sk8luky Zveřejněno 15. Srpen 2015 Sdílet Zveřejněno 15. Srpen 2015 (upraveno) ahoj,mam tento clun BOAT007 M290 290cm pevna skladaci podlaha nafukovaci kyl + mercury 5hp(predelany na 6hp) vse rok 2015, najeto 30mth.Vim ze se to tady jiste probiralo, ale presto bych rad kdybyste mi napsali vase zkusenosti s malym gumakem,na youtube jdou najit videa ze s 3m clunem a 5hp motorem se jezdi rychlosti 22-25km/h se zatizenim 200kg. Parametry:clun...........45kgmotor........25kgext.nadrz.....5kg-----------------------celkem....... 75kg 1osoba........80kg................rychlost 27km/h ve skluzu uplne v pohode2osoba........80kg+40kg......120kg..........rychlost cca 16-17km/h a uz je citit ze to nejede2osoba........80+80.......160kg..............11km/h vari vodu a nejede to Zvysil jsem vykon motoru na 6hp a rekl bych ze zadna znatelna zmena.Zkouseno ve vsech pozicich trimu, nejlepsich vysledku 1-2 pozice od zrcadla, ruzne polohy rozmisteni teziste.Zajimalo by me, jestli s tim nema nekdo podobnou zkusenost, jestli je treba mit clun delsi nez 300cm?Nebo jestli jeste mam vymenit vrtuli, aby to nebyli dalsi vyhozene penize. Odpovedi typu - kup si 20hp sem nedavejte, fakt me zajimaji nazory jen podobnych parametru, protoze ocividne mam neco spatne.Jak spravne nafoukat clun? Foukate to jednou na brehu a pak znova na vode az se to schladi? Vsem moc dekuji za nazor, uz jsem z toho zklamany, stalo me to spoustu penez, a podle me 160kg nemuze byt pro ten motor zadny naklad. Upraveno 15. Srpen 2015 uživatelem sk8luky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 15. Srpen 2015 Sdílet Odesláno 15. Srpen 2015 1) Ne kazdej clun ma vhodnej tvar dna a gumaky jsou alchymie největší. Je potřeba resit nafouknuti i rozlozeni vahy.2) Je potřeba se podivat na otáčky motoru a podle toho přizpůsobit parametry vrtule.3) Laborovani stoji peníze, s tim se smir.Podle vypoctu jsi na hranici moznosti 235kg/6HP je skoro 40kg/HP. Obecne se říká, ze do kluzu se dostanes do 35kg/HP a s jistotou do 30kg/HP, ale zdaleka o nepopisuje všechno co muze mit vliv. S nekterou lodi to dostanes jakz takz z vody i při 60kg/HP.V tvym pripade, jestlize dosahnes 27km/h v jedny osobe, tak mas stoupani vrtule asi docela velky, zalezi jaky otáčky ten motor v tu chvili ma. Jestli chces jezdit v kluzu s vic lidma, mohl bys obetovat maximalku a hodit vrtuli s mensim stoupanim. I tak se ti to ale na gumaku nemusi povyst.Mozna by stalo za to zkusit porovnat s jinejma motorama na stejny lodi, nejlíp na nejaky pevny, abys odstranil pripadnej vliv gumaku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jardaquad Odesláno 15. Srpen 2015 Sdílet Odesláno 15. Srpen 2015 (upraveno) zdravim tady na foru mam gumak A290-Mercury 5hp.....a to co tady pises je pravda jede mi to uplne stejne.clun 50kgmotor 28kgnadrz12kga ja 100 kgto je tak strop co to dokaze dostat do skluzu max ..27km-h podle GPSpri vetsim nakladu uz to jenom vari vodu a je jedno jestli jedes na ctvrt plynu nebo plnej rychlost se stejne nezvysi max tak do 10 km-hto video od CMP je fake podle miho je tam jinej motor Upraveno 15. Srpen 2015 uživatelem jardaquad Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 15. Srpen 2015 Sdílet Odesláno 15. Srpen 2015 Dokud aspoň jeden z vas nerekne co na tom ma za vrtuli, tak není co resit a není ani co vyresit. A jinak co se tyka konstrukce clunu, tak na typu a tvaru dna zalezi strasne moc, neda se to v zadnym pripade zobecňovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jardaquad Odesláno 15. Srpen 2015 Sdílet Odesláno 15. Srpen 2015 na vrtuli je narazeno 7.3x3 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
