 2015 Sdílet Odesláno 26. Srpen 2015 Myslel jsem to tak. Jen jsem to blbě napsal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk8luky Odesláno 26. Srpen 2015 Autor Sdílet Odesláno 26. Srpen 2015 sullaco: ma absolutni pravdu vyrobce bylo moc silne slovo, je to cina prelepena na jiny BRAND, nicmene musim tedy uznat ze za tu cenu to maji pekne udelane a vypada to i kvalitne na sladkou vodu,kdyby mi pred mesicem rekli rovnou, ze mi prodali clun, ktery ve 2 nikdy nepojede, tak jsem si usetril 300h laborovani a vymysleni co mam spatne, oni ten RIB taky prodavaji, jelikoz vozim clun stejne slozen, tak pro me by to do budoucna bylo lepsi reseni, nicmene jsem ted poucen a dokud se na tom osobne nesvezu, tak nekupujihttp://www.boat007.cz/lode-cluny/nafukovaci-cluny/rib-320-nafukovaci-cluny-boat007.htmlvaha je o 20kg vic = 69kg,to by me jeste zajimalo, pokud se uvadi vaha 50kg, tak predpokladam, ze je to ve slozenem stavu a se vzduchem to bude mit jeste vic?mate nekdo predstavu? je mi tedy i divne, ze mi tvrdi ze zmenou vrtule se nic nezmeni - to je mi hodne podezrele moudro z toho zni: "ac to vypada ze to ma jezdit, radeji se vzdy pred zaplacenim zeptejte jestli to opravdu jezdi, jestli to neni jen velky privesek na klice", prodejci na to cekaji a radi vam tuto informaci sdeli :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 26. Srpen 2015 Sdílet Odesláno 26. Srpen 2015 Vzduch ma si 1.7kg na m3 nebo tak něco, ne? Při normalnim tlaku. Na kolik atmosfer to foukáš a jakej je objem? Strejda google ti povi. :P Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk8luky Odesláno 26. Srpen 2015 Autor Sdílet Odesláno 26. Srpen 2015 nikde jsem to tedy nenasel, ale mozna je to k zamysleni, u clunu by mohla byt tabulka:kdyz budes mit tenhle motor, takovou zatez a budes sedet takto, tak priblizna rychlost bude takova,podle toho by se nechalo vybirat a porovnavat cluny, ktere jezdi a ktere nejezdi,kdyz si priplatis za vetsi motor tak za tyhle penize budes jezdit priblizne takto,na slane vode ti to pojede takto,a kdyz budou vlny tak to radsi zabal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rimmerak Odesláno 26. Srpen 2015 Sdílet Odesláno 26. Srpen 2015 Hmotnost vzduchu v člunu bude opravdu zanedbatelná ;) Fouká se přetlak tak 0,25 bar => tj 1,25bar, jak to udávají tlakaři. Takže tam je 1,7kg x 1,25 x cca nevím, 0,8m3 ve člunu ? = zase 1,7 kg :-D Naprosto nepatrné. Navíc se podle mě musí uvažovat jen to, co je tam navíc nad ten atmosférický tlak, takže je tam vlastně navíc jen 1,7x0,25 x 0,8 = 0,34 kg :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rimmerak Odesláno 26. Srpen 2015 Sdílet Odesláno 26. Srpen 2015 To by byla pekelná tabulka :-) Já třeba na moři teď jezdil ve 2 + pes a na klidný hladině sem jel skoro 40. Jakmile byly vlny odpoledne, musel jsem jet na hranici kluzu, tak 15-20, aby nás to nevyházelo ven. Když jsem jel sám pro gyros z plážičky do města, tak mi to i na malejch vlnách málem odrazilo ledviny a musel jsem jet ani ne na třetinu plynu, jinak by mě to vysypalo ven. A to sem neseděl na lavičce, ale uvnitř na podlaze, zapřenej nohama a zádama. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk8luky Odesláno 26. Srpen 2015 Autor Sdílet Odesláno 26. Srpen 2015 jasny ze more je extrem, ale na sladke flat vode by to urcite orientacne zmerit slo ;-)je jasne ze tech faktoru co to muze ovlivnit je vic. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fanda Odesláno 28. Srpen 2015 Sdílet Odesláno 28. Srpen 2015 http://www.sbazar.cz/sk8luky/detail/12580489-prodam-2-mesic-stary-nafukovaci-clun-s Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fanda Odesláno 28. Srpen 2015 Sdílet Odesláno 28. Srpen 2015 ,,to ne, žádnou zradu v tom nehledám´´Promiň, ale chováš se stejně jako ten prodejce. Chápu, že jsi nas...ej, ale lhát při prodeji nemusíš, leda, že by jsi chtěl napálit někoho neznalého tak, jako jsi naletěl ty. