viky_cz Zveřejněno 21. Červenec 2015 Sdílet Zveřejněno 21. Červenec 2015 Zdar kolegove!Dneska jsem si v zachvatu boje dokoupil nejaky lodni vybaveni. Puvodne jsem jel pro chcipak za 230,- nakonec jsem tam nechal litra ani jsem nemrk..... no ale nechte tam lezet krasny oranzovy teleskopicky padlo, co se da slozit na 50cm!No a zrovna jsem si koupil LEDkovy svetlo na baterky. Rikam si... když uz jedu na tejden na Orlik, tak bych mohl aspoň bejt v noci videt.A tedka pozor jo... mam 360st bily svetlo s dosahem 2NM (teda sviti fakt paradne). Když pluju v noci, bude svitit. Když kotvim, bude taky svitit? Otazka zni takto... když kotvim nekde "na divoko", tak mi tak nejak pud sebezachovy veli to rozsvítit, ale když budu na tech nove znacenejch zazracnejch nocnich kotvištích (ne ze bych tam musel), musim taky svitit nebo ne?Vim, ze bych si taky mohl precist RPB a neotravovat, ale nejak mam na starosti pripravy na cestu.... a jsem linej to hledat. Nevite to někdo?Dekuji, V. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
halis.nb Odesláno 22. Červenec 2015 Sdílet Odesláno 22. Červenec 2015 Ahoj,při kotvení v noci mimo plavební dráhu to není nutné,ale když ty loďky v noci svítí,je to hezké.A LED nic nežere,rozhodně bych to rozsvítil-když už sis ho koupil....... =D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirzik Odesláno 22. Červenec 2015 Sdílet Odesláno 22. Červenec 2015 Při kotvení mimo plavební dráhu to sice nutné není, ale užitečné rozhodně! Stalo se mi, že ve 2 nebo ve 3 ráno mě vzbudil rachot motůrku a hlasité krákání nějaké lidové písně. Povzbuzení rybáři alkoholem se kolem břehu ve vzdálenosti kotvících lodí někam zřejmě vraceli, já svítil, mě zpozorovali na poslední chvíli, ale loď za mnou bohužel už ne, rána jako z děla a ty nadávky a výhrůžky rybářů "pod vlivem" si nedokážete představit. Takže doporučuji při kotvení v noci svítit i mimo plavební dráhu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 22. Červenec 2015 Sdílet Odesláno 22. Červenec 2015 Za sebe taky doporučuji nechat svítit. Taky to tak dělám když někde kotvím a dokonce mi svítí i na vývazišti, ono opravdu občas nevíš kdo tě v noci bude míjet :( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 22. Červenec 2015 Autor Sdílet Odesláno 22. Červenec 2015 OK, dekuji. :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se