knoki Odesláno 16. Srpen 2015 Sdílet Odesláno 16. Srpen 2015 Nevím, jesti Ti to pomůže:7,3x3 = stoupání x počet lopatek.Doporučené stoupání dle Parts Mercury:6 = plachetnice7 = 4hp8-9 = 5/6hpNe-nemám osobní zkušenost s tímto člunem, ale má naf. kýl, je celkem podobný od Zodiacu Zoom 310 a s tímto ve 2 lidech (80 + 70kg) jsem ve skluzu jezdil (s 5hp Tohatsu) - samozřejmě, že 70kg sedělo vepředu.Na to, že máš 1.příspěvek, tak jsi pěkně popsal zadání.Předpokládám, že máš motor nový a i dokud byl 5hp, tak se choval stejně (chci jen vyloučit "to předělání na 6hp").Jen drobnost: pokud máš 12 litr přídavnou nádrž, tak plná má více, než 5kg. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jardaquad Odesláno 16. Srpen 2015 Sdílet Odesláno 16. Srpen 2015 knoki smotal si dva prispevky dohromady..ja sem s tim spokojen vic sem od toho neocekaval v necem me to i prekvapilo...to sk8luky resil rychlost....motor je origo koupenej novej nic sem s nim nedelal...podle meho pridani vykonu o 1hp nic neresi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
knoki Odesláno 16. Srpen 2015 Sdílet Odesláno 16. Srpen 2015 (upraveno) knoki smotal si dva prispevky dohromady..ja sem s tim spokojen vic sem od toho neocekaval v necem me to i prekvapilo...to sk8luky resil rychlost....motor je origo koupenej novej nic sem s nim nedelal...podle meho pridani vykonu o 1hp nic neresiNo nevím, kdo tady co motá......z mého příspěvku je, myslím patrné, že jsem reagoval na sk8luky, ne na tebe. Ty jsi s tím spokojen, tak proč by ti měl někdo radit?Vím, že nápis na vrtuli jsi psal ty, ale přesto je i pro něj vodítko, co doporučuje Mercury. Upraveno 16. Srpen 2015 uživatelem knoki Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 16. Srpen 2015 Sdílet Odesláno 16. Srpen 2015 To video nemusi bejt fake. 20km/h vytahnes i se 6" stoupanim vrtule, ten motor ma pak vyrazne lepsi zatah a jde i s velkou zatezi do plnyho vykonu.Ten Merkac by sice asi snesl trochu vetsi stoupani nez ten muj prichciplej Parsun (ma o malinko pomalejsi prevod v noze a o malinko vetsi objem), ale ze bych kvůli tomu na to zkousel davat 8" nebo 9" stoupani, to asi ne. Za mne tak maximalne 6,5" a muzes vozit i tlusty Americany. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rimmerak Odesláno 16. Srpen 2015 Sdílet Odesláno 16. Srpen 2015 Když jsem ještě měl 5HP Parsuna, což je kopie 4ky Yamahy a 3,2 člun s hliníkovou podlahou a nafukovacím kýlem, tak jsem s origo vrtulí do skluzu v pohodě skočil sám (80kg já, 12kg nádrž, 25 motor, 60 člun) , když jsme jeli s přítelkyní (60kg, tak jsme se do skluzu dostali, jen když si sedla na úplnou spičku, já si sednul až do první třetiny a rukojeť motoru sem si prodloužil novodurovou trubkou. Trošku tomu pomohla vrtule s menším stoupáním z Parsunu 2,6HP. Sice ubrala maximálku, když jsem jel sám, ale zase to ve dvou šlo do skluzu líp. Teď mám na tom samým gumáku Parsun 15. Byla tam vrtule se stoupáním 8". V jednom i dvou to šlo při půlce plynu na omezovač, vařilo to vodu a jelo to max cca 30. Když jsem tam dal vrtuli 11", tak to v jednom jede podle GPS 39kmh, ve dvou kolem 35. Ve třech (80,60,60) to jede nad 30. Ve 4 už to při maximálním plynu nevytočí nad 4500 otáček (maximální jsou 5500). Rychlost kolem 20, dostat do skuzu ale znamenalo