Přejít na obsah
Plavidla.cz

Koupě závěsného motoru - doporučení 80 - 130 HP

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

chtěl bych koupit ojetý závěsný motor o výkon od 80 - 130 koní.

Hledám rady, doporučení, kde nejlépe koupit. Jestli kupovat tady v čR nebo v zahraničí.

Slyšel jsem, že v bazarech v Nizozemsku nebo v Belgii se dá koupit za přijatelné ceny, slušný motor.

Na jaké značky závěsných motorů se zaměřit, které se vyvarovat.

Díky za všechny rady a tipy.

S přátelským pozdravem

Bayliner

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• 5 months later...
Ahoj všichni. Se zájmem sleduji občasnou nábídku motorů p. Sečky. Většinou se jedná o zánovní motory s přiměřenou cenou, samozřejmě pouze po sladké vodě (ale to píšou skoro všichni). Máte někdo osobní zkušenost nebo nějakou recenzi s koupí motoru? Nechci p. Sečku v žádném případě nějak očerňovat, asi bych od něho i motor koupil, protože vypadají fakt docela slušně. Zajímal by mě původ, což mně asi vykládat nebude. Že by byly kradené, to bych nevěřil, snad levně nakoupené s poruchou a pak opravené, nebo co já vím? Ozve se někdo? Možná i sám p. Sečka?
Odkaz ke komentáři

Toto by mně s p.Sečkou zajímalo také . Mám od nej motor . Co se týká záruky 6 měsíců , tak není nic jiného než běžně ze zákoníku na skryté vady . Nic víc nic méně .

Po cca několika měsících nutno měnit elektriku protože časem jsem zjistil že motor v minulosti hořel . Letos palivový systém . CCa 30 tis investice . Vzhledem k tomu , že motor má asi 700 mth a teď tedy opravdu jezdí jako drak , tak si motor nechám . Pan Sečka to pak trošku kompenzoval vrtulí . Jinak motor lze bez problémů přihlásit . Certifikát dodá, na plavebce bez problémů. Kolega koupil Hondu 90 ku , chyběli tam uchytky na připevnení bovdenů - Blbustka ale za 2 tis .

Když to shrnu , přes to všechno ,buďto má člověk kliku a koupí motor od někoho jiného a přihlásí mu ho a nebo se polehne na pana Sečku . Motory nemá špatný , jen to je prostě ojeté a je nutno občas počítat s nějakou investicí . Jestli jsou po sladké vodě netuším , určitě se VYPLATí vzít si někoho sebou na prohlídku motoru kdo s tím má nějaké zkušenosti .Asi bych si od něj motor koupil znova , bo lepší u nás nikdo není ale chce to opatrnost . Jako s každým

Odkaz ke komentáři

Díky za informaci, je to vlastně podobně jak s koupí starého auta, i když tam se toho dá poznat trochu víc. Já mám takové dilema. Můj suzuki 25 RL (koupen nový) dnes už čtyřletý, s nájezdem asi 300mth, je dosud absolutně spolehlivý, ale pokukuji po Yamaze 40hp. Do nového se mi moc nechce investovat nějakých 150000 a mám strach koupit starší, abych potom nevzpomínal .... Teď jak se říká "babo raď "
Odkaz ke komentáři

V minulosti jsem motor u pana Secky poptaval, s tim, ze chci dokladove dolozit minulost, tz. kde a u koho motor slouzil a ze byl radne v zemi puvodu prihlasen / odhlasen. Zadal jsem tez servisku. Pausalne to odmitl s ohledem na obchodni tajemstvi a jiz se neozval. To jeste samo o sobe samozrejme neznamena, ze neprodava dobre motory. Kolega mel od nej Hondu 50 a bez problemu. Jinak cenove rozdily mezi opravdu zanovnimi zdokladovanymi a novymi motory teto kubatury nejsou zavratne, rada prodejcu se umi priblizit nemeckym cenam a dat opravdu vyraznou slevu z ceny cenikove.
Odkaz ke komentáři

Já jsem také u pana Sečky a ne jednou , také poptával tišší lodní motor pro svou loď,ale bohužel se nikdy neozval.Tak asi kšeftů má dost.

Nechtěl jsem nic světoborného, jen čtyřtakt 60-80HP.V telefoním rozhovoru jsem byl informován ohledně mého dotazu na počty motohodin,že motory mají málo najeto,ale přesnou informaci ohledně motohodin nemá,protože nevlástní soft na motory.První původ,doklady atd. nedoloží,nevím jestli u všech motorů,ale co jsem chtěl já tak ne.

