Sullaco Zveřejněno 8. Červen 2015 Sdílet Zveřejněno 8. Červen 2015 Ahoj, někde jsem zaznamenal, že by se měl občas vyměnit olej v elektrickém kotevním vrátku. Máte někdo nějaké info zda ano, pokud ano jak často a pochopitelně jak?Díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 8. Červen 2015 Sdílet Odesláno 8. Červen 2015 Ahoj, někde jsem zaznamenal, že by se měl občas vyměnit olej v elektrickém kotevním vrátku. Máte někdo nějaké info zda ano, pokud ano jak často a pochopitelně jak? Díky.NESTRAÅ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert Odesláno 8. Červen 2015 Sdílet Odesláno 8. Červen 2015 V prirucce se pise po kazdem vypusteni a navinuti kotevniho retezu-ovsem pouze 20 metru !!! Ja ho menim preventivne po 10 metrech (cca pul minuty provozu) ale je to takovej vopruz ze uz ani radsi nekotvim :( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 8. Červen 2015 Autor Sdílet Odesláno 8. Červen 2015 Hele to na to mě přivedl Tomáš80 vy vtipálci, ale tak radši se člověk zeptá, proč ne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 9. Červen 2015 Sdílet Odesláno 9. Červen 2015 Roberte a to se nebojis, ze ho na tech 10 metrech zadres???? Ja menim zasadne olej po kazdym metru vymotanyho retezu, opruz to je samozrejme velkej, ale uz sem si na to udelal pumpicku se zasobnikem noveho oleje a pretlakove odpousteni toho stareho oleje z navijaku no a ten mam samozrejme kvuli ekologii abych to nevyposutel nekde do vody, vyvedenej do palivove nadrze, kde pak ten olej ekologicky spalim v motoru s benzinem. Mno a ma to jeste dalsi vyhodu, ze tim jeste vlastne mazu zvrchu pisty a promaze se mi palivove cerpadlo :lol:Ne tedko vazne. Nekde sem cetl, ze by se mel olej v tom vratku menit kazdej rok. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert Odesláno 9. Červen 2015 Sdílet Odesláno 9. Červen 2015 Vzkaz pro severni smecku (nem. Nord meute)-jen at pro samou udrzbu neprosvihnete leto :lol: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 9. Červen 2015 Autor Sdílet Odesláno 9. Červen 2015 Na tom něco bude!!!! :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 9. Červen 2015 Sdílet Odesláno 9. Červen 2015 Roberte, ja ne, ja uz se macham ve vode a jako je to super :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert Odesláno 9. Červen 2015 Sdílet Odesláno 9. Červen 2015 Gratuluju :) Jo a mimochodem nezapomen promazat prevodku u sterace,ten system je podobnej jak u vratku :lol: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 9. Červen 2015 Sdílet Odesláno 9. Červen 2015 JJ tu sem promazal, jeste ale musim promazat molitan na sedakach, aby to lepe pruzilo :lol:Koukam, ze toto vlakno je opravdu prinosne :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 10. Červen 2015 Sdílet Odesláno 10. Červen 2015 Tak aby jsi neřekl, že je to vše "off topic", tak jsem našel návod od svého el.vrátku, mám nějakej Quick 500W. V manuálu jsou jen pokyny k montáži, ale o výměně oleje ani slovo - tak nevím :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 10. Červen 2015 Sdílet Odesláno 10. Červen 2015 Asi je v něm doživotní náplň jako v převodovce aut (ale už ti nikdo neřekne že třeba u toho auta je to 250tis km, nebo 5let) Pokud jde olej vypustit a nalít, výměnou jednou za čas nic nezkazí a kolik se do toho může vejít oleje? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 10. Červen 2015 Sdílet Odesláno 10. Červen 2015 No řekl bych, že skoro nic ale nějak mi tam chybí nějakej vypouštěcí šroub. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 10. Červen 2015 Autor Sdílet Odesláno 10. Červen 2015 Také jsem hledal výpušťák a nenašel. O "doživotních" náplních v autech vím své. No škoda no. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 10. Červen 2015 Sdílet Odesláno 10. Červen 2015 Primo v manualu od navijaku mam uvedeno" Kazde tri mesice zkontrolovat hladinu oleje v prevodovce´" . Mam tam sklenene pruhleditko, takze to neni problem a potom je tam uvedeno " Every 3 Years - The Gearbox should be serviced by an authorised service agent" . Cili predpokladam, ze v ramci tohoto servisu by mel byt vymenen i olej. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 10. Červen 2015 Sdílet Odesláno 10. Červen 2015 No jo asi to bude dle typu, já mám jen takové "koťátko" na 6 mm řetěz :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 10. Červen 2015 Autor Sdílet Odesláno 10. Červen 2015 Tvl tak já jsem si žádnýho okýnka nevšimnul, to se mi teda podíváš. Určitě máš zase něco spešl !!! :D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 11. Červen 2015 Sdílet Odesláno 11. Červen 2015 Primo v manualu od navijaku mam uvedeno" Kazde tri mesice zkontrolovat hladinu oleje v prevodovce´" . Mam tam sklenene pruhleditko, takze to neni problem a potom je tam uvedeno " Every 3 Years - The Gearbox should be serviced by an authorised service agent" . Cili predpokladam, ze v ramci tohoto servisu by mel byt vymenen i olej.škoda, že jsi nenapsal co máš za model mám dva - jeden Quick s planetovou převodovkou a s vazelinou, druhej, asi Lofrans, převodovka šnek, hustej olej, bez kontrolky a Lofrans v manuálu nenařizuje výměnu oleje, ani kontrolu ve spešl servisu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 11. Červen 2015 Sdílet Odesláno 11. Červen 2015 Mam tentohttp://www.vetus.com/maxwell-anchoring-systems/vertical-rope-chain-windlasses/maxwell-rc8-6-12v.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se