pohopsávání na špičce. Když jsem tam dal zpět tu 8" vrtuli, tak to ve 4 lidech, pokud si sedli šikovně na špici do skluzu šlo, otáčky šli k 5200-5400 a jelo to kolem 25. Spotřeba je v takovým případě ale enormní. Teď jezdíme v řecku ve dvou plus 32kg pes s tou 11" vrtulí a valí to přes 30, máme i plno krámů na pláž (20kg) a 12 a 10l paliva. Jede to 35kmh. Přisuzuju to většímu vztlaku slaný vody. Je to laborie a stojí to prachy, jak říká Viki :-) Co se týká foukání člunu... Já ho nafouknu, dám ho na vodu, trošku se ochladí, jak si do něj vlezu, sednu si na bok a když se mi prdel boří, pruží to, tak to přifouknu. Tak aby byl člun pevný, neohýbal se pod vahou 50kg motoru. Kýl foukám co to jde s pumpou co mám. Mám ruční 4l pumpu z Decathlonu a na ní sem si přibastlil člunovou koncovku. A taková třešnička na konec. Spotřeba 5HP motoru ve 2 lidech a spotřeba 15hp motoru se stejným obsazením je cca stejná. Což mě hodně překvapilo a potěšilo. 5HP totiž jede furt na plný plyn a má toho dost, 15ka při stejné rychlosti jede tak na třetinu plynu (v oblasti dle piktogramu na heftu -economy). Ale v některých chvílích byl bral mít i tu 5Ku... Tahat se sám s 25 nebo 50kg je rozdíl... I kufr u auta jsem měl teď plný motoru, loni jsem měl tu 5ku hozenou v držáku na střeše a motor jsem tam uzvednul sám. Resume: Nehoň se za rychlostí, akorát z toho budeš zklamaný, užívej tý pohody, co na vodě je. Taky jsem prvních pár vyjížděk jezdil jako blázen na plný plyn tou skoro 40kou, ale když jsem za asi 10 minut přejel celý štěchovice, tak sem si řek, že to vlastně nemá smysl. Že tam jedu z domova hodinu a pak to projedu tam a zpět za 20 minut a co... No tak sem si to pak projel znovu jen na volnoběh, trošku jsem to zvýšil na 1200 otáček a zjistil jsem, že to je vlastně mnohem větší paráda. Užil jsem si to krásný okolí, udělal plno fotek a prostě sem si odpočinul. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk8luky Odesláno 16. Srpen 2015 Autor Sdílet Odesláno 16. Srpen 2015 (upraveno) ahoj, vsem moc dekuju, ze jste reagovali na muj prispevek, ani jsem tolik necekal :-)mam origo 7.8 x 8samozrejme ze to neni o maximalce, ale spise o tom, ze na zaklade videa jsem koupil clun, ktery byl obsazen 2osoby tak jak bych potreboval a rychlost pres 20km/h by me uplne stacilo, je fakt rozdil na orliku ject 9 nebo 20km/h, v pripade te rychlosti jak me to jezdi, tak je to hodne podobne jak kdybych padloval, takze mi urcite rozumite ze za mych 50.000 investovanych jsem z toho zklamany a porad verim, ze neco zmenim a rozjede se to.je jasne, ze 15-20hp je o necem jinem, ale i tak jsem si myslel ze na to povozim svoji rodinku.takze resim dilema, jestli je vadny motor/spatne nastaveny nebo jestli jsem koupil napr. kratky clun, jestli by byl rozdil mezi M290 a A320?abych eliminoval to ze tomu moc nerozumim, tak jsem sel a koupil vsechno novy a pro me velke zklamani :-(jinak samozreme kdyz jsem psal ext. nadrz 5kg, tak jsem ji zvazil a opravdu vcetne obalu 5kg, abych usetril kazde kg navic.samozrejme se necha jezdit a kochat se, ale cas od casu se potrebujete presunout nekam a je treba aby to jelo.na me to tak pusobi, ze kdybych na tom mel 3,5hp tak by to bylo uplne stejne :-( pokud bych tedy nekoho mohl poprosit aby me tedy hodil nejaky link, jakou ma vyzkousenou vrtuli a kde to koupit, opravdu bych ocenil nekoho kdo opravdu ma vyzkouseno co zafungovalo na mercury 5hp/6hp jestli v tom bude jeste rozdil. jaka je cena? pokud ale