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fanda Odesláno 28. Srpen 2015 Sdílet Odesláno 28. Srpen 2015 http://www.sbazar.cz/sk8luky/detail/12580489-prodam-2-mesic-stary-nafukovaci-clun-s ahoj, vsem moc dekuju, ze jste reagovali na muj prispevek, ani jsem tolik necekal :-)mam origo 7.8 x 8samozrejme ze to neni o maximalce, ale spise o tom, ze na zaklade videa jsem koupil clun, ktery byl obsazen 2osoby tak jak bych potreboval a rychlost pres 20km/h by me uplne stacilo, je fakt rozdil na orliku ject 9 nebo 20km/h, v pripade te rychlosti jak me to jezdi, tak je to hodne podobne jak kdybych padloval, takze mi urcite rozumite ze za mych 50.000 investovanych jsem z toho zklamany a porad verim, ze neco zmenim a rozjede se to.je jasne, ze 15-20hp je o necem jinem, ale i tak jsem si myslel ze na to povozim svoji rodinku.takze resim dilema, jestli je vadny motor/spatne nastaveny nebo jestli jsem koupil napr. kratky clun, jestli by byl rozdil mezi M290 a A320?abych eliminoval to ze tomu moc nerozumim, tak jsem sel a koupil vsechno novy a pro me velke zklamani :-(jinak samozreme kdyz jsem psal ext. nadrz 5kg, tak jsem ji zvazil a opravdu vcetne obalu 5kg, abych usetril kazde kg navic.samozrejme se necha jezdit a kochat se, ale cas od casu se potrebujete presunout nekam a je treba aby to jelo.na me to tak pusobi, ze kdybych na tom mel 3,5hp tak by to bylo uplne stejne :-( pokud bych tedy nekoho mohl poprosit aby me tedy hodil nejaky link, jakou ma vyzkousenou vrtuli a kde to koupit, opravdu bych ocenil nekoho kdo opravdu ma vyzkouseno co zafungovalo na mercury 5hp/6hp jestli v tom bude jeste rozdil. jaka je cena? pokud ale je pomer ze za novou vrtuli dam 3000 a zlepsi se to o 1km/h pak to asi nema smysl, a budu muset vymenit za vetsi, coz se urcite jednou stane,ale opravdu me vrta hlavou ze na internetu se necha najit spoutu videii ktere ve 2 jedou ve skluzu. diky vsem za pomoc. tady je promo video primo od vyrobce: 2osoby - pry 130kg rychlost 25km/h, seriovy motor mercury 5hp bez upravje pravda ze je rozdil tech 30cm clunu (to je jeste co bych chtel nekde vyzkouset, jestli to muze byt tak znat)pri koupi me rikali, ze rozdil bude o 2km/h v delce clunu.zvyseni na 6hp jsem absolvoval z duvodu, ze to melo ject pri zatizeni 170kg ve skluzu, ale ja mam problem uvezt i 120kg. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rimmerak Odesláno 28. Srpen 2015 Sdílet Odesláno 28. Srpen 2015 Trošku nefér to prodávat s tímhle popiskem... Kdyby sis odpustil to "nejrychlejsi clun ve sve tride" a "nehledejte v tom zadnou zradu = koupil jsem si vetsi na vetsi motor" tak v pořádku. Klidně by se to bez těchto dvou lží obešlo a stejně bys ho za tu 12ku podle mě v pohodě prodal... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk8luky Odesláno 28. Srpen 2015 Autor Sdílet Odesláno 28. Srpen 2015 (upraveno) jeste abych reagoval na fandu, mozna to zni blbe, ale vsechno co tam pisu je pravda,jak jsem koupil tak prodavam, rychlost 27kmh jsem na tom clunu dosahnul bez problemu (a vetsi rychlost se s tim neda ject)to ze mam jiny motor zvetseny na 6hp a delsi clun ten samy je pravda,jak si fanda mohl vsimnout tak to neprodavam jako komplet s motorem, takze nekomu jiste dobre poslouzi na elektromotor na ryby nebo na 3,5hp a taky tu delku nepozna nebo naopak na 10hp a bude taky spokojen, jak tady nekdo psal tak to ma s 5hp a slouzi mu to dobre,ja jsem od toho cekal neco jineho a jak jsme debatovali mozna by to spravilo mensi stoupani nebo prodlouzeni rukojeti a fungovalo by to taky (k tomu jsem se jeste nedostal)ja to vyresil delkou lodi a vetsim motorem a problem jsem mel akorat uvezt 2 lidi ve skluzu, ne kazdy to potrebuje, jak mi napsal prodejceto ze to chci prodat nepopiram a prodavam o 3000 levneji nez v kramu,ale klidne me za to zabijte Upraveno 28. Srpen 2015 uživatelem sk8luky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fanda Odesláno 28. Srpen 2015 Sdílet Odesláno 28. Srpen 2015 přesně, lépe bych to nenapsal Trošku nefér to prodávat s tímhle popiskem... Kdyby sis odpustil to "nejrychlejsi clun ve sve tride" a "nehledejte v tom zadnou zradu = koupil jsem si vetsi na vetsi motor" tak v pořádku. Klidně by se to bez těchto dvou lží obešlo a stejně bys ho za tu 12ku podle mě v pohodě prodal... