Rimmerak Zveřejněno 10. Srpen 2015 Sdílet Zveřejněno 10. Srpen 2015 Ahoj, tak jsem v řecku. Obávaná cesta byla v pohodě, člun sem dal do vody taky v pohodě, přístav taky v pohodě. Včera jsme se vyjeli koupat, v pohodě. Asi jen 3km tam, 3 zpět. Asi 20 metrů před přístavem motor zakuckal, ale nechcípnul. Dojeli jsme ke břehu, vypnul jsem ho. Dneska už jsem ho nenastartoval :( Nejdřív mě napadlo - benzín (bordel, voda). Vypustil jsem karburátor. Nepomohlo. Pak jsem našel uvolněný drátek od USB nabíječky na mobil, co mi tam brácha integroval. Znovu jsem ho dal do čokolády - nepomohlo. Vyndal jsem svíčku a buď jsem to v tom sluníčku neviděl, nebo neházela jiskru :( Prolezl jsem všechny dráty a zdají se ok. Ptal sem se tu na servis, ale řekové v angličtině dost tápou, něco na mě hulákali řecky a někam do dálky ukazovali. V autoservisu v přístavu mě poslali do půjčovny motorek, kde kupodivu pán řek, že no problem a ať to přinesu. Když jsem to přines, moudře okouk zevnějšek a řek, ať přijdu zítra večer, že na to snad zítra dopoledne koukne. Nenapadá vás příčina? Jak moc je pravděpodobný, že odešly třeba zapalovací cívky, nebo CDIčko? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 10. Srpen 2015 Sdílet Odesláno 10. Srpen 2015 Tak to je "pech", no držím palce ať se nepokazí dovolená. a fakt to vypadá na elektro problém. Jak jsi sám říkal pokud to nehází jiskru tak bych to tipl na tu cívku a jestli to má ještě další elektroniku :( tak to může být problém. Vždy to bývají jen dvě věci - buď karbec nebo zapalování. Třeba tp místní servismen odhalí a opraví. :) :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karelgumak Odesláno 10. Srpen 2015 Sdílet Odesláno 10. Srpen 2015 Hlavně, že te to dovezlo zpátky. A co jinou svíčku. Nezkoušel? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jahoďák Odesláno 11. Srpen 2015 Sdílet Odesláno 11. Srpen 2015 Ahoj, a zkoušel jsi karburátor rozebrat a vyčistit trysky? Pokud jsi ho jen vypustil, může zůstat něco zaseklýho v trysce a pak to musí něčim tenkym ven. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rimmerak Odesláno 11. Srpen 2015 Autor Sdílet Odesláno 11. Srpen 2015 (upraveno) Hoj, servisák na řecké poměry zafungoval rychle (musel jsem ho ale nejdřív probudit), chrněl v křesle :) Každopádně motor opravil, říkal ,že 3 hodiny vrní v sudu. Asi jo, vyjel mi tak 4 litry benzínu (dal jsem mu to i s bandou, neměl Yamaha konektor). Když jsem se ptal, co s tím bylo, řekl "electric problem". Když jsem mu zaplatil co chtěl (100€ !) tak sem se ho pokoušel vyzvídat, čím to bylo. řek mi něco ve smyslu "Sorry, kámo, já jsem mechanik, to je moje know-how, čím to bylo. Neboj, tvůj motor je v pěkným stavu a bude fungovat".Taky mě pobavilo, že se nejdřív zeptal, odkud jsem. Když jsem řek, že z česka, tak tápal, řek "Srbska?" A já čechoslovakia, Praha". A on jenom "Á, ok my friend, Czechoslovakia great, for you, 100€....Zajímalo by mě, kolik by naúčtoval skopčákovi :-DNo, snad má pravdu. V motorech se relativně vyznám, ale fakt jsem po hodině prolézání kabeláže, konektorů, fajfek atd. nepřišel na to, čím to je, jen to prostě neházelo jiskru ani na jedný svíčce. Jsem rád, že je opraveno, dneska jsme byli autem, poloprázdná asi 400m pláž, bylo na ní i s náma tak 6 lidí a v 5 odpoledne přiletěla téměř z druhý strany nějaká ženská, začala na mě anglicky ječet, že musíme mít plavky, že to není FKK.Tak jsem jen ukázal, že plavky mám. A ona že mě viděla, že sem na dece ležel bez nich. No, nechci přijet domu s bílou prdelí :-D Asi chtěla dělat potíže, takže si vymyslela, že náš pes nesmí do moře. Když jsem oponoval, že tam není žádná zákazová cedule, že jsme na samém konci půlkilákové pláže a nikdo kolem nás 50 metrů není, nezajímalo jí to. Stále řvala něco o tom, že na pláži jsou děti, a že pes nesmí do vody a já si nesmím sundavat plavky (asi nějaký komplex?). Nejbližší sousedi už se začínali tou scénou docela bavit, protože si nedlouho předtím s naším psem aportovali a drbali ho. Psa jsem tedy odvolal na břeh. Ona nás stále z dáli pozorovala, psovi začalo být zase teplo, šel se smočit. A ona se hned zase rozešla směrem k nám :-D Tak jsem šel za ním, sednul sem si k němu do vody a drbal sem ho. Tak zase zastavila. Po asi 45 minutách jí to asi přestalo bavit, tak si sbalila ručník a odešla do karavanu. No jak říkám, už se těším, až zase odjedeme člunem na nějakou mini plážičku a budeme tam sami. Upraveno 11. Srpen 2015 uživatelem Rimmerak Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 11. Srpen 2015 Sdílet Odesláno 11. Srpen 2015 S tím psem to znám, jezdil jsem do hrvatska s ridgebacek a obcas to neslo nekterým lidem pod nos když se koupal naštěstí jsme byli vždy s lodí a tak těchto incidentů bylo celkem málo, ale blbec se najde všude. No a jinak Ti asi záviděla když Tě viděla jen tak, třeba má doma nějaký nedochůdče a nemohla to skousnout.A tak hlavně ať to za těch 100 e jezdí jak má :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rimmerak Odesláno 12. Srpen 2015 Autor Sdílet Odesláno 12. Srpen 2015 My už byli se psem víckrát, v HR nebyl problém až na jednoho idiota nikdy (ten už na nás skoro šel vytáhnout brokovnici). Byl s náma i na Baltu, taky no problem. Je to zlatý retrívr, od pohledu mazel, většinou si ho spíš všichni chtějí pohladit, nebo na něj na ulici mlaskají, dětičky natahujou ruku když jdou okolo. Ale blb se najde vždy no. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se