Nevím, já bych do toho nešel a raději přišetřil,protože loterii moc nemusím a hlavně nemám šětěstí ve hře :-) ,ale věc každého soudruha a věřím,že někdo může být i spokojen.

Upraveno uživatelem JPfish
Odkaz ke komentáři

Osobně dávám přednost koupi od majitele. Vždycky mě zajímalo jak se o to předchozí majitel staral.

Různý bazaristy a překupníky považuju a priory za šmejdy. Vím, že to není správné, ani to nemyslim tak ortodoxně. Prostě jim nevěřim ani nos mezi očima. :D

Kdyby mi prodejce nedoložil plnej servis a nedal doklad o pořízení, tak bych ho určitě nevzal.

Odkaz ke komentáři

Já měl také motor od pana Sečky. Kupoval jsem od něj před 5-ti lety Hondu 50Hp z roku 2007. Motor jak nový, funkční, cena vyšší nežli třeba v Německu.

Měl jsem štěstí, motor sloužil perfektně 5 let a letos jsem ho prodal. Jdu do silnějšího.

Odkaz ke komentáři

No tak taková drobnost , rozdíl mezi ojetým a novým motorem není "zanedbatelný" ale propastný 50-60 ka EFI 2011 stojí 120 tis +- . Nová 240 tis +-. Motory v Německu jsou vždycky dražší než od Sečky . A chtít po někom kde to bere ,, tak si nikdo nekoupí ojetý auto .Už vidím jak někdo tady jde do AAA a chce po nich kdy a kde to koupili . To se budou smát ještě týden .

Na Ebay DE .. jsou taky motory dražší než u nás . Všechno v Němčině a nedají k tomu CE certifikát a bez toho no plavebka prose NEPřIHLÁSí .

Stačí si od toho vyžádat všechny doklady a mailem ověřit na plavebce , tak to udělali mně a bylo a všechno klaplo .Koupit motor od Sečky nebo od někoho jiného ,, je uplně jedno . Pokud tedy nekupuji motor pro prvním majiteli a ten taky bude řádově dražší .

Odkaz ke komentáři

No tak taková drobnost , rozdíl mezi ojetým a novým motorem není "zanedbatelný" ale propastný 50-60 ka EFI 2011 stojí 120 tis +- . Nová 240 tis +-. Motory v Německu jsou vždycky dražší než od Sečky . A chtít po někom kde to bere ,, tak si nikdo nekoupí ojetý auto .Už vidím jak někdo tady jde do AAA a chce po nich kdy a kde to koupili . To se budou smát ještě týden .

Na Ebay DE .. jsou taky motory dražší než u nás . Všechno v Němčině a nedají k tomu CE certifikát a bez toho no plavebka prose NEPřIHLÁSí .

Stačí si od toho vyžádat všechny doklady a mailem ověřit na plavebce , tak to udělali mně a bylo a všechno klaplo .Koupit motor od Sečky nebo od někoho jiného ,, je uplně jedno . Pokud tedy nekupuji motor pro prvním majiteli a ten taky bude řádově dražší .

Ono u auta je to jednodušší, tam jsou předchozí majitelé v TP, teda ti vnitrozemští....

Odkaz ke komentáři

240 tis je cenikova cena za 60 efi, realna mozna je cca

200 -210 tis. Hovorime o Yamaha, Honda a Mercury a autorizovanem prodeji. Pak si lze spocitat, za kolik bude takovy motor prveho majitele v cr po letech prodejny a za kolik bude po letech prodejny dnes kupovany 4 lety motor bez historie. K tomu je treba kalkulovat rezervu na mozne skryte problemy. Osobne jsem 3 mesice intenzivne hledal zanovni 50 - 70 efi s doklady - nebyl. Vzdy bylo nejake ale.. Chci pouze po zkusenosti s nakupem 4 motoru ve 4 letech rici, ze nove v tomto segmentu neznamena vdy propastne drazsi. Lodaky jsou draha vec a vetsina z nas asi neni tak bohata, aby si mohla dovolit kupovat levne veci. Chce to kus stesti pri vyberu a neverit blabolum o tom, ze leta stary motor ze zahranici, nejlepe primorskeho statu, nikdy nebyl na slane vode.

Odkaz ke komentáři

Tady má u nás ceny na které se oficiální prodejce v čR nedostane. Vozí to dle jeho sdělení z Německa ,ale co mne bylo sděleno od oficiálních distributorů Mercury,tak Vám záruční servis u nás neprovedou,protože není to z jejich oficiálního prodeje pro čR což mne docela vadí a jinak bych do toho asi šel.

Tady vychází po odečtení slevy 20% viz nahoře cena Mercury F60 ELPT EFI na 183200 tis.

http://www.auta-lode.cz/mercury/

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...