je pomer ze za novou vrtuli dam 3000 a zlepsi se to o 1km/h pak to asi nema smysl, a budu muset vymenit za vetsi, coz se urcite jednou stane,ale opravdu me vrta hlavou ze na internetu se necha najit spoutu videii ktere ve 2 jedou ve skluzu. diky vsem za pomoc. tady je promo video primo od vyrobce: 2osoby - pry 130kg rychlost 25km/h, seriovy motor mercury 5hp bez upravje pravda ze je rozdil tech 30cm clunu (to je jeste co bych chtel nekde vyzkouset, jestli to muze byt tak znat)pri koupi me rikali, ze rozdil bude o 2km/h v delce clunu.zvyseni na 6hp jsem absolvoval z duvodu, ze to melo ject pri zatizeni 170kg ve skluzu, ale ja mam problem uvezt i 120kg. Upraveno 16. Srpen 2015 uživatelem sk8luky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 16. Srpen 2015 Sdílet Odesláno 16. Srpen 2015 S nekym se domluv a zkus to na jiny lodi, jinak si tezko muzes udelat predstavu co je spatne.Krome toho....zvyseni vykonu na tom motoru je z vetsi casti jenom zvednuti maximálních otáček. Odspodu to o moc lip nepojede, to je dany objemem motoru. Takze aby to mělo efekt, tak je prave lepsi dat mensi stoupani. Jestli spravne chápu udaj, tak tam mas tedka stoupani 8", to je moc.Da se to snadno spočítat, při 11km/h bys mel mit tedka teoreticky 2000, v praxi tak do 2200 otacek. Neboli... ano, mas pravdu s 3.5HP na plnej kotel by ti to jelo uplne stejne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk8luky Odesláno 16. Srpen 2015 Autor Sdílet Odesláno 16. Srpen 2015 (upraveno) tady jsem nasel http://czmarine.eshop-zdarma.cz/index.php?s=product&id=980Tento lodní šroub je pro lodní motory Mercury 5 (2-takt)pro lodní motory Mercury 4, 5, 6 (4-taktní) možno stoupání 7,80 x 7 - cena tohoto je 2320,- vč. DPHnebo 7,80 x 8 - nižší cenanebo 7,80 x 9 - cena tohoto je 2320,- vč. DPH takze jestli tomu dobre rozumim, tak bych mel koupit s mensim stoupanim, takze 7,8x7 misto puv. 7,8x8?maximalku samozrejme klidne obetuju, protoze samotnyho me to nebavi jezdit, koupil jsem to pro deti.dekuji za tipy - zkusim to jeste dofouknout jednou na vode znovu do maxima a jeste zkusim si prodlouzit tu rukojet a sednout opravdu nekam do 1/3 - dobry tip. Upraveno 16. Srpen 2015 uživatelem sk8luky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 16. Srpen 2015 Sdílet Odesláno 16. Srpen 2015 Jestli je 7" stoupani jedina dostupna volba, tak ano, ale jestli jsi nezkousel prodlouzit rukojet, tak tim urcite zacni, vyvazeni je strasne dulezity. Další věc je taky trim motoru, tos nerikal jestli mas vyladeny.Jinak ten palec stoupani by te mel pripravit asi o 4km/h na maximalce, pokud ovšem motor sel do plnych otáček. Při my vaze mi na Parsunu vrtule s mensim stoupanim (6") maximalku zvýšila, ta puvodni (7" stoupani) je na ty chciply koniky moc tezka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk8luky Odesláno 16. Srpen 2015 Autor Sdílet Odesláno 16. Srpen 2015 jeste bych se chtel zeptat nekde jsem videl jeste takovy kryt sroubu, nevim jak se to odborne jmenuje, co to stoji a kolik to pomuze, ale melo by to tlacit vodu lip, nemate s tim nejakou zkusenost? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
