Dandy Zveřejněno 17. Červenec 2015 Sdílet Zveřejněno 17. Červenec 2015 (upraveno) Ahoj, jsem tu nově, takže, v první řadě - Nazdar kapitáni, moc mě těší a chci pochválit tohle fórum, protože je fakt pěkný! :)Nicméně, k mému dotazu - už pár let mám tak nějak plán našetřit nějaký lóve a odstěhovat se na loď . A tím myslím normálně obytnou loďku , malou jachtu nebo plachetnici. Jak je to s kapitánským průkazem vím. Akorát nemám fakt ponětí, jak je to s těma "věcma okolo", pojištění, prachy za kotvení a tak podobně. Protože se docela bojím, že pak někde kvůli parkování přijdu na buben a chcípnu hlady. Prostě všichni okolo mě straší, že loď je drahá, průkaz je drahej a k tomu ještě ty všechny další výdaje člověka úplně sežerou a že na to mám prostě úplně zapomenout a bla bla bla -_-Každopádně, moc vás prosím, jelikož vy se jistě vyznáte - na co se mám teda připravit? Kolik je tak třeba mít našetřeno? Jaké mě můžou čekat legislativní potíže? Moc děkuju! Upraveno 17. Červenec 2015 uživatelem Dandy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misson10 Odesláno 19. Červenec 2015 Sdílet Odesláno 19. Červenec 2015 Ahoj Dandy, tak nejdříve je potřeba zjistit jestli tě jachtaření bude vůbec bavit.... na to ti poradím takový test... Kup si tu nejdražší pláštěnku co seženeš... pak si v ní vlez do sprchy, pusť na sebe vodu.... do ruky si vem balík velkých bankovek a ty kolem sebe rozhazuj a házej a házej.... a jestli se ti to bude líbit, tak máš vyhráno... pak se když tak ozvi a poradíme dále.... ahoj Milda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 19. Červenec 2015 Sdílet Odesláno 19. Červenec 2015 Vítej Dandy,chceš na lodi bydlet tady u nás? Popř. v jaké lokalitě? Jak velkou loď plánuješ? Chceš na ní jen bydlet, nebo i cestovat? Od toho se všechno odvíjí.Loď a její provoz může bejt nepředstavitelně nákladná záležitost, ale taky to může bejt překvapivě levný. Záleží na tom co všechno si umíš udělat sám.Nechci tě nijak strašit, ale klok času jsi už strávil na lodi? Ono se ti může stát, že to pro tebe bude velký zklamání. Ze břehu, za pěknýho počasí se to zdá bejt fajn romantika. Jenomže při bouřce, silnym větru, nebo v zimě se z toho (pro někoho) může rychle stát noční můra.P.S. průkaz VMP není drahej, když to neděláš přes nějakýho zprostředkovatele. :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 19. Červenec 2015 Sdílet Odesláno 19. Červenec 2015 Ahoj, a máš alespoň představu jakou loď : píšeš obytnou loďku - jachtu - plachetnici , to je celkem široký pojem. A hlavně jak již psali kolegové výše do lodě musí být člověk fakt blázen aby tomu podřídil spousty ostatních věcí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 21. Červenec 2015 Sdílet Odesláno 21. Červenec 2015 Tvl kuci vy tady pisete za peknyho pocasi. Pro mne by byla romantika i na kanalovce v zime, pekne nejaky krbovky s praskajicim drivim, nebo aspon nejaky topeni a v privazane lodi u mola koukat na snehovy vlocky jak padaj na vodni hladinu. Co vic by si clovek mohl prat? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 21. Červenec 2015 Sdílet Odesláno 21. Červenec 2015 Tvl kuci vy tady pisete za peknyho pocasi. Pro mne by byla romantika i na kanalovce v zime, pekne nejaky krbovky s praskajicim drivim, nebo aspon nejaky topeni a v privazane lodi u mola koukat na snehovy vlocky jak padaj na vodni hladinu. Co vic by si clovek mohl prat?Ty my mluvíš z duše takhle si představuji důchod v Holandsku na vodě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 21. Červenec 2015 Sdílet Odesláno 21. Červenec 2015 Jako klidne i tady, ale hlavne na vode :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 22. Červenec 2015 Sdílet Odesláno 22. Červenec 2015 No jooo je vidět, že jsi ještě nebyl v NL na lodi, to by jsi změnil názor :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se