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk8luky Odesláno 28. Srpen 2015 Autor Sdílet Odesláno 28. Srpen 2015 (upraveno) inzerat jsem poupravil, proti kvalite clunu nemuzu rict jedinou vytku, proto jsem si koupil ten samy vetsi, toto vlakno nebylo o tomto clunu, ale o fyzice "vztlaku", verim ze cluny jsou plus-minus stejne a od jineho vyrobce to bude to same v teto velikosti,verim, ze nekoho nalaka cena, mensi rozmery, vaha a sveho majitele si najde a treba ani motor resit nebude Upraveno 28. Srpen 2015 uživatelem sk8luky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk8luky Odesláno 4. Září 2015 Autor Sdílet Odesláno 4. Září 2015 tak panove prodano rybarovi na elektromotor, ktery presne vedel, ze delsi clun nechce, takze mam ciste svedomi a problem vyresen.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zahajskej Odesláno 7. Prosinec 2015 Sdílet Odesláno 7. Prosinec 2015 A chutí jsem si přečetl celé vlákno. Teď již asi s křížkem po funuse, ale přesto se k tomu vyjádřím. Taky jsem začínal. Má první sestava byl nový gumák 295cm s překližkovou podlahou (v akci za super peníze) a starší 5HP 2T Yamaha. Více finance nedovolily. Se mnou (100kg) do skluzu téměř okamžitě, jen jsem musel na dlouhou ruku, tj.přemístit se dopředu, že jsem na pínu sotva došáhl a pak si sedl opět dozadu. Měl jsem sice prodloužení píny, ale nevyužil jsem to, překáželo mi to. Ve dvou dospělých a jednom dítěti, s harampádím na pláž to jelo 10-12km/h ať jsem jel na plnej nebo půl plynu. Prostě to více nešlo, jen motor více míchal vodu. Na kochačku to ale stačilo. Dostal jsem se s tímto nákladem i do skluzu, když jsem sjížděl z hřebene 1,5m vlny. Zaskočilo nás počasí. Půjčil jsem si i vrtuli z menším stoupáním. Bylo to o maličko lepší, ale řešení to nebylo. Kamrád s 5HP, ale 3,6m člunem mi ujížděl. Jeho člun se sotva ve vodě namočil, protože měl malý ponor oproti mě. Váhově jsme na tom byli podobně, jeho kamarád vyvážil mojí polovivčku s dítětem levou zadní, takže jsme oba vezli stejně, on dokonce více, protože měl těžší 4T motor a i člun byl těžší. S touto sestavou jsem vydržel 2 roky, pak už mě to plazení se na moři ve vlnách nebavilo. Při zhoršení počasí vždy chyběla výkonová rezerva. Tak jsem pořídil Adventure Master 330cm (jen pro zajímavost, člun je uvnitř delší, než kamarádův 3,5m) s 15HP 2T motorem Mercury, vše z druhé ruky a jsem navýsost spokojen. V autě to zabere jen o malinko více prostoru, jezdím jen na třetinu až půl plynu ve skluzu. Rezerva výkonu dostatečná i na nepředvídané situace. 5HP motor není na divadlo, ale s rodinkou jen na kochačku, víc od toho čekat nelze.Jinak gumák foukám dle manometru, dám na vodu a po chvíli dofouknu, hlavně kýl, který ochlazením trochu změkne. Ten musí být nafouknut řádně, jinak se prohýbá. Sám s tím frčím přes 40km/h, s rodinou okolo 30ti.RIB, jak byl vznesen dotaz výše, je sice těžší, ale řeže, nehrne před sebou vodu, jako nafukovací kýl, kdy se tkanina na dně pod náporem vody prohne a dělá kapsy, proto musí co nejrychleji ven z vody, tj.do skluzu. Pak je i spotřeba o něčem jiném. Za 14 dení dovolenou mi 15HP sežere stejně benzínu, jako předtím 5HP.Proto bych ti sk8luky doporučil, aby si se vykašlal, na laborování a kouknul se po nějakém 15HP, nebo alespoň 10HP motoru. Pak nebudeš trávit čas na vodě koumáním, měřením a laborováním, ale budeš "jen" jezdit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se