knoki Odesláno 17. Srpen 2015 Sdílet Odesláno 17. Srpen 2015 sk8luky:Co na to dodavatel kompletu? Měl by s tím mít prakt. zkušenost...... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk8luky Odesláno 17. Srpen 2015 Autor Sdílet Odesláno 17. Srpen 2015 (upraveno) dodavatel mi tvrdi prave ze s 6hp by nemel byt problem vezt 170kg ve clunu ve skluzu, jsem s nim domluven na zari, ze mi puci prave delsi clun a vyzkousime jestli to neni clunem a pak mi puci motor a clun z videa,tak budu mit porovnani, ale trvdil mi ze zmena vrtule jsou vyhozene penize, je mi tedy divne ze nemaji tyto cluny otestovane kdyz to vyviji nebo je to jen nejaky trik na blbce jako jsem ja :-( pripoustim tedy i variantu, ze lama jsem ja - jak rikam zacinam s tim a mozna neco delam spatne, takze proto se snazim ziskat co nejvice informaci,kdyz mi sem napise 10lidi ze to s 5hp nemuze ject, protoze clun musi mit 320-360cm, tak tomu budu verit a necham si poradit, ale ty videa na netu jsou ze to lze. pridavam dalsi mercury 6hp 200kg 330cm 22km/h na morihttps://www.youtube.com/watch?v=fq90cxECr3U a ted kdyz o tom premyslim, tak vrtuli mam mensi 8", protoze na 6hp asi patri 9" jeste abych to uvedl na spravnou miru, neresim tu nejake 2km/h jestli to pojede o neco lip, resim tu 10km/h vs. 20km/h ve 2lidech Upraveno 17. Srpen 2015 uživatelem sk8luky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 17. Srpen 2015 Sdílet Odesláno 17. Srpen 2015 Jestli ti prodejce tvrdi, ze změna vrtule jsou vyhozeny peníze a nabízí ti ke zkouseni kdeco, tak te jiste necha si tu vrtuli s mensim stoupanim vyzkoušet, abys nekupoval zajice v pytli, ze? ;)Ja bych ti taky nechtel prodat vrtuli za 2500,- kdybych ti místo toho mohl prodat clun za 20000,-.Jinak vliv delky clunu tam samozrejme je. 290 proti 330 by mela mit všechny rychlosti cca o 7% nižší, coz znamena i prechod do kluzu v nižší rychlosti a při nižších otáčkách motoru.Další rozdil je v ponoru, kdy ten kratsi clun bude mit při stejny zatezi (a při stejny sirce) o 13% vetsi ponor, pokud je uzsi tak ještě trochu vic. Malinko se ten ponor vykompenzuje mensi vahou clunu, ale na pocitani nemam dost podkladu. Samozrejme predpokladam shodnou konstrukci dna atd. Ovšem při prechodovym rezimu není zanoreny cely dno clunu, takze tohle uz nemusi mit vůbec vliv.Když ale ty věci sectes... tak to o 15% mensi stoupani by ten rozdil teoreticky mohlo kompenzovat. Ale nikdo ti to nezaruci, chce to taky zkusit.Edit: Jo ještě k tem 10km/h vs 20km/h.... zakladni problém je, ze na prechod do kluzu zalezi na prubehu tocivyho momentu. To ovšem uvadi jenom nektery vyrobci motoru. Při tech 10km/h ti totiž zacne vyrazne stoupat odpor kladenej trupem a při prechodu do kluzu (tak 16-18km/h) ti zase klesne. Když jsi na hrane s vykonem (coz jsi), tak bys prave v ty oblasti 12-16km/h mel mit maximum krouticiho momentu, coz bych tak odhadl na 3000-3500 otáček, ale fakt hadam. Když mas vrtuli s velkym stoupanim, tak ti to prave nemusi s tim kratsim clunem vychazet.Ještě jsi taky nepsal jestli a jak jsi laboroval s trimem motoru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rimmerak Odesláno 17. Srpen 2015 Sdílet Odesláno 17. Srpen 2015 (upraveno) Podle me to je hlavně tím šroubem. Možná by stalo za to si koupit, nebo půjčit otackomer. Já ho koupil za 200kc na aliexpresu v číně. Ma i počítadlo motohodin. Jestli to je jako to bylo u me, tak se s tím tvým šroubem nedostanes nad půlku otáček motoru a prostě využívas tak 3-4HP a ne 6. Možná to odhadnes poslechem, jak moc je to v otáčkách, jestli se to duši nebo ne. Nastavení motoru,trim, je taky extra důležitý. Občas vidim lidi, co mají motor totálně blbe, i o snad 15 stupňů. Když jedes, musíš mit motor, svisle, tedy osu sroubu horizontálně. A fakt zkus sednout klidně az do špičky, udělej si z kusu trubky na odpady rukojeť at tam dosahnes a uvidis. Je to obří rozdíl. Párkrát sem takhle hodil do skluzu i tři lidi, seděli jsme ve špičce, ještě se zhoupli a bylo to. Ve kluzu už si můžeš trochu presednout. PS odkud jsi? Mám 3,2 člun, tak bysme to mohli třeba zkusit prohodit na Slapech někdy. Upraveno 17. Srpen 2015 uživatelem Rimmerak Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 17. Srpen 2015 Sdílet Odesláno 17. Srpen 2015 (upraveno) Když pominu výkon motoru tak s délkou člunu mám zkušenost takovou ,že se stejným motorem jsem se v 3m člunu nedostal do skluzu ve třech a s 4,4m i ve 4-řech to šlo.Holt v tom 3m jsme byli zabořeni znatelně víc. Upraveno 17. Srpen 2015 uživatelem Jbenda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 17. Srpen 2015 Sdílet Odesláno 17. Srpen 2015 No.. ja tedka jezdim hodne na 2.5m drevaku (je to samozrejme asi trochu jinej tvar dna, ale ponor bude podobnej), motor mam .... no... rekneme 4HP realne a to mozna prehanim. Do kluzu to dostanu tak do 175kg celkovy vahy (maximalka 22km/h, mam vrtuli s malym stoupanim, takze rychlejc se tomu nechce, pretaci se motor přes 5000) a peknej cistej kluz to ma tak od 19km/h. Když mam 190kg celkovy vahy, tak to jakz takz vydloubu z vody zatizenim predku (asi na 14-15km/h), ale jak se hnu dozadu, tak to zase "spadne".Když teda vemu pomer vykonu 1.5x vic, tak bys tech 160kg zateze (235kg celkem) z vody mel dostat bez vetsich potizi i na kratkym clunu.Edit: ... A uprimne... tu tvoji 6HP s velkym stoupanim bych na mym clunecku rad nekdy zkusil, byla by to idealni motorizace a hned bych ti řekl jestli ten motor tahne jak ma ... ale jsem zrovna na sluzebce. :( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 17. Srpen 2015 Sdílet Odesláno 17. Srpen 2015 Každopádně bych to řešil lehčí vrtulí.Nákou na tvej motor mám v práci.Zejtra kouknu co je to za rozměr a když budeš chtít tak ti ji pujčím na laborování :) . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk8luky Odesláno 18. Srpen 2015 Autor Sdílet Odesláno 18. Srpen 2015 viky: Psal jsem ze s trimem jsem laboroval a nejlepsich vysledku jsem dosahnul 1-2pozice od zrcadla.Jinak jsem z pisku, takze jezdim nejvic na orlik, byl jsem i na lipne a slapy by taky nebyl problem.Urcite budu priste pred nakupem chytrejsi ze si to vyzkousim, kazdopadne prvni chybu jsem udelal ze jsem si nekoupil tu 320cm (ale neprislo mi to v te chvili dulezite, protoze rikali ze rychlost bude max vetsi 2km/h),resit jsem to zacal ve chvili kdy nas na orliku zacli predjizdet na padla a to jsem se za to zacal stydet :-( a slepe jsem veril promo videu, ze to je az takova veda jsem do ted nevedel.Kazdopadne me to zaclo bavit a jestli neco z toho pomuze, tak budu stastnej :-) az to vyladim.O vikendu snad zkusim vsechny triky krome stoupani, takze dam vedet jestli nejakej pokrok. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 18. Srpen 2015 Sdílet Odesláno 18. Srpen 2015 Jo sorry, toho trimu jsem si nevsiml. O vikendu snad zkusim vsechny triky krome stoupani, takze dam vedet jestli nejakej pokrok.Tohle nezni uplne presvedcive, ale clovek se uci celej život. :) Necht se dari a dej vedet! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 18. Srpen 2015 Sdílet Odesláno 18. Srpen 2015 Tak vrtuli mám bohužel také 8.Chtělo by to 7-mičku.Jinak trim je dle mého názoru jasnej.Do skluzu zcela k člunu a do rychlosti oddalovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se